PDA

Просмотр полной версии : Весілля

Страницы : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15

Vasilisa55
14.08.2011, 12:37
Уважаемые специалисты. Помогите пожалуйста со сценарием к празднику дня усыновителей. Т.к. праздник "молодой", всего два года. Материала в интернете совсем мало. Практически нет. А у нас в дом ребёнка всегда приходит много гостей. Хотелось бы чего-то душещипательного и интересного. Детям по 4 года. Спасибо если кто откликнется.

Lyudochka
11.09.2011, 17:35
Вітаю всих! тільки відпрацювали весілля, одна гостя поздоровляла наречених ось таким віршиком,буду рада, якщо комусь знадобиться!
Ми дуже раді вас вітати
і три поради хочем дати
щасливі будьте і здорові
живіть в достатку і любові.
Але в житті й таке буває
коли вас щось не вдовольняє
ви починаєте кипіти
але й сваритись треба вміти.
Якщо за гроші завелись-
не згадуй, що було колись
усе найгірше не пригадуй
це перша є моя порада
Якщо ви посварились трішки,
миритись будете у ліжку
і не одна, ні друга мати
про сварку не повинна знати.
Бо це для них така напруга-
і це порада моя друга.
І от,нарешті, пам"ятай,
від чоловіка не тікай
ти ж жінку з дому не гони,
а поцілуй і пригорни.
і буде в вас міцна сім"я-
це третя заповідь моя.
Всим бажаю успіхів, здоров"я та удачі!!!!!

Lyudochka
10.10.2011, 19:14
Всим доброго вечора!!! добавлю в нашу весільну скриню ще одного віршика-привітання від гості з Кіровоградщини:
Колись у давнину казав старий козак:
є мудрість такова, її хай знає всяк
рогів бика ти спереду страшись...
копит коня із заду стережись...
а жінку стережись з усіх боків відразу
загавишся на мить-на шию сяде зразу...
так вип"ємо, жінки, горілка тугу змиє,
щоб їм, чоловікам, повік не мерзла шия:)))))

кицюньчик
22.11.2011, 19:54
Переклала на українську дуже гарну на мій погляд притчу - саме нею думаю закінчити весілля, залишилося допрацювати пояснення. Знайшла притчу у нас на форумі, велике спасибі Ірині-syaonka, я коли перечитувала аж комок у горлі став-дуже глубокий зміст як на мій погляд........................В краю поля стояли Любов і Розлука і милувалися молодою парою. Розлука говорить Любові:,,Споримо, я їх розлучу?!" Любов говорить:"зачекай, дай я зроблю до них всього один підхід, а потім ти можеш залицятися до них, скільки захочеш - і тоді ми побачимо, чи зможеш ти їх розлучити", Розлука погодилася. Любов підійшла до молодої пари, доторкнулася до них, заглянула в їх очі і побачила, як між ними пробігла іскра... Любов відійшла і говорить: "Тепер твоя черга" Розлука відповіла: "Ні, зараз я нічого не можу зробити - зараз їх серця наповнені любов'ю. Я прийду до них пізніше." Пройшов час.Розлука заглянула в будинок і побачила молоду матір з немовлям, батька.Розлука сподівалася, що любов вже прошла і тому з надією переступила поріг їх будинку. Але, заглянувши в їх очі, вона побачила Вдячність. Розлука обернулася і сказала: "Я прийду до них пізніше" Пройшов час, Розлука знов з'явилася до них - в будинку шуміли діти, з роботи прийшов утомлений муж, мати заспокоювала дітей. Розлука сподівалася, що вже тепер-то вона точно зможе їх розлучити - адже за цей час і Любов і Вдячність вже давно повинні були вивітритися з їх сердець.Але,заглянувши у їх очі, вона побачила Пошану і Розуміння. "Я загляну пізніше" - сказала Розлука. Пройшов час.Знову прийшла в їх будинок Розлука. Дивиться вона - діти вже дорослі, сивий батько пояснює щось своїм дітям, дружина щось готує на кухні.Поглянула вона в їх очі і зітхнула: вона побачила в них Довіру. "Я прийду пізніше"- сказала Розлука і вийшла. Прошло ще час. Заглядає знову Розлука в будинок, дивиться, а там бігають внуки, в каміна сидить, зажурившись, старенька жінка. Розлука дивиться і думає про себе:"Ну ось, схоже мій час прийшов" Хотіла вона було заглянути старенькій в очі, але та встала і вийшла з будинку. Розлука пішла за нею. Незабаром прийшла старенька на кладовище і сіла у могили. Це була могила її чоловіка. "Схоже, я запізнилася, - подумала Розлука, - час зробив за мене мою роботу" І Розлука заглянула в заплакані очі старенької. А в них вона побачила Пам'ять - Пам'ять про Любов, Вдячність, Пошану, Розуміння і Довіру...

Lyudochka
20.12.2011, 10:29
кицюньчик, Дякую, Наташа, і справді, притча хороша...але, на мою думку, на весіллі не доречно говорити про смерть та кладовище...закінчувати весілля краще на позитиві... словами про кохання, майбутнє... але притча і справді дуже хороша... треба продумати як і де її можна подати. Ще раз дякую!

Lyudochka
25.12.2011, 16:45
Вітаю шановне товариство!!! Ось і закінчився весільний сезон 2011 року! на порозі Новий рік... хочеться побажати всим добра і радості в наступаючому році, здоров"я, натхнення та хороших клієнтів!!! сьогодні ми відпрацювали останнє весілля в цьму сезоні...Бог дав нам приємних доброзичливих гостей, тому закінчуємо сезон на позитиві... спробували провести телеміст з прем"єром сусідньої держави-В.Путіном, думаю,що вийшло чудово!щиро дякую колегам за ідею та відео! так як проектора у мене немає,а Путіна дуууже хотілось, то ми зробили економ-варіант- телевізор це рамка- багет для поцілунків, а Путін- свідок в масці. Грає гімн Росії, я говорю про телеміст, виходить Путін, сідає на стілець, гості тримають рамку-телевізор. Мої питання:1.А у нас пряме включення з Москви! Доброго дня В.В., мене звуть Людмила і я працюю ведучою на весіллі Даши та Антона. 2. Ми піднімаємо келихи за нашу красуню-наречену,а ви, як справжній цінитель жіночої краси, що скажете- у нас красуня наречена?3.Вибачте, що викликали вас в ефір у ваш вихідний...це вас не ображає? 4.Але ми ж домовлялися, що ви привітаєте наречених ще в ЗАГСі, де ви пропадали? 5. як ви порадите нареченим реагувати на побажання батьків народити 4синочка і лапочку дочку? 6. Свати пропонують наповнити келихи- ви не проти такої пропозиції? 7.А що ви скажете тим гостям, які вже встигли підняти келихи за наречених вже з десяток разів,прийняли лишнього на груди? 8. у нас на Україні існує давня традиція- викуп нареченої, Антон сьогодні добряче розкошелився..а ви скільки віддали за свою дружину на викупі?9.в місті ходять чутки, що ви були почесним гостем на сватанні і плануєте приїхати на родини? 10. порадье мені, що робити з не дуже активними гостями на весіллі?11.на весіллі прийнято дарувати подарунки, як ви особисто ставитесь до цієї традиції? чи не пора її відмінити?12.щиро дякую, за ваші відверті відповіді.13.ну і ваші привітання нашій закоханій парі...(тут ми вмикали привітання Путіна з новорічної вікторини, він там говорить нейтральні привітання, які вписалися в сценарій весілля)14. В.В.,ось свати цікавляться, а президент ваш нічого не передавав нашим нареченим, ніяких вітань? ну, можливо, по телефону?( Путін дістав телефон, підставив до свого мікрофону і пішло привітання Медведева також з нов вікторини, там де він дарує 5хв в своєму кріслі) на цьому звязок обривається, а ми піднімаємо келихи за всих присутніх гостей.
Телеміст зробили вперше і нашим гостям сподобалось.)))) хочеться тепер накопати перлів від нашого президента, але маски Віктора Федоровича, нажаль, немає.... Ще раз вітаю всих з наступраючим новим роком! Здоров"я, добра і радості!

Саша Львов
25.12.2011, 21:23
хочеться тепер накопати перлів від нашого президента
Ну тут просто клондайк перлів! Можеш ще нашого премєра з його "кровосісями" використати.

KAlinchik
26.12.2011, 07:20
Ну тут просто клондайк перлів!
кто б записал на аудио еще:blush2:

Lyudochka
26.12.2011, 18:13
Можеш ще нашого премєра з його "кровосісями" використати.
Ой, Саш, неохота щось наших.... чогось з нашими перлами сумно получається... )))))))

olesya 35
11.01.2012, 18:07
Добрий вечір! Спасибі,Lyudochka, що правильно мене направили.
а ось і мій маленький вклад в нашу нелегку працю. До речі, частіше проводжу весілля українською мовою.
Пакет - секрет українською мовою.

Так говорять, в день святковий, що не забажається.
Все завжди відбудеться, все завжди збувається.
Є бажаннячок багато – ми зібрали , що змогли.
Заховали їх в пакет, а в пакеті в нас секрет!
Є щасливчик серед нас? Ми дізнаємось якраз.(Даю пакет жінці)

В руки вам пакет даю – і почнемо нашу гру! (Трек 1 Я такая красивая)

Передай пакет тому, хто бачить лиш тебе одну! (трек 2 Голодные глаза)

Ти ж пакетик не тримай, красивій панночці віддай! (трек 3 Ах какая женщина)

Ти не красуня – королева, передай тому, хто зліва! (трек 4 Хорошо,все будет хорошо)

Пакет ти міцно не тримай – чоловіку в краватці віддай!
Ти під стіл наш загляни – хто тут в туфельках – дари! (трек 5 Ну где же вы девченки)

Піднімись. Скажи як звати? Подружці треба все віддати. (трек 6 Помоги мне)

Передай скоріш презент, тому, хто сидить як презедент! (трек 7 Песня Винипуха)

Візьми в руки ти бутилку, серед гостей знайди блондинку.
Їй ти стопку наливай і пакетик наш віддай! (трек8 Я буду руки твои целовать)

О, красуні передбачаєм успіх – віддай тому, хто всіх тут вищий! (трек 9 Я шоколадны заяц)

Встань і руки підніми! І красуню з формами знайди! (трек 10 Самая красивая попа)
Віддай пакет і не балуй! В обидві щічки розщілуй!

