PDA

Просмотр полной версии : Свято осені: сценарії, інсценівці

Страницы : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20

kolibri7.1
19.09.2018, 17:25
Поделитесь, пожалуйста, песней "В лісі по доріжці" для средней группы или приближенную к ней. Спасибо!

Yakusha
20.09.2018, 17:57
Дівчатка! Якщо можно подліться будь-ласка сценарієм " Смаколики" буду дуже вдячна!

ирина безрукова
20.09.2018, 22:47
Інна БОРИСЕНКО,
музичний керівник дошкільного навчального закладу (ясла-садка) № 31 «Ягідка», Суми

Кав’ярня «Осінні смаколики»
Осіннє родинне свято для дітей старшої групи

ДІЙОВІ ОСОБИ:
Адміністратор кав’ярні — музичний керівник;
Власниця кав’ярні — вихователь;
Карлсон-бармен — вихователь;
Відвідувачі — батьки;
Офіціанти — діти.

ДЕКОРАЦІЇ ТА РЕКВІЗИТ:
вивіска з назвою кав’ярні — «Осінні смаколики»;
вивіски «Відчинено», «Зачинено»;
парасольки;
стійка для парасольок;
столики для Відвідувачів;
номерки на кожен стіл;
серветки;
скатертини;
меню закладу;
стійка бармена;
бейджики для Карлсона-бармена, Адміністратора, Власниці кав’ярні, Офіціантів;
записники й олівці для Офіціантів;
чашки, ложки, креманки;
тістечка, цукерки;
страви, напої;
електрочайник;
три обручі;
бутафорські овочі, фрукти, ягоди;
відерця дерев’яні — 2 шт.;
інструменти для «Оркестру води» — миски, лійки, водяні свищики, трикутники, бубонці, стаканчики з трубочками, дощовиця;
клейонка прозора;
торба, м’яч і дитячі музичні інструменти — ложки, деркач, сопілка;
медово-імбирне печиво від Карлсона-бармена — за кількістю дітей.

ХІД:

В актовій залі стоять столики з номерами, на них — скатертини, серветки, меню. Біля центрального вікна — барна стійка з посудом, чайником, різними стравами, напоями тощо. Над нею — вивіска з назвою кав’ярні, поруч — вивіска «Відчинено». На столах — чашечки з теплою розчинною кавою. По кутках стоять стійки для парасольок.
Звучить спокійна музика. Адміністратор закладу запрошує батьків зайти до кав’ярні, зайняти місця за столиками відповідно до номерів, що вказані в запрошеннях.
Виходить Карлсон-бармен, вітається з Відвідувачами, підходить до стійки, пропонує гостям-батькам скуштувати каву. Музика стихає.

Адміністратор: У невеличкому містечку відкрилася затишна кав’ярня «Осінні смаколики». Припала вона до душі всім мешканцям міста, бо працював там ввічливий персонал. Але от біда — катастрофічно бракувало офіціантів.

Адміністратор стоїть біля стійки, щось занотовує. Підходить Карлсон-бармен.

Карлсон-бармен (втомленим голосом): Пані Адміністраторе, я вже з ніг валюся. Де ті Офіціанти, яких ви вчора на роботу взяли?! Чому я один сьогодні весь день працюю?

Адміністратор: Тихіше, тихіше, Карлсоне. Усіх Відвідувачів розлякаєш своїм скигленням. Гаразд, я все владнаю.

Адміністратор виходить із зали.

Карлсон-бармен (ображено): Ну, все як завжди. Усі мене залишили сам на сам зі своїми проблемами. Доведеться самому щось вирі*шувати.

Карлсон-бармен сідає за стійкою, позіхає і поступово засинає. Відвідувачі одне за одним залишають кав’ярню — сідають на глядацькі місця в залі. Коли Карлсон прокидається, бачить, що нікого немає в кав’ярні.

Карлсон-бармен (здивовано): От халепа! Усі вже розійшлися. Я ж лише на хвилинку задрімав. Гаразд, піду додому. Завтра буде новий день, багато гостей. Можливо, друзів зустріну. А, можливо, мені хтось допоможе.

Карлсон-бармен виходить із зали.
Починається новий день. Звучить музика, діти з парасольками заходять до кав’ярні, виконують танцювальний етюд. Відвідувачі-батьки сідають за столики, гортають меню. Усі обмінюються враженнями про чудовий осінній день.

Перша дитина: Знову осінь після літа завітала,
Примружилась, тихесенько стоїть.
То плаче дощиком, то листячком кружляє,
То раптом сонечком засяє хоч на мить.

Друга дитина: А схоче, уранці навшпиньки
Розставить тонкі павутинки.
Прикрасить діамантами краплинки
І зазирне до кожної дитинки.

Третя дитина: Отака вона, Осінь:
З вітрами, дощами,
З парасольками й чобітками.

Діти співають пісню про осінь на вибір музичного керівника. Під її кінець влітає Карлсон-бармен, кружляє поміж дітей, зупиняється.

Карлсон-бармен: Привіт, малюки!

Діти: Привіт, Карлсоне!

Карлсон-бармен: Як справи?

Діти: Чудово! (Показують рухами.)

Карлсон-бармен: Я працюю у кав’ярні. Ме*ні потрібна ваша допомога. Допоможете мені?

Діти: Так!

Карлсон-бармен: Тоді запрошую всіх на дах!

Лунає весела музика, усі діти разом із Карлсоном-барменом танцюють. Під час танцю семеро дітей беруть білі рушники й кладуть їх собі на праву руку, ліву — тримають за спиною, як офіціанти. Інші діти сідають на свої місця.
Карлсон-бармен іде першим, за ним одне за одним прямують до столиків Офіціанти. Обходять одне коло, виконують прості рухи.

Карлсон-бармен: Ой, як би не було нам весело, але час попрацювати. Це був святковий вихід, а тепер до справи. Ви — мої маленькі помічники. Гайда до роботи, бо вже багато Відвідувачів у кав’ярні.

Офіціанти віддають Карлсону-бармену рушники. Стають біля стійки, беруть олівці й блокноти та підходять до столиків, щоб прийняти замовлення.

Дія за столиком № 1

Перший Офіціант: Добрий день, чого бажаєте?

Перший Відвідувач: Будь ласка, принесіть мені салат.
І в нього фрукти ви додайте на ваш смак.

Перший Офіціант робить запис у блокноті, іде до Карлсона-бармена й віддає замовлення.

Дія за столиком № 2

Другий Офіціант: А ви чого бажаєте поїсти?

Другий Відвідувач: Люблю солодкі вироби із тіста.

Другий Офіціант робить у блокноті запис, іде до Карлсона-бармена й віддає замовлення.

Дія за столиком № 3

Третій Офіціант: Слухаю ваше замовлення.

Третій Відвідувач: Хотів би я замовити салат,
Що має незрівнянний смак.
До нього прошу спритності додати,
Ще силу знань я хочу «скуштувати»!

Третій Офіціант робить запис у блокноті, йде до Карлсона-бармена й віддає замовлення. Лунає музика.

Естафета «Фруктово-ягідний живчик»
На таці в протилежному від кав’ярні кінці зали розкладені муляжі овочів, фруктів і ягід. Хлопчики об’єднуються у дві команди і стають у шеренгу один за одним. У кожної команди є відро. Потрібно зібрати лише фрукти та ягоди. За сигналом ведучої хлопчики по черзі біжать до таці та беруть муляж фрукта або ягоди й кладуть його у відро. Команда, яка збере більше фруктів і ягід, стає переможцем.
Потім в естафету під фонограму української народної пісні «Чорна редька» грають дівчатка. Вони мають покласти з таці у відро лише овочі. Перемагає та команда дівчат, яка швидше впорається.

Троє Офіціантів, які вже прийняли замовлення Відвідувачів, сідають на стільчики як глядачі. Решта Офіціантів шикуються для обслуговування своїх столиків.

Дія за столиком № 4

Четвертий Офіціант: Ви будете щось замовляти?

Четвертий Відвідувач: Фірмового хочеться салату.
Та ось ніяк я не згадаю,
Як цей салат всі називають.

Четвертий Офіціант: Тоді назвіть його інгредієнти,
І кухар приготує в два моменти.

Четвертий Відвідувач: Хмарина, грім є там і град…
Й краплин осінніх хіт-парад!

Звучить фонограма пісні про дощик на вибір музичного керівника. Усі діти вибігають, танцюють, відтак сідають на свої місця.

Адміністратор: Не сідайте, любі діти.
Парасольки ви беріть,
Гру веселу розпочніть.

Діти грають у гру «Дощик»*.
Четвертий Офіціант несе фруктовий салат до столика № 4.
Заходить Власниця кав’ярні з парасолькою в руках, віддає її Адміністратору. Роздивляється дітей.

Власниця кав’ярні (здивовано): А це хто такі й що вони роблять у моїй кав’ярні?! Я навіть здогадуюсь, як вони тут опинилися.

Власниця кав’ярні повертається до Карлсона-бармена. А той за стійкою опускається все нижче й нижче. Власниця кав’ярні перехиляється, щоб упіймати його, а він прошмигує в пройму знизу, тікає. Власниця біжить за ним.

Власниця кав’ярні: Ах ти, бешкетнику, начувайся!

Карлсон-бармен: Я нічого поганого не вчинив, пані. Хотів зробити якнайліпше і нам, і нашим Відвідувачам, і кав’ярні.

До Карлсона-бармена підбігають діти й стають перед ним, захищають. Заступається за нього й Адміністратор.

Адміністратор: Так, Карлсон не винен. І що тут поганого? Друзі мають допомагати одне одному, бути разом, коли весело й коли сумно. Карлсону знадобилася допомога, ось діти й прийшли підтримати друга.

Діти (усі разом): Так, він найліпший друг!

Одна дитина (вигукує): Надійний!

Власниця кав’ярні: Гаразд, діти, я вас зрозуміла. Справжні друзі є невід’ємною частиною нашого життя. Разом із ними завжди весело проводити час. Тому пропоную дружній танцювальний батл під український народний танець «Гоп-гоп». Змагатимуться дві команди — чоловіча та жіноча. Команда Карлсона (хлопчики та їхні батьки) та моя (дівчатка та їхні батьки).
(Звертається до Відвідувачів.) Добрий день, гості нашого закладу, вибачте за незручну ситуацію. Пропоную вам приєднатися до нашої розваги.
Отже, розпочинаємо батл!

Спочатку танцюють дівчатка зі своїми батьками. А потім — хлопчики зі своїми. Хто ліпше танцює, визначають оплесками глядачі.
Після батлу всі сідають на свої місця. Офіціанти продовжують обслуговувати столики.

Дія за столиком № 5

П’ятий Офіціант: Замовте щось, будьте ласкаві!

П’ятий Відвідувач: Принесіть, будь ласка, кави!
А ще щось українське,
З інструментами і жаром!

П’ятий Офіціант: Я все зроблю, є в нас така страва.

П’ятий Офіціант робить запис у блокноті, іде до Карлсона-бармена й віддає замовлення.

Гра «Котилася торба»
Усі діти стають кружка, в середину кола кладуть мішок з інструментами. Потім під музику передають одне одному м’яч і співають:
«Котилася торба з великого горба,
Не спинити торбу нам ніяк.
Відкривайся, торбо, з великого горба.
Хто тебе відкриє, дай нам знак!».
Той, у кого в руках опинився м’яч на кінець куплету, іде в центр кола до мішка, відкриває його, не дивлячись, дістає музичний інструмент: пару ложок, сопілку або деркач. Під музичний супровід усі плещуть у долоні, а дитина грає на вибраному інструменті. Потім кладе його в кошик. Гра починається спочатку.

Шостий Офіціант помічає один столик, до якого ще ніхто не підходив. Другий Офіціант приносить чашку з чаєм до столика № 2.

Дія за столиком № 6

Шостий Офіціант: А ви ще не замовили нічого?

Шостий Відвідувач: Замовлю мінеральної водички —
Про здоров’я дбати маю звичку!

Шостий Офіціант: Так, є така вода у нас,
Маємо її ми про запас.
Рецепт її простий,
Дуже приємний та легкий.

Лунає фонограма «Музика води». Карлсон-бармен виносить пляшечки, в яких налита вода до різного рівня, ставить пляшечки в ряд. Підготовлена дитина грає на них просту мелодію. Усі інші акомпанують, переливаючи воду зі склянки в склянку, грають на водяних свищиках, трикутниках.

Власниця кав’ярні: Мінеральний напій за рахунок закладу, будьте ласкаві, до кожного столика.

Воду з пляшок розливають в одноразові стаканчики та ставлять їх на столи гостям.

Дія за столиком № 7

Сьомий Офіціант: З меню ви ознайомились? Чудово!
Що вам подати на десерт?

Сьомий Відвідувач: Мені, будь ласка, печиво до чаю,
Його я дуже полюбляю.
Додайте викрутас сміливий,
І не забудьте ритм грайливий.

Сьомий Офіціант: Одну хвилинку, буде вам чайок.
Веселим видався деньок!

Діти з дорослими виконують загальний танець під веселу музику на вибір музичного керівника. Потім усі сідають на свої місця. До столика № 7 Сьомий Офіціант приносить чай і печиво.

Карлсон-бармен: Увага, Відвідувачі, ваші замовлення.

Офіціанти розносять страви. А потім повертаються і стоять біля стійки. Виходить Власниця кав’ярні і стає перед стійкою.

Власниця кав’ярні: Перш ніж ви розрахуєтеся за замовлення, ознайомтеся з прогнозом погоди на найближчі дні. Дорогі діти, батьки, гідрометеоцентр прогнозує чудову осінню погоду. На всій території України спостерігатиметься різнокольоровий листопад, вітер обіймів і любові. У ліску, біля річок та озер — будуть щасливими й усміхненими діти, бо батьки зроблять для них цікаву «погоду». А у вихідні мама чи тато приготують дітям театральні, художні й мультиплікаційні страви. Для поліпшення самопочуття дітям заборонено користуватися персональними комп’ютерами і смартфонами. Тож будьте здоровими та щасливими!

Адміністратор: Проси*мо Відвідувачів кав’ярні пі*дій*ти до бармена. Ми порадували вас фірмовими стравами, ви все скуштували. Будь ласка, розрахуйтеся.

Батьки дістають гаманці. Діти відходять на протилежний бік зали.

Адміністратор: Але розрахунок у нас особливий — слід заплатити не грішми, а своїм талантом.

Звучить весела музика. Усі батьки, діти, вихователі, Карлсон-бармен грають у гру «Соку-Соку»**. Після завершення гри учасники залишаються стояти, наперед виходять Власниця кав’ярні, Адміністратор і Карлсон-бармен.

Власниця кав’ярні: Я впевнена, що ви приємно провели з нами час. Уже пізня година, і кав’ярня «Осінні смаколики» зачиняється.

Карлсон-бармен: Дякую вам, мої юні помічники! Ви — справжні друзі! Як приємно робити добрі та корисні справи. До побачення, діти!

Діти: До побачення, Карлсоне!

Діти обіймають Карлсона-бармена. Потім по черзі беруть парасольки, розкривають їх і стають парами по всьому килимку. Карлсон згадує, що не віддячив малюкам.

Карлсон-бармен: Стійте, стійте, мої маленькі помічники. (Діти ставлять парасольки на підлогу.) Ледь не забув: я спік для вас солоденьке печиво на згадку про ваше незвичайне перевтілення. (Бере печиво у вигляді чашок.) Нехай ці солодощі зігріють ваші спогади.

Відвідувачі-батьки та діти дякують Карлсону-бармену, а він вивішує табличку з написом «Зачинено». Лунають оплески, свято завершується.

Сноски
* Див. журнал «Музичний керівник» № 7/2016, с. 32 — Прим. ред.
** Див. опис гри «Соку-Соку», а також посилання на відео, де показано, як грати в неї, на порталі освітян України «Педрада» в рубриці «Музична вітальня». — Прим. ред.

катя 98
21.09.2018, 07:17
а вот и видео к єтому сценарию
https://www.youtube.com/watch?v=BZ-EXsu6QBc

Soleigr
21.09.2018, 18:49
Тільки народився цієї ночі свіженький сценарій до ОСІННЬОГО ЯРМАРКУ. БУДУ РАДА, ЯКЩО КОМУСЬ СТАНЕ В НАГОДІ!!!!!

ОСІННІЙ ЯРМАРОК

Ведуча: В Україну осінь завітала,
Красива, сонячна , барвиста
Тож відкриваємо завісу ненароком
І зазираємо в осінню пору року.

Вхід дітей

Ведуча: Восени збирають люди врожаї багаті
Овочі і хліб є у кожній хаті.
Після праці відпочити час
І гуде на площі Ярмарок у нас.
Ведуча: Зібрались на свято
Хлопці та дівчата
Та хай же вам весело гуляється
Діти усі разом: Наш Ярмарок починається!
(діти сідають на місця)
Дитина: Чекають радо осінь всі
І всі її шанують
Співають радісно пісні
Святкують і танцюють
І врожаям усюди –
Завжди радіють люди
І у містах і селах
На ярмарках веселих.
Дитина: На ярмарок наш
Щирий та завзятий
Просимо у добрий час
До нас завітати
На ярмарку нашім
Веселім, багатім
Є чим дивувати
І є що придбати.
Дитина: Тут щедрі дарунки
Із саду й городу
Тут пісня і жарти
Усім в нагороду
Усі на ярмарок спішіть-поспішайте
Купуйте, танцюйте, співайте та грайте.

Пісня «Ярмарок»

Ведуча: Влітку кожен з нас старався
Працював, не лінувався.
Маємо всього багато –
Можна зайве і продати.
Тож, давайте наш товар
Понесемо на базар!
Ведуча: Ярмарок веселе свято
А товарів як багато.
Гей, веселі продавці
Всі ідіть сюди.
За прилавки ви ставайте
І торгівлю починайте.
(звучать трикутнички, продавці займають свої місця за прилавком)
Діти разом (2): Увага! Увага!
Спішіть - поспішайте!
Господарі й гості,
Ви нас не минайте.
На ярмарок просим
Гуртом, поодинці,
Чекають на вас тут
Чудові гостинці.
(дітки сідають на місця)
Дитина: Осінь нам подарувала нині
Груші, яблука та солодкі дині.
І цукерки і торти –
Поспішайте всі сюди.
Дитина: А чи грушку, а чи сливку
Навіть є в нас ананас.
Все хороше, все свіженьке
Завітайте ви до нас.
Дитина: Від добра столи вже гнуться
Тож скоріш ловіть момент
Подивіться які ціни,
А який асортимент.
Ведуча: Шум і гамір звідусіль лунає
То свої товари кожен вихваляє.
Дитина (за прилавком): Бублики купуйте
Продавця шануйте
Дірку від бублика
Дам за п’ятак
Якщо затанцюєте –
Можу й за так.
Дитина: Кому огірочки?
Кому огірочки?
І в банки годяться
І в бочки.
Дитина: Продаємо баклажани –
Сині українські банани.
Та їдять їх тільки люди,
Мавпа їсти їх не буде!
Дитина: Ось купуйте поросятко —
Розумненьке, як дитятко!
I рахує, i читає
Й телевізора вмикає!
Я б його не продавала –
Та телевізора зламало.
Дитина: Ложки, ложки продаєм
Ложки дерев’яні
Ми зробили їх самі
Власними руками.
Ними можна їсти кашу
І борщ наминати
А ще можна дуже гарно
З ними танцювати.
Дитина: Кому моркви, бурячок,
Наставляйте кошики,
Одна штучка – п’ятачок,
Ну хіба ж це грошики?
Дитина: А хто меду не купив –
Дарма на ярмарок ходив!
Дитина: Купуйте, купуйте усі бараболю
Варіть її смажте із сіллю й без солі.
Сто страв господиня з картоплі зготує
Картопля – як хліб, вона всіх нагодує.
Дитина: Копчене сало і ковбаса
З настроєм вашим творять чудеса!
Дитина: Хто гострого хоче
Часник хай придбає
Він різні мікроби
Вогнем випікає
«Часник, як бик –
Перемагати звик»!
Дитина: Лоточків із яблуками ви не минайте
Які до смаку вам, такі й вибирайте.
Сортів тут багато, усі вони різні
Ось яблука ранні, а є також й пізні.
Дитина: Медяники, медяники!
Найсмачніші пряники!
Хто медяників не купить
Той не буде вище пупа
А хто медяника з’їсть,
Підросте метрів на шість!
Дитина: Пиріжки, пиріжки!
Прямо з печі, прямо з пару
То візьміть собі хоч пару
А вже добрі не то слово
Як з’їсте – відніме мову.
Дитина: Ой, які смачненькі,
Варенички біленькі
Пригощайтеся усі
І дорослі і малі.
Дитина: Увесь день ми працювали
Веселились, танцювали
Отже, треба підкріпитись
Вареничками пригоститись.
Дитина: Тісто біле замісили
І картопельку зварили.
Варенички будуть в нас –
От і їсточки вже час.

