PDA

Просмотр полной версии : Літо - пора розваг

Страницы : 1 [2] 3 4 5 6

Elen2
08.06.2011, 21:37
Девочки, я не рекомендую проводить это развлечение. Просто вопросы о летних развлечениях с моделями звучат часто. Как идею что-то можно использовать

Сценарий праздника для девочек на 8 марта "Дефиле моделей"

Для девочек на праздник 8 Марта можно устроить дефиле моделей.

За несколько дней до праздника всем гостям рассылаются приглашения, в которых указывается, что такого-то числа в такой-то месте в такое-то время состоится показ мод что они приглашены в качестве модели для демонстрации работ лучших модельеров. Заранее необходимо приготовить таблички, которые желательно крепить с помощью резинки на кисть руки. На табличках указываются имена ведущих моделей — Клаудиа Шиффер, Наоми Кемпбелл, Синди Кроуфорд и т. д. После встречи гостей эти таблички разыгрываются путем жеребьевки.

Затем девочки должны проявить себя в основных ипостасях модели. Из присутствующих на празднике мальчиков формируется жюри. В него также могут входить и взрослые. Все остальные становятся зрителями.

Прежде всего девочки должны продемонстрировать свое искусство дефиле, но при одном условии: сначала они должны создать себе костюм из предложенных материалов. В качестве материала для одежды может быть предложена бумага, целлофан, всевозможные полиэтиленовые пакеты и т.д. Оценивается не только фантазия девочки, но и то, как она преподнесла свой наряд.

Следующий этап — демонстрация причесок. Девочки должны проявить свое искусство создавать красивые прически и достойно носить их. Для этого им предлагаются необходимые средства — лаки, гели, блестки, ленты и всевозможные заколки. Конкурс желательно проводить на время. Также сразу желательно задать стиль — вечерняя, спортивная, повседневная, деловая прически.

Третьим и решающим конкурсом для моделей станет фотосессия. Задача для девочек — создать оригинальный образ для фотографии. Это не так-то просто, ведь учесть необходимо многое — выражение лица, позу, фон и т. д. Девочка, наиболее удачно справившаяся со всеми заданиями, получает звание супермодели.

После таких испытаний обязательно надо подкрепиться. Пицца, торт, конфеты, мороженое и побольше фруктов и воды — вот что надо для детского счастья. Фрукты желательно нарезать помельче, чтобы кусочков хватало на 1 укус. Тогда непоседливые дети не смогут испачкаться. В лакомые кусочки можно заранее воткнуть зубочистки, это будет удобно и гигиенично.

Праздничный стол не поленитесь украсить коктейлями, ведь они так радуют детей. Ягоды, кусочки фруктов, сироп, минеральная вода или сок — что может быть аппетитнее для ребенка! Если немного проявить фантазию, то содержимое бокала с коктейлем можно превратить в настоящее произведение искусства. Главное — аккуратно выкладывать слои из разноцветных компонентов. Увенчать шедевр можно взбитыми сливками и водрузить в самую середину ягодку. На край бокала надо насадить дольку апельсина или киви и не забыть про соломинку. От льда лучше отказаться, чтобы не рисковать здоровьем детей.
Далее можно проверить моделей на сообразительность. Для этого заранее необходимо заготовить несколько непростых задачек.
ЗАДАЧКИ ДЛЯ МОДЕЛЕЙ
На сосне росло 90 желудей. Подул сильный ветер, и 10 желудей упало. Сколько осталось? (Возможно, для кого-то будет сюрпризом узнать, что на сосне желуди не растут.)
Мужчина шел по улице, фонари не горели, лупы тоже не было. Дорогу ему перебежала черная кошка. Как он разглядел, какого она была цвета? (Невнимательные слушатели начнут гадать, а самые сообразительные наверняка ответят, что был день, поэтому мужчина разглядел цвет кошки.)
Что я делаю, когда вижу с закрытыми глазами? (Сплю)
Что может быть невкусным, даже если это очень хорошо приготовить? (Уроки)

Подводятся его итоги.

Проверить актерские способности моделей можно в нехитром конкурсе под названием "Сказка".

Для этого выбирается какая-нибудь сказка, желательно покороче ("Колобок", "Теремок", "Петух и Лиса", "Курочка Ряба" и т. д.), и кто-нибудь из взрослых выписывает на отдельных листочках все встречающиеся в ней действующие лица и объекты, включая яйцо, репку. Затем девочки вытягивают листочки со своими ролями, ведущий начинает чтение сказки, герои оживают, и начинается представление. Девочки должны как можно артистичнее сыграть свою роль, даже если это роль пенька в сказке "Маша и медведь".
Другой вариант - Ведьмочки

Девочки смогут вдоволь повеселиться, если помочь устроить им настоящий шабаш ведьм. Костюмы для такого праздника подобрать будет несложно. Достаточно примерить одну из маминых широких юбок, повязать на голову платок, позаимствовать папину рубашку, захватить метлу и можно смело отправляться на сборище. Раззадорить ведьмочек можно специфическим праздничным столом, на котором будут представлены самые любимые деликатесы нечистой силы — коктейль "Колдовское зелье", десерт "Счастье Бабы Яги" и другие (названия необходимо хорошо продумать).

На основной части шабаша ведьмочкам предлагается пройти ряд испытаний. Для этого девочки должны разделиться на 2 команды. Первое испытание — ведьмочки должны продемонстрировать свои способности устрашения. Для этого каждой команде выдаются листы ватмана и фломастеры. Ведьмочки должны постараться нарисовать чудище ужасное. Та команда, у которой получится самое ужасающее изображение, и пройдет испытание. Поощрением за каждое пройденное испытание должны быть широко использующиеся в арсенале ведьмы средства — лапка черного кота, дохлая мышь, лягушка, змея и т. д. Муляжи этого необходимо сделать заранее.

Следующее испытание — ведьмочки должны продемонстрировать свое искусство перевоплощения. Для этого девочкам предоставляются парики, грим, одежда и т. д. Каждая команда выбирает по одной девочке, которую будут перевоплощать (имя девочки остается в тайне). После метаморфозы с внешностью каждая команда должна угадать имя перевоплощенной девочки. Испытание проходит команда, которой лучше другой удалось справиться с заданием.

Ведьмочки должны уметь варить приворотное зелье, поэтому третьим испытанием будет приготовление колдовского напитка. Каждой команде предоставляется одинаковый набор соков и фруктов, из которых необходимо будет сделать напиток. Та команда, чей напиток будет самым вкусным, будет считаться прошедшей испытание.

Настоящая ведьма обладает способностью видеть будущее. Поэтому в последнем испытании девочкам будет предложено предсказать одной из участницдругой команды будущее. Та команда, которая сделает это наиболее интересно, пройдет испытание.

Команда, получившая по итогам испытаний большее количество призов, получает звание "Настоящие ведьмы".

Источник: "Большая книга праздников для малышей" Н.В. Гришечкина
http://www.7ya.ru/article/Puteshestvie-v-Ctranu-Smesharikov/

Наталия Харченко
09.06.2011, 15:16
Свято трійці
(ведуча грається з дітьми, і тим часом непомітно з’являється НЕПТУН із свитою: охоронець і русалки (діти сідають на місця)

Нептун: Доброго дня діти! Чого це ви тут граєтеся, шумите, смієтеся, геть все моє підводне королівство розполохали. Усі рибки полякалися, далеко в Дніпрі у нірки поховались. Ось розгніваюся я не дам вам сьогодні купатися.

Ведуча: Що ти царю, та не гнівайся так на наших малят, давай краще ми тебе запросимо з нами до танцю .

(Виконується хоровод. Нептун сидить у центрі хитаючи головою)

Водяний: Найвеличніший, наймогутніший,найгрізніший із грізних! (звертається до Нептуна)
Чи не бачиш ти, як багато тут чарівних русалок?

Нептун: Та бачу, бачу, тільки це не русалки, а дівчатка, але дуже красиві.

Русалки: Ото ж дівчата, зараз ми проведемо для нашого Царя конкурс краси «Міс-русалочка»
1Тур: «Найдовша коса»
2 тур: «Найменша ніжка»
3 тур: Найтонша ніжка»

(Нептун схвалює і вручає грамоти переможцям)

Нептун: Ой як мені тут подобається! А як вам, слуги мої?(відповідь) А ти чого мовчиш охоронцю?

Охоронець: О великий пане і повелитель усіх морів. Я бачу, як багато серед цих дітлахів сміливих, дружніх та відважних, вони справді могли б служити у твоєму водяному війську і охороняти твій палац!

Нептун: Ну, це дуже відповідальна, але мені здається, що вони не зможуть, бо вони ж маленькі.

Русалонька: А це ми зараз перевіримо!