Передай пакетик тому, хто повезе тебе додому! (трек 11 Шпарю)

Тобі ж потрібно подивитись, яка тут жіночка ой як любить…. Співати. ! (трек 12 Наклюкалась)

Не тягни і ти різинку. Хто любить танцювать лезгінку?
Танець нам ти сотвори, руками хвацько потряси! (трек 13 Лезгинка)

Передай пакетик цей, тому хто самий тверезий із гостей! (трек 15 Не перевелись богатыри на земле Русской)

В пакетик ти ж загляни. Що там? Нам скоріш скажи.

(в пакеті бутилка чогось і записка «З вас тост»)

olesya 35
12.01.2012, 18:14
Бабуся якось розповіла про традицію годування молодят медом. Я дещо додала і ось що вийшло.
Яблуко і мед: молодим в святковий день весілля
Яблуко на блюдці подають.
В чаші запашний медок підносять.
Ну ж бо, яблучко беріть, ріжте на частинки.
В мед цілющий окуніть і самі ж і з’їжте.
Так робіть ви цілий місяць від сьогоднішнього дня:
Буде в вас медовим місяць і щаслива вся рідня.
Від медка здорові діти з’являться на світ.
Скільки буде їх? Яблучко хай відповість.
Зернятка ви порахуйте – стільки й буде дітлахів,
А самі вже вирішайте скільки дочок і синів.

Саша Львов
13.01.2012, 23:42
Тільки в нашого народу,
Є таке чудове свято,
Щоби через дві неділі,
Новий рік знов зустрічати.
Будьте ж вдвічі щасливіші,
Ще багатші й здоровіші,
Радості на цілий вік,
Зичить СтарийНовий рік!

Lyudochka
27.01.2012, 22:37
Вітаю всих з початком нового весільного сезону!!! не так часто зустрічаються хороші, тематичні вірші укр мовою, які б можна було використати на весіллі..., нещодавно на сторінках нашого форуму прочитала рядочки рос мовою, присвячені мамам(щиро дякую Вам,любі друзі))) і попросила свою подружку перекласти їх на рідну мову. Ось що з цього вийшло:
Светлана Шевченко (переклад)

Слово, знайоме усім до тремтіння
слово молитва і слово бальзам
Слово, в якому дитинства коріння...
Просимо щиро сюди наших мам...
Милі і ніжні мамині руки
Цілунками вкрити готові щораз
В щасливу годину й моменти розлуки
Обнімуть, підтримають, виручать нас.
Нехай поспішають дорослішать діти,
Та як би не склалося наше життя
Мамині руки прощають і гріють,
Люблять, голублять власне дитя
Голубонько ніжна, матуся рідненька!
Не вистачить слів, щоб Вас називать
За лагідні руки і золоте серце
Дозвольте сьогодні спасибі сказать...
У нас існує традиція- на початку 2столу дякувати мамам за те, що вони народили і виховали такиі чудові половинки, які створили одне ціле- сім"ю. Наречені беруть квіти і підходять до мам, цілують, обіймають, дарують квіти, татусів теж не забувають- тиснуть їм руку і запрошують на танець, під пісню "Чорнобривців насіяла мати" танцюють 3 пари, які під час танцю міняються партнерами, по закінченню танцю піднімаємо келихи за здоров"я батьків. Думаю, що переклад моєї подружки буде доповненням до нашої традиції.)))

Lyudochka
19.02.2012, 16:09
Вірш про кохання, можливо комусь знадобиться...

Дві речі між людьми найбільшого вартують,
Життя й кохання - тіло і душа.
Без духа тіло - прах, його вітри роздують
Й знаку не стане, заросте трава
Так без кохання і життя тьмяніє
Як лист осінній піде в небуття
Щасливий той, хто зрозуміть зуміє
Що лиш Любов - продовження життя

Елена Виолова
26.04.2012, 22:11
Вітаю Всіх!!!
Проводила цю церемонію ще у 2009 році, але маю надію, що вам знадобиться і стане у нагоді! Сценарій створено при підтримці користувачів інтернету))) та з моїми знахідками!!!

Ведуча: — Дорогі, шановані гості, ми раді вітати вас на цьому святі. На святі справжнього кохання. Кохання процес, від землі до небес.
У житті кожної людини є день, який стає знаменним і пам'ятним. Сьогодні настав такий день і для наших молодят!
Прошу привітати оплесками нашого нареченого! А також нашу красуню-наречену!

Вихід молодих

Дорогі . (Євген) та .(Інна), сьогодні у вас найсвітліший, весільний день — день любові і злагоди. У добру годину ви зустріли і полюбили один одного, попереду у вас мрії і звершення, але віднині ви відповідаєте не лише особисто за себе, а і за другу половину, яка сполучає з вами свою долю. Сьогодні ви вперше назвете один одного: «мій чоловік», «моя дружина і ці слова назавжди стануть супутниками вашого життя. Жити разом, не втрачаючи ваших дійсних почуттів – це велике мистецтво, оволодіти яким належить і Вам. Ви будете режисерами свого життя і акторами в ній. І тому, як будуть зіграні головні ролі, залежить успіх вашого спільного творіння під назвою «родинне життя».
Тому прошу відповісти, чи з відкритим серцем, чи по власному бажанню і добрій волі ви укладаєте шлюб? Прошу відповісти Вас, наречений.- ТАК Ваша відповідь, наречена-ТАК.
Ведуча:— Нехай ваші друзі постелять вам весільний рушник.

Свідки кладуть рушник

Вишивка на долю стелиться рядками
Відлітають птахи від батька і від мами
Вам рушник весільний стелимо під ноги
Хай життя дарує щасливі дороги

Ведуча:— Прошу молодих стати на рушник. У народі говорять: «на рушник стати — на довгі роки друга мати, в радості і горі». З давніх часів про святість шлюбу нагадують обручки, вони – знак вірності і безперервності шлюбного союзу, хай вони нагадують Вам, що поруч завжди є людина, яка зрозуміє, та рідне серце, яке правильно розсудить. Прошу Вас, надіньте один одному обручки!
Наречений і наречена надівають кільця один одному.
Все здається веселим і лагідним,
Це в житті вашім новий політ Як з’єднались серця, бува так воно,
Стає теплим і холод, і лід.
Стануть піснею, радістю звучною
В пору цю найщиріші слова…
З любов`ю вдягнули обручки ви,
І навкруг все танцює й співа.

Надіваючи один одному обручки, виголосіть про себе слова: «моя любов до тебе така велика, що більше бути неможливо!».

Ведуча: Шановні молодята! Сьогодні Ваш день, Ваше свято, дозвольте і мені привітати Вас і побажати призначити самим собі «амплуа» щасливого подружжя. І перед Вами відкриється світ прекрасних відчуттів, краси і гармонії! Прошу вас підійти та скріпити підписами Ваш шлюбний союз.

Розписуються в книзі записів актів цивільного стану наречені

Прошу свідків засвідчити союз двох закоханих сердець своїми підписами. Розписуються в книзі записів актів цивільного стану свідки

Ведуча: Згідно з сімейним кодексом України, затверджується взаємне волевиявлення громадян . (ім'я жениха) і .(ім'я нареченої) на спільне родинне життя. Підтверджується також бажання сім'ї носити загальне прізвище . (ЗУБЧЕВСЬКІ). Прийміть будь ласка, перший документ вашої сім’ї, Свідоцтво про шлюб, нехай він буде щасливим початком Вашої родини, бережіть його!
Ведуча віддає документ молодятам.
Отже, в цей урочистий момент я маю честь проголосити одну з найважливіших фраз в житті кожної людини! Шановні наречений та наречена: Оголошую, Вас чоловіком та дружиною! (Оплески) Привітайте один одного першим подружнім поцілунком !!!
Молодята цілуються.
Ведуча: Бережіть і весільний рушник, на якому ви тільки що з'єднали свої долі, я бажаю щоб у день вашого срібного весілля його розстелили ваші діти, а в день золотого весілля ваші онуки. Поздоровляю вас з одруженням, бажаю щасливого життя. Ви, шанований наречений, бережіть вашу хорошу красуню-дружину, як вірного друга і матір ваших майбутніх дітей. І Ви, наречена, бережіть вашого чоловіка, живіть дружньо, в любові, хай вірність, ніжність і любов об'єднують вас завжди.
Свідок відкриває шампанське й наповнює келихи молодятам.
Коли засніжить осінь скроні
Й настане непогожа днина,
Пригорне у свої долоні
Промінчик сонця – це родина.
Ви не зростіть, як десь у полі
При тій дорозі дві билини.
Хай не терзає вітер долі,
Зігріє хай тепло родини.
Ми раді, що в нашому місті з'явилася ще одна красива молода родина! Випийте свій перший весільний келих на щастя.

Молодята отримують келихи і п'ють шампанське.

Ведуча:— І привітайте ще раз один одного як сім'я.
Молодята цілуються.

Ведуча: — У вас сьогодні щасливий день, вас поздоровляють знайомі, друзі і рідні. І найдорожчі в цьому залі люди — ваші батьки. Необхідно ще сказати слова вдячності вашим дідусям і бабусям, тим, хто все життя дарував Вам свою любов та ніжність. Поздоровляю вас з прекрасним родинним святом, дозвольте побажати вам міцного здоров'я, щастя вам і вашим дітям! Побажайте і ви дітям щасливого родинного союзу! Шановні батьки, спасибі вам, що виростили і виховали хороших дітей. Віднині вони створять власну сім'ю. Але ваші діти назавжди збережуть в серцях тепло рідної домівки примножуючи честь вашого роду. А тепер шановані молоді, підійдіть до ваших батьків, хай батьки першими привітають вас сьогодні. Вклоніться їм низько за турботу і любов, за ласку і безсонні ночі!

Молодята личать до батьків, батьки тримають в руках коровай. Молодята и кланяються 3 рази, цілують коровай. Жених бере коровай

Побажайте і ви, батьки, дітям щасливого родинного союзу!
А тепер пропоную спробувати Вам коровай. Традиційно в українських сімях жінка має буде гарною господинею та добре годувати свого чоловіка. Тому, наша наречена зараз погодує свого коханого, а потім і сама спробує!

