День здоров я у садку.
(Під музику діти заходять на майданчик.)
Ведуча: Зранку сонечко нам світить
І до себе кличе нас
З днем Здоров я, любі діти,
Будемо усі радіти
Сонячним яскравим днем
У садочок ми ідем
А, щоб було веселіше
Заспіваємо скоріше
Хоровод: У садочок стежкою я іду
Чути стукіт. На майданчик входить Здоров ячок
Здоров ячок: Добрий день! Мене звати Здоров ячок. Я живу в країні Здоров я. Там ніколи ніхто не хворіє. Всі сильні красиві та здорові тому, що кожен день займаються спортом.
Діти, ви скажіть мені: Всі здорові ви чи ні?
Ведуча:
Діти наші здорові та дужі,
Бо вони зі спортом дружні.
Здоров ячок:
А тепер на ділі
Я це перевірю.
Хлопчики й дівчатка,
В колони ставайте
І зарядку-веселинку
Робити починайте.
Під музику діти роблять вправи (всі).
Здоров ячок:
Молодці діти. Тепер я бачу, що ви справжні спортсмени. Тому хочу вас запросити до своєї прекрасної країни Здоров я. А, поїдемо ми туди на автобусах, які ви зможете зробити самі.
Гра-естафета: «Збудуємо автобуси» (середня + сташа) (Намалювати на землі ескіз автобусів, і діти по ньому викладатимуть з гімнастичних палок автобуси)
Здоров ячок:
Гарні автобуси ви збудували. А тепер сідайте, Заплющуйте очі… поїхали! (під гуркіт автобусу діти сидять з заплющеними очима)
Здоров ячок:
Ось ми нарешті і приїхали до країни Здоров я. Перша зупинка – «Здоровинка». Ви вже знаєте, щоб бути здоровим треба кожного ранку робити зарядку. Але також дуже важливо гартуватись: тобто, умиватися прохолодною водою, ходити босими ногами по росі, купатися у морі і засмагати на сонечку. І для того, щоб ви краще це запам я тали, пропоную заспівати пісню.
Пісня: Малюки вийшли на зарядку (всі)
Здоров ячок:
Молодці, сідайте на місця поїдемо далі. Наступна зупинка «Спортивна». Тут ви познайомитесь із жителями нашої країни, які люблять танцювати і в спортивні ігри грати.
Танець з м ячами. (старша гр.)
Здоров ячок:
А зараз пропоную і вам погратися з м ячами.
Гра: Передай м яч (діти стають у 2-ві колонки, передають м’яч над головою, яка команда швидше.)(середня + старша)
Гра: Не впусти м яч (діти передають м яч по колу) (молодша)
Здоров ячок: Які молодці, як спритно з м ячем гралися. Заморилися мабуть. Сідайте і поїдемо далі. Нарешті ми добралися до зупинки «Вітамінки».
В фруктах, ягодах, дитино,
заховались вітаміни:
Їжте їх щодня і будете здорові, як я.
Ведуча: А ось і наші Вітамінки. Давайте послухаємо, чому вони нас навчать.
(виходять діти в наголівничках, розповідають вірші)
Вірші:
1. Вітаміни ми смачненькі,
І солодкі і кисленькі,
їжте, діти, нас охоче,
Кожен, хто коли захоче,
2. Я смачна і соковита
В гарний одяг оповита
Той хто моркву полюбляє
До ста років доживає
3. Я лимон, такий чудовий
Подарую вам здоров я
Чай з лимоном усі пийте
І ніколи не хворійте
4. Про цибулю всі говорять
Що вона до сліз доводить
Але в кожній цибулині
Є корисні вітаміни
Хто цибулю їсти буде
Про хвороби всі забуде
5. Я корисне і смачне
Всі ви знаєте мене
Медом-соком як наллюся
Яблучком тоді зовуся
6. Я солодка, запашна
Я малина лісова
Хто малину поїдає
Від застуди не страждає
Ведуча: Малина дійсно дуже корисна і смачна. Діти, а давайте заспіваємо пісню про малину.