(проводяться естафети)
1. Хутко за водою /перенеси ополоником з Дніпра воду у відро/
2. Пісконоси – аналогічно до 1 конкурсу, з берега де пісок, але носять ложкою у відерце, які тримають Водяний і охоронець.

Русалка: Усі дітки і сміливі і молодці!

Нептун: І справді, вони ростуть справжніми козаками. А чи знають вони, які риби водяться в моєму королівстві.

(відповідь дітей)

Нептун: (Схвалює) Чи знаєте ви, хто не може плавати, кого потрібно рятувати, кому надати допомогу, щоб не потонути? (відповідь)

Охоронець: А ось зараз ми це і перевіримо !
(проводиться естафета «Врятуй – 2 тазика з водою і там різні іграшки звірята, спасти не плаваючих і
перенести в обруч сушити)

Нептун: Ой, які ж ви всі молодці. Давайте ми всі зараз помандруємо в моє королівство.
(діти плавають по березі, 2) пірнають (присідають).

Ведучий: Ну як вам діти у королівстві водяному?

Нептун: Тож залишайтеся здорові,а ми зануримось глибоко – глибоко в море, тому що тут спека, а нам уже час від нього відпочивати (махають дітям рукою і виходять)

Діти запрошуються на танцювальний майданчик.

Stahmich83
12.06.2011, 11:07
Приветики девчёночки!!!!!!

Музична розвага «Літечко запрошує»
Мета: прищеплювати дітям бажання милуватися навколишнім світом , пізнавати , досліджувати довкілля, з метою оздоровлення. Поглиблювати знання дітей про дитячі ігри. Розвивати творчість, спритність,увагу.
Дійові особи: Ведуча, Сонячний зайчик, Лікар Айболить, Нептун, Русалонька.
Обладнання: Квітка – семицвітна, олівці, аркуші паперу, мішки 2 штуки,мотузка, 5 газет та подарунки переможцям.
Хід розваги.
Ведуча. Доброго дня мої любі дітки, сьогодні я хочу вас запросити у цікаву подорож до незвичайної країни під назвою Літляндія. Назва якого походить від слова Літо – це сама улюблена пора року малят, и слова Ляндія - гра. В цій прекрасній країні світить тепле сонечко, тече ніжна річечка , росте запашна травичка, співають пташки, там мешкають тільки діти,які вміють веселитись,розважатись, сумним діткам і вередливим туди дороги не має. Отож , в дорогу….
Дівчинка
У літечко веселе ми відчиняєм двері.
Розвагам та веселощам,
Радіємо щораз,
Із іграми , мандрівками
Прийшли вони до нас.

Хлопчик.
Сміється і співає
Краса навкруг безкрая
Он ліс шумить,
Он – сріблиться блакитна ріка.
Куди не глянь проміниться
Природа гомінка.

Дитина.
Виглянуло сонечко ,
Світить на лужку.
Я на зустрі сонечку
По траві біжу.
І ромашки білії
Рву я на льоту
У віночок з квіточок
Сонечко вплету.
Дитина.
День іскриться радістю,
Піснею летить.
Наді мною райдуга
Весело дзвенить
У вербі над річкою,
Чую соловя.
Мабуть,найщасливіша
Цього ранку я.

Дитина.
Я зберу в долонечки
Чистую росу,
Райдугу і сонечко
Я в руках несу.
І найкращі квіточки,
Піснею і зорю –
Все, що вранці стріну я ,
Мамі віддаю!

Дитина.
Щедре сонце палає
Над пробудженим світом,
Квіти й трави цвітуть
У ранковій росі.
Досить світла й тепла є
Всім без виняку дітям,
Щоб зростали й раділи,
І сміялися всі!

Ведуча. Дітки ,але в цей особливий день і вітатися слід по- особливому. Ось так, повторюйте за мною.

Діти виконують пісню «Добрий день» М.Шутя.
Ведуча. Що це світить мені у вічі? Зовсім я не бачу! ….Ой та це ж — Сонячний Зайчик. Він з'являється і зникає несподівано, приносячи сюрпризи. Що ти зараз, Зайчику, приніс?
Сонячний Зайчик. Приніс я вам чарівну квітку-се- мицвітку. Кожна пелюсточка — певний конкурс, гра чи естафета. Отже, розпочнемо?
Ведуча. Так, так. А можна мені першу пелюсточку відірвати?

Сонячний Зайчик. Так, можна.
Ведуча. Діти, рахуймо:
1, 2, 3, 4, 5 — вийшов Зайчик скоромовки вимовлять!
Ви всі мене впізнали? Хочете позмагатися?
Оголошую конкурс скоромовок.
(2—3 дітей ідуть до Ведучої на центр і розповідають.
Нагородження переможця. )

Звучить пісня «Пісенька про пісеньку»

Сонячний Зайчик.
1, 2, 3, 4, 5 — іде Зайчик ... (показує олівці і аркуші па-
перу) ...
Діти. Малювать!
Ведуча. Другий конкурс називається «Юний
художник».
(Вибирає 2—3 дітей і пропонує їм із зав'язаними очима
намалювати якийсь предмет.
Нагородження переможця.
Ведучий. А я знаю,що ви ще любите робити. Ви дуже полюбляєте співати.
Відриваємо , швидше пелюстку. 1, 2, 3, 4, 5 —
іде Зайчик наш ...
Діти. Співать!
Ведуча. Оголошуємо наш третій конкурс — «Хто кого
переспіває?»

(У конкурсі беруть участь команда дітей старшої групиі команда
дітей середньої групи. Співають на вибір по 1 куплету пісень з дитячих
кінофільмів, українських народних пісень. Нагородження пе-
реможців.)
Ведуча. А тепер настав час трохи відпочити. Я оголошую музичний антракт. За допомогою якого ми спробуємо подружитись і якщо ви й досі не знаєте, як звуть ва шого сусіда ліворуч чи праворуч, це не страшно!
Зараз у вас буде нагода познайомитися ближче.
Співайте і повторюйте за нами рухи.

(Звучить пісня «Знайомка», музика. М. Шутя).
Лікар Айболить.
Що за крики, що за галас?
Чи у когось щось болить?
Всіх я буду лікувати,
Бо я лікар Айболить.

Ведуча.
Наші діти всі здорові.
А кричать і тупотять,
Тому що в залі у нас ...
Діти. День розваг!
Лікар Айболить.
Тоді я оголошую наступний конкурс — гра-естафета «Пострибай у мішку».

(Вибирає 2 команди по 4—5 дітей у кожній. Учасники стають ногами у мішки, а кінці мішків підтримують рука¬ми. Кожний учасник почергово^ стрибає до визначеного місця, обстрибує його, повертається до своєї команди і пе¬редає мішок наступному. Нагородження переможців.)
(Всі присутні на святі танцюють «Танець каченят».

Звучить музика. Виходять Нептун і Русалка.

Нептун. Я володар усіх озер, річок, морів і океанів, усіх риб, китів і крабів. Я — водяний цар.Нептун! Нарешті я приплив до вас зі своєю донечкою Русалонькою. Цілий рік ми не бачилися з вами. Ви так подорослішали, такі стали гарненькі. Ну що, до гри?
Ведуча. Для вас, Нептуне з Русалонькою, за¬лишилися останні пелюстки.
Нептун (відриває пелюстку). 1, 2, 3, 4, 5 — Зайчик хоче рибку спіймать.
Оголошую конкурс «Спіймай рибку».

(У грі беруть участь 5—6 дітей. Для гри потрібна мотуз¬ка 2—Зм з прив'язаним на кінці мішечком піску. Гравці ут¬ворюють коло, в центрі якого стоїть Нептун з мотузкою в руках. Він розкручує мотузку так, щоб вона оберталась над
самою землею. Діти перестрибують через неї. Поступово мотузку піднімає, доки хтось із дітей не «упіймається на вудку». Той, кого торкнеться мотузка, виходить з гри. Ос¬танній — переможець. Йому і нагорода.)

Русалка. Я — Русалонька, найулюбленіша донька царя Нептуна. Я дуже люблю танцювати, але не на суші, а у воді. Пропоную вам потанцювати на чарівному острові.
1, 2, 3, 4, 5 — вийшов Зайчик танцювать!

Оголошую конкурс «Танець на острівці».

(У цьому конкурсі можуть брати участь 3—5 пар. Не¬обхідно 3—5 старих газет. Під музику пари танцюють на газетах. Якщо один із партнерів зійшов із газети, пара ви¬буває зі змагання. Музика лунає 1—2 хв, після цього газета , згортається навпіл і танець триває. Газета згортається доти, доки не залишиться 1 пара. Вона і нагороджується. На сцені всі учасники свята.)