Ведуча:— Перш, ніж, Вас почнуть поздоровляти Ваші близькі, друзі та рідні, дозвольте нагадати Вам, молодят, не забувати в нашій життєвій метушні як можна частіше повторювати один одному три красиві слова: « я тебе кохаю!» Шановані молоді, хай віднині на вашому столі завжди будуть хліб, сіль прямо як цей шикарний коровай. У вашому будинку хай панують світло, любов, злагода та звучить дитячий сміх.

Нехай здійсняться мрії кольорові,
Лунає і бринить звучання ніжних слів.
Ви багаті почуттям любові,
А воно – найбільше із скарбів.

У добру годину, на довгі роки, на щастя, на любов, поздоровляю зі святом всіх!

Lyudochka
22.07.2012, 20:32
Всим хорошого дня! продовжу тему виїздної... робили виїздну церемрнію в українському стилі, наші наречені ще минулим літом повінчалися, а весілля вирішили святкувати в цьому році. Тому прийшлося сценарій робити саме під цю пару... кольця вони не вдягали, та замість колець племінниця внесла укр віночок нареченої (на нареченій була фата) , я говорила про те, що з давніх давен дівчина в день весілля вдягала свій найкрасивіший віночок, красувалася в ньому, а під вечір назавжди прощалася з символом дівочості.Наречені вдвох тримали віночок і освідчувались один одному в коханні, потім, вже на весіллі, всі незаміжні дівчата танцювали під цим віночком, а наречена, після того, як зняли фату, перевдяглася в укр одяг. Був і танець з букетом під красиву пісню у виконанні Ніни Матвієнко "Квітка- душа", під кінець якої наречена кожній дівчині пов"язала стрічечку на зап"ястя....
Ще декілька слів про церемонію- ми проводили так звану пісочну церемонію, тільки крупами, наречені всипали у вазочку крупи-так ми створювали оберег для сімейного вогнища, ну а саме вогнище запалили в кінці весілля. Мені так хотілося, щоб лунали красиві слова про крупи-символи укр мовою, що я звернулася до чудової поетеси Надії Красоткіної з проханням написати вірш... і ось що вийшло, сподіваюсь, що комусь згодиться, а, можливо, існують ще подібні вірші- тож біду вдячна, якщо поділетесь)))
Надія Красоткіна
Церемонія круп)))))
Хай засипле наречена у горнятко мак
бо ж і дівчина красуня, й хлопець наш козак!
Ваші мрії і бажання про любов збулись
у подружню вірну пару нині ви злились

наречений проса жменю хай сипне
хай родючість і яскравість дім ваш не мене
хай достаток,щастя й радість будуть в домі тім
віра, мудрість і кохання хай панують в нім

черга вже тепер прийшла до гречки
наречена, у горнятко гречку засипай
хай не буде в домі суперечки
тільки злагода і радість через край

наречений у горнятко хай засипле рис
щоб завжди була удача і щоб успіх ріс
щоб і дружба, і духовність у серцях жила
єдність сонячна, яскрава й озеро тепла

а наречена соняшника всипить у горня
щоб у затишку,у мирі та любові жили кожнісінького дня

кукурудзу у горнятко сипле чоловік
на добро і на удачу, довгий-довгий вік
на повагу у сім"ї, рівнії права
адже він тепер у домі голова.

щоб сім"я складалася з сімох,
процвітала у багатстві і в теплі
наречена, сип круглесенький горох
хай квітує щастя на землі.

наречений всипить перець від дурного ока
щоб пристрасть і любов була глибока
й вогонь сімейний не погас
а розгорявся кожен раз.

тепер в горнятко, як у вашу долю
вкладемо ще й білесеньку квасолю
щоб мир і лад між двох людей були
і здоровенькі діточки росли.

а зверху покладемо ще й горіхи
не просто так, для радості і втіхи
щоб ви з зусиллям часом розбивали
і нові грані один для одного щораз відкривали

тож зичимо щастя дзвінкого без ліку
багатства,удачі і довгого віку
здоров"я міцного, любові багато
хай ранок кожнісінький буде, як свято.

Lyudochka
01.08.2012, 21:44
Нажаль, в цій темі я спілкуюсь сама з собою.... а так хочеться саме в цій темі частенько зустрічати однодумців...
у вихідні відпрацювали весілля, на другий день зять вручав тещі черевики( чоботи), невістка свекрусі хустину, щоб мала її за дитину, а татусям- тестю та свекру вирішили вручити робочі рукавиці, адже татусям ще треба багато працювати, щоб допомогати молодій сім"ї... і знову я звернулася до своєї знайомої- Надії Красоткіної з проханням написати декілька віршованих рядочків про подарунок татусям, ось що з цього вийшло...
Надія Красоткіна Рукавиці
Добра штука - рукавиці для нашого тата!
Можна, граючи в футбола, на ворота стати.
Можна в них лопату взяти, а іноді тачку
Й вирішити без проблеми квартирну задачку.

А для нашого татуся - рукавиці - чудо!
З ними він у нас на дачі працювати буде!
Огірочки й помідори будуть виростати...
Добре діло - рукавиці в господарстві мати!
Бажаю всим миру і добра, цікавої роботи і вдячних клієнтів! :smile3:

Саша Львов
01.08.2012, 23:12
Нажаль, в цій темі я спілкуюсь сама з собою.... а так хочеться саме в цій темі частенько зустрічати однодумців...
Людочка, я з тобою!:tender:

Саша Львов
01.08.2012, 23:39
Церемонія круп)))))
Люда, це - бомба! Класний хід, в народному стилі він просто так як має бути! Скажи, а які горіхи ти сипеш? Це ж повинно бути щось маленьке і сипуче?

Саша Львов
01.08.2012, 23:44
Голубонько ніжна, матуся рідненька!
Не вистачить слів, щоб Вас називать
За лагідні руки і золоте серце
Дозвольте сьогодні спасибі сказать...
Передай своїй подружці, що в неї ДУЖЕ класно вийшло! Вірш суперовий!
В мене буде лише малесенька ремарочка.
Щоби зберегти ритм і риму я би виправила : "За лагідні руки і добре серденько..."

KAlinchik
02.08.2012, 11:01
Людочка, я з тобою!
Девчонки,нас трое)))))))

Lyudochka
02.08.2012, 11:54
які горіхи ти сипеш?
Саш, привіт! рада, що я тут не одна))))))) про горіхи- в ідеалі хотілося б дрібненькі лісові, але у нас в магазині не продавалися, а ходити по базару не хотілося в таку жару, то ж взяла звичайні- волоські, мабуть, звуться, взяла 7 штук і вони їх вдвох по черзі складали, ну у моїх наречених вийшло так, що вони горіхи аж занурили в усі крупи- ну так їм схотілося, а я уявляла, що просто складуть зверху в вазочку і між них поставимо свічку- вогнище. Вазочку взяли найменший круглий акваріум, він у нас 22грн коштує, а всі крупи були в прозорих пластикових стаканчиках, якраз всих їх вистачило, щоб заповнити вазочку. Рада, якщо згодиться... можливо, у тебе є ще якісь рядочки про крупи? бо мені пані Надія писала на замовлення, а воно, коли не від душі, а просто ТРЕБА, тоді, можливо й не так мелодійно виходить.. але я їй дуууже вдячна за це! :smile3: рада спілкуванню! всього доброго.....

Саша Львов
02.08.2012, 18:31
Девчонки,нас трое)))))))
Сообразим? Ну в смысле на троих?

Lyudochka
12.08.2012, 16:38
Сообразим? Ну в смысле на троих?
Соображаєм))))) тільки-но повернулася з весілля... все пройшло чудово! нам дууууже повезло з гостями... і танцювали, і співали, і приймали супер-активну участь у ігрових моментах, тож всі отримали задоволення від свята))). Хрещена мама з Фастова поздоровляла молодят ось такими чудовими віршованими рядочками:
була ти пташкою і він тебе спіймав....
і небо взяв у придане з тобою...
була ти квіткою і він тебе зірвав-
ще довго пахнутиме день у вас весною
була ти яблуком- зостанься у літах
медовим смаком на його вустах
і ось стоїш ти в білому вінці- тепер ти свічка у його руці....
Бажаю вам:
щоб пташка ця і піймана літала,
щоб квітка ця і зірвана цвіла,
щоб яблуко це дітьми проростало,
а свічка щоб незгаслою була...
сто років вам у злагоді прожити, лелеки хай несуть вам немовят
хвилинок радості побільше вам ловити, сьогодні п"єм лише за молодят!
Ці рядочки мені дуже сподобалися...в них ,як на мене, глибокий філософський зміст... буду рада, якщо комусь також сподобаються і згодяться в роботі. Поділіться зі мною також красивими текстами укр мовою))) Щиро дякую!

Lyudochka
12.08.2012, 18:20
добавлю ще декілька слів... (чудовий настрій маю після свята,ото й розговорилася))))
тільки-но отримала від Надії Красоткіної ще одного вірша, він про батьків, які померли, але пам"ять про них живе в наших серцях... спасибі чудо- інтернету за моє знайомство з такою щирою і талановитою людиною- Надією Красоткіною!!!
Піднімем чарку за усіх живих
І за батьків, що з нами вже немає,
І чий веселий та чарівний сміх
На святі нашому сьогодні не лунає.
Хоч їх душа тепер на небесах,
Вони благословення шлють нам щиро.
Й завжди до нас приходять в добрих снах,
Бажають нам добра, здоров’я, миру...
Ми вдячні вам за щастя, за життя,
І за пісні, що так лунають щемно...
Без вас сьогодні йдемо в майбуття,
Та вам за все вклоняємось доземно.

юлисанна
17.08.2012, 12:13
ПЛАН ПРОВЕДЕННЯ ЗАБАВИ НА ВЕСІЛЛІ

1) ДІЯ У ХАТІ

Всі старші родичі сідають по колу: батьки, дідусі і бабусі, хресні. У кожного хліб на колінах. Молодята стають по черзі перед кожними і просять благословення.
Староста: Стало собі двоє молодять перед Господом Богом , перед батьком і матір’ю, перед рідними і близькими і просять благословення по-першому разу.
Батьки відповідають: Хай Вас Бог благословить і я Вас благословляю. Хрестять їх.
Так тричі відбувається. Після чого батьки стають на проході і молодята під хлібом виходять на вулицю. Сідають у машину і їдуть до Церкви (ЗАГСу)
2) ДІЯ ПІД БАНКЕТНИМ ЗАЛОМ.