Пісня: По малину в сад підем (всі)
Здоров ячок: Молодці діти, малини назбирали, пиріжків напекли, а потрібно ще бананів нарвати, бо в них також є багато цінних вітамінів.
Гра: Зірви банан (діти діляться на 2-ві команди, на 2-ві мотузки навішані паперові банани(по кількості дітей в команді), кожна дитина підстрибує, зриває банан і віддає його Здоров ячку), яка команда швидше обірве свої банани) (старша+середня)
Гра: Збери банани (розсипати банани, кожна дитина бере банан і віддає його Здоров ячку) (молодша)
Здоров ячок: Багато бананів назбирали. А зараз час рушати до наступної зупинки. Але знаходиться вона за річкою. Місточок через річку вузенький, автобус по ній не проїде. Тому кожен з вас повинен пройти по місточку сам.
Гра Пройди через місток (діти йдуть 1-ин за 1-им по вузькій простеленій доріжці і сідають на місця) (всі)
Здоров ячок: Дивіться, діти ми вже дійшли до зупинки, яка називається «Чистюлька»
Тут живе Королева чистоти і її помічники.
Королева чистоти: Добрий день, діти. Я Королева чистоти. Рада вас бачити. А чи знаєте ви, діти, де беруться всі хвороби?
Переносять їх мікроби.
А живуть вони усюди
Там де є багато бруду
Для того, щоб завжди бути чистими і охайними, ви повинні дружити з моїми маленькими помічниками. А як звати цих помічників, відгадайте самі.
Вірші:
1. Мию, мию без жалю
Мию, що є сили
Я купатися люблю
Мене звати (МИЛО)
2. Хто чисто вмивається
Той мною витирається
І повісить на гачок,
Я - м якенький (РУШНИЧОК)
3. А я - паличка маленька
Даром час не гаю
І щоб зубки не боліли
Чистити їх помагаю
Відгадайте, хто я, дітки?
Я маленька зубна (ЩІТКА)
4. Не хижак, а зуби маю.
Але ними не кусаю,
Всіх легенько причешу
Гарну зачіску зроблю
Хто впізнав, той - молодець
Мене звати (ГРЕБІНЕЦЬ)
Королева чистоти: Молодці, дітки, правильно загадки відгадали. Ці речі я залишаю вам у дарунок, на згадку про мене. Але, запам ятайте важливе правило: користуйтеся кожен, тільки своїм особистим гребінцем, милом, зубною щіткою та рушничком, і будете завжди гарні та здорові.
Ведуча: Дякуємо тобі, Королево чистоти, за такий приємний сюрприз. А діти теж мають для тебе подарунок. Прийми від нас веселий таночок.
Танець з обручами (старша)
Здоров ячок: Ось і за кінчилася, діти наша подорож країною Здорв я. Я думаю, що ви навчилися багато чому корисному.
Ведуча: Дякуємо тобі, Здоров ячок за чудову подорож. Яке життя довкіл прекрасне!
Росинка на траві блищить.
Яке чарівне сонце ясне,
І неповторна кожна мить.
Здоров ячок:
Й життя у кожного єдине,
І неповторне, лиш одне.
А ти у світі цім — людина,
І хай біда тебе мине.
Королева Чистоти:
Як хочеш швидко підростати
І розвиватися як слід,
Себе повинен вберігати
І захищатися від бід.
Ведуча:
Любіть себе і інших поважайте,
Своє життя й здоров'я бережіть,
І правильну дорогу вибирайте,
Якщо сто літ бажаєте прожить.
Здоров ячок: До побачення, малята.
Королева Чистоти: Приємно було зустрітися.
Ведуча: До побачення, а ми повертаємось в дитсадок.
Социальные закладки