Ведуча. Обірвали ми всі пелюстки.
Наші хлопці і дівчата справжні молодці.
Ми дякуємо нашим гостям за чудові і цікаві конкурси та ігри.

Дитина.
Ось і прийшло до нас літо.
Здрастуй, літо! Здрастуй, літо!
Теплим сонечком зігріте.
Здрастуй, поле і лісок!
Здрастуй, річка і пісок!

Дитина.
Відчинило двері літо —
Стільки радощів у нім!
Стільки в лузі трав і цвіту!
Гей, мерщій туди ходім!

Дитина.
Кличе нас до себе річка
І запрошує лужок.
В'ється, в'ється синя стрічка
Повз зелений моріжок.

Дитина.
Здрастуй, сонце!
Здрастуй, річка!
Здрастуй, вітер!
Здрастуй, вітер!

(Звучить пісня «Літечко»)

Дитина.
Сонячним квітом вирує наш час.
Радісно дітям живеться у нас.
Світле дитинство — веселка ясна.
Райдужну днину і помах крила —
Все Батьківщина малятам дала.
Дійсність і казка в одному ряду.
Діти вкраїнські — це квіти в саду!
Ведуча. Ось і скінчилась наша подорож. Дітки вам сподобалось? Тоді наступного разу знов помандруємо в чарівну країну , країну веселощів і гри. До побачення.

Stahmich83
12.06.2011, 11:09
Приветики девочки!!!!!!!
Музична розвага «Літечко запрошує»
Мета: прищеплювати дітям бажання милуватися навколишнім світом , пізнавати , досліджувати довкілля, з метою оздоровлення. Поглиблювати знання дітей про дитячі ігри. Розвивати творчість, спритність,увагу.
Дійові особи: Ведуча, Сонячний зайчик, Лікар Айболить, Нептун, Русалонька.
Обладнання: Квітка – семицвітна, олівці, аркуші паперу, мішки 2 штуки,мотузка, 5 газет та подарунки переможцям.
Хід розваги.
Ведуча. Доброго дня мої любі дітки, сьогодні я хочу вас запросити у цікаву подорож до незвичайної країни під назвою Літляндія. Назва якого походить від слова Літо – це сама улюблена пора року малят, и слова Ляндія - гра. В цій прекрасній країні світить тепле сонечко, тече ніжна річечка , росте запашна травичка, співають пташки, там мешкають тільки діти,які вміють веселитись,розважатись, сумним діткам і вередливим туди дороги не має. Отож , в дорогу….
Дівчинка
У літечко веселе ми відчиняєм двері.
Розвагам та веселощам,
Радіємо щораз,
Із іграми , мандрівками
Прийшли вони до нас.

Хлопчик.
Сміється і співає
Краса навкруг безкрая
Он ліс шумить,
Он – сріблиться блакитна ріка.
Куди не глянь проміниться
Природа гомінка.

Дитина.
Виглянуло сонечко ,
Світить на лужку.
Я на зустрі сонечку
По траві біжу.
І ромашки білії
Рву я на льоту
У віночок з квіточок
Сонечко вплету.
Дитина.
День іскриться радістю,
Піснею летить.
Наді мною райдуга
Весело дзвенить
У вербі над річкою,
Чую соловя.
Мабуть,найщасливіша
Цього ранку я.

Дитина.
Я зберу в долонечки
Чистую росу,
Райдугу і сонечко
Я в руках несу.
І найкращі квіточки,
Піснею і зорю –
Все, що вранці стріну я ,
Мамі віддаю!

Дитина.
Щедре сонце палає
Над пробудженим світом,
Квіти й трави цвітуть
У ранковій росі.
Досить світла й тепла є
Всім без виняку дітям,
Щоб зростали й раділи,
І сміялися всі!

Ведуча. Дітки ,але в цей особливий день і вітатися слід по- особливому. Ось так, повторюйте за мною.

Діти виконують пісню «Добрий день» М.Шутя.
Ведуча. Що це світить мені у вічі? Зовсім я не бачу! ….Ой та це ж — Сонячний Зайчик. Він з'являється і зникає несподівано, приносячи сюрпризи. Що ти зараз, Зайчику, приніс?
Сонячний Зайчик. Приніс я вам чарівну квітку-се- мицвітку. Кожна пелюсточка — певний конкурс, гра чи естафета. Отже, розпочнемо?
Ведуча. Так, так. А можна мені першу пелюсточку відірвати?

Сонячний Зайчик. Так, можна.
Ведуча. Діти, рахуймо:
1, 2, 3, 4, 5 — вийшов Зайчик скоромовки вимовлять!
Ви всі мене впізнали? Хочете позмагатися?
Оголошую конкурс скоромовок.
(2—3 дітей ідуть до Ведучої на центр і розповідають.
Нагородження переможця. )

Звучить пісня «Пісенька про пісеньку»

Сонячний Зайчик.
1, 2, 3, 4, 5 — іде Зайчик ... (показує олівці і аркуші па-
перу) ...
Діти. Малювать!
Ведуча. Другий конкурс називається «Юний
художник».
(Вибирає 2—3 дітей і пропонує їм із зав'язаними очима
намалювати якийсь предмет.
Нагородження переможця.
Ведучий. А я знаю,що ви ще любите робити. Ви дуже полюбляєте співати.
Відриваємо , швидше пелюстку. 1, 2, 3, 4, 5 —
іде Зайчик наш ...
Діти. Співать!
Ведуча. Оголошуємо наш третій конкурс — «Хто кого
переспіває?»

(У конкурсі беруть участь команда дітей старшої групиі команда
дітей середньої групи. Співають на вибір по 1 куплету пісень з дитячих
кінофільмів, українських народних пісень. Нагородження пе-
реможців.)
Ведуча. А тепер настав час трохи відпочити. Я оголошую музичний антракт. За допомогою якого ми спробуємо подружитись і якщо ви й досі не знаєте, як звуть ва шого сусіда ліворуч чи праворуч, це не страшно!
Зараз у вас буде нагода познайомитися ближче.
Співайте і повторюйте за нами рухи.

(Звучить пісня «Знайомка», музика. М. Шутя).
Лікар Айболить.
Що за крики, що за галас?
Чи у когось щось болить?
Всіх я буду лікувати,
Бо я лікар Айболить.

Ведуча.
Наші діти всі здорові.
А кричать і тупотять,
Тому що в залі у нас ...
Діти. День розваг!
Лікар Айболить.
Тоді я оголошую наступний конкурс — гра-естафета «Пострибай у мішку».

(Вибирає 2 команди по 4—5 дітей у кожній. Учасники стають ногами у мішки, а кінці мішків підтримують рука¬ми. Кожний учасник почергово^ стрибає до визначеного місця, обстрибує його, повертається до своєї команди і пе¬редає мішок наступному. Нагородження переможців.)
(Всі присутні на святі танцюють «Танець каченят».

Звучить музика. Виходять Нептун і Русалка.

Нептун. Я володар усіх озер, річок, морів і океанів, усіх риб, китів і крабів. Я — водяний цар.Нептун! Нарешті я приплив до вас зі своєю донечкою Русалонькою. Цілий рік ми не бачилися з вами. Ви так подорослішали, такі стали гарненькі. Ну що, до гри?
Ведуча. Для вас, Нептуне з Русалонькою, за¬лишилися останні пелюстки.
Нептун (відриває пелюстку). 1, 2, 3, 4, 5 — Зайчик хоче рибку спіймать.
Оголошую конкурс «Спіймай рибку».

(У грі беруть участь 5—6 дітей. Для гри потрібна мотуз¬ка 2—Зм з прив'язаним на кінці мішечком піску. Гравці ут¬ворюють коло, в центрі якого стоїть Нептун з мотузкою в руках. Він розкручує мотузку так, щоб вона оберталась над
самою землею. Діти перестрибують через неї. Поступово мотузку піднімає, доки хтось із дітей не «упіймається на вудку». Той, кого торкнеться мотузка, виходить з гри. Ос¬танній — переможець. Йому і нагорода.)

Русалка. Я — Русалонька, найулюбленіша донька царя Нептуна. Я дуже люблю танцювати, але не на суші, а у воді. Пропоную вам потанцювати на чарівному острові.
1, 2, 3, 4, 5 — вийшов Зайчик танцювать!

Оголошую конкурс «Танець на острівці».

(У цьому конкурсі можуть брати участь 3—5 пар. Не¬обхідно 3—5 старих газет. Під музику пари танцюють на газетах. Якщо один із партнерів зійшов із газети, пара ви¬буває зі змагання. Музика лунає 1—2 хв, після цього газета , згортається навпіл і танець триває. Газета згортається доти, доки не залишиться 1 пара. Вона і нагороджується. На сцені всі учасники свята.)