На порозі батькам і молодим наливають по келиху шампанського і бліц-тости від батьків, опісля б’ють склянки на щастя.
Дорогі наречені _________________________________________
В одне злилися ви серцями
І стали вдвох на рушничок;
І ми бажаєм вам з роками
Гарненьких, милих діточок.

Нехай любов в серцях не в’яне –
І повні келихи вина
За наших молодят коханих
Ми радо вип’ємо до дна!

Молоді проходять під хлібом, який тримають батьки.

Тамада запрошує всіх до залу.
Тамада:
Дорогі батьки, рідні, знайомі!
Сьогодні двері цього весільного залу відчинено для всіх: рідних, знайомих, далеких і близьких родичів, для всіх тих, хто хоче підняти келихи на честь молодого подружжя.
Достаток, щастя і кохання
Хай будуть поруч повсякчас;
Нарешті справдилось бажання,
Яке повік з’єднало вас.

Далі гості вітають молодят.
Пізніше йде запрошення до весільного столу

МОЛИТВА.
Щоб не стрілись негаразди жодні;
Пам’ятайте: з вами сам Ісус,
Із небес спустився він сьогодні,
Щоб благословити ваш союз.

За нашим давнім українським звичаєм кожна добра справа починається з молитви, то ж просимо гостей ласкаво цю святую справу здійснити.

Наливають 1 келих.

У всім світі вогні золотисті
Так яскраво в цей день запалали.
Своїх друзів, знайомих і рідних
Наречені на свято зібрали.
Гляньте, сяють закохані очі,
Не зника з вуст усмішка й на мить.
Хочу я в ці хвилини святкові
Всім гостям перший келих налить

(наливають перший келих)

Тамада виголошує перший тост:

Дорогі молодята!

В цей прекрасний світлий день,
День весілля і пісень
Прийміть від нас вітання,
Найкращі побажання
Живіть в добрі й любові,
Щоб ви завжди були здорові,
Хай буде між вами згода,
А в серці – радість й насолода.
Хай на вашім горизонті,
Завжди будуть квіти й сонце
Вірні друзі, чесні люди
Хай у вас гаразд все буде!
Щоб у вашій сім’ї милій,
Росли діточки щасливі,
Щоб всі дружно працювали,
Батьків й рідних поважали,
Свій народ завжди любили,
Його честю дорожили.
Щоб у здоров’ї ви купались.
Щоби мрії всі збувались.
В хаті щоб завжди було
Радість, щастя і добро.
Лебединої вам вірності,
Краси світанкових лілей,
Гордості від тополі
І щедрості від людей.
Ви серця у щасливім союзі поєднали від нині й довіку,
Тож запрошуєм рідних і друзів розділити цю радість велику.
І щоб наша забава тривала до ранку,
Вип’єм дружно до дна цюю першую чарку!!!

2-й варіант
Стелися, барвінку, зелений стелися:
Від нині дві долі в єдину злилися.

Від нині два серця з’єднались в одне,
То ж хай воно буде велике й міцне.

Ви долі з’єднали в щасливу годину.
Хай Вами гордиться вся ваша родина.

Щоб в щасті й достатку цвіли ви як квіти.
Здорові й щасливі хай родяться діти.

Всіх прошу підняти бокали і випити з нами до дна
За щастя, за радість кохання, щоб доля щаслива була.

3) Вітання від батьків

. Щастя вам бажаєм, молодята,
І кохання – цілий океан,
Щоб добра нажили ви багато
Та по дітях виконали план.

(запрошуємо до слова мати нареченого ___________________________)

Хай над вами буде небо ясним
І сіяє сонечко завжди,
Щоб життя у вас було прекрасним
Без розчарування та біди.

(запрошуємо до слова мати нареченої ______________________)

Віримо, що в злагоді та мирі
До кінця пройдете спільний шлях
Й почуття палкі, взаємні й щирі
Пронесете у своїх серцях!
(запрошуємо до слова батька нареченої _____________________)

Щоб своє гніздечко будували
І любились, наче голуби,
Щоб подружні ваші дні минали
Без печалі, смутку та журби.

(запрошуємо до слова батька нареченого ____________________)

4) Вітання від хресних та інших родичів

Слався й радуйся щасна днино,
Що прийшла у Карпати знов.
Слався наша нова родино-
Хай святиться твоя любов.

Дві обручки золоті -
То є символ згоди
Й щастя в вашому житті.
З такої нагоди
Вас вітають друзі всі
І уся родина,
Завжди в злагоді живіть,
Майте дочку й сина,
У добробуті живіть,
Добра наживайте,
Один одного любіть,
Тільки щастя знайте.
То сина, то дочку...
Щоб діда і бабу за кожную руку
Тримали одразу по двоє онуків.
Отож, молодята, у мирі живіть,
Від нині виконуйте наш заповіт:
Щоб Ви не сварились ніколи-ніколи,
Обоє були роботящі як бджоли,
Щоб край наш міцнили своєю любов'ю...
За Ваше майбутнє! За Ваше здоров'я!

5) Танець молодої пари у серці, яке викладають дружки

Спинися мить, постій хоч на хвилину
Бо словом неможливо передати
Те щастя, що наповнює людину,
Якщо вона уміє так кохати.
Любі наші молодята!
Збулося все задумане й омріяне
З’єднались Ваші долі і серця
Всі труднощі Ви подолать зуміли,
Щоб рука в руку йти у майбуття.
Було усе: і зустрічі й прощання
Сусідів злі язики і зітхання,
Але примхлива доля без вагань
Подарувала Вам надію й віру в щастя,
Любов взаємну й здійснення бажань,
Кохання вогник, хай повік не згасне.
В цей день для Вас, шановні молодята,
Цвітуть всі квіти і буяє свято,
Звучать пісні і линуть побажання,
Батьків благословення і від гостей вітання.
Нехай у Вашій новоствореній родині
Панує спокій, щастя, благодать, добро,
Здоров’я, радість, щирий сміх щоднини
І Божа ласка і сім’ї тепло.
Хай втіляться в життя усі надії.
Здійсняться задуми і сповняться всі мрії.
Буде любов від рідних, їх увага.
Підтримка друзів, від людей – повага.
Ще хочем Вам побажати,
Щоб Ви Надію, Віру і Любов в серцях плекали.
І як ведеться у народі, Вам треба Гірко заспівати,
Щоб Ви життя солодке мали.
Заспівати:
Молодий як місяць,
Молода як зірка
Най ся поцілують, щоб їм було гірко.
ГІРКО, ГІРКО, ГІРКО.

6) ДИПЛОМ про присвоєння кваліфікації молодому подружжю.
7) НАКАЗ, виданий людьми бувалими.
8) СПВІЧУТТЯ від осередку старих дівиць.
9) БЛІЦ-ТЕЛЕГРАМИ.
10) ПРИВІТАННЯ від гостей

ІІ застілля

Перший тост ІІ застілля
Засвітися спільна доле
Ясною зорею.
Йдіть щасливі молодята
Все життя за нею.

Квітне мила наречена,
Як калина в лузі.
Мужній соколе навіки
Вірний будь подрузі.

Хай ростуть у вас синочки
Міцні як дубочки,
І як мальви хай на втіху
Виростають дочки.

Будьте працею багаті,
І любов'ю щирі.
Проживіть життя прекрасне
В радості і мирі!
8. Молодий як ясний сокіл,
Молода як зірка
Встаньте, поцілуйтеся
Хай вам буде гірко!

11) ЦАРЕМОНІЯ ПОРОДИЧАННЯ
Батьки наречених стоять в ряді перед гостями і виконують всі дії, що оголошує тамада.

Об’єдналися в родину
Дві сім’ї прекрасні,
Ми вас дружно всі вітаєм
І бажаєм щастя.

Ой ти, зятю дорогенький,
Тещу-маму слухай і шануй,
Щоб вона тобі годила,
Підійди і поцілуй.

Почесним званням "Найтерпеливіша теща" та пам’ятною медаллю нагороджується _______________________________________________________________

Щоб свекруха у невістці знайшла рідну донечку,
Поцілуй свекруху-маму
Щоб була мов сонечко.

Почесним званням "Улюблена свекруха" та пам’ятною медаллю нагороджується ______________________________________________

Що цілуються мужчини,
Добрі люди не дивуйтесь
Щоб життя було прекрасне
Зять із тестем поцілуйтесь.

Почесним званням "Найщедріший тесть" та пам’ятною медаллю нагороджується ________________________________________________

Свекор буде гарним батьком
Завжди визволить з біди.
То ж цілуйтеся швиденько
___ до тата підійди!

Почесним званням "Найдобріший свекор" та пам’ятною медаллю нагороджується ________________________________________________

Теща думала-гадала:
Хто ж дістанеться в зяті.
Дочекалась. Зять - що треба.
То ж цілуй його мерщій.

А свекруха вся аж сяє:
Гарний смак у сина.
Не барись – цілуй невістку
І приймай в родину.

Щоб дітей дороги щастя
Не вели на перехрестя,
Обійми, притисни добре
Й поцілуй свекруха тестя.

Щоб у шлюбі у дітей
Все було гладенько
Свекор швидко хай цілує
Тещу дорогеньку.

Щоб в дітей була машина,
Дача, в Києві квартира,
Їх любіть, самі шануйтесь,
Сват зі сватом поцілуйтесь.

Аби горечка не знали,
Не були ніколи бідні.
Щоб було міцним здоров’я
Поцілуйтесь свахи рідні.

Є три пари перед вами .
Гості ви лиш помилуйтесь.
Слово "гірко" крикнем гучно.
А ви, родичі, цілуйтесь!

Буде дружня ця родина
І зростає з року в рік.
А іще не забувайте:
Ви – одна сім’я навік.