Танець ВАРЕНИКІВ

Ведуча: Без пісні і музики свят не буває,
Бо, саме вони, настрій нам підіймають!
Тому, ми на свято, музик запросили,
Для вас будуть грати вони що є сили!

Танець БАЯНІСТІВ

(Стук в двері. Під музику заходить Іван з торбинкою.)
Іван: Ох, і як в вас тут святково
Гарно, весело й чудово!
Ха-ха-ха!!!
Ведуча: Дітки, скажіть чому у нас так весело?
Діти: Бо у нас сьогодні свято!!!
Ведуча: Так Іване, у нас сьогодні свято, бачиш скільки на ярмарку товарів багато.
Іван: То якщо у вас сьогодні свято, то я Іван-Сміхован теж з вами зостануся і повеселюсь.
А ви знаєте чому у мене таке ім’я?
Діти: відповіді дітей
Іван: Ой так, правда, правда. А ще дітки, бо зі мною є така писана торбинка
За смішинкою смішинку клав я діти в писану торбинку
І приніс до вас на свято
Буде вам веселощів багато.
Ось, і коли я дітки прихожу на свято, то веселощі, ігри, танці так і скачуть, так і скачуть з цієї торби, так і скачуть.
Ведуча: Ну Іван-Сміхован, розкажи но нам що сталося сьогодні з твоєю торбою? Чому вона така порожня? Де там жарти?
Іван: Біда сталася. Пішов я до лісу назбирати грибів. Ну, збирав довго чи мало? Назбирав отакенну (показує) гору грибів! Ну й зібрався йти додому, а торба завжди зі мною. Як тут раптом щось як блисне, як свисне, я злякався, гриби залишив, торбу на плечі, побіг, зачепився за гілку, впав…. І ось, коли я впав, торба, діти , розв’язалася, а смішинки - веселинки, пісні і жарти так і повтікали, так і повтікали…
Ведуча: Не журися Іване, ми твою торбу вмить наповнимо, ось послухай що тобі розповість ________
Дитина: Чоботи я одягав
По калюжі я стрибав
Я стрибав аж дві години,
Намочив штани і спину
На мене сестричка образилась дуже
Тому що без неї бродив по калужі.
Іван: (наче ловить смішинку і кладе її до мішка) Так, яка гарна, весела історія, згодиться. О, вже трошки наповнюється моя торбинка.
Ведуча: Зараз тобі Іване наші дітки і пісеньку жартівливу заспівають

Пісня «Як пішла я на базар»

Іван: Ай молодці, ось така весела пісня мені підходить. Ось так (збирає смішинки) закидаємо сюди мені в торбинку. Бачте, вже моя торбина наповнюється. Гарні історії ви мені розповідали і пісню яку веселу мені заспівали, я б ще й в гру якусь пограв би з вами.

Гра «Ой Василю товаришу»

Іван: Ой, ой, йой – а хто це у вас тут спить?
Дівчатка: Та це ж Гриць!
Усі разом: Є у батька один син
До роботи не швидкий
День гуляє, три – слабий
А на п’ятий вихідний

Пісня «Грицю, Грицю до роботи»

Іван: Ох і ледачий у вас Гриць
Тільки і знає що спати і їсти.
От я, як був молодий, кілограмів так на 20 – все встигав зробити. І дров наколю і води наношу. А ще ввечері ходив у клуб танцювати, першим танцюристом на селі був.
Ведуча: То може зараз з нами затанцюєш? У нас є веселий бубон.

Гра «Веселий бубон»

Ведуча: Ой, так гарно сьогодні на ярмарку. Тільки одні грають, другі співають, а от інші тільки роти пороззявляли і слухають, що відбувається.

Гра з батьками

Іван: Ой, сідайте на місця. Ну дітки, повеселили ви мене і торбинка моя , подивіться яка повна, смішинки так і вискакують з неї, так і вискакують. Я вже напевне дітки буду вам дякувати, піду у інший садочок, роздам смішинки-веселинки, які ви мені подарували своїми танцями і співами.
Дякую вам, допобачення!!! (тримає міцно торбу, наче вона виривається з рук) Вже бешкетують, вже бешкетують….
Ведуча: На доброму ярмарку ми побували.
Одні – продавали, другі – купували,
Співали, сміялись та ще й жартували.
Ведуча: Наш ярмарок закінчується, ми бажаємо вам, щоб завжди
На ваших столах був достаток.
Щоб було, що продавати
І за що купувати.
Ведуча: Щоб родила щедро нива,
Щоб у хаті все, як слід,
Щоб довіку був щасливий
Український славний рід!
Ведуча: А тепер , шановні гості, не баріться,
Пройдіть і ви по базару , та все роздивіться,
І не забудьте з продавцями поторгуватись,
Щоб додому з пустими руками не повертатись!

Anechka_Rom
23.09.2018, 12:53
Виставляю свої сценарії,дякую форуму за використаний матеріал.
ОСІННЯ РОЗВАГА ЛІСОВІ ПРИГОДИ ( Молодша група)
Осінь Я-Осінь, чарівна, ясна, неначе казочка сама.
Тримаю пензлик у руках, малюю у садах, гаях.
Малюю всюди, тут і там, щоб догодити любі, вам.
Та час вже свято починати, і діток наших зустрічати.
(діти заходять з листочками, стають півколом)
Осінь Дітки, прошу вас, про Осінь заспівайте.
І осіннє, гарне свято, дружно привітайте.
ПІСНЯ ОСІНЬ ВЖЕ ПРИЙШЛА
Осінь Так, я ходила у лісок, гарно там і мило.
Подивіться, як навколо, кольори змінила.
Фарбу вилила свою на дубочок у гаю.
І клени і берізки в лісі, також стали золотисті.
Дітки, а давайте пограємось із листочками.
Ось у мене є чарівний пензлик,
яким я буду розфарбовувати листочки.
ТАНОК-ГРА ОСІНЬ ПЕНЗЛИКОМ МАЛЮЄ (діти сідають)
Осінь Малята, а хочете сьогодні я вам казку розкажу.
Про Вовчика лихого, якій ображав усіх і не жалів нікого?
І що з того вийшло? Чим закінчилось?
Не скажу, а хочу, щоб ви всі подивились!
(співаючи, заходить Вовчик)
Вовк Люблю я всіх лякати, бум, бум, бум, бум.
Великих і малих, бум, бум, бум, бум.
Люблю всіх ображати, бум, бум, бум, бум.
Сміятися із них, бум, бум, бум, бум.
Нікого не боюся, бо самий сильний я!
Лунає скрізь по лісу, ця пісенька моя!
Вовк (потирає лапи) Ага, хтось сюди іде! Заховаюся і подивлюся.
(ховається за дерево, заходить Білка з кошиком горішків)
Білка (співає) Я горішків назбирала, повнії корзинки.
Я горішків назбирала, для матусі білки.
Ля-ля-ля, ля-ля-ля, для матусі білки.
Білка Доброго дня, малята! Доброго дня, Осене!
Я дуже вдячна тобі за гостинці,
бо тільки восени бувають такі смачні горішки.
Осінь Будь ласка, Білочка!
А ти знаєш, що не тільки горішки на зиму можна збирати?
А ще й грибочки! І навіть з ними танцювати.
Ось поглянь, як наші дівчатка-білочки танцюють із грибочками.
ТАНОК БІЛОЧОК ІЗ ГРИБОЧКАМИ
Білка Як гарно білочки танцювали! А грибочки такі гарні, великі.
Що мені теж захотілося таких назбирати! Побіжу швиденько!
Вовк (вистрибує) Ага, Білко!
Білка (злякано) Ой!
Вовк Що це в тебе в кошику?Га?
Білка Як ти налякав мене, Вовчику! Це горішки!
Вовк А ну, давай сюди!
Білка Не дам! Я для матусі їх збирала!
Вовк А я у тебе і питати не буду, давай сюди швиденько! (тягне кошик)
Білка (опирається) Не дам!
Вовк А ну віддай! (тягне)
Білка Допоможіть!(тримає)
Вовк (забирає) Не допоможе тобі ніхто! Горішки тепер мої!
Білка Як тобі не соромно? Я ж дівчинка! А дівчаток не можна ображати.
Їх треба захищати! Правда ж, малята?
Вовк Ха-ха-ха! Мені? Соромно? Ні! Нікого я не буду захищати!
Білка Я все дідусю Лісовичку розкажу, і він тебе покарає! (виходить)
Вовк А я нікого не боюся! Тепер горішки будуть мені!
О, ще хтось іде! Треба заховатися! (ховається) (заходить Їжак)
Їжак (співає)Я маленький їжачок, шмиг у нірку на бочок.
Очі-намистинки, наче дві росинки.
Їжачок(3р)-лісовичок!
Доброго дня, дітки! Доброго дня, пані Осінь!
Дякую тобі, Осене, за смачний урожай!.
Погляньте, які у мене яблучка є гарні!
А духмяні які, аж у носику лоскоче!
Я їх додому віднесу, всю родину пригощу!
Осінь Як добре, Їжачку, що ти такий щедрий!
А ти знаєш, у нас на святі теж є Їжачки та Яблучка.
І вони можуть танцювати, всіх навколо дивувати!
Їжачок Як цікаво! Я хочу подивитися!
ТАНОК ЇЖАЧКІВ ТА ЯБЛУЧОК
Їжак Які веселі у вас Їжачки та Яблучка! Як гарно танцюють!
А я швиденько до дому побіжу,
бо дуже хочеться яблучками посмакувати!
Вовк (вистрибує) Ага! Ну що, колюча голова, давай сюди свої яблучка!
Їжак Ой, Вовк! Це я назбирав! Хочу пригостити свою родину!
Піди і ти назбирай! Там на всіх вистачить!
Вовк Що? Щоб я, та ще і збирав? А ну швидко віддав! (забирає)
Їжак Ну постривай, я все про тебе дідусю - Лісовичку розкажу!
Він тебе вижене із нашого лісу! (виходить)
Вовк О, і цей погрожує! Та я нікого не боюся!
(нюхає) Ах, як смачно пахнуть! О, ще хтось іде. Треба сховатися!
Лисичка (співає)Їхала підвода через ліс, а я примостилась до коліс.
Вкрала я, розумниця, мішок. У мішку, смачненький пиріжок!
Вовк О, кума Лисичко, так що ти там кажеш у тебе у мішку?
Лисиця (ховає за спину) О, Вовчику! Та нічого у мене не має!
Вовк Давай мішок сюди, а я подивлюся.
Я чув, що ти про якійсь смачний пиріжок говорила
Лисиця Ні, нічого тобі не дам! (вона тікає, Вовк наздоганяє)
Вовк Ти куди, руда? (доганяє і відбирає мішок)
Лисиця Віддай! Це не чесно! Це я роздобула пиріжок, я!
Вовк Хм..не чесно? Все чесно! Хто сильніший, той і має!
А ну йди звідси, бо ще і вкушу тебе!
Лисиця Фу, який ти не вихований! Тобі це так не минеться! (виходить)
Вовк Біжи, біжи! Я нічого не боюся!
(нюхає) Оце так пощастило! Пиріжок напевно, з м’ясом!
О, ще хтось іде! Треба ховатися!
Ведмідь (несе мед, співає) Солодкий мед, на цілу зиму,
Зібрав собі сьогодні я.
Солодкий мед, моя утіха! Солодка стала навіть, пісенька моя!
Ведмідь Ох, щось я притомився. Мабуть треба відпочити.
(ставить мед, і лягає, хропе)
Вовк Як добре, що Ведмідь заснув! А то я б у нього мед не відібрав.
Бо він більший і сильніший. А так спокійнісіньку заберу!
(бере і відходить подалі) Гей! Клишоногий!
Ведмідь (схоплюється) Що? Хто? Де? А де мій мед?
Вовк А він у мене! Було ваше, а стало наше! Ха-ха-ха!
Ведмідь От я тобі зараз дам!
Вовк А ти спробуй дожени! Не доженеш, не доженеш!
Ведмідь Як тобі не соромно! Не можна брати чужого!
Вовк А ти спробуй, дожени, клишоногий! (тікає, Ведмідь за ним, вибігають)
Осінь Ви бачите, малята, що цей Вовчик виробляє!
Всіх ображає, все відбирає. Треба його провчити! Ви згодні?
Осінь Зараз я придумаю, що б мені зробити.
Щоб нахабу, Вовчика, гарно провчити!
Ось, у мене є мій чарівний пензлик.
Я ним почаклую і Вовчика на Поросятка оберну я ! Згодні?
Вовчик (заходить, співає ) Люблю усіх лякати, великих і малих.
Люблю всіх ображати, сміятися із них.
Нікого не боюся, бо самий сильний-я!
Лунає скрізь по лісу, ця пісенька моя!
Осінь Ми все бачили, Вовчику, що ти зробив!
Вовк Ну то й що?
Осінь За те що ти всіх ображав, все в звіряток відбирав
Ми вирішили тебе провчити!
Вовк А я нічого не боюсь!
Осінь А це ми зараз побачимо! (махає пензликом)
Чари осінні, чари лісові, чарівний пензлику, зроби.
Вовчика на Поросятко оберни!
(Вовк зникає, з’являється Поросятко)
Порося Що це зі мною? Ві.ві! Де мої великі лапи? Де мої гострі зуби?
Що ви наробили? Як тепер я буду жити?
Осінь Оце, Вовчику, будеш Поросятком, доки не розгадаєш три таємниці!
Порося Які таємниці? Ві-ві! (плаче і сідає під дерево) (йде Лисичка)
Лисиця Ох, і шкода мені пиріжечка, якого Вовчик у мене відібрав!
А я така голодна! (помічає Поросятка)
Ой, очам своїм не вірю! Яке щастя!
Замість пиріжка-ціле Поросятко! Аж слинка тече.
Тусь, тусь, тусь, іди до мене, маленьке…
Порося (обурено) Ти що, Руда? Це ж я-Вовк!
Лисиця Ой, яке гарне, воно ще й жартує! Моє жирненьке, смачненьке! Гам!
(Вона кидається на Порося, те тікає, бігають по залу)
Лисиця Ти куди? Не втечеш! Йди до мене, моє смачненьке Поросятко!
(ловить його, а воно виривається і вибігає)
Лисиця От біда! Втекло! Ну нічого, знайду. Піду шукати! (виходить)
Порося (обережно заходить, відхекується) Ох-хо-хо, ледве втік!
Як би Руда мене спіймала, то б з’їла! Що ж мені тепер робити?
(Заходить Білка з пустим кошиком)
Порося (жалісно) Ві-ві, Білочка, йди сюди! Подивись на мене, кого ти бачиш?
Білка (здивовано) Хмм.Звичайне Поросятко!
Порося (підходить ближче) Ану, уважно подивись! Це ж я-Вовк!
Осінь мене чарівним пензликом зачаклувала, перетворила на Порося.
Білка Ах, так ти-Вовк? Значить зачарований?
Ось я тобі пригадаю мої горішки, які ти у мене відібрав.
(бє його кошиком, він тікає, пищіть. бігають по залу)
Ось тобі, на горіхи! (вибігають)
Порося (обережно заходить, плаче) Всі мене ображають, ганяються за мною!
(скаче Зайчик) (співає)
Зайчик Стриб, скок, стриб, скок, із пеньочка на горбок.
Стриб, скок, стриб, скок, на осінній, на лужок.
Ти чого це плачеш, Поросятко?
Порося Мене всі ображають, ганяються, хочуть з’їсти…
Зайчик Як я тебе розумію. Я теж усіх боявся, мене всі хотіли зїсти.
А потім у мене з’явився друг Їжачок і він мені подарував свою
Колючу шубку. І тепер я нікого не боюся!
Порося А у мене нема друга…
Зайчик А хочеш я буду твоїм другом? Буду тебе захищати?
Порося Хочу! Але ти не захочеш бути моїм другом, коли дізнаєшся правду!
Зайчик Яку правду?
Порося Я не звичайне Поросятко, я – Вовк!
Зайчик Вовк????
Порося Так… Я був дуже поганим, усіх ображав, все відбирав, дражнився.
І мене Осінь, своїм чарівним пензликом перетворила на Поросятка.
Зайчик Оце так так…Але ж ти більше не будеш так робити?
Порося Ні! Ніколи!
Зайчик Значить, я буду твоїм другом!
Порося Ой, чуєш, йдуть звірята, щоб мене з’їсти, або покарати! Треба тікати!
Зайчик Не треба тікати! Я тебе буду захищати!
(показує колючу накидку їжака) (заходить Лисиця)
Лисиця Десь тут було Поросятко, треба його знайти та з’їсти!
Зайчик (одягає накидку, затуляє собою Порося) А кого це ви тут шукаєте?
Лисиця Поросятко, таке жирненьке, смачненьке!
А ти, Зайчику його не бачив? (роздивляється)
Якесь ти дивне… Що з тобою? Чому на тобі голки?(торкає)
Ой-ой-ой! Які колючі!
Зайчик Не торкай ні мене. Ні мого друга Поросятка! Бо я його буду захищати!
Один, два, три-шубка, стрибай, на Лисицю, нападай! (стрибає)
Лисиця Ой, не треба! Ой, боюсь! Яка колюча шубка! (тікає)
Порося Дякую тобі, Зайчику, ти сміливий, найкращий мій друг!
Зайчик Радий був допомогти!
Порося І я дуже радий, що у мене з’явився такий справжній друг!
Дітки, давайте усі разом танцювати!
ТАНОК
Зайчику Гарно ми повеселились, та мені вже час! До зустрічі! (виходить)
Порося Осене, я все зрозумів, я більше не буду поганим!
Оберни мене назад, на Вовка!
Осінь А ти розгадав три таємниці?
Порося Так, розгадав! Не ображати менших, не брати чужого, з усіма дружити!
Осінь Молодець! Тепер, сподіваюсь, ти будеш вже добрим, чемним Вовчиком!
Порося Так, так! Зовсім іншим!
Осінь (бере пензлик) Чари осінні, чари лісові, чарівний пензлику, зроби.
Поросятка, знову на Вовчика оберни!
(з’являється Вовчик)
Вовчик Як добре, що я повернувся! Тепер я буду чемним!
Дякую, Осене, я все зрозумів, і навіть друга Зайчика завів!
Осінь Дуже добре, що ти все зрозумів!
А ви, зрозуміли, малятка, звідки беруться такі Поросятка?
Будемо всі в дружбі жити, будемо усі дружити!
Бачите, Вовчик наш, молодець! Тут і казочці кінець!
Вовчик Тепер будемо співати, Осінь щедрую вітати.
ОСІННЯ-ТАНЦЮВАЛЬНА
(бере гостинці) Усі дітки гарно грали, танцювали, та співали.
Пригощайтеся гостинцями, рідненькі.
Осінні дарунки, дуже смачненькі!
Вовчик Ось і скінчилося наше осіннє, казкове свято.
Ми будемо прощатися, але спочатку, прошу.
Усіх сфотографуватися!