Ведуча. Обірвали ми всі пелюстки.
Наші хлопці і дівчата справжні молодці.
Ми дякуємо нашим гостям за чудові і цікаві конкурси та ігри.

Дитина.
Ось і прийшло до нас літо.
Теплим сонечком зігріте.
Здрастуй, поле і лісок!
Здрастуй, річка і пісок!

Дитина.
Відчинило двері літо —
Стільки радощів у нім!
Стільки в лузі трав і цвіту!
Гей, мерщій туди ходім!

Дитина.
Кличе нас до себе річка
І запрошує лужок.
В'ється, в'ється синя стрічка
Повз зелений моріжок.

Дитина.
Здрастуй, сонце!
Здрастуй, річка!
Здрастуй, вітер!
Здрастуй, вітер!

(Звучить пісня «Літечко»)

Дитина.
Сонячним квітом вирує наш час.
Світле дитинство — веселка ясна.
Райдужну днину і помах крила —
Діти вкраїнські — це квіти в саду!
Ведуча. Ось і скінчилась наша подорож. Дітки вам сподобалось? Тоді наступного разу знов помандруємо в чарівну країну , країну веселощів і гри. До побачення.

Марина Н.
15.06.2011, 09:38
ЛІТО – ЧЕРВОНЕ.
Ведуча. Настало Літо, літечко червоне!
Милують нас погожі дні ясні.
Тепло і радість нам дарує знову
Яскраве Сонечко, що світить у горі.
Ведуча показує на дітей:
Забігли в зал до нас через віконце
Веселі Промінці – яскраві діти Сонця.
Промінці. Нас, Промінчиків, багато.
Ми забігли в дитсадок,
Щоб зустріти з вами свято
І потішати діток.
Сонячні Зайчики.
А ми Сонячні зайчата – народились навесні.
Вмієм весело стрибати і по стелі, й по стіні.
Танок « Ми рішили станцювати»
Ведуча. Свято добре вийти зможе,
Якщо кожен допоможе.
Від пісень і жартів, звісно,
Хай сьогодні буде тісно.
Нумо разом заспіваєм
Літечко всі погукаєм.
Пісня «Літо»
Літо. Ось і літечко прийшло, принесло усім тепло
Зустрічаймо свято літа,
Свято сонця, свято світла,
Сонце, сонце, грій тепліше,
Ведуча. Добре, Літо, що прийшло,
Що для нас ти принесло?
Літо. Не одна до вас прийшла,
Квіти я вам принесла,
Всі разом скоріш ставайте
Та віночок заплітайте.
Танок з квітами.
Загадки про Літо.
Вірші про Літо.
Гра з квітами (хто скоріше візьме квітку)
Ведуча. Літній день – прозорий, голубий,
Навколо пахне білим цвітом,
У лісі весело цвірінькають пташки,
Веселяться на прогулянці жваві діти.
Загадки про квіти.
Вірші про квіти.
Пісні « На лугу»
До зали забігає Баба Яга.
Баба Яга. А мене чому не запросили?! Як ви посміли, я вам покажу!
Все святкуєте, все гуляєте? Мене, красуню, навіть не згадаєте?
Ведуча. Бабусю, не шуміть. Чого ви стільки галасу наробили? Хто ви така і що вам потрібно?
Баба Яга. Як це хто? Ви що, мене не впізнали?
Співає. В глушині лісовій я живу вже сотні літ
У хатинці на курячих ніжках.
І ніхто не згада, що сумую одна,
Сохну, в’яну, як квітка на гілці.
Я розумниця така, я красунечка така,
Та ніхто тут в глухомані не побачить!
Ну хоч раз би ви Ягу запросили на концерт,
Хоч і злюсь я, та душа моя рида.
Баба Яга плаче.
Ведуча. Ну годі, годі заспокойся. Ви ж розумієте, у нас концерт. Якщо
Хочете бути присутньою тут, то повинні нам показати якийсь номер.
Баба Яга. О, це я вмію. Я гарно танцюю. Я знаю дуже модний танець, називається він «Рип».
Танцює і співає.
Я Баба Яга Кістяна нога.
Я прийшла до вас на свято сюди.
Знаю, що мене тут ніхто не чека,
Та я прийшла сама, бо я така.
Ну що , любі друзі, почнемо гулять,
Я буду зараз співать, танцювать.
Танець рип – це родзинка моя,
Бо найкрутіша – я Баба Яга!
Ведуча. Ну, бабусю, хіба це танок? Ось подивись, як наші дітки навчилися у садочку танцювати. Зараз вони виконають «Таночок маленьких каченят».
Таночок маленьких каченят.
Баба Яга (доганяє дітей).
Які ж маленькі, які ж смачненькі ці каченята, так би і з’їла їх.
Ведуча. Стривай, ти ж прийшла до нас на концерт, а знову за старе взялася.
Баба Яга. Все все,я більше не буду. Краще я з вами пограюсь.
Змагання: - Змійка
- Біг по болоту, наступаючи на купини.
- Струнка хода (кладут на голову мішечки з піском).
Ведуча. Подобрішала наша Яга. Візьмемо ми тебе у наш садочок, будеш з дітками дружити.
Баба Яга. Мені діти дуже сподобались, вони веселі, розумні, спритні. І за це
я і Літо всіх вас почастуємо.

Літо і Баба Яга пригощають дітей.
До зали забігає Баба Яга.
Баба Яга. А меня, почему не позвали? Как вы посмели, я вам покажу!
Все празднуют, все гуляют? Меня, красавицу, даже не вспомнили?
Ведуча. Бабусю, не шуміть. Чого ви стільки галасу наробили? Хто ви така і що вам потрібно?
Баба Яга. Как это кто? Вы что меня не узнали?

Поёт. В глухомани, в лесу, я живу сотни лет,
В той избушке ,на ножках куриных.
И не вспомнит никто, что мне скучно одной.
Сохну, вяну, как трава придорожная ( у дороги я).
Я ведь очень умна и красавица я
В глухомани никто ведь не видит.
Ну, хоть раз бы Ягу, пригласили к себе
Молодая душа ведь погибнет.
Баба Яга плаче.
Ведуча. Ну годі, годі заспокойся. Ви ж розумієте, у нас концерт. Якщо
Хочете бути присутньою тут, то повинні нам показати якийсь номер.
Баба Яга. О, это я умею. Я хорошо танцую. Я знаю очень модный танец, называется он «Рып».
Танцює і співає.
Я Баба Яга, Костяная нога.
Я пришла на праздник к вам.
Знаю, что меня никто не ждал,
Потому пришла сама. Вот такая я – Яга.
Ну, что, ребятня, начнем гулять.
Я буду петь и танцевать.
Танец «Рып» - это изюминка моя.
Самая крутая я. Вот такая я – Яга.
Ведуча. Ну, бабусю, хіба це танок? Ось подивись, як наші дітки навчилися у садочку танцювати. Зараз вони виконають «Таночок маленьких каченят».
Таночок маленьких каченят.
Баба Яга (доганяє дітей).
У, какие маленькие, какие жирненькие! Так бы их и съела!
Ведуча. Стривай, ти ж прийшла до нас на концерт, а знову за старе взялася.
Баба Яга. Все все,я больше не буду. Лучше я с вами поиграю.
Змагання: - Змійка
- Біг по болоту, наступаючи на купини.
- Струнка хода (кладут на голову мішечки з піском).
Ведуча. Подобрішала наша Яга. Візьмемо ми тебе у наш садочок, будеш з дітками дружити.
Баба Яга. Мне ребятишки очень понравились, они веселіе, умне и ловкие. И за это я и Лето всех вас угостим.
Літо і Баба Яга пригощають дітей.

ОЙКОВ
17.06.2011, 16:24
РОЗВАГА ДО ТЕМАТИЧНОГО ТИЖНЯ "КВІТИ"
«Біля квіточки помрію, разом з нею порадію…
І вона всміхнеться до мойого серця…»
До залу заходять діти,одягнуті різними квітами ( в костюмах або наголівничках)
1. Бджілки золотисті,
В квітах літають.
Росси перелисті
З трав опадають.

2. З золота зіткане
Сяєво ллється,
Сад в нім купається.
Листя сміється.

3. В шатах зелених
Вийшла дівчина,
В косах студенії
Роси-перлини.

4.В квітах барвистих дівчина сяє,
В оченьках чистих –сонечко грає.

5.З тих оченяток проміннячко ллється.
Дівчина Літом веселим зоветься.

Виходить Дівчинка-Літо, танець «Квіти»муз.Злотника

Літо.Здравствуйте, любі діточкаи!
Принесло я вам квіточки!
Щоб квітчались дівоньки,
Та співали пісеньки!