КОНКУРС ДЛЯ БАТЬКІВ НАРЕЧЕНИХ

Виносять на підносі 4 канапки розміщені на салфетці. Батьки з’їдають канапку. Читають після цього, що написано на салфетці.
Написи:
• Монета – забезпечувати молоду сім’ю грошима
• Листок паперу - купувати дітям щороку путівку на море
• Іграшка – доглядати внуків до повноліття
• Шмат сала – забезпечувати дітей продуктами харчування.

ІІІ застілля

Щастя, радість і кохання хай будуть поруч кожен час,
Здійснилося оте бажання що назавжди з'єднало Вас.
Ви поєдналися серцями і стали вдвох на рушничок,
І ми бажаєм Вам з роками гарненьких, милих діточок.
Нехай кохання не зів'яне, за це наллєте нам вина,
За Вас [жіноче ім'я] та [чоловіче ім'я] ми радо вип'ємо до дна!

Шановні батьки Вам надається безмежне право втручатися у справи новонародженої сім”ї, а саме:

- надавати особливу грошову допомогу, а притому вагому невістці рідненькій і зятеві свому;
- прасувати білизну, тримати краватку і щоденно давати молодим на каву десятку;
- ввечері молодим давати спати, а самим бавити внуків і вкладати спати;
- Вам довіку категорично забароняється: хворіти,поки не постаріли внуки і діти - провадити обов’язки хати і поволі молодим передавати.
Батькові молодого,основні і побічні зарплати нести тільки до хати, а найбільше і найголовніше право Вам надається пелюшки прати, няньчити онуків, щоб не було чути неприємних звуків.
А зараз наповними келихи і вип’ємо за обов’язки батьків, які вони отримали.

12) ІГРИ ТА РОЗВАГИ.
13) ДАРУВАННЯ

(наречена дарує подарунки для родичів нареченого і перетанцьовує з ними)
Тут наречений теж може зробити подарунок для нареченої)

14) РОЗМОЛОДИЧЕННЯ
''Ще вчора ти була нареченою - сьогодні стала жінкою, ще вчора грілась біля маминого крила - сьогодні тебе зігріває любов чоловіка, вчора фата - сьогодні хустка. Нехай фата, як символ чистоти і ніжності - буде оберегом у твоєму подружньому житті, а хустина, яку зав'яже друга мама - стане взірцем жіночності і вірності. Прощавай дівочість - здраствуй нове, ще не пізнане...''

Сьогодні ви, [чоловіче ім’я] та [жіноче ім’я] любі
У парі подружній з’єднали серця;
Тож зичимо вам у законному шлюбі
В любові незгасній пройти до кінця!

Хай вам у житті устеляють дороги
Рожеві світанки й квітучі роки.
Хай вашу оселю минають тривоги,
А сонце дарує тепло навіки!

Хай ваші дві зірки на небі нічному
Осяють щасливу та радісну путь,
А стріли Амура в безмежжі земному
Взаємне кохання й повагу несуть!
(Дружби танцюють з нареченою і намагаються посадити її на подушку. Їм це не вдається. Наречений двічі пробує, аж на третій раз йому це вдається. Далі мати нареченого знімає вельон. Наречена перетанцьовує з усіма незаміжніми дівчатами, після чого кидає вельон)
15) МНОГАЯ ЛІТА
Дорогі молодята _____________
Життя хай стрічає Вас хлібом і сіллю,
Весело нам було на Вашім весіллі!

Хай тішить Вас праця і мрія крилата,
Хай буде добром Ваша хата багата.

Хай кожного літа до хати з далека,
Вам сина чи доньку приносить лелека!
Хай буде достаток у шафі і мисці,
Грошей у кишені, а діток в колисці!

Щоб ми на солодке життєве похмілля
Діждалися ще золотого весілля!
Многая і благая літ Вам молодята.
(Музиканти співають "Многая літа")

Подружжя наше в добрий час,
Вклоніться діти батькам в ноги,
За те що виховали Вас,
Дали життя, здоров’я, вроду –
Від Вас, маючи плату і найбільшу нагороду,
лише два слова: тато й мамо.

(Для батьків"Многая літа")

Далі "Многая літа" у такому порядку:
1. Бабусям і дідусям;
2. Хресним батькам;
3. Кухаркам і газдинькам;
4. Музикантам;
5. Кіно-, фото операторам;
6. Старості (тамаді) (виголошує хтось із рідних)
7. Всім гостям присутнім на забаві ( виголошує хтось із рідних)

8. ПРОЩАННЯ
ПОДЯКА
Хочу подякувати молодята Вам за те, що на весілля запросили,
батькам за те, що діточок цих народили,
старостам за коровай запашний,
кухаркам за стіл смачний,
дружкам, що гарно танцювали,
дружбам, що гарно дружок цілували,
музикантам за гостру польку й коломийку,
гостям, що не погордували прийшли на це весілля, веселились і співали.

Ну ось і підійшла до завершення весільная забава,
Хоч втомлена та щасливая новонароджена пара.
Але є ще одна дуже важлива річ –
Наших молодят чекає шлюбна ніч.
Дорогі молодята ми Вам бажаєм,
Щоб Ви ся пристрасно вночі кохали
І першу свою шлюбну нічку аж до старості запам’ятали.
А Вам дорогі гості дякуємо за щиру гостину
І думаю ми ще завітаємо в добру родину

ІГРИ ТА РОЗВАГИ
а) Для молодої пари:
Перша сімейна рада:
У двох купках лежать паперові смужки, на яких щось написано.
У першій – папірці для нареченої, на яких написано запитання.
У другій – папірці для нареченого, на яких написано відповіді.
Молода запитує про щось молодого, а він їй відповідає.
(запитання в додатку)
1. " Хто в сім’ї буде бухгалтером?"
Кожному з молодят дається однакова к-сть монет ( загальна). Завдання: хто швидше порахує ці монети.
Треба: 20 монет різної вартості( бажано дрібні)
2. Лотерея.
Молодята по черзі вибирають з ящика лотерейні квитки і зачитують в голос:
Починають так: Кохана моя … буду я.
Коханий мій … буду я
Треба: 20 смужок із запитаннями і відповідями.
3. "Хто швидше нагодує дитину з ложки"
Вибираються двоє "дітей" з дорослих гостей. Їм пов’язуються слюнявчки. Молодята годують "дітей" на час. Завдання: хто швидше нагодує "дітей" з ложечки.
Треба: дві ложки, трохи салату у двох тарілках, два слинявчики ( або салфетки)
4. "Їжачок"
У яблуко втикається 16 сірників. Молодята по черзі витягають сірник і називають один одного лагідними іменами. Повторюватися не можна.
Треба: одне велике яблуко, 16 сірників.(або зубочисток)

б) Для гостей:

1. "Взаємний контакт"
Кожній парі видається по салфетці, складеній в четверо, Завдання: якомога швидше протерти чолом салфетку, не допомагаючи руками.
Треба: 4-5 салфеток ( за кількістю пар)
2. "Швидкість рук і ніякого обману"
Кожна пара отримує по вареному яйцю. Завдання: дівчина повинна запхати яйце у правий рукав юнака і протягнути його таким чином, щоб витягти його із лівої штанини молодого. Можна пожартувати, що одне з яєць – сире.
Треба: 3-4 яйця ( варених)

3. "Дві половинки"
Юнакові забороняється користуватися лівою рукою, а дівчині - правою. Завдання:
- розгорнути цукерку.
Треба: 2-3 цукерки шоколадні в обгортці

4. " Ялиночка"
На дівчину вішаються прищіпки. Завдання юнака знайти із зав’язаними очима всі прищіпки.
Треба: 10-12 прищіпок, шарф, щоб закрити очі.

5. "Повітряний танець"
Кожній парі слід танцювати, тримаючи повітряну кульку чолом, спиною, животом, сідницями… Музика має бути швидкою.
Треба: 5-6 повітряних кульок

6. "Аукціон"
Тамада оголошує, що зараз буде поведено аукціон дуже потрібних речей.

- Ліки від головного болю компанії "Бітнер" ( пляшка пива)
- Спортивний костюм фірми "Адідас"( сімейні труси)
- Портрет пензля невідомого художника (дзеркало)
- Музичний центр фірми "Панасонік" ( брязкальце)
- Ключ від машини БМВ ( гайковий ключ)
- Персональний комп’ютер ( дитяча рахівниця)
- Ні риба, ні м’ясо (банан)
- Бездротовий пилосос (віник)
- Рум’яна натуральна, без консервантів (буряк)

7. "Будьмо знайомі"

Ведучий тримає у руці картонні смужки із запитаннями. А ведуча – із відповідями. Ведучі підходять до гостей і пропонують їм витягти два папірці. Ведучий зачитує питання, а гість – відповідь.
(матеріали в додатку)
Треба: 18 пар смужок з картону із запитаннями і відповідями.

юлисанна
17.08.2012, 12:15
ПАСПОРТ НАРЕЧЕНОГО

Наречена з даним документом ознайомлена і не має нічого проти подолання нареченим перешкод, уміло вибудованих на шляху до неї.
Коротка характеристика.
Ріст - вище за середнє.
Вгодованість - середня.
Волосся - своє.
Очі - добрі і веселі.
Розум - жвавий.
Слух - гострий.
Нюх - собачий.
Характер - терплячий.
Комплектність.
1) ніс - 1 шт.;
2) брови - 2 шт.;
3) очі - 2 шт.;
4) волосся - точну кількість встановити не вдалося;
5) ноги - 2 шт.;
6) вуха - 2 шт.;
7) зуби - 32 шт.
Умови експлуатації.
______________________________ (ім'я нареченого) любить чистоту, ласку, дбайливий догляд.
У затишку і теплі зберігати,
Любити, пестити, нічим не бити.
Працювати менше змушувати,
Одного без догляду не залишати.
Гарантія постачальника.
При дотриманні даних умов фірма дає гарантію терміном на 101 рік.

Примітка: фірма запасних частин не видає.

МП Підпис

юлисанна
17.08.2012, 12:16
ПАСПОРТ ДРУЖИНИ

НАЗВА - Cвітлана СТАТЬ – Жіноча.
ДРУЖИНА – Єдина назавжди.
КРАЇНА-ВИРОБНИК – Україна
ЕКСКЛЮЗИВ – Оригінал, який створили творчі виробники:

Людмила Анатоліївна та Іван Васильович

До комплекту входять:
Дружина – 1 шт.
Весільна сукня – 1 шт.
Вміння готувати – відмінно
Вміння прати, прибирати – відмінно

Призначена:
Для промотування грошей чоловіка.
Для відвідування салонів краси.
Для перегляду серіалів.
Для розмов по телефону.
Для виховання дітей.