Anechka_Rom
23.09.2018, 13:03
Загальне свято для середніх та старших груп. Дякую дівчата, чий матеріал використала.
Свято проводимо на вулиці. Всі герої наші вихователі. Діти готують музичні номери. Після свята батьки влаштовують ярмарок різних смаколиків, а отримані кошти ідуть на благодійність тій дитині яка потребує.
ОСІННІЙ МЮЗІКЛ СВАТАННЯ МОРКВИНИ
Голос: У Гарбузовому королівстві, сьогодні день, незвичний.
У своїй державі пан Гарбуз, оголосив осіннє свято.
І скликає звідусіль, він гостей багато.
Зі своєю господинею, гарною, жовтою Динею.
Він поважно походжає, все навколо розглядає.
(вих.. Гарбуз і Диня, сідають на трон)
Гарбуз Радий бачити усю я свою родину!
Тож запрошую усіх до нас на гостину
Настала осінь, і як у давнину велося,
Саме на Покрову, сватання прийшлося!
Диня А спитаєте чиє? Моркву заміж віддаєм!
Та де ж Морквинка та блукає? (оглядається)
Гарбуз Чи не вона ото співає?
(вих..Морква, співає на мел.Наталка-Полтавка)
Морква 1 куп - Ой, я дівчина гарненька, я-Морквинка чепурненька!
Дуже я люблю співати. А ще більше танцювати! (2рази)
2 куп Коло мене хлопці в’ються, і за мене вони б’ються.
Та я милого чекаю, дуже гарного бажаю! (2рази)
Гарбуз Годі, Мор квочка, співати! Час вже женихів стрічати!
Морква Я без подружок не можу! Хай вони всі допоможуть.
Женихів стрічати. Йдіть сюди, дівчата!
(вибігають подруги, стають гуртом)
Гарбуз Гарні подружки Морквини, всі з городньої родини!
Диня Ось Картопля чорноброва, подруженька гонорова.
Картопля Картоплина, скрізь в пригоді! Я смачніша на городі!
В кожній хаті поважають. Хто, скажіть, мене не знає?
Диня А ось Цибулинка виходить, всіх до сліз вона доводить.
Цибуля Я – Цибулька для салату, вітамінами багата.
Не біда, що ніс щипаю, всіх від грипу захищаю!
Диня Має намиста доволі, гарна дівчина – Квасоля!
Квасоля Я – Квасоля гарна, звісно, споживати мене корисно.
Я стелюсь низенько, збирайте швиденько!
Диня Ось Кукурудза запишалась, дуже гарно вона вбралась.
Кукурудза На городі теж росту, пишну косу розплету.
В зеленесеньку хустинку, золоту кладу зернинку.
Диня А Капуста-господиня, хусток має повну скриню.
Капуста Я- Капуста зелененька, в супі, борщику смачненька.
Качаниста, головиста, маю хусточок, аж триста.
Диня А ось струнка та величава, Петрушечка кучерява.
Петрушка Я сиділа під землею, мої кучері над нею.
Любить мене кожна юшка. Називають всі - Петрушка!
Диня А ось Редисочка кругленька, має щічки червоненькі.
Редиска Я кругленька, червоненька, ще і з хвостиком тоненьким.
На городі мене рвуть, мене ріжуть, мене труть.
І до столу подають, всі Редискою зовуть!
Гарбуз Ой, подружки – веселинки, всі зібрались до Морквинки.
А щоб було веселіш, у танок ідіть хутчіш!
ТАНОК ПОДРУЖОК
Диня Скоріше, Морквинко, на трон сідай, та гарних молодців стрічай.
(Морква сідає на стілець, а подружки на лаву кругом неї)
Гарбуз Дуже гарні та вродливі, женихи сюди спішать.
Щоб сподобатись Морквині, кожен буде тут співать!
Бачу, так спішить, аж змок, наш сусід – зелений Огірок!
(виходить Огірок, співає на мел. Голохвастова)

Огірок Я найкращий хлопець на городі, і усім відомий, як поет.
Я прийшов на сватання, Морквинко, і приніс тобі я гарний букет!
Огірок Найзеленіший, я щойно з городу. Я не з простого, з шляхетного роду!
А ви, королівно, чарівна, та гожа.
На жодну городню принцесу не схожа!
Я вам подарую свій гарний букет! А ще я признаюсь, я класний поет!
Я дощик рясненький завжди полюбляю.
На вас я сьогодні його посилаю!
ТАНОК ДОЩИК (гр.. Світлячок)
Диня Дякуємо тобі, Огірок, за дощик. Він завжди потрібний.
Гарбуз Ну що, Морквинко, подобається тобі такий наречений?
Картопля Глянь, такий хвалько, що й годі, самий балакучий на городі!
Цибуля Такий тонкий, та гіркий, нащо здався нам такий!
Квасоля Та хіба ж так ходять в гості, аж позеленів від злості!
Морква Ні, пан -Огірок, вибачай, не любий ти мені. І скажу тобі я ні!
(подруги сміються, дають гарбуза, Огірок виходить)
Диня А ось, в червоних шароварах, вже до нас спішить Буряк!
Булаву в руках тримає, як справжнісінький козак!
(виходить Буряк, співає на мел.Дівчино-рибчино)
Буряк 1 Ти моя Морквиночка, молоденька.
Люба щебетушечка, рум’яненька.
Пр. Гей-гей, га! У-ха-ха! Дівчино-рибчино, молода!
2 Посилав я старостів у неділю. Думав погуляємо на весіллі.
3 Мали повернутися з рушниками. Але повернулися з гарбузами.
Буряк Хоч я і звичайний червоний Буряк.
Та ви не зважайте, я справжній Козак!
Черевички чудові я подарую Морквиці,
Вони кращі, ніж у цариці.
ТАНОК ЧЕРЕВИЧКИ (гр..Курчатко)
Диня Гарні які черевички! Діти, справжнії музики!
Буряк (несе черевички)
Вам, люба Морквинко, так гарно буде зі мною.
Як за стіною, та ще й кам’яною!
Кукурудза За стіною кам’яною, ще з такою булавою!
Не житиме, Морквинка у такій неволі!
Гарбуз Ну як, Морквинко, подобається тобі цей наречений?
Морква Ні, пане Буряк, вибачай! Бо не любий ти мені, і скажу тобі я – ні!
(дівчата сміються, дають гарбуза)
Диня Гляньте, Гриб Боровик вийшов на доріжку.
Це сусід із лісу, має білу ніжку.
(виходить Гриб)
Гриб Важлива в лісі в мене роль! Я білий Гриб-грибний король.
В бору зростати здавна звик. Тому що звуся Боровик.
Чекав тебе, Морквиця, до нас у ліс, на вечорниці!
Але ти не прийшла! Підманула, підвела!
Співає: 1-Ти казала у п’ятницю, підем разом по суниці.
Я прийшов, тебе нема. Підманула, підвела.
Ти ж мене підманула, ти ж мене підвела.
Ти ж мене , з уму з розуму звела!
2-Ти казала у суботу, підем разом на роботу.
Я прийшов тебе нема, підманула, підвела.
3-Ти казала у неділю, ми зіграємо весілля.
Я прийшов, тебе нема, підманула, підвела!
Гарбуз Гей, Боровик, ти ж поважний пане, не розумію, діло ж знане.
Що маєш ти грибну сім ю, і не дуже вже й малу!

Гриб Так…сімейку в себе маю. Але дуже так бажаю.
В лісі мати ще царицю, пречудовую Морквицю!
Капуста Совісті в тебе нема, зустрічай, біжить уся твоя рідня!
ТАНОК ГРИБІВ (гр.Ясочка)
Морква Дуже гарна вся твоя сім я, не підхожу тобі я!
А від мене маєш – гарбуза!
(подружки дають гарбуза, Гриб виходить)
Диня Увага! У гості до нас, заморський іде молодець.
З країни південної, в стравах знавець.
Гладкий, блискучий, пишний султан!
Ім’я в нього дивне, хан Баклажан!
(виходить Баклажан з гітарою, співає)
Баклажан А моя тьотя, живе у Занзібарі.
Розводить, тьотя, на фермі кенгуру.
Я буду бринькать тобі, мила, на гітарі.
Ну і звичайно, на ферму заберу.
Баклажан З’явився я із-за границі, всі кажуть, гарні в вас дівиці.
Тобі, Морквинко, обіцяю, життя щасливе, як у раю.
Мільйон троянд не маю, та килим з листя, до ніг твоїх кидаю!
ТАНОК ІЗ ЛИСТЯМ (гр..Золота рибка)
Редиска Морквице, цей жених такий багатий, що веди його до хати!
Морква Та навіщо мені цей падишах! Життя з ним буде, просто жах!
Гарбуз Краще звідси забирайся, на наших дівчат не задивляйся.
Диня Бо жити ви не будете у парі. Ти будеш бринькати на гітарі.
Морква не спатиме ні ночі, а я проплачу свої очі!
Морква Ти для мене не годящий, вибирай дівчаток краще!
(дають гарбуза, він виходить)
(під музику заходить Кавун, співає)
Кавун Чи є в світі ще дівиця, як Морквиця – чарівниця.
Ой, скажіть же добрі люди, що зі мною тепер буде.
Моя мила, моя любка. Моя лагідна голубка.
Моя рибка, моя киця. Моя Морква-чарівниця!
Кавун Зелений, смугастий, гладун-балакун.
До вас я примчався. А звусь я – Кавун!
Морква Від усіх ти – найтовстіший!
Кавун Та й дарма! Я-найдобріший!
Соку є багато в мене. Не дивись, що я зелений.
Я запросив оркестр на свято! Для тебе будуть вони грати!
ОРКЕСТР (Буратіно)
Гарбуз Ой, як гарно оркестр грав, всіх навколо розважав!
Петрушка Цей Кавун якийсь смугастий. Будеш, Морква, з ним нещасна!
Цей жених не такий, якійсь солодкий та м’який!
Морква Дякую за привітання, та марні твої старання.
Бо не любий ти мені, і скажу тобі я – ні!
Диня День промчався, та дарма! Женихів більше нема!
Гляньте, тільки нічка землю вкрила, пан Будяк мчить, аж на крилах!
(заходить Будяк)
Будяк Нарешті настав і мій зоряний час!
Прийшов сьогодні я до вас!
Я – сучасний пан Будяк! Без мене, Морквице, не зможеш ніяк!
Скрізь росту я на городі, бо тепер я дуже в моді.
Всіх люблю я, обнімаю, поцілунки посилаю!
СУЧАСНИЙ ТАНОК (гр.. Оленка)
Будяк А тобі, моя принцеса, пісню заспіваю.
Ти почуєш, і побачиш, як тебе кохаю. (співає)
Будяк 1 Ніч яка місячна, зоряна, ясная, видно колючки збирай.
Вийди коханая, працею зморена, хоч на хвилиночку в гай.
2 Ти ж не лякайся, що ніженьки босії, змочеш в холодну росу.
Я ж тебе милая, аж до хатиноньки. Сам на руках донесу.
(стає на коліно, бере Моркву за руку)
Тебе носитиму, Морквинко, на руках!
Морква Ой! Не торкайся мене! Боюсь тебе я! Ах!
(Морква втрачає свідомість, подружки підхоплюють, обмахують)
Гарбуз Ти, колючий Будячище, а ну, забери від Морвиці свої ручища!
Будяк Оце да? А принцеса-вереда! Краще я піду від них!
Диня Іди, іди, навіщо нам такий жених!
Морква Скільки можна вже гідного мені чекати?
Подружки-дівчата, давайте будемо співати!
ПІСНЯ ДІВЧАТ
1-Ой, гай, гай, гай, гай зелененький.
Хочу щоби тут зявився, козак молоденький.
2-Ой, мамцю моя, а я донька твоя.
Треба було вчити-бити, як малою була.
3-А тепер я вже велика, треба мені чоловіка.
Не старого, не малого, козаченька молодого.
(під муз. з сопілкою забігає Сонях, та соняхи)
ТАНОК СОНЯХІВ
Сонях Зрізав я вербову гілку, не товсту і не тонку.
І зробив собі сопілку-буду грати на лужку.
(грає на сопілці, Морква підходить до нього)
ДУЕТ СОНЯХА ТА МОРКВИ

Сонях Ой, дівчино, шумить гай, кого любиш, забувай, забувай-2рази
Морква Нехай шумить, ще й гуде, кого люблю, мій буде, мій буде.
Сонях Ой, Морквино, серце моє, чи ти підеш за мене, за мене.
Морква Ой, піду я за тебе, як посватаєш мене.
Сонях Ну, свататись, так свататись!
Гей, свати мої чубаті, друзі, колоски вусаті.
Гарне жито та пшениця, ви зробіть все, як годиться!
Гарно сватайте морквицю!
ТАНОК КОЛОСКІВ
ТАНОК ПАЛЯНИЦЯ (гр..Ведмежа)
(паляницю несуть Гарбузу та Дині)
Гарбуз Ну що, дівчино-Морквиця, цей жених тобі годиться?
Морква Гарний парубок, високий, він мені, як ясний сокіл!
Диня То ж даруй йому, Морквино, вишивану цю хустину!
(Морква в’яже хустку йому на руку)
Гарбуз Ну ж бо, хлопці, не журіться, на дівчаток подивіться.
Де знайти таку красу? Тож не гайте ви часу.
Їх в таночку закружляйте. Гей, музики, починайте!
Бо свято нині в нашій хаті! І гостей у нас багато!
ТАНОК СВЯТО (хореографічний)
Гарбуз А тепер, я всіх запрошую гуляти, різні смаколики купувати!

oltischencko
23.09.2018, 13:39
После долгих и мучительных раздумий о том, как провести"Ярмарку" в конце сентября (27 числа) учитывая то, что сад 1,5 месяца был закрыт и начал работать с 1 сентября, пришла к такому выводу - провести мероприятие в виде развлекательно-игровой программы под названием "Городні пригоди" (с Опудалом, Осінью, Гусеничкою та Колорадським жуком). Идею позаимствовала из ж. "Муз. кер-к" №10 2012 г, добавила материала наших девочек (Вали Музы, Светы Дерды, AnushkA777), само собой придумалась игра "Непрохані гості", подобралась музыка .
И вот что у меня получилось: http://files.dp.ua/file?source=17092520131553837202 (в архиве сценарий и муз.оформление)
Возможно кто-то из Вас тоже столкнулся с такой проблемой, как я, и не может найти подходящего сценария. Надеюсь мой материал будет полезен.

Обнлвите пожалуйста ссылку. Спасибо!

Котик230580
23.09.2018, 16:26
НАГАДУВАННЯ!

Дозвольте нагадати прості правила :smile3:
З будь-якими проханнями ми звертаємось у "Швидку допомогу" https://forum.in-ku.com/showthread.php?t=142842&page=49&p=5497913#post5497913
Ось такі повідомлення

Дівчата, прошу, хто може трохи уповільнити і надіслати мені в лічку.

откройте сценарий пожалуйста,спасибо большое)))

Поделитесь, пожалуйста, песней "В лісі по доріжці" для средней группы или приближенную к ней.

Дівчатка! Якщо можно подліться будь-ласка сценарієм " Смаколики"

засмічують тему і позбавляють вас можливості отримати (а комусь надати вам:yes4:) вчасно допомогу.
Також на форумі є функція "ЦИТИРОВАТЬ". Вона дає можливість усім зрозуміти, про що йде мова у вашому повідомленні, до кого ви звертаєтесь.

Якщо виникають запитання - звертайтесь https://forum.in-ku.com/showthread.php?t=142867

ЮЛилиана
23.09.2018, 19:52
Обнлвите пожалуйста ссылку. Спасибо!
Держите, вот ссылка для скачивания "Городніх пригод":
https://drive.google.com/open?id=1mm62EpnLPmRoknfcCUValCiykoCSHu-s

Олег Лекарь
24.09.2018, 17:12
Ярмарок загальний.
Ведуча 1. Подивіться люди добрі,
Тягнуться степи за обрій.
Дорогами, стежками,Доброго дня), дякую за сценарій, скажіть, будь ласка, яка мелодія до цієї пісні, дякую... можливо є фонограма...
Пісня «Ми в Берізці ярмарок розпочали» Вихователі

светлана керенцева
24.09.2018, 17:57
Гра " КАлинове намисто" https://drive.google.com/file/d/1hjRDm3Xg-hOLCs-In_y9rW8ePN3Fh6eB/view?usp=sharing
Під швидку музику діти танцюють з Калиною .
Коли музика уповільнюється, діти чіпляються за Калину «паровозиком», утворюючи намисто. Гра проводиться кілька раз.

Ллорхен
24.09.2018, 19:28
"КОЗА-ДЕРЕЗА" + ЯРМАРОК
2017. Ст.гр.
(декорація: хата, тин, ..дерева)
Ведуча: На узліссі, край села,
Був, тин… і хата була.
Не велика й не мала
Сімейка в хаті тій жила.
Це - Василько (вибігає, вклоняється)
Це - Оксана (вибігає, вклоняється)
Дід Остап і баба Ганна (вклонились і пішли до хати)
Усі разом хазяйство доглядали,
Разом в полі працювали.
…А якщо стрічали свято,
Гостей приходило багато.
…Ось і сьогодні, в кінці дня,
Прийшли сусіди і рідня.
(звучить музика. Йдуть гості з муз. Інструм.)

Гості: Добрий день вам! (разом)
1. Ой добре ви зробили,
Що нас у гості запросили.
2. Яскрава осінь знов прийшла,
Дари нам щедрі принесла.
Щоб вся країна й кожна хата,
Була щаслива і багата.
3. Тепер вже зібрано врожай
І став багатим весь наш край
4. Працювали дуже вдало цілий день…
Та який же відпочинок без пісень.
5. Еге ж! Музики будуть грати,
А ми охоче будемо співати.

Оркестр «Овочевий»

6. Влітку кожен з нас старався
Працював, не лінувався.
Маємо всього багато –
Можна зайве і продати.
7. Тож, давайте наш товар
Понесемо на базар!
8. На базарі тім одвіку
Конкуренція велика.
З Турції та із Китаю
Навезли туди товару.
Все, що продається нині –
З надписами: «Мейд ін Чіна»
9. Ті базарні тьоті й дяді
Будуть нам не дуже раді.
10. Отож часу дарма не гаємо –
На ярмарок всі поспішаємо..
Танок «Ярмарок»
(під музику складають інструменти, ідуть по колу... )

Сусід: Всі околиці гудуть,
Люди на базар ідуть,
Хто по що, а я з сім’єю,
Йду з родиною своєю.
Тож бувайте, я спішу,
На базарі вас знайду!
(діти сідають на стільчики)
Ганна: Чув, старий, на той базар
Йде туди і стар , і млад.
Може, ми туди підем,
Щось до хати принесем.
Остап: Оце втнула! З чим іти?
Хіба ж нести пироги?
Ганна: А пиріг мій хоч куди :
Із біленької муки,
Є з картоплею, є з маком –
Вибирай собі за смаком (відвертається )
А як добре торг піде,
Може ще і повезе,
От тоді тебе старого
Продам, куплю молодого.
Остап: Послухай Ганно, що хочу зробити, -
Козу-Дерезу на базарі купити.
Ганна: Тож іди, старий, іди.
Та Козу вже приведи. (виходять)
(шум ярмарки)
Ведуча: Ярмарок у нас багатий,
Можете всього на ньому придбати:
Овочі, зерно і фрукти,
Хліб та різні ще продукти:
Сало, м'ясо, поросятко.
Тож торгуйтеся, старайтесь,
До товару придивляйтесь,
Усміхайтеся, жартуйте,
І потрібне все купуйте.
(виходять 2 куми з корзинками в руках)

1 кума: Здорова була кумонька!
2 кума: Доброго здоров’я кумасю!
1-ша: Ти на ярмарок?
2-га: Еге ж на ярмарок!
1-ша: А що купуватимеш?
2-га: Куплю собі хустку і гарне намисто,
А ще куплю борошно на пиріжкове тісто.
А ти кумонько, що купуватимеш?
1-ша: А я собі куплю мисочок та глечика новенького,
Буду господаркою дуже я гарненькою!
2-га: То ж ходімо швидше, кумонько!
1-ша: Ходімо, дорогенька!
Пісня двох кумоньок. (сідають на місця)
Ведуча: Чути, хтось здаля іде,
Пісню весело веде.
Це ж маленькі козачата
На ярмарок вирішили завітати.
Під музику виходять хлопці. Стають по всьому залу.
Козак: Ой,дівчата, мами й тата,
Перед вами не малята,
Правда і не парубки,
Проте справжні козаки.
Пісня – танок "КОЗАКИ"

Ведуча: На ярмарку овочів, фруктів багато,
Вони натуральні, без жодних нітратів
Тому , можуть сміло вживати їх люди,
Боліти животи від плодів цих не будуть.
Товар на аналіз санстанція брала –
Підтвердили якість і довідку дала.
(показує довідку – «без ГМО»)
1 Дитина: Продаю баклажани, сині українські банани,
Їх Їдіть тільки люди, Мавпа їсти не буде.
2 Дит.: А що дядьку ви давали, а мавпа не їла?
1.дит: Не їла, і не їстиме, Бо хто ж їй дасть!