Хоровод «На лужечку, на лужку»
Літо.Коли Сонце-сонечко нам яскраво світить,
І в саду ,і в лузі розквітають квіти.
Є червоні і блакитні,жовті, білі – всі тендітні.
Навколо них метелики літають,
і квіти їх голівками вітають

Рухлива гра «Метелики та квіти»

Літо. Хочу я вам, діти, розказать про квіти,
Слухайте й дивіться- це вам знадобиться.

Вибігають діти-Дзвіночки.

Дзвіночки. Ми – квітоньки – Дзвіночки, ростемо у лісочку.
Дзвоним тихо в холодочку, і кружляєм у таночку.

Танець «Дзвіночків».

Ромашка.Ромашки – квіти дуже милі,
Пелюстки мають білі-білі.
Дівчата з них вінки сплітають.
І на пелюсточках гадають.

Пісня «Ромашка»

Літо.Дуже гарна пісенька, дякуємо.Та ромашка не просто чудова, тендітна квіточка.
Як зустрінемо ми, друзі, запашні ромашки в лузі.
Не забудем їм вклонитись і росою їх умитись.
Бо ромашкові відвари – то найкращі ліки- чари.
Знаєте, друзі, здається немає нічого кращого за живі квіти на землі.Та люди в Україні з давніх-давен створювали квіти своїми руками.Чудові, неповторні квіти оживали у вишиванках, вінках, ними розмальовували хати, посуд.
От подивіться, які чудові квіти є у колекції нашої народознавчої світлиці.

Діти розглядають зразки народно-прикладного мистецтва.

А скільки разів квіти згадуються у піснях та легендах нашого народу, навіть у колискових співалося
Шовкові вервечки, мальовані бильця,
Колихала мати чорнобривця.

Пісня « Чорнобривці»

Літо.Діти, а назви квітів ви знаєте? Так? Тоді ось вам мої загадки:
1.Вона перша зацвіла синім цвітом серед гаю,
Відгадайте, що за квітка, бо її не стало влітку.
( Пролісок)

2.Стоять у лузі сестрички милі – золотенькі очки, білії вії.
(Ромашки)

3.Стоять красуні на воді, вінки в них білі й золоті.
(Лілії)

4.Сонечко в траві зійшло, усміхнулось, розцвіло.
Згодом стало біле-біле, і за вітром полетіло.
(Кульбаба)

5.Стоїть півень на току, у червонім ковпаку.
( Мак)

Літо. Вірно, дітки мак. Молодці, вмієте відгадувати загадки, а от чи знаєте ви, якого кольору квіти.
Гра « Якого кольору квітка»
Літо. Молодці, все правильно, а зараз давайте уявимо себе маленькими квіточками.

Психогімнастика «Я – квіточка»

Літо. Чудово, молодці.Відпочили?Хочете ще погратися?

Рухливі ігри
«Хто швидше назбирає квітів»,
«Склади букет».

Літо.Який чудовий вийшов у нас букет, давайте всі разом вдихнем його чудові пахощі.

Дихальна гімнастика «Запашна троянда».

Літо.Подивіться, діти, скільки навкруг квітів.
Бджілки до них поспішають, погратися з нами бажають.

Гра « Збирання меду»

Літо.Друзі, як багато ми сьогодні взнали про квіти.

Квіти були би щасливі, і пахучі, і красиві,
Якби в полі, в лісі , в лузі - бачили їх тільки друзі.
Ті,які б їх не топтала, без потреби не зривали,
І на клумбах, вдома, в школі, висівали б їх доволі.
Доглядали, поливали - квіти б радість дарували.
Кожній квітці увісні, сняться кольорові сни,
А вранці прокидаються квітки і там , і тут,
І райдужними зграйками для всіх навкруг цвітуть.

Діти: Хай квіти цвітуть! Хай нам сонечко світить! Ми літу яскравому будем радіти!!!

ОЙКОВ
24.06.2011, 17:38
РОЗВАГА ДО ТЕМАТИЧНОГО ТИЖНЯ "В королівстві Вітамінії"
Дружим з вітамінами.

Дійові особи (ролі виконують дорослі):
- ВЕДУЧА
- ЛІКАР

Діти по периметру майданчика сидять на стільчиках. Звучить музика, виходить ведуча.

ВЕДУЧА: Всі знають, як корисні вітаміни,
І діти дуже дружать з ними.
А в яких продуктах вітаміни бувають,
Нумо. Швидше ,називаєм!

Діти перераховують продукти в яких є вітаміни.

ВЕДУЧА: Дуже добре, це ви знаєте. Дуже добре, а раз ви все знаєте, будемо грати!

ГРА "Збери ОВОЧІ ТА ФРУКТИ".
(Грають діти молодших груп)
Учасники діляться на дві команди по 5-6 чоловік.
Овочі та фрукти розсипаються на землі. Кожній команді дають корзину. По команді ведучого під музику одна команда збирає овочі, інша - фрукти. Потім учасники кожної команди називають зібрані ними овочі й фрукти.

ВЕДУЧА: Молодці,друзі! А тепер, коли у нас є продукти, ми зваримо борщ. А допоможуть мені в цьому діти старших груп.

ГРА "Зварити борщ".
У грі беруть участь дві команди по 7 чоловік. Перед кожною командою стоїть стіл з порізаними овочами і фруктами на тарілочках. На протилежному боці стоїть стіл і каструля. Завдання гравців- по команді ведучої ,під музику, по черзі правильно покласти всі компоненти для борщу у каструлю.

ВЕДУЧА: Напевно, борщ вийшов відмінним, зараз ми перевіримо, чи все правильно зробили учасники. (Перевіряє)
Друзіі, так як свято у нас непросте, а вітамінне, ми запросили до нас Лікаря. Давайте гучними оплесками привітаємо його!

Звучить уривок пісні "Щоб дитина була здорова", входить лікар.

ЛІКАР : Здравствуйте,діти! Всі здорові? Ніхто не чхає? Відмінно! Я чулв, що у вас вітамінне свято, і ви добре знаєте, в яких продуктах бувають вітаміни? Що ж, перевіримо, я загадаю вам загадки, а ви спробуєте відгадати, що це. Готові?

ЗАГАДКИ

Сидить панна у світлиці
молода, червонолиця.
Хто до неї завітає —
вітамінами вгощає. (Морква)

Сам жовтенький, соковитий
достигає серед літа.
Він у джемі, у варенні
і солодкий, і приємний. (Абрикос)

Фрукт заморський — гордий пан:
пишний чуб, цупкий жупан.
А як скинеш цей жупан, —
смакотою вгостить пан. (Ананас)

Ріс на грядці молодець.
Хап за чуба, — та й кінець,
бо без нього, кажуть люди,
борщику у нас не буде. (Буряк)

На лозі, росою вмиті,
зріли грона соковиті.
В сонця силоньку черпали,
золотистим соком стали. (Виноград)

У шкориночці-хатинці
є для діточок гостинці.
Зріють вкупочці зернини
як коштовні намистини. (Гранат)

Під землею народилась
і для борщику згодилась.
Мене чистять, ріжуть, труть,
смажать, варять і печуть. (Картопля)

Запах, колір — все відмінне,
посміхнешся неодмінно.
Як серединку кусати,
скривить так, що й не впізнати.
(Лимон)

У малини є сестричка,
що засмаглі має щічки.
На кущах біля стежини
зріють ягідки ... (ожини).
Є сусідонька в морквиці,
худорлява, блідолиця.
Добре знають борщ і юшка,
що сусідку звуть ... (петрушка).

Не лінуйся у лісочку
зазирати під листочки.
Назбираєш у долоні
стиглі ягідки червоні. (Суниці)

У темниці виростає
та біленькі зубки має.
Хоч гіркий він і пекучий,
та корисний і цілющий. (Часник)

Рвали ягоди малята,
годі їх тепер впізнати.
Лиш блищать очиці,
бо їли … (чорниці).

Бурячок в землі дрімає,
я швиденько виростаю.
Свіжий борщик зварять з мене,
не червоний, а зелений. (Щавель)

Є у кошику суниці,
і малина, й полуниці.
Спробуйте слівце дібрати,
щоб разом усе назвати. (Ягоди)

З мене листя обдирають,
Мене квасять, в борщ кидають,
Пироги зі мной печуть
І в салат мене січуть!
(Капуста)
В нас деревина така у дворі,
Фрукт цей з дитинства дають дітворі,
Корисне, доступне та дкже смачне,
Багате залізом та поживне.
(Яблуко)

Як миша хвостик довгий маю,
Та я з города не тікаю.
З мене зробити кожен рад
Корисний та смачний салат.
(Редиска)

Сонечко маленьке,
Кисло –солоденьке.
На частинки поділю
Своїх друзів пригощу.
Здогадалися, що це?
Корисне, з вітаміном ”С”?
(Апельсин)

Той, хто їсть його, той знає –
Всіх мікробів він вбиває.
Овоч цей корисний дуже,
Та від нього сльоз калюжа.
(Цибуля)

ЛІКАР: Молодці, все вірно відгадали!