Технічні параметри:
Вага – ідеальна.
Коефіцієнт зносу – залежить
від дотримання правил експлуатації.
Може підіймати на будь-який поверх
необмежену кількість сумок із продуктами, інколи – чоловіка.
Джерело харчування – чоловік.

Особливості догляду:
Ласка.
Увага.
Розуміння.
Подарунки і квіти.
Не зраджувати.
Примітка: обміну і поверненню не підлягає. З роками експлуатації з`являться додаткові деталі під назвою «діти». Термін експлуатації: якщо правильно користуватися, на довгі роки залишається ніжною, люблячою і вірною.

Дата продажу: 4 серпня 2012року

юлисанна
17.08.2012, 12:17
НАКАЗ
ВИДАНИЙ ЛЮДЬМИ БУВАЛИМИ – ВЕСІЛЬНОЮ ГРОМАДОЮ
ВІД 13 червня 2009 РОКУ

Всі ми нині тут зібрались, щоб вас щиро привітати, щастя й долі побажати.

Хай вам завжди добре буде, хай вам сонце світить ясно,
Хай вам щастя родить рясно, хай ведуться в хаті діти,
Щоб було кому радіти.
А щоб лад завжди був в хаті, треба памятати :
Хочеш, Іване, добре жити
Якнайменше слід варити гусака, бо шкодить на печінку.
Голубці – на селезінку. На апендикс діє качка. Від свинини серце мліє.
Від супів бува коліт. Від борщів – радикуліт.
Від яєшні - алергія. Від тортів – гіпертонія.
Тож найкращі страви в світі- тут і правди ніде діти –вермішель.
Консерви різні у коробочках залізних.
У їдальні стіл накрив,взяв коробочку відкрив,вермішель відварив – і обід готов.
Тож даруєм вам до хати:
Ніж консерви відкривати. Оцей друшлак – моншель,
Проціджувати вермішель.
І до всього цього кленові листочки, щоб були сини і дочки,
Мішочок гречки, щоб не було суперечки.
Шматочок мила, щоб Іринка чоловікові добре шию мила.
Трохи жита, щоби дружина не була бита.
А оцей часничок, щоб чоловік не любив чужих жіночок.
Петрушку,щоб обіймав жінку, а не подушку.
Мідяки, щоб не були бідняки.
Мішечок пшона, щоб вірною була жона.
Щіпку солі, щоб у вас хліба було доволі.
Жменю горіхів, щоб не любила чужих чоловіків.
Мірку гороху, щоб у вас родився синочок до року.
Овес, щоб славився рід ваш увесь.

Все це вам посилаєм і сімейного щастя бажаєм

ДОРОГІ НАШІ МОЛОДЯТА!!!

юлисанна
17.08.2012, 12:18
Метеорологічний прогноз на весілля

Шановні гості, поки ви закусуєте, я пропоную вам послухати метеорологічний прогноз сьогоднішніх урочистостей.

„Сьогодні очікується:
Хмарність, весільний шторм із зливою ... шампанського;
температура над столами – 40 градусів, повітря наповнене сімейним щастям;
вночі в голові туман, на ранок можливе прояснення;

Просимо вас веселитись, а то молоді не дадуть похмелитись;
Перші три чарки повинен випити кожний, всі інші підуть без особливого запрошення!

Після 8 чарки дозволяється:
- поважним жінкам, відновити зачіску і „штукатурку”;
- поважним чоловікам, зняти краватку і розстібнути першого верхнього ґудзика ... (звичайно на сорочці);

Після 18-ої чарки бажано заспівати, але ... небажано ліктем, залазити в тарілку сусіда!

 Якщо не зовсім в собі впевнений, поклади в кишеню записку з домашньою адресою!
 Танцюй тільки з чужою жінкою, свою залиши другові.
 Якщо не можеш танцювати стоячи, танцюй сидячи, але при цьому старайся не наступати сусідові на руки!
 Руки в скатертину не витирати, краще зробити це в плаття поважної пані, що сидить збоку!
 Обгортки з цукерок, рибні та м’ясні кістки класти не на стіл, а в кишеню сусіда по столу!
 Запам’ятайте: пий до дна, але на дно не лягай!
 Якщо хочеш пий багато або мало, аби в ліжку не було погано.
 Пити можна всім, потрібно лише знати:
За що? Коли? І Скільки?

Веселого застілля Вам, дорогі гості!”

юлисанна
17.08.2012, 12:19
Зустріч молодят..
Ой слухайте звістку
Веде син невістку
Чарівну як калина,
Прекрасну мов перлина.
Ой,зеленая рутонька
Зелене насіння…
Ой скажіть добрі люди
В котрій хаті весілля?
А в тій хаті весілля
Що зелене подвір’я
Там стояла дівка красна
Квітами вквітчана
Два бояри з кіньми
Два братики рідні
Свати і світилочки
Вся наша родиночка.

Радуйтеся матінко
У весільному віночку
Приймаєте невісточку за дочку?
Приймаєте ?Поцілуйте її тричі.
А ви матінко на донечку свою подивіться
Разом з нею посміхніться.
Якщо хочете щоб донечка була щаслива
Приймайте зятя за рідного сина.
Тричі цілуйтеся.

Зійшлися в цій хаті сьогодні свати
Тепер у майбутнє вам разом іти
Подяка вам щира від всіх тут гостей
Що гарних, та щирих зростили дітей.
Зійшлися в цій хаті сьогодні свати
Подяка батьки вам за працю, старання.
За досконале людське виховання.
Подвійною тепер буде радість ваша.
Тому що зійшлися ці діти –на щастя.

Дорогі молодята
Поклоніться батькам в ноги
За народження та тривоги
За любов ,добро, ласку і щастя
За те,що зберегли вас від горя й нещастя.
Не рік не два вони вас доглядали
Весільного поклону вік дожидали.
І хоч часами були ви і строгі .Були строгі?
Все одно поклоніться батькам в ноги
Просимо постелити рушничок перед молодятами
Святковий коровай.
По обряду батьки благословляють дітей своїх святим хлібом-короваєм,на щастя,на долю,на довге спільне сімейне життя.
У весільній цій хаті
Прошу батька слово дати
Прошу матір слово дати
Молодих благословляти!
Тричі батьки мають сказати-Хай Бог Благословляє!
Хрестять тричі молодих короваєм.
Благослови Боже
І пречиста тоже
І батько і мати під короваєм гуляти
Тричі-Хай Бог Благословляє - Хрестять короваєм.
Подякуємо батькам оплесками за таке гарне благословення.
Кульмінацією нашого обряду стане –ставання на рушничок долі наших молодят.
Прошу стати молодят на весільний рушник
Що буде символізувати вірність один одному
І готовність іти разом поряд все ваше спільне життя.
Не впаде порошина
Нам весільну стежку
Де зійшлися дві долі в житті
Ці години святкові
На яснім рушничкові
Вам єднатись на вік молоді.
Стелися рушник наш
До щастя стелися
Два люблячих серця в єдине сплелися
Стелися барвінком ,віночком та зіллям.
Ласкаво вас просим до нас на весілля
Встеляйте доріжку весільнії квіти
Батьки щиро просять,
Вклоняються діти
Тож вас любі друзі я прошу вітати
Всіх щиро вас просим
Весілля гуляти!!!
Молодята тричі вклоняються гостям.

юлисанна
17.08.2012, 12:21
Продовження
За столом.
Любі друзі наливайте
За здоров’я молодят
Про сусіда пам’ятайте
Повну ви йому наляйте
Закусити файно дайте
Ну а потім не забудьте
Гірко молодим гукнути.

Любі гості наливайте
За кохання молодят
Ви сусіда обнімайте
Знову в чарочку наляйте
Якщо мало,випєм ще.
За подружжя молоде.

Гей, музики грайте марш
Бо у нас сьогодні свято
Зараз мати, зараз тато
Будуть донечку свою
З весіллям вітати!!!

А зараз надається привітальне слово батькам нашої Світланки
Людмилі Анатолівній та Івану Васильовичу.

Ой, сумують бідні гості
Треба щось робити
Нареченого матусю
До слова просити!

Людмила Миколаївна мити нашого Дмитра запрошується до привітального слова.

Ставимо в ряд перед гостями весільних батьків та наречених. Вони уважно слухають, що каже тамада, і виконують ті дії, про які їх просять.
Об'єдналися в родину
Дві сім'ї прекрасні,
Ми вас дружно всі вітаєм
І бажаєм щастя.
Ой ти, зятю дорогенький,
Тещу слухай і шануй,
Щоб вона тобі годила,
Підійди і поцілуй.
Щоб свекруха у невістці
Знайшла рідну донечку,
Світлана- поцілуй свекруху,
Щоб була, мов сонечко.
Теща думала й гадала,
Хто ж дістанеться в зяті. Дочекалась. Зять — що треба, То ж цілуй його мерщій. А свекруха вся аж сяє: Гарний смак у сина. Не барись — цілуй невістку І приймай в родину. Щоб дітей дороги щастя Не вели на перехрестя, Обійми, притисни добре Й поцілуй свекруха тестя. Що цілуються мужчини люди не дивуйтесь. Тут у нас весілля гарне, Зять із тестем, поцілуйтесь. Аби горечка не знали, Не були ніколи бідні. Щоб було міцним здоров'я, Поцілуйтесь, свахи рідні.! Буде дружня хай родина І зростає з року в рік. А іще не забувайте: Ви — одна сім'я навік.

Дві рідні бабусі сидять за столом
В душі підлітають крилато
Також пам’ятають- були молоді
І радощів знали багато
Хтось виховав сина
А хтось і доньку
Красиві-ну що ж тут сказати
Сьогодні ж ми просимо наших бабусь
Онучку свою привітати.
До привітального слова запрошуються самі найкращі бабусі у світі-Мамина мама-Галина та таткова мама-Ганя. А після тосту:

Хай роки повільніше трохи течуть.
Хай правнуки. внуки вам радість несуть.
І є ще для вас головний заповіт-
Здоровими будьте аж до сотні літ!