3. дівч.: Кому огірочки? Огірочки!
І в банках згодяться і в бочки,
4 : В банках дівчино, хороші не огірки, а гроші.
3: Та тьху на вас,
Моя мама гроші в банку поклала,
На городі закопала,
Вже шостий раз город копає,
А ні банки, ні грошей не має.
4: Та не в скляних банках, а в банках.
3: Та всі вони однакові.

5: Яблучка! Яблучка! Дуже смачні й солодкі!
6: А чого такі дорогі?
5:Бо з чужого городу крадені!
6: Жартуєш?
5: Ну звісно жартую, а як поцілуєш – то ще й подарую!

7: Груші, яблучка, сливи,
Їжте, будьте щасливі!
8: Ось рослина жовтопуза,
Називається ГАРБУЗОМ
З нього мати зварить кашу
На усю сімейку нашу.
ТАНОК ГАРБУЗИ
Дівч.: А у мене на городі гарбузи вродили –
Величезні, що підняти їх немає сили.
Щоб на вулицю, з городу їх перемістити,
Доведеться по одинці кожного котити.
Гей! Сусіди, поможіть,
Гарбузи перекотить!.
ГРА « Перекоти гарбуз» (хлопці стають у дві колонки, перекочують гарбузи навколо обручів)

Виходять чоловік і жінка.
Дит. Милий, подивись які гарні яблучка, напевно вони смачні. Купиш?
Дит. Мила, та у нас вдома такі ж самі ще кращі.
Дит. Милий, подивись скільки тут товару багато. Купляємо?
Дит. Мила, можна і без цього обійтися. Навіщо гроші тратити!
Дит. Милий, подивись, яке намисто гарне. Я ще такого не бачила. Купиш?
Дит. Мила, та ти і без нього гарна. Краще купим картоплі і наліпиш вареників з сиром та шкварками.
ТАНОК ВАРЕНИКИ

Продавець Гоп-гоп, чики-чики!
Купіть нові черевики,
Підете у них на свято,
Щоб завзято танцювати.
Пісня – танок"Як пішла я на базар"
Вед. А на ярмарку торги
Веселий сміх, пісні, забави,
Давайте разом ми усі
Про ярмарок наш пісню заспіваєм.

Пісня «Ярмарок»
(діти сідають на стільчики, дід з Козою виходять)

Ведуча: На базарі дід ходив вперед-назад, -
Придивлявся де найкраща є коза
Та й купив таку красиву
Щоб була усім на диво.
(Дід веде козу на мотузці, виходять родичі, гладять , знімають мотузку.)
Василько: Діду, я твою Козу-красу
Піду вранці попасу.
Оксанка: Ну і я допоможу,
Хочу теж пасти Козу!
(звучить повільна музика, Василько бере відерце, Оксанка лозинку, Женуть Козу до лісу, дід іде в хату)
Ведуча: Напоїли вони цю Козу водою,
Та й пішли додому разом із козою.
….Вечір, сонечко сідає ,
Дід Остап їх зустрічає.
Дід Остап: (лагідно до Кози)
Кізонька моя люба, кізонька моя люба!
Чи ти пила, чи ти їла?
Коза: Ме-е-е! Ні дідусю, не пила і не їла.
Тільки бігла через місточок,
Та вхопила кленовий листочок.
А як бігла через гребельку,
То вхопила водиці крапельку,
Оце тільки пила, і тільки їла.
Ведуча: Дід, Василько та Оксанку прогнав,
Козу обійняв, на наступний день, сказав:
(проганяє В. і О. гладить козу, звертається до баби)
Дід: Добре, Ганно! Підем разом,
Рано вранці цю Козу-красу пасти!
(повільна музика, дід бере відерце, баба лозинку, женуть Козу до лісу)
Ведуча: Дід свою козу пасе,
Ще й відро води несе.
Дали Козі ще й хліба з’їсти.
Так пасли, що й не присісти.
… Вечір, сонечко сідає,
Баба Козу веде, а дід зустрічає.
Дід Остап: (лагідно до Кози)
Кізонька моя люба, кізонька моя люба!
Чи ти пила, чи ти їла?
Коза: Ме-е-е! Ні дідусю, не пила і не їла.
Тільки бігла через місточок,
Та вхопила кленовий листочок.
А як бігла через гребельку,
То вхопила водиці крапельку,
Оце тільки пила, і тільки їла.
(Дід переляканий дивиться в очі козі, вони дивиться йому в очі. Усі виходять з хати.)
Дід: (ледве не плаче) Бачте, що Коза наробила,
Вона весь час усіх дурила!
Ось я що Козі зроблю,
Я їй боки облуплю.
(Дід бігає з лозиною за козою, вона мекає і голосно кричить)
Коза: Ой не треба було так усім брехати,
Ой треба тепер швидше до лісу тікати! (тікає)
Дід : …Втекла Коза…
Баба: Той що? Дарма!
Василько: Добре, що її нема!
Оксанка: Ох! Тепер вже зможем відпочити!
Разом: Гостей потрібно запросити!
Баба: Нехай сусідка і сусід,
До нас приходять на обід!
Вас. Окс.: Друзів всіх своїх, за звичаєм,
Зараз в гості ми покличемо!
(під музику виходять гості)
Сусід: Добрий день вам і вашій хаті!
А яке сьогодні свято?
Баба Ганна: (сміється) Ой Козу-Дерезу ми прогнали , -
Такі щасливі з дідом стали!
Дід: Ледве нас усіх не посварила,
Багато лиха наробила.
Сусід: …А красива була ж яка!...
Дитина: Вдарим краще «Гопака» (починають танцювати)
(Раптом всі зупиняються в застиглих позах. Йде Коза мекає, плаче. Усі розходяться на півкола, Коза в центрі.)
Коза: (жалібно) Я усіх, усіх вас прошу:
Не лупіть ви мені бік.
Буду я тепер хороша –
Ви від себе не гоніть.
Василько: Ну що тут сказати?
Мабуть треба вибачати!....
Баба: Якщо не буде більше брехати!.
Оксанка: Гаразд! Дереза! Не горюй!
Краще з нами затанцюй!
Загальний танок
Ведуча: І коза усім під вечір
Молока принесла глечик. (баба може винести глечик накритий хустиною)

Вже закінчилась казочка осіння,
Нам час у групу повертатись нині
Шановні гості, хай красуня-осінь
Вам щедрий урожай завжди приносить,
Щоб ваші сім’ї у достатку жили
І, головне – ніколи не хворіли!

Ганза
25.09.2018, 21:52
Гарбузова родина для старших дошкільнят
https://cloud.mail.ru/public/BYUG/SqmNUNtJs

Yuliya Shashenok
29.09.2018, 14:07
Сценарій осіннього свята « Торба яблук»
за мотивами однойменного мультфільму
Під музику заходять діти, тримаючи в руках листочки.
Ведуча: Шановні гості наші й діти,
Ми хочемо вас запросити.
Зустріти свято разом з нами,
З віршами, танцями, піснями.
1 дитина: Ой, ходила Осінь, блукала,
Золотом усе фарбувала.
Стало листя гарне, барвисте,
Небо синє-синє, та чисте.
2 дитина: Золоті стрічки дарувала,
Їх березам в коси вплітала.
А калині чудо-намисто,
Дарувала Осінь врочисто.
3 дитина: Осінь гарна - наче царівна,
Вся природа стала чарівна.
Ой, ходила Осінь, блукала,
І красу в серцях розливала.
Пісня про Осінь.
( Діти сідають на стільчики)
Ведуча: Казки люблять усі в світі,
І дорослі й малі діти.
Казка нас добру навчає,
У житті допомагає.
Під музику виходить казкарка-дитина.
Казкарка: У лісочку, під ялинкою,
Зайченя зробив хатинку.
Він для зайченят маленьких
Листячко збирав сухеньке.
Щоб в хатинці зимувати,
Щоб тепленько було в хаті.
1 сцена. Заєць сидить, читає газету, зайченята сидять за столом, біля тарілок,
зайчиха господарює.
Ансамбль зайченят з ложками і тарілками.
Зайченята (разом): Мамо, мамо, коли ми будемо їсти?
Зайчиха (до зайця): Годі, зайцю, все читати,
Їжу йди у ліс шукати.
Бо зайчатам їсти час,
А нема нічого в нас.
(Заєць бере торбинку.)
Заєць: Добре, добре, вже піду,
Щось поїсти вам знайду.
Пісня Зайця.
Я іду, іду, іду,
Щось поїсти я знайду.
Треба їсти зайченятам,
Моїм лагідним малятам
(Заєць уходить за деревце. Виходить яблунька)
Пісня-танок яблуньки і яблучок.
1.Виростала яблунька навесні,
Розцвітала квітами день при дні,
Розцвітала квітами /3р. день при дні.
2. Пригрівало сонечко в літні дні,
Наливались яблучка запашні.
Наливались яблучка /3р. запашні.
3. Яблучка рум’яні і запашні,
Дарувала яблунька восени.
Дарувала яблунька /3р. восени.

(Після пісні виходить зайчик)
Яблунька: А я яблунька струнка,
Я рум’яна, запашна.
Я під сонечком зростала,
Свої віти зігрівала.
Заєць: Здрастуй, яблунька струнка,
Ти рум’яна, запашна.
В тебе яблучок багато?
Чи даси моїм малятам?
Яблунька: Яблуки вродили нині,
Пригощайся зайчик сірий.
(Зайчик складує яблучка в торбинку)
Зайчик: Дуже дякую тобі,
Не залишила в біді.
(Яблучка сідають. Зайчик іде по колу, співає пісню)
Виходить їжак з дітьми.
Зайчик: Гей, сусіде, ранок добрий,
Їжак: І тобі, сусіде, добрий.
Зайчик: Яблук назбирав зайчатам,
Пригощайсь, дай їжачатам.
Їжак: Ой, який ти добрий, друже,
Дякую тобі я дуже.
Пісня їжаків.
Що за дивненький клубочок котиться в садочку,
Вкритий яблучками зверзу
Ще й жовтим листочком. /2р.
Голочок дрібних багато –
Не порахувати.
Як клубочок дивний зветься –
Спробуй відгадати. \2р.

(їжаки сідають. Зайчик іде по колу, співає пісню)
Назустріч виходять білки.
Зайчик: Гей, сусідко, ранок добрий,
Білка: І тобі, сусіде, добрий.
Пригощайсь, дай білченятам.
Білка: Ой, який ти добрий, друже,
Дякую тобі я дуже.
Пісня танок білок з яблучками.
1. А ми білочки маленькі,
А ми білочки руденькі.
У нас яблучка смачні,
І рум’яні й запашні.
2. Ми всю осінь працювали,
Гриби, ягоди збирали.
І тому нам не страшні,
Ні морози, ні сніги.
(Білочки уходять на місця. Заєць іде по колу. Назустріч виходять ведмедики)

Зайчик: Гей, сусіде, ранок добрий,
Ведмідь: І тобі, сусіде, добрий.
Пригощайсь, дай ведмежатам.
Ведмідь: Ой, який ти добрий, друже,
Дякую тобі я дуже.
Сценка з ведмедиками.
1,2,3,- яблучка смачні,
3,4,5,- будем рахувать.
5,6,7,- весело усім,
Рахувати треба всім.
7,6,5,- підем танцювать,
5,4,3,- котимось з гори,
3,2, раз,- вивчили ураз.
І тепер ми молодці.
( Ведмедики уходять. Заєць підходить до хатинки)
Заєць: Ось нарешті рідна хата. (До нього підбігають зайченята)
Зайченята: Тату, тату, що приніс?
Заєць: Обійшов я в лісі скрізь.
Яблучок вам назбирав,
Ще й звіряток пригощав.
Їжте яблучка, зайчата. (розв’язує торбинку, дивиться)
Ой, а яблук вже нема.
Зайчиха: Що ж ти в ліс ходив дарма?
Заєць: Ні, я яблук назбирав,
Та сусідів зустрічав.
Пригощав і не помітив,
Що не залишилось дітям.
(Вилітає сорока)
Сорока: Скре-ке-ке, Скре-ке-ке,
Де ви бачили таке?
Іншим геть усе роздати,
І нема що дітям дати.
Заєць: Ти, сороко, помовчи,
Не кричи, не скрекочи.
Якщо хочеш друзів мати,
То нема що жалкувати.
Сорока: І придумав же таке.
Що ж побачим. Скре-ке-ке! (Відлітає)
Зайчиха: Знав прийдеться йти до лісу.
Бо зайчата хочуть їсти.
(Виходить ведмідь під музику)
Ведмідь: Швидше двері відчиняйте,
І ведмедика впускайте.
Де ви, де ви, зайченята,
Меду вам приніс багато.
Іжак: Я грибів.
Білка1: А я горішки.
Білка 2: Ягідок принесли трішки.
Всі: Буде їсти що зайчатам,
І сусідам, і малятам.
Заєць: Стіл скоріше накривай,
Наших друзів пригощай.
Добре стільки друзів мати,
Разом грати і співати.
Пісня про дружбу.

Наташа5374
29.09.2018, 15:27
Для ясільної групи написала сценарій. Дякую всім чії взяла пісеньки. Вішло невеличка розвага для малючків.
http://files.dp.ua/file?source=18092917214492328582

Наташа5374
29.09.2018, 15:43
Традиційне свято на ярмарок. У мене відкриває свято середня ,а потім продовжує старша. Якщо потрібен музичний матеріал, то скину.Але брала узику таку, яку у всих на слуху. Цей рік дуже слабкі діти.
http://files.zp.ua/file?source=18092917413058305717
Я не включила в сценарій циганський танок,вирішили обійтись без нього.

Наташа5374
29.09.2018, 17:13
Дуже подобається цей хоровод" Рврчевий город"
http://files.dp.ua/file?source=18092919094874177945

Ната_ли
29.09.2018, 19:52
Для ясільної групи написала сценарій. Дякую всім чії взяла пісеньки. Вішло невеличка розвага для малючків.
http://files.dp.ua/file?source=18092917214492328582

Шановна, Наташа,сценарія немає, одна титулка.

laratet
30.09.2018, 06:38
мені теж він подобається. Ви були на семінарі О. Києнко?

Татка_7878
30.09.2018, 19:24
А в мене ось такий був сценарій минулого року на тему Ч а р і в н і к а з к и к л е н а. Додала ще Кікімору Безбарвну.
Ірочка, велике прохання до Вас, а можна музику, особливо аудіозапис Клена до казочки.........Дуже вам дякую

dzvinochok
30.09.2018, 20:34

Схожа із записів Кієнко :derisive:

света73
01.10.2018, 19:00

Дуже гарний хоровод,а мінус є,поділіться будь ласка)

net27520
02.10.2018, 04:13
1Вед.- Добрий день, шановні гості!
Раді ми вас всіх вітати,
Хто прийшов до нас на свято,
Приніс з собою гумор, сміх,
Прислів’я, пісню і пиріг.
2Вед- Осінь мила завітала, прибрала господу,
Про врожай рясний подбала в саду й на городі. Любі гості, мами й тати,
В дитсадку — осіннє свято,
Це для вас усіх розвага!
Починаємо! Увага!
(Під пісню "ЯРМАРОК" заходять дівчатка,стають півколом.)
1 Дівч.- Увага. Увага! Спішіть поспішайте!
Господарі й гості, глядіть не минайте. На ярмарок прошу гуртом, по одинці, Чекають на вас тут чудові гостинці!
2Дівч.-На ярмарку нашім веселім, багатім
На будь-який смак щось можна придбати.
3Дівч.- Тут щедрі дарунки із саду й городу.
Тут пісня і жарти усім в нагороду.
4дівч.- Тут речі умільців ні з чим незрівнянні,
Барвисті стрічки, рушники вишивані Полив’яний посуд- миски та горнятка.
Сопілки – хлоп’яткам, намисто- дівчаткам.
Вед.- Товар породавці продають не за гроші-
Міняють на виступи ваші хороші.
(Чути три удари в бубон)
5Дівч.- Ой, та це ж наші хлопці ідуть.
(Вхід хлопців, дівчата пританцьовують на місці).
Хлопці: Здорові були, дівчата!
Дівчата: Здорові були, хлопці!
Хлопці: А чого це ви тут зібрались?
Дівчата: Бо у нас сьогодні свято!

1Хл.- Гляньте, як гостей багато!
Прийшли вони на наше свято!
Радо нас усіх вітають,і оплесками зустрічають!

2Хл.-А ми хлопці – козаченьки
Дуже гарні музиченьки. Привезли на наше свято Веселих пісень забагато!

1Вед.- - Сьогодні будем залюбки усі щось продавати,
На ярмарку осінньому зібрались торгувати.
Як же не прославити осінь чарівницю,
Заспіваємо ми пісню гарну, як годиться.
]Пісня « ОСІННІЙ КИЛИМ»
3Хл.- Ми не тільки любим грати, вміємо ще й жартувати.[/COLOR]
Любі гості, подивіться, як ми вміємо веселиться. УКРАЇНСЬКИЙ ТАНОК ПАРАМИ (Діти сідають, а продавці стають до прилавків. Після того як розрекламують товар, -продавці сідають на свої місця)
Вед. Шум і гамір, голоси звідусіль лунають.
То свої товари всі люди вихваляють. А ну, продавці, свій товар покажіть,
Та дивіться – не продешевіть.
Дит.- Ярмарок у нас багатий
Можете всього придбати.
Овочі, зерно і фрукти.
Хліб та різні ще продукти.
Дит. Кому моркву, бурячок?
Підставляйте кошики
Одна штучка – п’ятачок,
Та хіба ж це грошики?

Дит.- Беріть помідори - вони пречудові.
До вашого столу хоч зараз готові!
А хто п’є томатні соки,
У того червоні щоки!
Дит.-А ось морква-молодиця,-
Ви на неї подивіться
На городі вже дозріла,
Бо на сонці личко гріла
Дит.- Ось Капусточка смачненька
Білолиця, молоденька
Хто капусту полюбляє
Той здоров’я гарне має!
Дит. Ой! Підходьте всі до нас
Гарні стрічки є для вас!

Дит. Для господиньки – дівчинки
Глечики й тарілочки.
Для Софійки і Анічки –
Бублички і прянички!

Дит. Копчене сало і ковбаса
З настроєм вашим творять чудеса!

Дит.- А хто меду не купив –
Дарма на ярмарок ходив!

Дит. Продаю я баклажани –
Українські це банани.
Та їдять їх тільки люди,
Мавпа їсти їх не буде.
Дит.- А ось гарні рушники- Я їх вишивала.
Сонечко та квіти я до них виплітала Вишивала я рушник власними руками.
Гаптувала залюбки всіма кольорами.
Дит.- Оця вишиванка пасує дівчаткам!
А ці сорочки до лиця вам, хлоп'ята!
Для вас готували прекрасні майстрині
Ось ці пояси — і червоні, і сині.