ВЕДУЧА: Ви знаєте доктор, наші діткиі підготували танець овочів і фруктів.Друзі, виходьте, покажіть нам свій смачний танець!

ТАНЕЦЬ ОВОЧІВ І ФРУКТІВ (парний танець-полька).

ЛІКАР: Бачу, всі ви молодці!
Хлопці просто молодці!
Дівчата - красуні!
З будь-якою хворобою впораєтеся.
А мені йти вже пора,
До побачення, дітвора!

Діти кажуть: "До побачення", доктор йде.

ВЕДУЧА: А ми продовжимо наше свято.Друзі, ви напевно знаєте, що вітаміни бувають не тільки в овочах і фруктах. А де ще? (Відповіді дітей) Правильно! А в якому продукті є білок і жовток? Звичайно ж, це яйце. Ось і пограємо в гру "Перенеси яйце у ложці"!

ГРА "ПЕРЕНЕСИ ЯЙЦЕ У ЛОЖЦІ".
(Грають діти середніх груп)
Учасники діляться на дві-три команди по 4-5 чоловік. По команді ведучого під музику учасники по черзі біжать з яйцем у ложці до позначки, оббігають її, повертаються, передають ложку наступному.

ВЕДУЧА: Молодці, хлопці! Із завданням впоралися. А час іде до обіду, пора б стіл накрити. Пограємо в гру "Накрий стіл для обіду та чаю"!

ГРА ""Накрий стіл для обіду та чаю ".
(Грають діти старших груп, дві команди по 7 чоловік)
Перед граючими стоять столи. На кожному столі лежать однакові предмети: каструля, дрібна тарілка, ложка, виделка, чайна ложка, стакан, серветка, хліб, чайник, чашка, блюдце, цукорниця, чайна ложка, бублики, цукерки на блюді. На протилежній стороні стоять порожні столи. За командою ведучої діти по черзі несуть до столу потрібні предмети і продукти. Одна команда накриває обід, інша - стіл для чаю.

Stahmich83
25.06.2011, 14:00
Музична розвага «Любо нам гратися»
Мета. Поглиблювати знання дітей про дитячі ігри та іграшки. Ознайомити з іграшками минулого та сьогодення. Розвивати творчі здібності дітей. Працювати над формуванням екологічної культури, гармонійних відно¬син людини і природи.
Обладнання. Виставка іграшок (з бабусиної скрині та су¬часних); дитячі столи, білі скатертини, вази з квітами; кошик із загадками, иукерками; клубок; матеріал для ігор — картки з буквами «ж», «п»; квіти-саморобки з цифрами; кольорова кулька; скринька з іграшками та хустина; колос¬ки, музикальна іграшка; костюми для Грайлика-Питайли- ка, Сміхотуна, Веселунки, лісовика; таблиці для оформлен¬ня дошки.
ТЗН. Запис пісні «Маленька країна» у виконанні Н. Корольової (караоке).

Хід свята
Ведуча.
Увага! Увага!
Ми розпочинаємо іграшки свято. І раді сьогодні Усіх вас вітати!
На святі нашими гостями Стануть іграшки і гра. Давайте дружно всі гукнемо: «Заходьте, будь ласка, Зачекалась дітвора!».

(Звучить музика. У зал заходять діти зі своїми улюблени¬ми іграшками. Роблять почесне коло).
Ведуча.
З добрим днем! Ви готові розважатись? Присідайте, будем гратись!

(Діти сідають за столики, іграшки кладуть біля себе.
Тихо звучить пісня «Маленька країна»).
Ведуча.
Кожен дорослий приходить у своє теперішнє життя з Маленької Країни. Вона зветься Дитинство. Чарівна країна! А господарі у ній — діти — найчудовіший народ на планеті! Людина завжди грається у що-небудь. І це дійсно так: ігри та іграшки до вподоби і дітям, і дорос¬лим. Але зі справжньою насолодою і користю людина грається лише у дитинстві.
Давайте всі разом вирушимо до Маленької Країни. Ми не будемо нікуди йти, а тим більше їхати, ми просто за¬раз розпочинаємо свято гри та іграшки «Любо нам грати¬ся!».
(По черзі виходять діти зі своїми улюбленими іграшками, декламують про них вірші).
ВЕДМЕДИК
Я ведмедика люблю.
Не скубу його, не б'ю.
А беру малого в ліжко,
Пригорну і вкрию ніжки.
Заспіваю: «Люлі-лю,
Я ведмедика люблю!».
М'ЯЧИК
Скаче м'ячик по підлозі,
По підлозі й на дорозі.
А тоді у двері — хвіть!
Ой, ловіть його, ловіть!
Доганяйте, зупиняйте,
І дитині в руки дайте.
МІЙ КРАЗ
Маленький КРАЗ Об'їздив весь гараж.
Побачив сто країв,
Додому захотів.
ЗАЙЧАТКО
Ти, Зайчатко Довговушко,
Не тікай від мене.
Не ховайся поза кущик
У траву зелену!
Треба в хаті з іграшками
Мирно, дружно жити.
Ти ж не дикий сірий заєць,
Ти з сукна пошите.
ЯК МЕНІ КУПИЛИ ЛОШАТКО
В мене дуже добрий татко —
Він купив мені лошатко —
Справжнє, тепле і руде —
■ Воно вушками пряде.
В нього зірочка на лобі,
В нього грива золота.
І тепер я вже не буду
Запрягать свого кота.
(Л. Вербицька)
БУДІВЕЛЬНІ БРУСИКИ
Маю брусиків багато
Починаю будувати
. І збудую я світлицю
Для малої мурки-киці.
Та не хоче киця
Жити у світлиці.
Розвалила стіни лапою
І сховалась під канапою.
Ой, яка нечемна киця!
Як нечемна ти така,
То збудую я світлицю
Для собачки — для Жука.
(Пісня «А я хлопець-молодець». Муз. А Філіпенка, сл. /. Кульської).
Ведуча.Любі діти, чи замислювалися ви, коли і чому з'явилися іграшки? А якими були перші іграшки? Про це вам розкажуть ваші дідусь та бабуся.
Дідусь. Першими дитячими іграшками були випадкові і зовсім звичайні предмети: камінці, шишки, сухі гілочки. Пищики робили з пір'я цибулі, бухкала із листків дерев, а ось такі свистуни виготовляли весною з вербових гіло¬чок.
Бабуся. З давніх-давен діти полюбляють скакати. Ко¬лись скакалки робили з прутиків. Скільки існують діти, стільки й існують ляльки. Жали жінки пшеницю у полі, а дітей забавляли ляльками із соломи, сіна, кукурудзи та ганчір'я.
(Демонстрація старовинної ляльки).
Ведуча. Кожен рік приносить нові й нові іграшки та ігри. Ваше дитинство — це час комп'ютерних ігор та ме¬ханічних іграшок. Ляльки — це Барбі та Сінді. Перша Барбі з'явилася у 1959 році на американській виставці іграшок. Щосекунди у світі купується дві Барбі.

ТАНОК З ЛЯЛЕЮ
Траля-ля, траля-ля!
Люба лялечко моя,
Маєш довгі ніжки —
Потанцюймо трішки.
Тралі-лі, тралі-лі!
Ми дівчаточка малі.
Маєм гарні ніжки —
Тупаємо трішки.
Тралю-лю, тралю-лю!
А я лялечку люблю.
Маю красні щічки —
Пострибаю трішки.

Бабуся-Загадуся.
Добрий день, діти!
Я Бабуся-Загадуся. Маю кошик я гарненький, В ньому загадок повненько. Хто зуміє відгадати, Того буду пригощати.

ЗАГАДКИ ПРО ІГРАШКИ
Довге хвостище,
Руде волосище,
Хшре хитрище. (Лисиця)

Звір забавний,
зшитий з хутра,
Є і лапи, є і вуха.
Медом любить ласувати,
Взимку у барлозі спати. (Ведмідь)

Люблять мене, поважають,
Та б'ють мене, коли грають. (Барабан)

Два колеса підряд, їх ногами вертять. А поверх торчком Сам хазяїн крячком. (Велосипед)
Бабуся-Загадуся.
От і кошик спорожнів. Що ж це там лежить на дні? Це клубочок — не простий, Це клубочок — чарівний. Поведе він далі вас. Діти, ви не гайте час, Прощавайте, прощавайте Від клубка не відставайте. (Передає клубок ведучій ).
Ведуча .Перша гра, перша гра. Починати вже пора.