Присвоєння звань.
(батько нареченої)
За труди і завзяття,
За любов до рідного зятя,
За щиру увагу до свахи
Присвоїти звання «тесть».

(мама нареченої)
За любов і ласку,
За життя, мов казку,
Що чекає зятя у тещиній хаті,
Присвоїти почесний титул «теща».

(мама нареченого)
За гарне ставлення
До нової дочки
На довгі роки
Присвоїти звання «свекруха».

(батько нареченого)
За прийняття до родини
Нової дитини
Присвоїти звання «свекор».
(наречені можуть вручити медалі).

А у нашого Дмитра
Є сестричка молода
Переможиця велика-
Бо Вікторія вона.
Хоче брата привітати
Й сильно сильно обійняти.

Ну а зараз під шумок
Всі нальють під огірок
І запросимо до слова
Нареченої сестру
Мирославо- йди сюди
Привітай свою сестричку
Поцілуй сестричку в щічку.

Подарунки.
Дарую тобі дуба-щоб завше мав ось такого чуба.
Молодій ,яблучко наливное-щоб при такому чоловікові не брала в голову дурное.
Дарую вам капусту-щоб ні дома ні в кишенях в вас не було пусто.
Молодому барвінку-щоб завше любив тільки свою одну жінку.
А молодій огірочка-щоб до року мала 2 сина ,ще й дочку.
Молодому укропчик-щоб до молодої був спритний як горобчик.
Молодій ще й редиска,щоб була ще й хороша невістка.
Обом вам по березі-щоб обоє були дупкою тверезі.
Ця травичка називається багно-щоб минало вас в житі всякое лихо.
Ше дарую вам жовті кульбабки-щоб завжди водились вас зелені бабки.
Молодому звіробою-щоб завжди був готовий до бою.
Ось вам сметанку-щоб вам обом хотілось і моглось до ранку.
А це вам шишка-щоб не робили велику передишку.
Це тобі молодий петрушку-щоб ніколи не красніли вушка.
Молодій помідор-щоб кругом мала успіх і фурор.
А ще молодій лимона-щоб усе тобі було мона.
А ще вам молодята дарую пачку соку-щоб все у вас було з переду с заду й с боку.
А до соку трубку-щоб молодий поцілував молоду в губку.

юлисанна
17.08.2012, 12:22
Продовження.
Хрещеним батькам:

Ми з весіллям вітаємо вас,
І давайте згадаєм той час,
Коли вас Хрещеними батьками обрали,
І сказали вам ваші куми:
Це звання ви цілком оправдали!

Пронесли крізь життя на високому рівні,
А були ви тоді – молоді і чарівні…
Прорлетіли роки – молоді ви і досі
Хоч багато подій у житті відбулося.

Ми бажаєм вам щастя і довгих років
І… сажіть молодятам по декілька слів.

До зняття вельона (фати):

Ой дай мати гребінку
Розчесати косу у дівки
Гребінця, матінко, гребінця
Розчесати косу з-під вінця!

''Ще вчора ти була нареченою - сьогодні стала жінкою, ще вчора грілась біля маминого крила - сьогодні тебе зігріває любов чоловіка, вчора фата - сьогодні хустка. Нехай фата, як символ чистоти і ніжності - буде оберегом у твоєму подружньому житті, а хустина, яку зав'яже друга мама - стане взірцем жіночності і вірності. Прощавай дівочість - здраствуй нове, ще не пізнане...''
До зняття вельона:

Учора ти була ще наречена
Тебе ще гріло мамине плече
Сьогодні - голову покриє вже хустина
Від щастя, лиш, сльозина потече.
Хай хустка ця закриє від тривоги,
Від суму і від горя береже.
Батьки нехай зустрінуть із дороги,
Та не саму, а з чоловіком вже.
Нехай любов, як вельон буде світла,
Нехай живе в душі усе життя.
Несіть її у серці з літа в літо,
Хай світлим буде ваше майбуття.

А ось для запалення родинного вогнища.

Хай вогнище родинне не згаса,
Хай служить оберегом вашій долі,
Хай будуть вічно з вами небеса,
Багаття роду хай не згасне в вашім домі.
Хай Бог кохання береже на небесах,
Нехай воно як ця свіча не згасне.
Хай посмішка палає на устах,
І буде кожен новий день прекрасним.
То ж пронесіть священне вогнище родини
Через життя. Нехай воно не згасне.
Нехай іде воно від батька до дитини,
Хай буде доля світла і прекрасна.
До поділу короваю.

Розвивайся, короваю, із зеленого розмаю,
із зеленого барвінку та на чистую тарілку,
Світи, Боже, з раю, нашому короваю,
Щоб було видненько краяти рівненько,
Щоб було видніше краяти ще рівніше,
Ніхто не вгадає,
Що в нашому короваї :
І мука пшенична, і вода кринична та ще шість кіп яєчок.
Коровай як сонце іскриться, бо у ньому лісових полів пшениця,
Із семи криниць водиця, із семи возів солиця,
Масло із семи бочок, ярих бджіл медочок,
От і виріс коровай на столі високім, на печі широкій,
Бо у Світлани і у Жмитра рід великий та багатий, то щоб стало цей рід наділити.

Букетик
Нумо, наречена, поділися щастям,
Бо воно у тебе хлюпа через край,
Піднімись швиденько, розмахнись гарненько
І букет чудовий подругам віддай.

Прощання з холостяцьким життям
Підв’язка
Запалювання сімейного вогнища.
Як ви знаєте дорогі гості, жінка з покон віку вважалася берегинею сімейного вогнища і не випадково на її тендітні жіночі плечі лягає важкий тягар домашніх турбот. Так повелося на Україні, жінка- мати, жінка -берегиня… Вона вміє терпіти, вона вміє любити, вона вміє пробачати…
Світлана та Дмитро сьогодні ваші мами передадуть вам тепло свого сімейного вогнища. Ви виросли в цьому вогні, ви ввібрали частинку його в себе, вони передають вам сьогодні частинку своєї душі, частинку себе і найголовніше віру в вас, своїх дітей! Запаліть сьогодні вперше разом ваше сімейне вогнище теплом ніжних лагідних материнських рук…(запалюють)
Горить, ніколи не згаса життя свіча
Від матерів прийнявши цей вогонь
Не випустіть цю свічечку свою.
Нехай вона від нині і до віку,
Родину цю об’єднує велику
Нехай у ній основою з основ,
Повага ваша буде і любов.

юлисанна
17.08.2012, 12:24
ДЕСЯТЬ ЗАПОВІДЕЙ

Чоловіку:
1. Прислухайся до порад дружини, але роби по своєму.
2. Дружину бережи, не обтяжуй домашньою роботою.
3. Не дозволяй дружині піднімати важкі сумки із продуктами.
4. Почесну місію - заробляти гроші - візьми на себе, а менш
шляхетну - витрачати їх - залиш дружині.
5. Ніколи не говори дружині, що вона не має рації.
6. Обов'язково налагодь контакт із тещею. Вона найкращий союзник.
7. Ніколи не запитуй у дружини, скільки коштує та або інша річ.
8. Виховуючи дітей, балансуй між суворістю і ніжністю.
9. Заробляй стільки грошей, щоб дружині не було соромно
перед подругами.
10. І найголовніше - кохай дружину, без цього не може бути
сімейного щастя.

Дружині:
1. Переходь вулицю там, де хоче чоловік, але веди його туди,
куди хочеш ти.
2. Стань для чоловіка не тістечком, а хлібом. Тістечко смачне, але
швидко набридає. Але пам’ятай, що не хлібом єдиним
сита людина!
3. Поменше свари чоловіка і частіше заохочуй його.
4. Пам'ятай: чоловік - голова , а дружина - шия. Роби чоловікові
компліменти, захоплюйся його здібностями, завжди підкреслюй,
що саме він є головою родини, але одночасно не забувай
про те, що керуєш цією "головою" тільки ти.
5. Будь завжди правдивою із чоловіком, але не вимагай від нього
того ж, пам’ятай прислів’я: "Правда - добре, а щастя краще".
6. На чоловіка поклади почесний обов’язок заробляти гроші,
а невдячний обов’язок витрачати їх візьми на себе.
7. Не шокуй чоловіка й тому ніколи не кажи йому про те, скільки
насправді коштують куплені тобою речі.
8. Не будь байдужа до справ чоловіка, твоя байдужість до його
проблем розцінюється як байдужість до нього самого.
9. Підтримуй безневинні захоплення чоловіка, спостерігай за ними
спокійно, але не засуджуй.
10.І найголовніше - люби чоловіка, як саму себе, і ніколи
не критикуй його друзів або батьків.

юлисанна
17.08.2012, 12:25
Гороскоп алкоголіка.
(„Хто родився в січні, вставай наливай...”)

Овен.
Овен п’є, як той баран, бо немає міри.
Він, буквально, за сто грам вилізе із шкіри.

Телець.
Овну рідний брат телець, теж алкаш проклятий.
Він, бодай би йому грець, вмре і буде хляти.

Близнята.
Тільки в парі, тільки вдвох п’ють завжди близнята.
Оковита, бачить бог, згубить їх проклята.

Рак.
Задом ходить п’яний рак, коли вдує пляшку,
А коли горілки брак, п’є зі смаком брашку.

Лев.
Лев не менше літри п’є, і не соки, води,
Приклад слабшим подає, бо він цар природи.

Діва.
Діва п’є давним давно дуже живописно,
Бренді, віски і вино, й на халяву звісно.

Терези.
Терези – це знак такий, вип’є все до грама,
Йому спирту смак гіркий рідний наче мама.

Скорпіон.
Невеликий скорпіон у пияцтві буйний:
П’є, що дивно, наче слон, через те й отруйний.

Стрілець.
А стрільцю, що має лук, пляшка тільки й сниться.
Він без неї як без рук вроджений п’яниця.

Козеріг.
Козеріг не може пить, не тримають ноги.
Жінка з ним уже не спить, наставляє роги.

Водолій.
Водолій у пляшці ас, безпробудно хляє.
Переп’є усіх із нас, і перегуляє.

Риби.
Риби зовсім мало п’ють, як маленька пташка,
Бо вони в воді живуть, а там пити важко.