Дит.- Беріть калину –– червоні корали, Ці кетяги небо і сонце ввібрали, Напоїть матуся калиновим чаєм, Недугу ураз, як рукою знімає. Вед.-Калинонька вогниста, Подаруй своє намисто. І з тобою ми охоче Гарний поведем таночок
ХОРОВОД "БІЛЯ КАЛИНОНЬКИ" Дит. Продаю я баклажани –
Українські це банани.
Та їдять їх тільки люди,
Мавпа їсти їх не буде.
Дит.- Картопля! Кому картоплю? Купуйте куштуйте усі бараболю. Варіть і смажте із сіллю й без солі Сто страв господиня з картоплі готує, Картопля як хліб, вона всіх нагодує!
Вед.- Щоб із картоплі страви смакувати,
Потрібно спершу всім попрацювати!
Перевезіть-но бульби до комори,
Я наготую страв із неї гору
Гра-естафета "Збери картоплю до комори".
(діти розподіля¬ються на дві команди. Перша дитина висипає картоплю із кошика в обруч, друга збирає.і щоб останній зібрав.)
Вед.- Знижки, акції! Дивіться!
Швидше, швидше! Не баріться!
Розбирайте про запас.
Лиш сьогодні. Лиш для вас!
1(Виходить на середину залу хл.і дівч.)
Хлопч.-Курка, курка, курка.
Свіжа курка, щойно бігала.
Дівч-: А чому ваша курка така синя?
Хлопч.-: Як дізнаєтесь ціну –
Самі посинієте!
2(Виходить на середину залу хл.і дівч.)
Хлопч: Яблучка, яблучка,
Дуже смачні, солодкі.
Дівч: А чому такі дорогі?
Хлопч: Бо з чужого городу крадені.
Дівч: Жартуєш?
Хлопч: Жартую, ну звісно жартую.
А як поцілуєш , то я подарую.
Дівч: Ну ти, (ім’я), не барись,
Бо я не жартую.Як яблука продаси тоді поцілую.

Дит.- Виноград удень і вранці
Все кружляв, немов у танці.
Весну й літечко кружляв,
Соком грона наповняв.
Вед.-Любо нам , коли вродили груші, яблука і сливи, дружно в коло всі ставайте, хоровод свій починайте!
ХОРОВОД "СВІЙ САДОК У НАС Є" Дит-Продаються гарбузи!
Ось гарбуз на зріст великий
Не підняти чоловіку
Кулінари його знають
Дуже – дуже поважають
Каші з нього і бісквіти
І котлетки люблять діти!
Вед. А зараз ми пограємо, найспритніших упізнаємо! до гри запрошуємо наших батьків!
ГРА -ЕСТАФЕТА "ПЕРЕКОТИ ГАРБУЗ"(з батьками)
Вед.-Ой, батьки, які ви молодці,дуже гарно гарбуза котили, а зараз ми з вами ще пограємо,- гра називається "Мозковий штурм"! Сказати треба одним словом:
- Я була на ярмарку й бачила там глечики, макітри, куманці, чавуни..." (посуд)
- Я була на ярмарку й бачила там пряники, рогалики, пампушки, цукерки, мед, м'ясо, сало, молоко, сметану... " (харчі)
- Я була на ярмарку й бачила там коси, сокири, молодки, гвіздки, підкови..." (господарські товари) Молодці! Все у вас гарно вийшло! А тим часом ярмарок триває, а серед гомону можна почути й таке.
Під музику «Ой, під вишнею» виходить парочка
Дівчинка: Милий, подивись, які гарні яблука,
Напевно, що солодкі.Купиш?
Хлопчик: Мила, у сусіда на дереві те ж є.
Дівчинка: Милий, подивись скільки тут товару багато.Купиш?
Хлопчик: Мила, у тебе вдома стільки всякої птиці,Навіщо гроші тратити?
Дівчинка: Милий, подивись, яке гарне намисто,Я такого ще ніколи не бачила.Купиш?
Хлопчик: Мила, та навіщо тобі те намисто, ти й так гарна! Краще давай наліпимо вареників з сиром Та як наїмося! Дівчинка- О-хо-хо! Ну зараз ми вас ,хлопчики, нагодуємо!.

Пісня «Наші хлопчики вареників хочуть» Вед.-А який же ярмарок без веселих музик? Гей, веселії музики, молоді та жваві.
Грайте швидше для народу, щоб земля дрижала.

Гра «Котилася торба»
Усі діти стають кружка, в середину кола кладуть мішок з інструментами. Потім під музику передають одне одному м’яч і співають:
«Котилася торба з великого горба,
Не спинити торбу нам ніяк.
Відкривайся, торбо, з великого горба.
Хто тебе відкриє, дай нам знак!».
Той, у кого в руках опинився м’яч на кінець куплету, іде в центр кола до мішка, відкриває його, не дивлячись, дістає музичний інструмент. Під музичний супровід усі плещуть у долоні, а дитина грає на вибраному інструменті. Потім кладе його в кошик. Гра починається спочатку.
Вед.-Музиченьки , ми заграймо, та з батьками заспіваймо!
Роздати муз. Інструменти та слова пісень батькам.
Пісні: 1) А я молода на базар ходила
2) Несе Галя воду
3) Ой там на толчку на базарі

1 Ведучий. Наш ярмарок закінчується. Ми бажаємо вам, щоб завжди на ваших столах був достаток, щоб було, що продавати, за що купувати.
2 Ведучий -Щоб родила щедро нива,
Щоб у хаті все як слід,
Щоб довіку був щасливий
Український славний рід.

Наташа5374
02.10.2018, 14:37
http://files.zp.ua/file?source=18100216305699117661 - сценарій для ясільної групи. Оля Беляєва, дякую за підсказку.

Наташа5374
02.10.2018, 17:36
мені теж він подобається. Ви були на семінарі О. Києнко?
:ok:
Ні, я не була на семінарі Олі Кієнко і. Мені просто пожобається хоровод і все!

наталуся
04.10.2018, 10:30
А це сценарій для ст.гр.
**Hidden Content: Check the thread to see hidden data.**

Ната_ли
04.10.2018, 12:17
А це сценарій для ст.гр.
***Hidden content cannot be quoted.***

Цікаво, на скільки повідомлень він у вас закритий?

dzvinochok
04.10.2018, 13:08
Цікаво, на скільки повідомлень він у вас закритий?

500 мабуть, точно :meeting:

nastiabar
04.10.2018, 18:40
Добрый вечер! Вот что получилось у нас в этом году с Репкой. Огромное спасибо авторам форума и всем, кто делится творческими идеями!!!
Сценарій «Осіння казка про ріпку для 6 групи (середня) 2018р.
Дійові особи- ведуча-
Осінь-
Дід-
Баба-
Онучка Маринка-
Пес Тузик-
Котик-
Мишка-
Ріпка-
Вед.
Любі гості, мами й тата!
В дитсадку осіннє свято.
Це для Вас усіх розвага.
Починаємо! Увага!
(Під музику до зали заходять діти, роблять танцювальну вправу з листячком.)
Вед.
Подивіться, милі діти!
Вже скінчилось тепле літо
Осінь золота настала.
Жовтим все пофарбувала.
Ми запросим пані Осінь
До нас в гості завітати,
Щоб на святі разом з нами
Погратися й потанцювати.
Дит 1.
Нині в нас осіннє свято,
Це – чудовий світлий день.
Будем осінь ми стрічати
І дзвінких співать пісень.
Дит2:
Мов господарка уміла
Лиш пройшла лісочком
Ген калина вже дозріла
Виросли грибочки.
Дит3:
Ходить осінь по садах,
Ходить, усміхається.
Ніби в казці, швидко так,
Кольори міняються.
Дит 4
У садочку клени
Всі були зелені.
Подивіться що це з ними?
Клени стали золотими.
Дит.
Люба наша, Осінь!
Ждуть тебе малята.
Ти приходь скоріше
В наш садок на свято.
Загальна пісня « Осінь в золотій хустинці » (переклад)
Заходить Осінь.
Осінь.
Добрий день, дорослі
Добрий день, малята
Я рада завітати
На це веселе свято.
Знаю, ви мене впізнали…
До вас осінь завітала.
Заспіваємо, малята,
Піснею почнемо свято
Хоровод з Осінню.
Вед.
Шановна,Осінь, послухай будь ласка
Є чудова, всім знайома давня-давня казка,
Зараз ми тебе розважимо, і її тобі покажемо
Оце наш дід Омелько (виходить)
А це його сімейка:
Баба Христина, онучка Марина! (виходять)
Є ще кіт у хаті з хвостиком пухнатим.
Є пес Тузик у дворі і маленька мишка у норі.
Навесні всі люди землю обробляли
Різні овочі на тій землі саджали
Поле добре доглядали,
А восени вже і врожай збирали.
Отож і дід Омелько лопату взяв
Та й на город свій почвалав. ( Виходить дід з лопатою)
Дід.
Я нікому не скажу,
Що тут ріпку посаджу,
Буду її доглядати
І полоти й поливати.
Вед.
Гарну грядку дід зробив
І там ріпку посадив. (На стілець саджають дитину- Ріпку.)
Дід.
Сонечко буде гріти,
Дощик – поливати
А моя красуня ріпка
Буде виростати. (Дід сідає на місце)
Вед.
Хмаринка дощова не забарилась
Над дідовою грядкою з’явилась.
І застрибали прозорі краплинки
Навкруг дощової хмаринки.
Хмаринка .
Я хмаронька- хмаринка
По небу гуляю,
І подружок краплинок
Біля себе збираю.
Краплинки:
1.Я краплинка, я вода –
Завжди свіжа, молода.
Я весела, я привітна,
Я на світі всім потрібна.
2. Ми краплинки – веселинки
Поспішаєм до хмаринки.
Очі міцно закриваєм
На хмаринку потрапляєм
Танок краплинок
Вед.
Дощик, чуєте, пішов,
Нас із вами тут знайшов
Ми долоньки простягнемо –
В жменьки крапельки зберемо.
Загальна пісня з озвучкою «Хмаринка » А. Чугайкіної (переклад)
Вед.
По доріжках, по стежинках
З неба падають краплинки,
Та нас дощик не лякає –
Парасольку гарну маєм.
Гра «Дощик»
Вед.
Після гри, після розваги,
Прощу всіх я до уваги.
Ось і осінь вже настала –
Ріпка зовсім стигла стала.
Пожовтіли вже листочки,
Кружляють тихо у таночку.
Танок з осінніми листочками. «Золотисте листячко»
Вед.
Дід зібравсь у поле йти,
Ріпку із землі тягти
Дід підходить до Ріпки і ніби тягне її.
Вед.
Дід за ріпку, тягне, тягне
Заморився. Піт біжить
Ну а ріпка як сиділа,
так і досі і сидить.
Став Омелько бабу звати
Голосно її гукати.
Дід.
Бабо,Бабо, йди сюди
Тягти ріпку поможи. (Вихід бабці. Тягнуть Ріпку.)
Вед.
Дід за ріпку, баба с заду
Не дадуть тій ріпці ладу.
Разом сили в них замало,
Тож онуку вже позвали.
Баба.
Маринко, Маринко, до нас ти біжи,
Ріпку скоріше тягти поможи (Вихід Маринки .Тягнуть.)
Вед.
Тягнуть утрьох, але сили замало
То вже і Тузика разом позвали
Маринка.
Тузик, Тузик поспіши,
Ріпку витягти допоможи (Вихід Тузика. Тягнуть Ріпку вчотирьох)
Вед.
Тузик гавкав: Гав,гав,гав!
І тягти допомагав.
Але сили знов замало,
То вже й Котика позвали.
Тузик.
Котику. До нас біжи,
Тягти Ріпку поможи. (Вихід котика. Тягнуть.)
Вед.
Одне за одного тримаються,
Витягнути Ріпку намагаються.
А сили знову малувато
Тож стали мишку викликати.
Котик.
Мишко, нам , допоможи
Ріпку цю с землі тягти.
Мишка:
Ріпку будемо тягти
Ріпку вирвемо с землі.(Вихід мишки. Тягнуть.)
Вед
Дід взявся за Ріпку, а бабка за дідку
Маринка взялася за бабу Христинку
А Тузик скоріш за онучку вхопився,
А потім і котик до них притулився.
Останньою мишка маленька була
І Ріпку всім витягти допомогла!
Тягнуть ріпку, падають, з-за бутафорської ріпки виходить дитина.
Ріпка.
Хоч Мишка та була й мала,
А все ж тягти допомогла.
Витягли Ріпку в усій її красі
І від старання попадали всі.
Стане вам Ріпка усім у пригоді ,
Ріпку сховайте скоріш у коморі.
Дід.
Не одразу Ріпку понесемо до хати
Почнемо із Ріпкою всі ми танцювати.
Загальний парний танок « Овочевий гопачок»
Дит.
Вже зібрали урожай,
Земле спатоньки лягай
Холод ходе по землі
Недалеко до зими.
Осінь:
Ви мене всі розважали
Гарну казку розказали
За вашу старанність таку
Зараз всіх нагороджу:
Осінні дари тримайте
І всіх друзів пригощайте.
(Осінь пригощає дітей).
Вже час мені прощатись.
Та ми будем ще стрічатись.
Виростайте всі здорові,
Білолиці, чорноброві.
А через рік в такий же час
Знову я прийду до вас.
Вед. Закінчилось свято,
Та ми не сумуємо.
Усмішки та радість усім подаруємо.
Казка до нас ще прийде не раз
Бо ми в неї віримо, все буде гаразд!
Пісня. «Не давайте суму жити» Н.Май.

nastiabar
04.10.2018, 18:51
Это сценарий для старшачков за основу взят сценарий и музыкальный материал Коваленко Лилии. СПАСИБО ей большое за " Городні пригоди".
"Городні пригоди" 2018р.( 1 група- старша)
Дійові особи:
Ведуча-
Дощик-
Хмаринки-
Червьячки 5 чел-
Осінь-
Опудало-
Гусінь – дівчинка-
Колорадський жук -
(Діти виконують танцювальну композицію на пісню Н.Май «Осіння».)
Ведуча:
Лунає музика в садку,
Радійте і дорослі і малята!
Сьогодні, любі, ми для вас
Влаштуємо веселе свято.
Пісенька «Раді бачити вас»
1. Ми пісні вам заспіваєм
І гостей всіх привітаєм.
Гостей любих, дорогих-
І дорослих і малих.
2. Щось цікаве вам покажем
І кориснеє розкажем
Кличемо до нас усіх
І дорослих і малих
Приспів:
Гей,гей! Ніч не спали,
Дні до свята рахували.
Гей,гей! Вас чекали,
Чепурились, одягались.
Гей,гей! Бачить раді
Ми гостей на нашім святі.
Гей,гей! Раді всім -
І дорослим і малим.
Ведуча:
Бачу, що дівчата і хлоп'ята
Одяглися, ніби на парад.
Добре вивчили вірші і вже готові
Пояснити, що ж за свято у малят.
Діти:
1дит.
Гарно як у нас навколо,
Все неначе зацвіло.
Золоте осіннє свято
В дитсадок до нас прийшло.
2дит.
Нині осінь в нас панує
Неповторна, чарівна,
Різні барви нам дарує
І дивує всіх вона.
3дит.
Осінь ходить рідним краєм,
Зазирне то в дім, то в сад.
Всіх частує, всіх вітає,
Кличе всіх на свій парад.
Загальна пісня « Наступила осінь» (Сідають на стільці.)
Ведуча:
Ось і крапельки, краплинки
Пострибали по стежинкам.
Хмарочки збираються,
Дощик починається (під музику вибігає хлопчик- дощик)
Дощик:
Я осінній дощик
По полях гуляю,
Садки поливаю
Подружок хмаринок
У танок збираю.
Хмаринки:
1 хмарка.
Ми хмароньки, хмаринки,
Збираємо краплинки.
А дощик поливає
Гаї, поля, ліси ..
Нас недарма назвали
Королевами краси.
2 хмарка.
Я хмаринка-веселинка
По небі гуляю
Квітам, діткам посміхаюсь
І всіх звеселяю.
Ведуча:
Дарує нам барвиста осінь
Буяння фарб і листя, і квіток.
Тож пропоную свято розпочати
Таночком чарівних осінніх хмаринок
Танок «Вітерці та хмаринки »
(Виходить дівчинка з парасолькою)
Дівчинка:
Дощику, чом нас лякаєш
І гуляти не пускаєш?
Парасолькою новою
Я накриюсь з головою,
Чобітки високі взую,
По калюжах потанцюю.
Ведуча:
Ось наші парасольки (роздає дівчаткам).
Візьмемо їх і затанцюємо під ними веселий танок.
„Танок з парасольками” (Дівчатка)
Ведуча:
Осінь багато дарунків для нас придбала,
Ось тільки сама вона десь заблукала…
Давайте голосно всі проголосим:
"Осінь,осінь,в гості просим!"
(Діти промовляють останні слова - запрошують Осінь на свято. Під музичний супровід виходить Осінь.)
Осінь:
Вітаю вас, дорослі й діти!
Я – Осінь, літечка сестра!
Потрібно літу відпочити,
Настала вже моя пора.
З птахами літо відлетіло
У вирій, в теплії краї;
Мені зібрати доручило
В комори щедрі врожаї.
Але, спочатку, любі діти,
Я хочу в хоровод вас запросити.
Щоб в цей святковий день і час
Був гарний настрій в усіх вас.
Хоровод з Осінню (слова склала С. Дерда)
(Осінь у центрі кола співає кожен 1-й рядок, а діти за нею повторюють)
1.Осінь у садок прийшла (2 р) (йдуть по колу проти ходом)
Гарна та ласкава (2)
В подарунок принесла (2)
Кольори яскраві (2)
Пр.
Листя жовте кружляє (2) (зупиняються та роблять руками вертушку)
Хмари сині пропливають (2) (кружляють, руки в сторони)
Люди врожаї збирають (2) (нахиляються, збирають)
На зиму (2) (плескають 3 рази)
2. Осінь по землі пройшла, (2) (Йдуть у центр кола)
Всі дерева одягла. (2) (руки вгору, махають ними)
А на дубі на дубочку, (2) (йдуть назад, переступають)
Листя крутиться в таночку. (2) (кружляють і наприкінці присідають)
Осінь:
Гарно, діти, ви співали й танцювали
І як осіннє листячко легесенько кружляли. (розкидаю листя по усьому майданчику)
(Звучить метушлива музика - вибігає Опудало з мітлою.)
Опудало:
Ой-ой-ой, що тут твориться?
Хто насмітив тут, подивіться!
Ведуча:
Тссс... Сидіть тихесенько, дівчата і хлоп'ята,
Це - Опудало городнє прийшло до нас на свято.
Пропоную його вам я, діти, розіграти -
Перетворившись на листочки, весело пограти.
Гра "Опудало і вітер"
Опудало:
Хто листя скрізь порозкидав,
Мені роботи ще додав?
Тепер мітлу у руки треба брати
І листя все як слід до кучі позмітати.
(Підмітає, а діти-листочки злітаються до купи)
Все замів з краю до краю,
Щось заморився - трішки подрімаю.
(Опудало вдає, що заснув, опершись на мітлу.)
Осінь:
А я вітерцем дмухну,
Листя знову сполохну.
(Осінь дмухає і діти-листочки розбігаються по майданчику і присідають хто де.)
Опудало (прокидається):
Розлетілися листочки
По усіх-усіх куточках.
Знову мітлу у руки треба брати
І листя все як слід до кучі позмітати
(Повторюється ігровий епізод з Осінню.)
Опудало (прокидається):
От листочки пустотливі.
І яскраві всі на диво.
Щоб не сміли більш літати
Маю вас я упіймати.
(Опудало намагається наздогнати дітей-листочків, а ті біжать на раніше відведені місця.)
Як швидко листячко літає,
Хіба в природі так буває?
Осінь:
Звичайно ні, так не буває,
Листя тихесенько кружляє…
Ведуча:
Зовсім не листя це було, а наші малята,
Бо дуже захотілося з тобою їм пограти.
Гадаю, ти образ на діток не тримаєш,
Але поближче з нами познайомитися маєш.
(Опудало стверджено хитає головою.)
Опудало:
Я - Опудало веселе та завзяте
І поставлене город охороняти.
Всіх чужих від грядок відганяю,
Бо врожай осінній вберегти я маю.
Осінь:
Вірно, краще сторожа, ніж ти, немає,
Нехай же наша пісня тобі допомагає!
Хоровод "На городі"
1. Щоб картопля підростала, (виконують "пружинку")
Плескати пора настала.
Тра-ля, ля -ля-ля, (плескають в долоні)
Тра-ля-ля-ля-ля!
2. А щоб виросла морквиця (виконують "пружинку")
Будем плескать по колінцях.
Тра-ля, ля -ля-ля, (плескають по колінцях)
Тра-ля-ля-ля-ля!
3. А щоб виріс бурячок(виконують "пружинку")
Затанцюєм "Гопачок".
Тра-ля, ля -ля-ля, (тупають ніжкою)
Тра-ля-ля-ля-ля!
4. Щоб зростало все навколо (усі йдуть по колу)
Разом підемо по колу.
Тра-ля, ля -ля-ля, (сходяться в коло)
Тра-ля-ля-ля-ля! (розходяться із кола, кружляють навколо себе)
Опудало:
Подивлюсь тепер на грядки,
Чи усе у нас в порядку?
Не бачу моркву, картоплину,
Баклажана й цибулину.
Хм... У листячко сховались...
І кого ж вони злякались?
Сюрпризний момент «ЯБЛУЧКО та Червьячки»
Опудало:
Мені потрібно, друзі, працювати –
Гостей непроханих з городу проганяти. Йдіть геть!
(Опудало з мітлою виганяє червьячків і уходить.)
(Під музику з'являються Гусінь та Колорадський жук )
Гусінь:
Чого притихли, і дорослі й малюки,
Ну що, злякалися, що ми до вас прийшли?
Колорадський жук:
Бачу, Гусене, нас зовсім не чекали,
А ми із-за кордону дуже поспішали.
Запам'ятайте, Колорадський я жучок,
Бо в мене є смугастий сюртучок!
Я там, на батьківщині, в Колорадо
Усю картопельку смачнесеньку поїв.
Почувши новину про врожай новий,
На ваш город швиденько прилетів.
Гусінь:
Я теж від Колорадського жука не відставала,
Усяке листя молодесеньке жувала.
А більш всього капуста до смаку,
Вважаю на городі у вас її знайду.
(разом)
Ото ж не смійте турбувати нас,
Бо за розкладом обідати вже час!
(Гусінь і Колорадський жук прямують в сторону городу, заглядають у різні закутки,"пробують на смак" різні квіти - нічого не подобається.)
Ведуча:
Що тепер, скажіть-но, милі діти,
З Жуком і Гусінню цією нам робити?
Зараз трохи поміркуємо
І "ненажер" та й обхитруємо...
(до Гусені):
Гусене-красунечко, дозволиш запитати,
Що маємо робити, щоб стан як твій нам мати?
(Гусінь починає хизуватися своєю фігурою, гладити стегна...)
Гусінь:
Фігуру маю я струнку,
Бо на дієті все сиджу.
Ще фітнесом люблю займатись,
М'язи тренувати і гарно танцювати.
Я можу майстер-клас тут провести,
Щоб правоту свою вам довести.
Колорадський жук:
Ти покажи, як треба тренуватись,
Щоб на собі живіт товстий не мати.
Ведуча:
Тож, не гайте цінний час,
Починайте майстер-клас!
Танок за показом Гусені. «Голова, плечи, коліна, пальці»
Колорадський жук:
Мабуть вже схуд я, подивіться,
Пора вже, подружко, нам підкріпиться!
Ведуча:
Ми можемо салатом пригостити
Із вітамінів-овочів. Зі мною згодні, діти? (Так!)
Ось зараз на город піду,
Потрібні овочі знайду.
Помідор –
Я смачний, кругленький,
Мающічки червоненькі.
До смаку я в кожній страві,
Роблять соки і приправи.
Соус, борщик і салат
Люди з радістю їдять.
А зелені огірки
Всі вживають залюбки.
Нас шанують недаремно -
Дух наш свіжий і приємний.
На канапці і в салаті
Ми і в будень, і на святі.
На цибулю нарікають,
Що до сліз я допікаю.
Вибачте, та я не винна,
Бо я лікарська рослина.
Соком з медом почастую
І здоров’я подарую.
Я червоний буряк.
Всім корисний, чи не так?
Борщ із мене люблять діти,
Квас із мене можна пити.
Сік корисний і смачний —
Подивись - но, я який!
Всіх салатами годую, але я іще й лікую!
Ведуча:
Мої любі, годі розмовляти,
Пора до кошика вам залізати.
(Ведуча скликає овочів-дітей до кошика.)
Колорадський жук:
Е ні, так діло не піде!
А картопля ваша де?
Гусінь:
І капустинки я не бачу,
Від цього зараз я заплачу!(схлипує)
(по черзі):
Самі підемо на город хазяйнувати
І нас ви не зупините, малята!
Ведуча:
Та-а-а-ак, терпець мій увірвався,
Вихід один лише зостався:
Треба у коло швиденько всім стати,
Гостей цих непроханих та й упіймати.
Гра "Впіймай" (на зразок "Мишеловки")
Колорадський жук:
Ой-ой, Гусене, пора нам утікати...
Гусінь:
А я не хочу з ними більше справи мати...
(Гусінь з Жуком тікають за лаштунки; діти з радісними вигуками плещуть в долоні.)
Ведуча:
Сьогодні кожен з нас старався
Працював, не лінувався.
Восени розваг багато
Ще зустрінемось малята!
Ну а перш ніж розпрощатись
Всіх запршую пісню заспівати!
«ОСІННЯ ПІСНЯ» Шумелка (каштани, папір, дзвіночки)