Гра «Жива й нежива природа»
(Ведуча називає предмети природи, а діти відповідають сигнальними картками «ж» чи «н». Наприклад: джміль — «ж» і т. д.).
Ведуча.Клубочку, клубочку, Котись гарненько. Покажи ти нам дорогу, Де гра веселенька. (Передає клубок).
Матуся-Граюся.
А я Матуся-Граюся, Усіма я так зовуся, Бо без гри та розважання Я не визнаю навчання.
Гра «Посади клумбу по порядку»
Грає 5-10 дітей. Кожен гравець вибирає квітку (у пелюстках цифра) і повинен по-садити тільки тоді, коли настане його черга).
Матуся-Граюся.
Клубочку, клубочку, Котися гарненько. (Передає клубок).
Татусь-Граюсь.
Звучи, звучи, мій голосе, Звучи гучніш, гучніш, І всім хто любить гру Допоможи скоріш!
Гра «Кольорова кулька».
Діти передають кульку один од¬ному. Гравець, у якого у руках кулька називає овоч, який по¬садить на весняному городі).
Татусь-Граюсь.
Грайлик-Питайлик.
Привіт, я Грайлик-Питайлик. Зіграти хочеться мені Із вами, друзі, в «Так чи ні».
Вам запитання задаю, Готуйте відповідь свою. Відповідай, коли мастак Єдиним словом «ні» чи «так».
Гра «Так чи ні»
Скажіть, співає сом пісні? Не гайте з відповіддю. — Ні!
Чи вміє плавати гусак? Ну що на це сказати? — Так!
Скажіть мені, червоний мак В січневу пору квітне? — Ні!
А крокодили на сосні Свої будуть гнізда?! — Ні!
Чи достигають навесні Пшениця й жито в полі? — Ні!
Ріка біжить удалині Чи є у неї ноги? — Ні!
Чи правда це, що вовк Наївся груш і яблук? — Ні!
А під кінець кажіть мені, Цікава гра у «Так чи ні»? — Так!
Грайлик-Питайлик.

Сміхотун.
Я — Сміхотун, Дуже люблю всіх смішити. Але зараз ви нас будете веселити.
(Пісня «Савка та Гришка»),

СМІШИНКИ Не заважатиму
Тату! — вигукнув Степан, — Купи мені барабан.
Та у нашій, синку, хаті Шуму й так дуже багато!
Я ж на ньому буду грать, Як ви ляжете вже спать.
(Ф. Самойловин)
Гра «Будь уважним».
Гравець із зав'язаними очима нав¬помацки дістає іграшку тваринки. Називає її, уточнює ди¬ка вона чи свійська).
Сміхотун.
Веселунка.
Привіт, я Веселунка. Хай лунає другій сміх, Хай ця гра потішить всіх.

Гра «Горобчики».
Діти-горобчики сидять на стільцях (у гніздечку) та сплять. Ведучий промовляє): В гнізді горобчики живуть І рано-вранці всі встають. Співають...
Діти. Цінь-цвірінь!
Ведуа. Й зернятка весело клюють. (Під музику діти розбігаються по кімнаті, збирають ко¬лоски. Змагаються, хто більше назбирає).
Веселунка.
Лісовик.
Добрий день, ось послухайте, малята, Що я хочу вам сказати. Природа зовсім не проста, Незвичайна, чарівна. Пропущу усіх вас далі, Лиш розв'яжете завдання. Згода?

Гра «Добре чи погано».
Дорослі і діти люблять природу, завжди її бережуть.
Щовесни учні нашої школи виготовляють та розвішують у саду багато шпаківень.
На берегах річок горою лежить сміття.
На клумбах ростуть чудові квіти.
Дітки полюбляють бігати по клумбах.
Лісовик.
Ведуча. Як бачите, у природі існують взаємозв'язки. А 'їх допомогли встановити веселі ігри. Ох і хитра ж ця гра. Це своєрідне мистецтво. Недарма кажуть: «Хочеш бути здоровим — грайся, Хочеш бути красивим — грайся, Хочеш бути щасливим — грайся!». А ти, клубочку, котися все далі і далі. А ми з дітками будемо збирати та вивчати все нові й нові народні ігри. Гра — це світ чарівний та незнаний, Гра — це диво, сповнене краси. Поринуть у гру — це ж бо так цікаво, Це справді свято, радість для душі. ■

Stahmich83
25.06.2011, 14:03
Музична розвага»В гостях у бабусі Катрусі»

Мета: Поповнювати знання дітей про свійські тварини,зокрема домашніх улюбленців. Любити , охороняти і доглядати їх.Розвивати музично – ритмічні рухи за допомогою музичних вправ і таночків.
Обладнання:Українська хата .Рушники,піч,лавки,колиска
Виставка дитячих робіт «Мій пухнастик»
Стенд «Домашні тварини».

Хід розваги.
Бабуся колише ляльку у колисці і співає колискову. Захо¬дять діти, вітаються.
Діти.
Бабусю, добрий день.
Хоч і не святковий сьогодні день,
Та завітали ми з метою,
Щоб побути разом з тобою.
Бабуся.
Добрий день, малята, І хлопчики, і дівчата.- Дуже рада, що й у негоду Ви відвідали мою господу. Тож в господарський двір підем І про домашніх тварин розмову поведем. Ану ж умощуйтесь зручненько І слухайте уважненько.
(Бабуся розповідає про домашніх тварин і показує на стенді).
А тепер відгадайте загадку і дізнайтеся, про кого веде¬мо сьогодні розмову.
Сидить дід в кожусі На печі у бабусі Язичком вмивається, лапками втирається. Хто це? (Кіт)
Коти — представники зоологічного роду хижих ссавців, їх аж 12 видів в Україні. Це — лев, тигр, рись, леопард та інші.
(Показує малюнки або фото цих тварин).
А от наші домашні коти — це брати хижих великих тва¬рин. Вони колись були також дикі, але людина приручи¬ла 'їх. У Єгипті кіт — це святиня. Йому поклоняються, то¬му що він оберігає зерно від гризунів (мишей, пацюків). Диких котів можна зустріти і зараз у лісах, на болотах. Вони здебільшого харчуються птахами, мишами, зайче¬нятами та рибою. їх лишилося дуже мало, тому диких котів занесли до Червоної книги, як рідкісних тварин. Домашні і дикі коти мають велику схожість. Але мають і відмінності. Наприклад, у дикого — коротший хвіст, біль¬ша голова.
Є різні породи котів: сибірський пухнастий, ангорський — з тонкою пухнастою шерстю, сіамський — рожева шубка, блакитні очі, а лапки коричневі, ніби у носочках. (Ма¬люнки). У нас, вдома, більшість простих господарських котів. Але всі вони милі, ніжні, ласкаві, дорогі нам. Ось такий, як мій Васько. (Малюнок). Це його портрет, він десь пішов на полювання. Мій руденький з зеленими оченятами, ходить тихо за рахунок м'якеньких подушечок на лапках. А побачить мишку — зразу ж хапає гострими пазурами. А он ваші котики.
(Виставка малюнків «Киць, киць, няу!»).
Про котів складено дуже багато віршів. Розкажіть, які ви знаєте. (Діти розповідають).
Дитина.
Котик Мурчик, наш голубчик.
Лапки білі, зубки гострі.
Ходить котик тихо.
Буде мишкам лихо.
Дитина.
КОТИК МУРЧИК
Ох і любить спати на сонці
Котик наш, Муркотик.
Цілий день він на віконці
Гріє свій животик.
Та як мишка зашкребе,
Котик вже пильнує.
Не заплющить доти очі,
Поки не вполює.
Дитина.
Кіт Воркіт біля воріт Чеше лапою живіт, З'ївши мишку-побіганку. Що робити по сніданку? Бабуся. З цих віршів ви, мабуть, зрозуміли, що коти по¬люють на мишей. Коти оберігають продукти від гризунів і цим приносять нам велику користь.
Дитина.
Є ставочок в нашім домі.
Повно рибок є у ньому.
Кицька хоче рибки з'їсти,
Та боїться в воду лізти.
Дитина.
Кицю, кицю, де була!
Що ти 'їла, що пила? —
Я на річці була,
Там водичку пила.
А що 'їла — не скажу,
Тільки хвостик покажу
Бабуся. З цих віршів ви зрозуміли, що котики полюб¬ляють рибку. От і зараз ми пограємо у гру «На рибалці».
У спортивних гімнастичних кругах (ставок) плаває рибка. Діти закидають вудочки. На кінчику вудки — магніт, а біля рибки — скріпка. Мить — і рибка у повітрі.
(Дітям одягаємо коронку чи маску котів). Який котик швидше спіймає рибку.
Дитина.
Уві сні сміється киця. Киці, бач, криниця сниться. Не з водою, а така, Де по вінця молока.
Гра «Хто швидше вилиже молочко із тарілочки».
Бабуся. З котиками часто трапляються різні пригоди.
Його можуть перехитрити, обдурити, злякати, набити та
інше.
Дитина.
Дві подружки, сірі мишки,
Погуляти вийшли трішки.
Раптом котик їм навстріч.
Мишки в шпарку — шусть у піч.
Дитина.
Плакала киця на кухні
Аж оченята опухли.
Чого ти кицюню плачеш,
їстоньки, питоньки хочеш?
—- Ні їсти, ні пити не хочу:
Сам кухар сметану злизав
На мене, кицюню, сказав.
Дитина.
Засмутилось кошеня,
Треба в школу йти щодня.
І прикинулося вмить,
Що у нього хвіст болить.
Довго думав баранець.
І промовив накінець:
Це хвороба не проста,
Треба різати хвоста.
Кошеня кричить: — Ніколи!
Краще я піду до школи.
Пісня «Білий котик»
Бабуся. Коти дуже охайні, чистолюби.
Себе у чистоті
тримають і діток привчають.
Дитина.
Скочив котик, сів на плотик
Миє ротик і животик.
Він маленький і чистенький
Мій гарненький кіт Василь.
Дитина.
Є у мене киця Мура.
Тільки скажеш: «Замазура», —
Вмиється хоч трішки,
А синок їй Васько, муркає: —
Мила нене, поки вип'ю молоко,
Вмийся ти й за мене.