юлисанна
17.08.2012, 12:25
Вітальна телеграма від старшої дружки.

А ось вітальна адреса, що надійшла нареченим від старшої дружки ___________________________________________________________.
„Дорога наречена і наречений !

Вам би знати довелося,
Що іздавна повелося
В нас на славній Україні
Головою у родині –
Жінка в нас була і є
Всьому лад вона дає.

Слухай добре ти ___________
Слово викресли „горілка”.
Будеш в чарку заглядати –
Клопіт, сварку в хаті мати.
Не надійся на підмогу,
Ляжеш спати на підлогу.

Частіше даруй жінці квіти й усмішку,
Не повертайся спиною у ліжку,
Не ревнуй ти її без причин –
Буде в неї менше морщин.

На чужії молодиці,
Кароокі голубиці
Не гостри ти зуба,
Бо залишишся без чуба.
Питай жінку раз у раз,
Де і як ступити.
Вона – твій дороговказ,
Вона навчить жити.

Усі жінчині бажання
Розумій без слова,
Бо жінки задля любові
Йти на смерть готові.

Вчись куховарити і прати,
Ще й на інструменті грати,
Вчись підлогу мити.
То не будеш жінку злити.

Коли чуєш стуки, грюки,
Умій брати себе в руки,
Лиш тоді не буде муки
І не дійде до розлуки.

Нема кращого друга,
Як вірна подруга.
Згода будує, незгода руйнує.
А чому молодий
Молоду не цілує?”

Що ж, шановні наречені, приймайте напутні слова і поради. Пам’ятайте, що чужі поради – це добре, але й свою думку майте.

юлисанна
17.08.2012, 12:27
Вітальна телеграма від колишніх холостяків.

А ось побажання від колишніх холостяків, а з недавнього часу одружених чоловіків, які скоштували принади і переваги подружнього життя. Мешканці смт._________________ гр. __________________________________________________________________________________________________________________________________________
звертаються з такими напутніми словами до нареченого_____________________

„Дорогий наречений!

Із того знаменного дня
Ти мужа одержав високе звання.
Пропала твоя парубоцька свобода
Це те, що мужчинам завжди буде шкода.
Тепер на дівчат вже не можна глядіти,
Не можна моргати, до них муркотіти.
Тепер тільки глянеш на Валю й Ларису,
То матимеш зразу ти голову лису.
Дружині своїй скажи щиро і прямо,
Тоді, коли київське грає „Динамо”
Нехай не приказує мити миски,
Грядку копати, чи прать пелюшки.
Як буде колись, що приймеш чарчину,
Додому ти йди та ховайсь під перину.
Мовчи і до жінки не лізь цілуватись,
А думай як вранці тобі відбрехатись.
Шануй дуже міцно подружні закони,
До жінки молись немов до ікони,
У ліжку ніколи не думай курити,
Жінки цього дуже не можуть терпіти.
Кидай парубоцькі навіки замашки,
Нічого не пий крім настойки ромашки...”

Що ж залишається лише подякувати за щирі побажання , адресовані нареченому, від колишніх холостяків.
Отже , шановні гості, давайте піднімемо свої келихи за здоров’я молодого подружжя, за те, щоб їхньому житті було менше всіляких негараздів, щастя їм, вірного кохання, добробуту, благополуччя.

юлисанна
17.08.2012, 12:28
Вітальна телеграма від заміжніх подружок нареченої.

Шановні молодята ____________________________________! На вашу адресу сьогодні надходять телеграми, письмові привітання від рідних, знайомих, друзів, а також від наших шановних гостей, що присутні сьогодні на вашому весіллі.

З вашого дозволу я хочу зачитати вітальну телеграму від колишніх незаміжніх подруг, мешканок смт.__________________, а сьогодні молодих жіночок з певним досвідом сімейного життя. Шановні громадянки __________________________________________________________________________________________________________________________________________
, сповнені досвіду нелегкої сімейної праці, радять нашій нареченій таке:

„Дорога наречена______________________!

З цієї знаменної дати
Почнеш ти подружнє життя рахувати.
Нехай тобі доля у цьому щастить,
Нехай твоє щастя як сокіл летить.
Але на весіллі це здавна ведеться,
Що кожен з порадами лізе, аж преться,
Чи рада ти цьому, чи може не рада,
Прийми і від нас настанову - пораду:
По-перше, нехай муж дома сидить,
Газету читає, цигарку кадить.
По-друге, нехай мудрі читає книжки,
Інакше потягне його в парубки.
А ще, як потягне його на футбол,
То це у ворота подружнії гол.
Бо, той хто не жінку кохає, а м’яч
Для жінки пропав тут , хоч плач.
Ніяких футболів, ніяких „козлів”,
Дивись, щоб за справи домашні болів.
Ти "ляльку" гарненьку йому подаруй
Давай на потреби не більше рубля,
Та книжку купи, як глядіть немовля,
Щоб знав на зубок теорему борщу,
Щоб курси пройшов, як доїти козу.
О шостій годині завжди щоб вставав
І лад господарству належний давав.
Щоб знався на курях – пусті чи з яйцем,
Щоб кожну роботу робив з „вітерцем”.
Щоб вмів до ладу обсмалить гусака,
Щоб знав як від жиру відмити горшка.
Не дуже потрібно його годувати,
Бо з жиру із хати почне мандрувати.
Дивись, щоб на танці не потрапляв,
І в пляшку „Московської” не заглядав,
Сусідку поблизу, якщо поміча,
Дивись, щоб не вийшла якась там біда.
Завжди біля себе його ти держи
Надійно жіночим вузлом зав’яжи,
Щоб жінку боявся, завжди цінував.
Закінчим, бо треба і нам поспішати,
Але вже без жартів вам хочем сказати,
Щоб ви, молоді, своїх рідних любили,
Щоб мали достаток, здоров’я і силу.
Живіть у злагоді й щирим коханні
О це і всі дружні від нас побажання.”

Ось така телеграма-порада надійшла від наших молодих жіночок, збагачених досвідом сімейного життя. Давайте подякуємо їм за щирі поради.

юлисанна
17.08.2012, 12:28
Вітальна телеграма від заміжніх подружок нареченої.

Шановні молодята ____________________________________! На вашу адресу сьогодні надходять телеграми, письмові привітання від рідних, знайомих, друзів, а також від наших шановних гостей, що присутні сьогодні на вашому весіллі.

З вашого дозволу я хочу зачитати вітальну телеграму від колишніх незаміжніх подруг, мешканок смт.__________________, а сьогодні молодих жіночок з певним досвідом сімейного життя. Шановні громадянки __________________________________________________________________________________________________________________________________________
, сповнені досвіду нелегкої сімейної праці, радять нашій нареченгій таке:

„Дорога наречена______________________!

З цієї знаменної дати
Почнеш ти подружнє життя рахувати.
Нехай тобі доля у цьому щастить,
Нехай твоє щастя як сокіл летить.
Але на весіллі це здавна ведеться,
Що кожен з порадами лізе, аж преться,
Чи рада ти цьому, чи може не рада,
Прийми і від нас настанову - пораду:
По-перше, нехай муж дома сидить,
Газету читає, цигарку кадить.
По-друге, нехай мудрі читає книжки,
Інакше потягне його в парубки.
А ще, як потягне його на футбол,
То це у ворота подружнії гол.
Бо, той хто не жінку кохає, а м’яч
Для жінки пропав тут , хоч плач.
Ніяких футболів, ніяких „козлів”,
Дивись, щоб за справи домашні болів.
Ти "ляльку" гарненьку йому подаруй
Давай на потреби не більше рубля,
Та книжку купи, як глядіть немовля,
Щоб знав на зубок теорему борщу,
Щоб курси пройшов, як доїти козу.
О шостій годині завжди щоб вставав
І лад господарству належний давав.
Щоб знався на курях – пусті чи з яйцем,
Щоб кожну роботу робив з „вітерцем”.
Щоб вмів до ладу обсмалить гусака,
Щоб знав як від жиру відмити горшка.
Не дуже потрібно його годувати,
Бо з жиру із хати почне мандрувати.
Дивись, щоб на танці не потрапляв,
І в пляшку „Московської” не заглядав,
Сусідку поблизу, якщо поміча,
Дивись, щоб не вийшла якась там біда.
Завжди біля себе його ти держи
Надійно жіночим вузлом зав’яжи,
Щоб жінку боявся, завжди цінував.
Закінчим, бо треба і нам поспішати,
Але вже без жартів вам хочем сказати,
Щоб ви, молоді, своїх рідних любили,
Щоб мали достаток, здоров’я і силу.
Живіть у злагоді й щирим коханні
О це і всі дружні від нас побажання.”

Ось така телеграма-порада надійшла від наших молодих жіночок, збагачених досвідом сімейного життя. Давайте подякуємо їм за щирі поради.

юлисанна
17.08.2012, 12:29
Весільне гільце!
То є весільне гільце,
Щоб молодим в щасті купатись треба їм
Тричі поцілуватись.

Подарунки.
Дарую тобі дуба-щоб завше мав ось такого чуба.
Молодій ,яблучко наливное-щоб при такому чоловікові не брала в голову дурное.
Дарую вам капусту-щоб ні дома ні в кишенях в вас не було пусто.
Молодому барвіну-щоб завше любив тільки свою одну жінку.
А молодій огірочка-щоб до року мала 2 сина ,ще й дочку.
Молодому укропчик-щоб до молодої був спритний як горобчик.
Молодій ще й редиска,щоб була ще й хороша невістка.
Обом вам по березі-щоб обоє були дупкою тверезі.
Ця травичка називається багно-щоб минало вас в житі всякое лихо.
Ше дарую вам жовті кульбабки-щоб завжди водились вас зелені бабки.
Молодому звіробою-щоб завжди був готовий до бою.
Ось вам сметанку-щоб вам обом хотілось і моглось до ранку.
А це вам шишка-щоб не робили велику передишку.
Це тобі молодий петрушку-щоб ніколи не красніли вушка.
Молодій помідор-щоб кругом мала успіх і фурор.
А ще молодій лимона-щоб усе тобі було мона.
А ще вам молодята дарую пачку соку-щоб все у вас було з переду с заду й с боку.
А до соку трубку-щоб молодий поцілував молоду в губку.