Ната_ли
05.10.2018, 10:24
А це сценарій для ст.гр.
***Hidden content cannot be quoted.***

Шановна,Наталуся, дозвольте побачить ваш сценарій.

Olia Medvedeva
08.10.2018, 17:04
А це мої сценарії **Hidden Content: Check the thread to see hidden data.**

Спасибо всем девочкам с форума, чьи материалы были мною использованы.

Ната_ли
09.10.2018, 17:53
Ось мій сценарій на молодшу групу,
дякую всім,чий матеріал використала:

Осінь в гості вже прийшла
Свято для дітей молодшої групи
(до залу заходять ведуча і діти з листочками, стають на килимку)

Ведуча: Осінь в гості завітала, листячко подарувала,
Ой, яке ж воно гарненьке, і червоне, і жовтеньке!
Один, два, три, чотири п*ять,час настав нам танцювать!
Танок з листочками (аудіозапис пісні «Листопад»)
Ведуча: Зберемо листочки в один букет та прикрасимо залу
(діти сідають на стільчики)

Вед.Чомусь Осінь забарилась…
Невже Осінь застудилась?
Чи доріжки не знайшла
До дитячого садка?
Що ж робити?
Пропоную,Осінь пошукати.
Ви зі мною згодні, діти?
Сядемо у потяг та поїдемо до лісу.

Гра«Потяг-тренаж» (Т. Суворова)
Ведуча: Приїхали! Приїхали до лісу! Пошукаємо Осінь тут.
(ведуча звертає увагу дітей на хатинку.)
Ведуча. Діти, подивіться,чиясь хатинка! Цікаво, хто в ній живе. Давайте постукаємо.(з хатинки виходить Їжачок)
Їжачок: Добрий день, мої малята
Я маленький Їжачок,
Маю шубку з колючок
Дуже яблучка люблю,
Та ніяк їх не знайду
Ведуча: Дітки, допоможемо їжачку знайти яблучка? Для цього треба заспівати пісеньку, про яблучка
Пісня «Яблучка смачненькі»,муз.О.Костенко
Їжачок: Дякую вам, малята, мені дуже сподобалась ваша пісня
А,я знаю гру з яблучком, давайте пограємось!
Гра «Яблучко біжить, біжить», діти сідають на стільчики
Ведуча: Ось прийми від нас гостинці! (діти дають кошик з яблуками)
Ведуча. Любий, їжачок, ми шукаємо Осінь. Хочемо заспівати для неї, потанцювати, будь ласка, допоможи нам.
Їжачок: Гаразд, я вам допоможу, а яка ж та осінь?
Ведуча. Про це тобі діти розкажуть
1. Ходить Осінь по стежках
У червоних чобітках
2. В неї плаття кольорове
І намисто калинове

1.Ходить Осінь по доріжках, промочила свої ніжки.
У ліску відпочивала. Мабуть, осінь заблукала.

2.Осінь, осінь,поспішає, листя осипається.
Сонце в небі потемніло – дощик починається.
Їжачок: Які чудові віршики,дякую малята!
Дітки, а давайте разом покличемо осінь,вона почує і прийде на свято
Діти: Осінь, осінь, в гості тебе просим!
(під музику «Осін. вальсу» до залу заходить Осінь з кошиком)
Осінь. Ой,які ж ви всі гарненькі - і вродливі, й чепурненькі!
Покажіть рожеві щічки, ваші любі, милі личка.
Маю я вінок із листя, ще й калинове намисто.
Діти, ви мене впізнали?
Ведуча і діти. До нас Осінь завітала!
Осінь: Я принесла вам гостинці!
Танок з горішками
(сідають на стільчики)
(звуки дощика)
Ведуча. Ось і хмароньки збираються. Дощик починається.
Малята, а ми знаємо пісеньку про дощик?
Пісня «Дощик» ,О.Авдєєва
Осінь: У веселу гру, малята, зараз хочете пограти?
Сонечко – усі гуляють, коли дощ іде - тікають.
Гра «Сонечко і дощик»,
(вихов.тримає парасольку, а осінь танцює з дітьми)
Осінь. Ми тут з вами
і співали й танцювали.
Хочу з вами ще пограти
Може щось, подарувати.
гра «Чарівна хустинка»
(діти вільно рухаються під музику, під спокійну музику діти присідають «сплять». Осінь накриває одну дитину великою хустиною.)
Осінь. Один! Два! Три! Хто сховався розкажи!
(діти називають ім’я схованої дитини, на заключному етапі гри Осінь ховає під хустину кошик з фруктами.)
Осінь. Ні, усі малята тут! Хто ж це сховався під хустиною?
(розкривають)
Що ж це? Кошик! В ньому яблучка, малята, це мій вам подарунок.
Ведуча: Станемо дітки в хоровод,подякуємо за гостинці.
Хоровод «Осінь наша золота»,муз. Г.Лисенко
Ведуча. Дякуємо, тобі Осінь за гарне свято. За розваги і гостинці!
Чекати будемо тебе знов у гості. До побачення.
(діти йдуть в групу)

Ната_ли
09.10.2018, 18:01
Дівчатка, хочу попробувати в цьому році, казка "Ріпка",
інсценують, батьки, в кінці свята:

Ведуча:Ріпка виросла нівроку
І пузаті в неї боки
Повнощока, зелен чуб
Ну не ріпка – просто дуб!
Ведуча: Дітки, а хто посадив ріпку?(Дід)
Давайте покличемо Діда, бо час вже ріпку рвати.
(Діти кличуть– Дід)
Ведуча:Діду, це твоя ріпка?
Працював ти не марно –
Зійшла ріпка гарно.
Час її рвати.
(Дід тягне ріпку)
Вед. Дід за ріпку, тягне, тягне
Заморився. Піт біжить
Ну а ріпка як сиділа,
так і сидить в землі, як пень
Вед:Тягне –потягне, а витягнути не може.
Кого ж покличемо на допомогу? (Бабу)
А ну, діду, клич бабу!
Дід: Ходи, бабусю, не лежи,
Ріпку витягнути допоможи!
Звучить укр. музика,заходить Баба:
-
Іду, іду, старий!
(Тягнуть ріпку разом)
Ведуча: Тягнуть-потягнуть,
А витягнути не можуть.
Ведуча:Дід є, Баба є… Кого ж немає? (внучки)
Ведуча: А ну,бабо, клич внучку!
Виходить Внучка під веселу музику.
(Дід, Баба, Внучка, тягнуть ріпку)
Ведуча: Тягнуть – потягнуть, витягнути не можуть,
Ведуча: Діти, кого треба звати на допомогу?(Собачку)

Внучка: Собачко,собачко поспіши,
Ріпку витягти допоможи
Вихід Тузика
Тягнуть Ріпку вчотирьох

Вед. Тузик гавкав: Гав,гав,гав!
І тягти допомагав.
Але сили знов замало,
Ведуча: Малята, кого треба звати?(котика)
То вже й Котика позвали.

Тузик. Котику,до нас біжи,
Тягти Ріпку поможи.
Вихід котика.
Вед. Одне за одного тримаються,
Витягнути Ріпку намагаються.
А сили знову малувато
Ведуча: Що ж робити нам, малята?
Мабуть треба Мишку звати?
(Діти кличуть Мишку)
Під музику заходить Мишка.
Мишка: Пі-пі-пі. Я сіра Мишка.
Погуляти вийшла трішки.
Що тут трапилось у вас?

Ведуча:Ріпка виросла у нас!
Мишка, нам допоможи,
Ріпку з нами потягни!
Вед Дід взявся за Ріпку, а бабка за дідку
Внучка взялася за бабу
А Тузик скоріш за онучку вхопився,
А потім і котик до них притулився.
Останньою мишка маленька була
І Ріпку всім витягти допомогла!

Елена Шевчук
09.10.2018, 19:34
старша група
Ярмарок з Грицем
Під веселу українську музику до залу заходять діти і стають півколом.
Ведуча1: Осінь наступила, та зробила диво,
Гляньмо всі навколо – диво дивина.
Ведуча2: Наче казочка сама тримає пензлик у руках.
Малює всюди тут і там,
Щоб догодити любі вам.
Дитина1: Осінь барвами багата,
Запросила всіх на свято,
Простелила килим з листя,
Скрізь розвісила намисто.
Дитина2: Вже з дерев злетіло листя,
Знову в лісі листопад
І листочки, ніби дощик,
У траву суху летять.
Дитина3: В шатах розкішних дерева стоять,
Золотом їхні прикраси горять.
Буйні вітри, що примчали здаля,
Ніжно розчісують коси – гілля.
Дитина4: Осінь фарби готувала
І відерця наливала
Змішувала, чаклувала, потім все розфарбувала
Придивіться, все довкола стало різнокольоровим
Дитина 5.Для Осені ми відчинили двері
Вже прибрали парки й сквери
Ми не можемо чекати
Свято час розпочинати!
Пісня « На осіннє свято».
1. На осіннє радісне і барвисте свято
Поспішають весело хлопчики й дівчатка.
Промінці – стрибунці скачуть по доріжках,
Золотий килимок стелиться під ніжки.
2. Навіть в небі сонечко знає таємницю,
Що на святі стрінемо золоту Царицю.
Прийде в гості до нас Чарівниця мила,
Що усе навкруги так позолотила.
3. Промінці – стрибунці скачуть по доріжках,
Промінці – стрибунці скачуть по доріжках,

Ведуча1: Увага! Увага! Спішіть, поспішайте!
На ярмарок прошу – гуртом, поодинці,
Чекають на вас тут чудові гостинці!
Тут речі умільців ні з чим незрівнянні,
Барвисті стрічки, рушники вишивані,
Полив’яний посуд: кувшини, горнятка,
Сопілки - хлоп’ятам, сопілки – дівчатам.
Ведуча2: Гляньте – ярмарок у нас щедрий і багатий,
Просимо у добрий час, до нас завітати.
Шум і гамір, голоси, звідусіль лунають,
То свої товари всі, люди вихваляють.
(Під веселу музику діти – продавці займають місця за столами і рекламують
по черзі свій товар).
Продавець Півня: Купіть Півника, купіть !
Він веселий, голосистий,
В нього гребінь золотистий !
Масляна голівка,
шовкова голівка !
Купіть півника !
Пироги (продавчиня): Скуштуйте, люди, пироги !
Із маком, з сиром, з вишнями.
Вони рум`яні та смачні, дивіться, які пишні !
(Огірок): Погляньте, які огірочки !
І в банки годяться, і в бочки.
Все літо їх доглядала,
Підв’язувала,поливала.
Тож часу ви, люди, не гайте,
Мої огірочки придбайте!
(Бурячок): Кому, братці, бурячок,
Підставляйте кошики,
Одна штучка – п’ятачок. Та хіба ж то грошики?
(Перець): Ось солодкий перець, друзі,
У Болгарській жив окрузі.
Дуже любить мандрувати,
І прийшов у вашу хату.
Він смачний і вітамінний,
В різних стравах незамінний.
(Баклажани): Продаю баклажани,
Сині українські банани,
Їх їдять тільки люди,
Мавпа їсти їх не буде.
(Морква): Морква під сонечком щедрим зростала,
Земелька водою її напувала,
Тому-то морквиця така соковита,
Моркв’яного соку вам треба попити.
(Часник): Хто гострого хоче, часник хай придбає,
Він всякі мікроби вогнем випікає.
(Картопля): Купуйте, купуйте усі бараболю,
Варіте і смажте і з сіллю, й без солі.
Сто страв господиня з картоплі зготує,
Картопля, як хліб, вона всіх нагодує.
Груша.. Скуштуйте цю грушу –солодку, духм’яну
У роті немов би медок вона тане.
Яблука. Корзини з яблуками не минайте
Які до смаку вам, такі й вибирайте
Сортів тут багато, усі вони різні
Ось яблуко раннє, Ось яблуко пізнє
А щоб урожаєм таким пригощати
Потрібно про нього усім заспівати!
Ведуча1: Ой які дарує осінь щедрі урожаї,
Фрукти, овочі, насіння, хто ж цього не знає.
Навесні город саджали, восени врожай збирали,
Подивіться-но малята
Урожай такий багатий!
Пісня «Урожайна»
1. Як же нам та й не радіти,
Як не веселитись?
Урожай у нас хороший,
Любо подивитись!
Ой дана, дана, дана, 2рази
Любо подивитись!
2. Врожаїв таких багаті
В нас на Украні,
А тому в нас люди завжди
Щедрі та гостинні.
Ой дана, дана, дана, 2рази
Щедрі та гостинні.
3. Подивлюся навкруги –
Поле колоситься.
Урожай наш, урожай
Золота пшениця.
Ой дана, дана,дана, 4 рази
Золота пшениця.

Ведуча: А хто віночки продає?
Дитина відгукується показуючи віночок:
Цей вінок щасливий, в ньому сила є
Він її щоднини людям віддає!
Ведуча: Купую вінки для усіх я дівчаток
Щоб була в них врода і сила й достаток!
Ви віночки одягайте і таночок починайте!
Ведуча: Щедра гостя осінь - знов до нас прийшла.
Врожаї багаті людям принесла!
Овочі та фрукти щедро дарувала
То ж всі подивіться що я накупувала.
А накупувала я багато садовини й городини тільки ось біда вони в кошику всі перемі-шалися. Допоможіть мені діти розібрати їх на борщ і на компот.
Гра «Звари борщ»
Ведуча: Як зробили добре діло танцювати закортіло,
То мерщій , мерщій в танок, розступися ярмарок!
Хлопчик 2:Дозвольте, дівчата, всім хлопцям вклонитись,
На гарний таночок вас всіх запросити!
Дівчата: А ноги не відтопчете?
Хлопці: Ні!
Танець Полька
(із-за дверей співає Гриць)
Ведуча: А хто це іде – руками розмахує, ногами танцює, язик пісеньку співає? Так це ж Гриць. Добрий день! Заходьте до нас.
Гриць: Чом це тут так святково, гарно, любо і чудово?
Ведуча: Так сьогодні у нас свято, різних товарів багато. А що нового?
Гриць: Та мені Одарка грошей дала і на ярмарок послала пиріжків купити.
Ведуча: Так це добре.
Гриць: Добре, та не дуже. Я гроші загубив.
Ведуча: Це погано.
Гриць: Погано, та не дуже. Я їх знайшов, та товар купив.
Ведуча: Це добре.
Гриць: Добре, та не дуже. Я купив не пиріжки, а бублики.
Ведуча: Це добре. То й де ж вони?
Гриць: Та я їх з’їв, щоб не загубити!
Ведуча: А Одарці що принесеш?
Гриць: Дірку від бублика!
Ведуча: Ой Грицько, коли ж ти порозумнішаєш?
Гриць: Може я і не дуже розумний, а ось загадки загадувати дуже добре вмію. А згадки не прості, а музичні. Відгадувати повинні і діти і батьки.
Гра «Вгадай пісню»
Гриць: А чого це ви мені нічого не кажете?
Ведуча: А що ж тобі казати?
Гриць: А ви б сказали: «Хочеш, Грицю, пиріжків?»
Ведуча: Ох і хитрий же ти! Як той Грицько із пісні!

Пісня «Грицю, Грицю, до роботи» (діти співають Гриць відповідає)
Грицю, Грицю, до роботи,
- В мене порвані чоботи.
Грицю, Грицю, до телят,
- В мене ніженьки болять.
Грицю, Грицю молотити,
-Я не здужаю робити.
Грицю, Грицю, врубай дров,
- Кахи-кахи нездоров!
Грицю, Грицю ходи їсти!
- Покажіть де мені сісти!
Ти не проханий в нас гість
Хто не робить, той не їсть!
Гриць: Вибачте, не буду більше лінуватися, стану працьовитим та старанним! Оце вже Одарка зрадіє! Ну давайте, куплю у вас овочів, та й піду, нехай борщу мені зварить! (під муз.купує і виходить)
Ведуча1: Скільки б не співали, а кінчать пора,
І у нас, і у вас хай буде гаразд
Щоб ми і ви щасливі були.
Ведуча2: На доброму ярмарку ми побували,
Одні продавали, інші - купували!
На веселому базарі
Співали, сміялись та ще й жартували.
З гарним настроєм потому
Повертаємось додому.

Atashka
17.10.2018, 09:38
Казка осіннього лісу. (для середньої та логопедичної групи)

Ведуча. Осінь .... Золота, пишна, щедра, багата. Такими словами
називають її люди. Осінь – щедра господиня. Вона
пригощає нас яблуками і медовими грушами, гарбузовою
кашею і квашеною капустою. Осінь чарівниця одягає ліс у
золоті шати і застеляє землю яскравим кольоровим
килимом.

Пісня «Чарівна осінь» (лог.гр)

Ведуча. Погляньте, діти, там із-за пеньочка виглядає
гриб. Давайте разом підемо до лісу і назбираємо грибів.

Хоровод «Гриб, гриб, появись» (сер.гр)

(виходить Горобина)
Ведуча. Яке красиве дерево! Називається воно горобиною. А хто
розповість , чому люди так його називають?
Дитина. В час зимових холодів,
У голодну днину
Нагодує горобців
Добра горобина.
Ведуча. Правильно Це дерево зберігає свої ягоди і взимку. Для
пташок вони дуже смачні і корисні. Давайте привітаємо
деревце.
Дитина. Горобинонька красна
Ягідками вкрилась рясно.
І горять вони вогнисто,
Мов у дівчинки намисто.
Горобина. Осінь фарб не шкодувала
Листячко пофарбувала.
Дитина. Горобинонька вогниста,
Подаруй своє намисто,
І з тобою ми охоче
Гарний поведем таночок.

Хоровод «Горобинонька» (лог.гр)

Ведуча. Діти, я вам загадаю загадку, а ви спробуйте відгадати.
Це загадка про найбільше дерево в лісі.
Гарне дерево, міцне,
Листя пишне і рясне,
А на гілочках крислатих
Буде жолудів багато.
( Діти відгадують. Заходить Дуб. )

Пісня « Дубові діти» (сер.гр)
Дитина. Золотого капелюха
Дуб натяг собі на вуха
І чарівні бачить сни
Аж до самої весни.

Хоровод «Ой, дуб, дуба, дуба» (сер.гр)
(дуб виходить)
Ведуча. Заснув наш дуб аж до самої весни, а з-під листочків, що
застеляють землю багряним килимом, виглядають шапочки
грибів.
1 гриб. Є гриби в густому гаї
Маслюки, боровички.
Гляньте, всі понадягали
Гостроверхі шапочки.
2 гриб. В гарних шапочках – брилях
Заховалися в кущах.
Раз, два, три, чотири, п’ять.
Спробуй нас ти відшукать.

Музична гра « Діти і гриби» (сер.гр + лог.гр)
(Після гри гриби сідають на пеньочки. Діти збираються біля ведучої,
показують кошики.)
Ведуча. Покажіть свої гриби. Ось боровик, а це – сироїжка, а у тебе
руда лисичка. Усі гриби гарні, усі гриби їстівні.
(Ведуча забирає всі гриби і ставить біля куща в лісі. Діти сідають)
Ведуча. Ой, Хто тут ховається? А-а-а, вже знаю, хто це. А ви, діти,
спробуйте відгадати загадку.
В нього шубка з колючок,
Ніс, як чорний п’ятачок.
Має сіру спинку,
Очі – намистинки.
(Діти відгадують. З кущів виходить Їжачок.)

Пісня «Їжачок» (лог.гр)
Ведуча. Їжачок, будь ласка, постережи наш кошик із грибами.
(Їжачок ховається за кущ, біля якого стоїть кошик. Заходить під музику Мухомор з барабаном, відбиває собі ритм. Гриби кричать: « Тікайте!
Мухомор іде!» і тікають з лісу, сідають на стільці біля дітей.)
Мухомор виконує пісню.
Пісня «Мухомор»

Мухомор. Ви не бачили Поганки?
Я її шукаю зранку.
Діти. Не бачили!
Мухомор. Ось вона уже іде, -
Щастячко моє бліде.
(заходить Поганка і співає)
Пісня «Поганка»

Мухомор. Моя біленька панно,
Ви зовсім не погана.
Давайте затанцюєм,
У лісі всіх здивуєм.

«Танець Мухомора і Поганки»
Поганка. Мухоморе, друже любий,
Бачиш кошик біля дуба?
А у нім гриби правдиві –
Некрасиві і червиві.
Мухомор. Діти в лісі погуляли
І грибочків назбирали.
Ось підкіну мухоморів.
Як з’їдять – їм буде горе.
(Мухомор кладе у кошик мухомори. Це бачить Їжачок)
Їжачок. Піду покличу Лісову фею, бо Мухомор і Поганка хочуть дітям
настрій зіпсувати. (виходить)
Мухомор. Хто сміливіший? Хто хоче помірятися зі мною силою?
Гриб. Я – сміливий!

Гра «Перетягування каната» (Перемагає Мухомор)
Мухомор. Ти слабкий! Геть з мого лісу! Я тут головний.
2 Гриби. А ми допоможемо товаришу.
Поганка. А я мухомору.

(Знову перетягують канат. Гриби перемагають. Мухомор і Поганка падають. Заходить Їжачок, а з ним Лісова фея із кошиком.)
Їжачок. Фея, подивись, що вони виробляють.
Фея. Мухомор і поганка, забирайтеся ! Не вмієте ви гостей зуcтрічати!
(Мухомор і Поганка тікають)
Ведуча. Дякуємо, Фея, що ти нам допомогла. Розкажи нам, будь ласка,
про свій ліс, про своє царство.
Фея. У лісі багатства мої незліченні,
Ласкаво запрошую в царство зелене.
З дитинства те царство усім вам відоме,
Бо зовсім воно недалеко від дому.
Трави у царстві духмяні, м’які,
І вітер ховається в них залюбки.
У лісі гуляю щодня по росі,
Люблю і шаную травинки усі.
Я кожну травинку голублю, ласкаю,
Бо знаю, що зайвих рослин не буває.
Я можу недужих людей лікувати,
Даю від утоми шипшину і м’яту.
Попийте полин, як пропав апетит,
Калина й малина лікують бронхіт.
У лісі багатства мої незліченні,
Ласкаво запрошую в царство зелене.
(Фея пригощає калиною)
Ведуча. Фея, діти дуже раді , що тебе зустріли і хочуть затанцювати веселий таночок.
«Танець з муз.інструментами» (лог.гр)
Танець «Плесь-плесь» (сер.гр)
Фея. Гарно танцювали, діти, дякую.
Їжачок. Люба, Фея, Мухомор поклав у цей кошик отруйні гриби.
Якщо діти заберуть їх у дітсадок, то модуть отруїтися.
Фея. Так не годиться! Мусимо перебрати всі гриби і залишити тільки
їстівні. Діти, хто мені допоможе?
Гра « Гриби їстівні та неїстівні»
Фея. Молодці, діти! Я вас за це пригощу смачними горішками та
грибами.(роздає печиво-горішки, печиво-гриби)
( Фея прощається і виходить)
Ведуча. Цікава у нас була подорож до лісу?
Діти. Так.
Ведуча. А тепер потанцюємо усі прощальний вальс.
«Осінній вальс»

Ната_ли
17.10.2018, 14:49
Це моє свято за 2017рік:

Веселий ярмарок 2017р. старша група
Зала прикрашена у стилі Ярмарка: прилавки з виробами та зібраним урожаєм.
Діти забігають до залу (в руках маракаси, бубни)Муз. «Сороч. ярмарок»
1 дитина: Осінь завітала до нашого краю
Всім нам принесла щедрі урожаї.
2 дитина: Урожай зібрали – свято вшанували,
Щоб про щедрість українську ви не забували.
3 дитина: Сьогодні будемо залюбки усі щось продавати
На ярмарку осінньому зібрались торгувати.
4 дитина: Як же не прославити осінь-чарівницю
Заспівати пісню гарну, як годиться.
Пісня «Осінь наступила»
Дівчинка: В небі хмара синя, грім гуркоче (показує)
Значить дощ погратись з нами хоче
Радо ми із дощиком пограєм,
Бо чудові парасольки маєм!

Танець «Парасольки» (дівчатка)

1 дитина: На ярмарку нашім веселім, багатім
На будь-який смак щось можна придбати.
2 дитина: Сьогодні товар продаємо не за гроші
Міняєм на виступи ваші хороші
Ви нам своє шоу – а ми вам товар
Веселий в нас ярмарок, а не базар!
3 дитина: Швидше на ярмарок всі вирушайте,
Купуйте, міняйте, танцюйте, співайте.

Хоровод «Сонечко з неба світило»

(виходять діти з корзинками)
1 дитина: Купуйте, купуйте усі бараболю
Варіть її, смажте з сіллю й без солі.
2 дитина: Беріть помідори, вони пречудові,
До вашого столу, хоч зараз готові.
3 дитина: Ця морква під сонцем щедрим зростала,
Земелька водою її напувала.
Тому та морквина така соковита,
Морквяного соку вам треба попити.
4 дитина: Хто гострого хоче, часник хай придбає,
Він всякі мікроби вогнем випікає.
5дитина:Увага! Увага!Тільки сьогодні і тільки у нас інструменти гарні, нові
Для оркестру, хоч зараз готові, а який в них гарний звук
Оцінять всі,хто має слух. Оркестр.

Ведуча: Ой, так гарно сьогодні на ярмарку. Тільки одні – грають, другі – співають, а інші – тільки слухають. Що відбувається?
А-ну, хоч загадки відгадайте, чим на ярмарку торгують?
Загадки…

Пісня – «Борщик»
Гра – «Збери овочі на борщ»

1 дитина: Люди добрі, годі спати!
Час товари купувати!
2.Підходьте-роздивляйтесь,
Гарненько приціняйтесь!
Товари в нас хороші,
Готуйте гарні гроші.
3.Ложки, ложки продаєм,
Ложки дерев*яні.
Ми зробили їх самі
Власними руками.
4.Ними можна їсти кашу
І борщ наминати.
А ще можна дуже гарно
З ними танцювати.

5 дитина (підбігає): За скільки ложки віддасте?
Продавець: За пісню веселу згодні?

Пісня-інсценівка «Як пішли ми на базар».

Ведуча: А ярмарок іде, а ярмарок гуде. А ось до нас поспішають справжні козачата.
1 хлопчик: Ми на ярмарок спішили
Сіль продали, мед купили.
2 хлопчик: Ми веселі козачата,
Вмієм добре танцювати.
Танець козачат.
1 дитина: Ой, хлопці, дивіться,
Хтось торбу загубив.
2 дитина: А давайте пограємось?

Гра «Котилася торба».

Звучить укр. нар. мелодія. До зали заходить Опудало, пританцьовує)
Опудало: Добрий день усім гостям!
Дуже-дуже радий вам!
Охоронець я городній День та ніч стою на варті,
Пильно я за всім дивлюсь! (козирок)
Бо найбільше в світі - свій город люблю!
Дитина: Краще сторожа, ніж ти,
Мабуть, і немає,
Ми, Опудало, для тебе,
Пісню заспіваєм!

Хоровод «Опудало» (Опудало стоїть у центрі кола, співає з дітьми, пританцьовує

Опудало: На городі все до ладу,
І тому, я дуже радий
Тож, дозвольте, любі діти
Мені трохи відпочити.(Звучить спокійна мелодія, Опудало лягає під деревом спати. У цей час на середину зали один за одним входять Овочі —Диня, Капустина, Квасоля, 2-ва Помідора, 2-ва Огірка)
Вірші Овочів:

Диня: Я жовтенька кругла Диня,
На городі господиня,
Солоденька, соковита,
Теплим сонечком зігріта (ліхтарики)
Помідор: Помідором я зовусь,
Своїм іменем горджусь
Маю я червоні щоки (показує)
І товстенькі круглі боки (показує)
Капуста: Я Капусточка зелена
Голубці смачні із мене, (животик)
А ще, в борщик і в салати Можете мене додати

Огірок: А я, хлопчик – Огірочок,
Заховався під листочок (прикривається долонями)
Одним очком виглядаю (закриває око рукою)
І до сонечка моргаю (підморгує)
Квасоля: Я Квасолька, хоч маленька,
Та корисна і смачненька
Знає навіть і дитина – («ну-ну»)
В мені - безліч вітамінів!
Ведуча: (до Овочів) Кожен Овоч гарним і великим став,
Тож, скажіть, будь ласка, хто вас доглядав?
Овочі (разом): Це Опудало весь час
Піклувалося про нас!
Ведуча: Час прийшов його будити – Згодні ви зі мною, діти?
Діти разом:Так!
Ведуча:(підходить до Опудала, який хропе)
Гей, Опудало, вставай,
Швидше очі відкривай!
Опудало: (з просоння, перелякано, по сторонам)
Га?!... Де?!... Що?!... Куди іти?!...
Знов турбують шкідники?! (встає)
Ведуча:Та ні! Все у нас в порядку,
Просто Овочі дозріли
Всі вони стоять на грядках,
Їх збирати можна сміло!
Опудало: (звертаючись до дітей)
Нумо, друзі, поспішайте,
Всі мені допомагайте!
Урожай зберемо разом,
Потанцюємо тим часом!

Хоровод: Урожайний

Опудало: (виносить кошик з яблуками, накритий серветкою)
Гарно ви попрацювали,
На городі пусто стало
І за це, я вам приніс (ставить посеред зали)
Ось такий смачний сюрприз!... (знімає серветку)
Їжте яблучка чудові
І зростайте всі здорові!
Ведуча:За даруночки смачні
Дітки дякують тобі!
Діти разом: Дякуємо!

camilla
17.10.2018, 18:36
А ми вже другий рік підряд в садочку святкуємо Веселі обжинки на сер. гр
Святкова зала прикрашена як українська світлиця. На столі, накритому вишитою скатертиною, — зразки виробів із тіста. Посередині на вишитому рушнику коровай, біля нього колоски у вазі. До хати заходить Господиня, наспівує українську народну пісню .

Господиня: Відгомоніли жнива. У засіки зібране золоте зерно. Добре потрудились женчики. Всю пшеницю й жито пожали, по колосочку збирали. Тепер і святкувати можна, і є що святкувати. Ось і я сьогодні гарно хату прибрала, із свіжої цьогорічної муки напекла, наварила всяких добреників: і калачі, і бублики, і булки, і пиріжки, і хліб, і вареники, і коржі. А допомагали мені діти.

Під звучання української народної музики виходять діти в національних українських костюмах. Танцювальна композиція «Як у нас на Україні» №1

Господиня. Будь-яке свято не обходиться без паляниці. Дорогих гостей у нас на Україні завжди зустрічають святковим короваєм.
Запросимо на свято коровай,
Щоб був на святі разом він із нами.
( Під музику входять дівчата вносять коровай)

Дівчинка1. Дорогих гостей стрічаєм
Круглим, пишним короваєм.
З рушником берем таріль,
Коровай кладем і сіль.

Дівчинка2 Шанобливо хліб підносим
І, вклонившись, щиро просим:
- Любий гостю наш, приймай
Хліб гостинний - коровай.
(кладуть коровай на стіл, сідають)

Господиня. Час починати наше свято
Гостей зібралося багато.
Щоб веселитись і співати
Про свято слово слід сказати.
Дитина1 А чому так радість сяє
У очах малих?
Бо сьогодні - день врожаю.
Коровай гостює в них.

Дитина2 Він шишкастий і рум’яний,
Ліг на шитий рушничок.
А на тому короваї –
Солі білої дрібок.

Дитина3 І калини грона повні
Червоніють для прикрас
- Короваю, гість шановний,
Звідкіля прийшов до нас?

Дитина4 Коровай прийшов із поля
Коровай під сонцем ріс.
Пахне сонечком він красним,
Радість людям він приніс.

Дитина 5 Ви, музики, розливайтесь –
Осінь хай співає,
Щоб жилося всім в достатку
З новим урожаєм.

Діти виконують хоровод «Урожай» №2

Господиня. Котилося житечко в снопочок,
Звивали дівоньки віночок.
Звили його кругленько,
Несли його легенько,
Уквітчали гарненько.
Дівчатка. 1. Наш віночок не рутяний.
2. Наш віночок красний!
3. Як місяченьк ясний!
Господар. Ідіть, дівчатка, в долину,
Де червона калина,
Де наш стоїть обжинок.
Скликайте всіх дітей -
Веселіть гостей!

Проводиться танок дівчаток "Ой є в лісі калина" №3

На закінчення пісні чути стукіт у двері. До хати заходить Кума.

Кума: Здрастуйте, кумонько. З обжинками, будьте здорові. Ого, скільки-но ви гостей зібрали. Такою дружною бригадою швидко жнива завершили. Тепер можна святкувати — женчиків славних величати. А я до вас не з пустими руками прийшла — з пиріжечками.

Господиня: Хто ж на нашій вулиці їх не знає — всі коштували, такі ж добрі пиріжки. Ви їх завжди на обжинки печете. Я їхній аромат ще з самого ранку чую. Проходьте до столу.

Кума ставить на стіл миску з пиріжками і визирає у віконце.

Кума: Ой, лишенько! Та що воно таке? А йдіть-но сюди, кумушко! Ви такого ніколи не бачили.

Господиня: А що там за чудасія? Ох і фантазуєте ви, кумонько.

Кума: Хе! Фантазую? Та подивіться, у вас на городі колоради налетіли картопельку гризуть з усіх сторін.
Господиня: А й справді, недогледіла я. Мерщій, діти, переловимо всіх жуків!

Проводиться гра «Городники та жуки» №4

Кума:
Ой-єй-єй-єй, що мені робити?
Із якої сторони помочі просити?
Господиня Що трапилося, кумонько?
Чи прийшла лиха година?

Кума: Ой, нема мені кому в полі помагати.
Урожай достиг, а Гриць не хоче збирати.
Лежить собі на печі – та їсть духмяні калачі.

Господиня Не хвилюйся, кумонько, ми зараз його гуртом
до роботи піднімемо.
Діти виконують пісню «Грицю, Грицю до роботи» №5

Господиня . Наша земля не любить байдужих та ледачих, а чекає на доброго та дбайливого господаря. І ось зараз ми побачимо які з наших хлопців гарні та спритні женці.

1 хл. Ми пшениченьку жали
В холодку не лежали.
2 хл. Виросло нам жито будем молотити.
3 хл. Виросла пшениця
Буде паляниця .
4 хл. Ми молоді косарики,
Маєм гарні кептарики.

Разом : Вставали раненько
Йшли в поле швиденько!

Господиня: Хлопці, годі розмовляти,
Треба колоски зібрати.

ЕСТАФЕТА – ГРА «ЗБЕРИ КОЛОСЯ» №6
/до ведучої підходить хлопчик/
Господиня. Як тебе звати, косарику мій?
Хлопчик. А так, як мого тата.
Господиня. А тата твого як звати?
Хлопчик. А так, як мене!
Господиня. Ну, то скажи, як тебе кличуть, коли їсти звуть?
Хлопчик. О, мене їсти кликати не треба,
Я перший приходжу.
/підходить другий хлопчик/
Хлопчик. Господиня, дай мені з колоска зерняток.
Господиня. Та іди бери собі повну жменю.
Хлопчик. Аж повну жменю?
Господиня. Так, повну!
Хлопчик. Та ви дайте самі, бо ваша жменя більша.
Господиня. Вміють наші женчики жартувати –
Вміють наші женчики працювати.

Господиня. З давніх-давен українські люди прославляли землю-неньку, за той врожай який на ній зростав. І був дуже цікавий обряд. Ви тільки уявіть собі… Після багатоденної праці, коли в полі не залишилось жодного колоска, святково вбрані люди, до схід сонця вирушали в поле. Робили маленький сніп, перев’язували його червоним шовком, та прикрашали калиною. В народі його дуже смішно називали Бородою.(показує) (виходить Ведуча,підходить до Бороди, роздивляється)
Ведуча. Ой диво мені
О сій Бороді!
Не велика, не мала,
Не сива, не гніда,
Як у того діда,
А сріблом – золотом улита.
Ось тобі, борода,
Хліб, сіль, і вода,
Щоб на той рік

Всі Ще більш уродила.
(На останні слова Ведуча та діти вклоняються бороді. Ставлять її біля короваю)
Дитина Добра нивонька була.
Сто кіп уродила
Жали її женці,
Та всі молодці!

Хлопці Хлопці вусаті!
Дівчата та дівчата косаті!

Дитина Кінець нивоньці кінець!
Сплели із жита вінець,
Взяли сніп на починок
Нарядили із нього обжинок.
Поставили у дворі,
На потіху дітворі.
Господиня. Хто викупить обжинок?
Хто загадку загадає,
Той і перший викупає.
Загадки: 1. Як навколо об’їси –
Серединку не проси,
Ми такі гостинці
Дірка в серединці. /бублики/
2. Місили, місили,
Ліпили , ліпили,
А тоді – хіп
Та в окріп!
А вже на останку
В масло та сметанку. /вареники/
3. Маю жовтий вусок,
Запашний колосок.
Буде з мене мука
І паляниця м’яка. /пшениця/
4. Б’ють мене ломакою,
Ріжуть мене ножакою,
Це від того мене гублять,
Бо всі мене дуже люблять /хліб/

Господиня. Послухайте, дітки, ще одну народну традицію (бере в руки
обжинок). Коли закінчувалися жнива робили останній сніп –обжинок, перев’язували його червоним шовком та прикрашали калиною. Обжинковий сніп, це символ закінчення жнив, краси і величності праці. Потім женці стрибали через прикрашений обжинок, щоб спина не боліла, щоб бути здоровими та сильними, міцними та щасливими, та щоб легко було жити наступного року.

Діти: Ой, ниво, наша ниво,
Верни нам нашу силу.
Ми на тобі жили,
Силоньку положили.

ДІТИ СТРИБАЮТЬ ЧЕРЕЗ ОБЖИНОК. №7
Ведуча. Дякуємо обжинку за даровану силу!

Дів. Ой, заграйте музики.
В мене гарні черевики!
Починайте скоріш грати
Бо хочеться танцювати.

2 дів. Ой, заграйте музики,
Піддайте охоти!
Як поб’ються черевики
Натягну чоботи.

Хлопчик: Просимо дівчатка в танок з нами стати,
Дуже хочем з вами ,
Ми потанцювати.

Дівчата: Хлопці, поспішайте
Парами ставайте
І завзято, весело
Танець починайте.

Діти виконують ПАРНИЙ ТАНОК №8

На закінчення танцю на центр зали виходить Господиня із короваєм у руках.

Господиня:Цей хліб — від сонця золотий.
І лине пісня аж до неба
На журавлиному крилі.
Йому вклонитись низько треба,
Він — скарб найбільший на Землі.

Усі діти вклоняються хлібові. На закінчення свята діти виконують пісню на вибір музичного керівника.

camilla
17.10.2018, 18:39
На старших групах проводимо Посвяту в козачата
Зала святково прикрашена. Діти заходять до зали.

Виконують музично-танцювальну композицію «На нашій Україні» №1

Ведуча 1Добрий день, шановні гості!
Ми раді вітати вас у стінах нашого закладу.
Гостей дорогих ми вітаємо щиро,
Від серця до серця хай пісня летить.

Любов'ю і ніжністю, щастям і миром
Обійме весь простір і неба блакить.
Із хлібом і сіллю, як завжди ведеться,
Ми зичим достатку усім і добра.
Хай сонце всміхнеться, життя удається,
І доля завжди щоб привітна була.

Хлопчик1
1.Наш щедрий край, багатий край
Старі прикмети має:
На рушникові коровай
Гостей своїх вітає.

Дівчинка1
Ще здавна люди хліб і сіль
Підносили гостинно,
Лунала пісня звідусіль
А за столом – родина.
Діти виносять хліб з сіллю Вклоняються,

Діти Виконують пісню «Український коровай»№2

Діти сідають на місця
Перша ведуча:
Друзі, сьогодні ми разом з вами відзна¬чаємо свято Покрови Пресвятої Бого¬родиці. Це свято — християнське, і для нас, українців, національне. Воно сим¬волізує зв'язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу.
Друга ведуча:
У давнину свято Покрови було найваж¬ливішим і шанованим для козаків. Цьо¬го дня у Війську Запорозькому відбува¬лися вибори нового отамана та посвята малих козачат. На нашому святі сьогод¬ні теж присутні маленькі козачата, які претендують на високе горде звання «Козак». Але ж, яка посвята без справжнього, дорослого козака. І сьогодні ми маємо честь приймати у себе на святі справжнього козака. Зустрічайте!

Під музику до зали заходить козак №3

Козак: Добрий день, громадо! А скажіть-но мені, чи є у вашій господі славні хлопці та хлопчики, які хочуть стати справжні¬ми козаками? (Діти в один голос вигу¬кують: «Так, ми дуже хочемо стати козаками».) Як ви знаєте, невдовзі свя¬то Покрови — час приймати молоде по¬повнення до українського Війська За-порозького. Тож Збирайтеся хлопці проходитимуть випробування для посвяти в ко¬заки.
Ведуча перша Дозвольте ж представити козаків нашого садочка:

Козаки групи , «__________________»

Девіз нашоїгрупи
«За синєє небо, за жовте колосся,
Боротися треба, щоб краще жилося».
Девіз
Козаки – це вільні люди! 2ст
Козаки – безстрашні люди!
Козаки – борці за волю,
За народну щасну долю
«Кохаєм край наш дорогий,
що зветься Україна.
Вітчизні хочем ми своїй,
зрости достойним сином.»
Ведуча.друга Ой, виросли вже наші хлопці. Час їм ставати справжніми захисниками Бать¬ківщини.
Тож вітайте оплесками дорогих.
Наших козачат малих.
Всі хлопці встають на пісню, Хлопчики крок вперед виходять на вірші.
Козачата.
1.Ми є діти українські,
Український славний рід.
Дбаймо, щоб про нас маленьких
Добра слава йшла у світ.

2.Бо козацького ми роду,
Славних предків діти,
І в садочку всі вчимося
Рідний край любити.

3.Любі мами, милі тата,
Перед вами не малята,
Правда, і не парубки,
Проте справжні козаки.

4.Українець я маленький,
Україна – край рідненький,
Вірний син я свого роду,
Українського народу.

Хлопці виконують пісню «Ми роду козацького діти» №3

Ведуча. Гостя шановного ми запросили для дуже відповідальної місії – посвяти в козачата.Але нам необхідно їм довести, що ви справжні козачата.

Козак (звертається до дітей):
А що, діти, таки справді хочете ста¬ти козаками? І ви готові до важких та підступних випробувань? (Так.) Чи не злякаєтеся, не втечете? (Ні.) Зараз пе-ревіримо! Громадо, шикуйся! А тепер, козачата, нумо перевіримо, що ви знаєте про козаків. Команда, яка дасть більшу кількість правильних від¬повідей на запитання вікторини, пере¬може й отримає приз.
Вікторина «Що ви знаєте про козаків?»№4
Козак ставить запитання кожній команді по черзі. Якщо перша команда не знає відпо¬віді, право відповісти має друга команда і навпаки. За кожну правильну відповідь команди отримують по 1 балу.
Козак:
Як називається зачіска козака? (Оселе¬дець.)
Як називається будівля, де жили коза¬ки? (Курінь.)
Яка їжа була для козаків найулюблені¬шою? (Куліш.)
Як називається козацька держава? (За¬порозька Січ.)
Як називався козацький ватажок? (Отаман.)
Як називається козацький човен? (Чайка.)
Козак підбиває підсумки вікторини й нагороджує команду, яка перемогла.

Козаки-це вільні люди
Козаки – сміливі люди
Козаки –борці за волю
За народну щасну долю.

Козак - чесна, смілива людина.
Найдорожча йому - Батьківщина.

Козак - слабкому захисник!
Цінити побратимство звик!

Козак - усім народам друг,
І лицарський у нього дух!

Треба знати те, як предки
На землі цій колись жили,
Як її грудьми своїми
Заступали – боронили.

Хай не буде ні одної
Української дитини,
Що не вміла б розказати
Про минуле України.

Гей, козаки-козаченьки,
Славно вміли жити,
Від заклятих воріженьків
Землю боронити.

Скрізь гриміла ваша слава,
Що живе й до нині.
Стала слава козацькая
Славою Вкраїни.

Хлопчики виконують танок козаків №5

Перша ведуча:
Так, Козаки були дуже волелюбним наро¬дом, безстрашними воїнами і демон¬стрували у військових діях неабиякий розум та хитрість. Наша держава за¬вжди славилася своїми героями — чес¬ними, мужніми, відданими Батьківщи¬ні. На щастя, і в наш час не перевелися в Україні козаки — самовіддані захис¬ники рідної землі.
Перша ведуча:
Після ранкової молитви козаки щодня брали участь у бойовій підготовці. За¬прошую і наших майбутніх козаків про¬демонструвати свою силу, спритність і відвагу. Що скажете, козачата, ви го¬тові до випробувань? (Так.)
Козак: Стривайте, а може, хтось із батьків теж хоче стати справжнім козаком та про¬йти разом зі своїми синами це випробу¬вання?(7 гр)
Козак і ведучі запрошують тат із зали. Татусі й діти об'єднуються у дві команди з однаковою кількістю дорослих і дітей
Козак:
А зараз, команди, випробуємо вашу силу.
Команди змагаються у піднятті штанги, на
кінцях якої причеплені гарбузи:№6
Козак оцінює виконання і оголошує команду-переможця.
Козак:
Які сильні в нас хлопці! А тепер подиві¬мося, яка з команд виявиться вправні¬шою у традиційному козацькому зма¬ганні — перетягуванні каната.
Козак подає командам канат. Учасники змагаються в його перетягуванні. №7
Козак:
Молодці! Вправні та сильні! Таки не пе¬ревелися на українській землі козаки!
Рівно в полудень з фортечної гармати лунав постріл. За цим сигналом йшли козаки обідати. Я хочу довідатись, чи готові нам козацькі обіди?

Дівчинка: Щось хлоп'ята посмутніли, може їсти захотіли?
Хлопець: А які з вас господині, чи вмієте ви біля печі ходити та, їсти варити?

Дівчинка. Залишилось нам зробити –
Друзям юшку наварити.
Щоб зварити юшку смачно,
Треба кинути в казан.
Дівчинка І приправу, і картоплю,
І петрушку, і квасець.
Та казан на тому боці,
І приправа там,
Дівчинка А картоплю ми забули,
тож завдання вам таке:
через річку, через брід
ви картоплю принесіть.
Козаки на нас чекають
он із варти виглядають.
Ведуча
Щоб добратися до казанка, ви повинні з ложкою, в якій лежить картоплина, перейти по гімнастичній лаві, пробігти через обруч, кинути картоплину в казан і передати ложку наступному учаснику. Перемагає та команда чий казан наповниться скоріше.
Раз, два, три! Почали!

Ведуча проводить гру «Козацька юшка».

Ведуча. Що ж, юшка вже готова, Ой, які вони чудові!
Милі хлопці, просим стати в коло, будемо грати в гру
«Ложку передавай – українську страву називай» №9

Змагання: хлопці по черзі мусять дострибати у мішку до столу з варениками, а дівчинка – годує його вареничком №10
( Конкурс « Нагодуй вареником батьків»)

Ведуча. А ще знаю гру для втіхи.
Більше хто збере горіхів,
Буде той в житті багатий,
Щастя буде завжди мати!
Конкурс - змагання батьків.
(Хто набере більше горіхів у жменю однією рукою – Діти потім лічать горіхи)
Козак:
Ну добре, козачата, бачу, усі випробу¬вання разом з татусями ви сміливо по¬долали. Решту складних і підступних випробувань вам доведеться пройти са¬мостійно. Шикуйтеся в 2 колони та до пе¬решкоди кроком руш!
Діти шикуються в колону за Козаком.
Під музику крокують до перешкоди, відтак
перешиковуються у дві колони — у такий спосіб
утворюють дві команди.
Завдання «Перешкоди» (стрибки на мячах) №10
Як перешкоди педагоги розставляють різ¬ний спортивний інвентар і пояснюють, яку з перешкод слід перескочити, яку об'їхати тощо. Козачата уявляють, що вони скачуть на конях і долають перешкоди.
Діти змагаються в естафеті. Відтак ведуча просить їх зайняти свої місця у залі.
Козак:
А чи відомо вам, діти, що козаки встава¬ли до сходу сонця й бігли на річку купа¬тися? Потім снідали та заспівували ко¬зацької пісні. Зараз ми перевіримо, чи добре вміють наші майбутні козаки спі¬вати пісень.
Діти виконують пісню-танок «Україно-краю»
Перша ведуча:
Увечері козацька молодь їхала на конях у ближні хутори, щоб поспівати й по¬танцювати на вечорницях
Хлопці: Гей! дівчата! Де поділись?
Що так довго забарились?
Ми не любимо ледачих
І знайдемо собі кращих.
Дівчата. Ви не дуже гоноріться
Та на себе подивіться,
Якщо ми вам на такі
То ідіть в Решетняки!

Хлопці. Намалюєм гарні вуса,
Хвацько їх підкрутимо,
Гарну пісню заспіваєм,
Іще й вас научимо.

Діти виконують пісню «Танцювала риба з раком»

Хлопці. Ми веселі козачата
Добре вмієм танцювати,
Гей, дівчата, вибігайте,
З нами у танок ставайте!
Діти виконують гру -танець «Голуб»
Козак. Кожен, хто мріє стати козаком, повинен знати і виконувати заповіді козаків.

Козак. Козацькому гурту ви бачиться раді.

Скажіть, чи готові ви жити по правді.

Діти. Готові!

Вед.1 А чи знаєте ви що:

Козак – чесна, смілива людина,

Найдорожча йому Батьківщина.

Вед.2 Козак – слабкому захисник,

Цінити побратимство звик!

Вед.1 Козак – усім народам друг,

І лицарський у нього дух.
Козак. Козак – це той, хто за освіту.
Хто прагне волі і блакиту!

Писар. Козак вкраїнську любить мову.
Він завжди здержить своє слово!

Козак Тож присягніться, що правил цих ви не забудете,
Що справжніми синами свого народу будете.
Щоб козацькому роду не було переводу.
Присягаємо на вірність Вітчизні й народу!

Хлопці : присягаємо!
Козак читає заповіді козаків
ЗАПОВІДІ КОЗАКІВ
1. ЧЕСТЬ І ДОБРЕ І’МЯ ДЛЯ КОЗАКА ДОРОЖЧІ ЗА ЖИТТЯ.
2. ПО ТОБІ СУДЯТЬ ПРО ВСЕ КОЗАЦТВО І НАРОД ТВІЙ.
3. БУДЬ ПРАЦЬОВИТИМ, НЕ ЛЕДАРЮЙ.
4. СЛУЖИ ВІРНО СВОЄМУ НАРОДОВІ.
5. ДОТРИМУЙСЯ СЛОВА. СЛОВО КОЗАКА БАГАТО ВАЖИТЬ.
6. ПОВАЖАЙ СТАРШИХ, ШАНУЙ СТАРІСТЬ.
7. ТРИМАЙСЯ ВІРИ ПРЕДКІВ, ЖИВИЗА ЗВИЧАЯМИ СВОГО НАРОДУ.
8. ВИРУЧАЙ ТОВАРИША У БУДЬ-ЯКІЙ БІДІ.
Друга ведуча: Оце так зміна росте. Розумні, сильні, кмітливі, голосисті!
А що, шановний Козаче, готові НАШІ хлопчаки стати справжніми козаками?
Козак:
Так, вони пройшли всі випробування: проявили неабияку сміливість, спритність, кмітливість і хитрий розум. І гадаю, саме час кликати Отаман; представити йому майбутніх козаки
Козак:
Шановна громадо, пропоную вам прийняти в козаки наших славних хлопчаків, адже вони подолали всі випробува пройшли всі перешкоди. Тата теж впорались із випробуваннями і хочуть гордо носити звання «Козак».
Xлопчики, підходьте всі до мене, благос лятиму вас! (Діти стають на одне коліно і схиляють голову.Козак читає з грамоти) Посвячую вас діти, у козаки. Свято бережіть козацьку честь і за жодних обставин не зрадьте свою землю, свій народ. Шануйте нашу неньку Україну, бо ми з вами українці. Вручаю вам ці емблеми (булаву) як символ славних козацьких перемог.
Отаман роздає дітям сюрпризи.
Козак:
Новопосвячені козаки, нумо ставайте за мною та на почесне коло кроком руш!
Звучить козацький марш Діти з Козаком роблять почесне коло музичним залом.
Друга ведуча:

Найбільшою цінністю для кожного козака була родина — мати, батько,хрещені батько й мати. Із великою повагою козаки ставилися до літніх людей. На Покрову найстарша в родин господиня брала вишитий рушник, що висів над іконою Богородиці, і розвішува¬ла його над вхідними дверима, аби всі члени родини протягом року були здо-ровими. Шановні батьки, візьміть ви¬шиті рушники та утворіть квітчастий шлях для своїх дітей, щоб їх завжди оберігали від усього лихого Бог та ма¬теринська любов.
Під музику на вибір музичного керівника батьки
утворюють «коридор» із рушників.
Діти проходять через нього,
відтак сідають на свої місця.
Перша ведуча:
Діво Пресвятая — Матір матерів,
Пригорни до серця всіх своїх синів.
Освіти їх душі світлом золотим,
Наповни любов'ю неспокійний дім.
Научи, як землю вберегти від зла,
Розумом, діянням і крилом тепла.
Зоряна Богине, сонце доброти,