Дитина.

КОТИК МУРЧИК
Я щоранку умиваюсь, Чищу свої зубки. Мию, чищу і вилизую Свою руду шубку. Спортом справно я займаюсь — Все треную ніжки Якби цього не робив, Не спіймав би мишки. (Пісня-танець «Кошенята».
Діти-кошенята стають у коло, посередині мама-киця. Кошенята співають). Ми маленькі кошенята. — Няв, няв, няв! (Пружинка).
Танцювать будемо на святі. — Няв, няв, няв!
(Колупалочка і притоп).
Ходимо ми всі тихенько. — Няв, няв, няв!
(Руками і ніжками показують).
Лапки в нас дуже м'якенькі.
(Показують долоньки).
Сіру мишку ми спіймали. — Няв, няв, няв!
(Показують, як спіймали).
Бантики нам пов'язали. — Няв, няв, няв!
(Хитають голівками, показують, де бантики).
Лапками вмиваємось. — Няв, няв, няв!
(Умиваються).
З мамою ми граємось. — Няв, няв, няв!
(Присідають).
Мама-киця.
Мур, мур, мур! Мої хороші. —
Няв, няв, няв!
Вас усіх до столу прошу. —
Няв, няв, няв!
Пригощу всіх молочком. —
Няв, няв, няв!
Ковбасою й молочком. —
Няв, няв, няв! (Кошенята встають, біжать до мами: «Няв!»).
Бабуся. Про котика складено багато забавлянок, колис¬кових, гуморесок.
Дитина.
Котку, котку, не лізь на колодку. Бо впадеш з колодки, Розіб'єш головку.
. Дитина.
Ой цюні, цюні, цюні! (Грається з лялькою).
Пішов котик до кицюні.
А кицюня хитра була,
Вареничків роздобула,
Варенички у сметані
Для кицюні і для Вані. (Діти співають колискову «Котику сіренький». Колишуть ляльку).
Дитина.
Ой ти, коте, не гуди.
Спить дитина, не буди.
Воно спати раденьке,
Бо ще дитя маленьке.
Воно спати радесеньке,
Бо ще дуже малесеньке.
Дитина.
(співає).
Ходить сон по горі, Носить сон в рукаві. Всім діточкам продає, Василькові так дає. Мур, мур, мур! Мур, мур, мур!
Дитина.
Мишка каже кошеняті:
Зачиняй двері у хаті.
Поки котик спочиває,
Потанцюєм, погуляєм.
(Діти стають у коло, а посередині дівчинка-киця).

ХОРОВОД-ДРАЖНИЛКА «КИЦЯ МАРУШКА»
Діти.
Киця, киця, киця Марушка. Ось такі, ось такі, ось такі вушка! (Показують).
Киця. Няв! Няв! — ось такі вушка. Двічі
Діти.
Киця, киця, киця муркоче. Ось такі, ось такі, ось такі очі!
Киця. Няв! Няв! — ось такі очки. Двічі
Діти.
Киця, киця, киця пухнаста. Ось такі, ось такі, ось такі лапи!
Киця. Няв! Няв! — ось такі лапки. Двічі
Діти.
Киця, киця, киця просто. Ось такий, ось такий, ось такий хвостик!
Киця. Няв! Няв! — ось такий хвостик.
Діти.
Киця, киця, киця біленька. Ось яка, ось яка шуба м'якенька! Киця. Няв! Няв! — шубка м'якенька. Діти.
Киця, киця, киця-задавака. Ми не будемо з тобою більше в ігри грати! (Тікають).
Киця. Няв! Няв! — Хочу вас спіймати. Двічі (Ловить).
Вікторина «З якої це казки».
Зажурився коток. Взяв бандуру й молоток Та й пішов співати В лиски біля-хати. («Котик і Півник»)
Перетворився людожер на велику кішку. А чи може перетворитися на маленьку мишку?
(«Кіт у чоботях»)
Няв! Няв! Няв!
От вражий син, йому ще й мало.
Ще й нас він поїсть.
(«Пан Коцький»)
Дитина.
Пішла киця по водицю
Та й упала у криницю.
Пішов котик рятувати,
За вушечко витягати.
Витяг кицю за вухо,
Посадив, де сухо.
Киця котика не бачить,
Стидить собі, та й плаче.
«Одна була хустина,
Та й ту в воду впустила».
Дитина.
Закортіло киці
В ліс на вечорниці.
Взяла срібні черевички,
Скочила з полички,
Підбігає до воріт,
А там стоїть старий кіт.
Не пускає кицю
В ліс на вечорниці.
Дитина.
Наш ледащо — мудрий кіт —
Тихо вибрався на пліт.
Позирнув собі у бік
Та й у хатку нишком — скік!
Пошукаю мишку!
Мишку кіт не відшукав,
А сметану поз'їдав.
Дитина.
Чому, Тимко, подряпаний? —
Юрко пита Тимка.
Тимко йому відказує:
Та я купав кота.
А я от не подряпаний,
Хоч теж купав свого.
Еге ж, ти не викручував
І не сушив його.
Гра «Котик і Півник»
Бабуся.
Ой, спасибі вам, маленькі,
Що звеселили моє серденько.
Ви й співали, танцювали
Весело у ігри грали.
А як цікаво про котиків розповідали.
Дякую вам.
А зараз додому час,
Мами чекають вас.
Ось вам, діточки, гостинці
У цій чарівній корзинці.
Пиріжки пухкенькі
Для вас і для рідної неньки.
До побачення

котстудент
04.07.2011, 13:24
Обжинкові ігри та забавлянки

http://s51.radikal.ru/i134/1107/02/389a59156952t.jpg (http://radikal.ru/F/s51.radikal.ru/i134/1107/02/389a59156952.jpg.html)http://s002.radikal.ru/i199/1107/fe/f0f42762bd1at.jpg (http://radikal.ru/F/s002.radikal.ru/i199/1107/fe/f0f42762bd1a.jpg.html)

iraalex2006
07.07.2011, 07:58
Літо — весела пора відпочинку та розваг. А організовувати їх можна як у приміщенні, так і на території дошкільного закладу. Влітку доцільно проводити тематичні розваги, адже вони не лише піднімають настрій у дітей, а й сприяють закріпленню та уточненню їхніх знань з певної теми

Галина ДЖЕМУЛА, учитель-методист вищої категорії спеціалізованого навчально-виховного комплексу «Лілея», м. Київ

Ми з водою дружимо
Літня тематична розвага для дітей дошкільного віку

Готуючись до проведення розваги, слід ознайомити дітей з тим, яку роль відіграє вода у їхньому житті, а також з її власти¬востями, розповісти їм про кругообіг води у природі, сформувати уявлення про те, як слід берегти воду, розучити вірші про воду, про розваги на воді. Діти мають навчитися ощадливо використовувати воду для побутових потреб, зокрема для прибирання, протирання пилу з навколишніх предметів, з листочків кімнатних рослин, для поливу рослин тощо. Дуже важливо сформувати у них культурно-гігієнічні навички: уміти правильно мити руки, доглядати за своїм тілом.
Влітку зазвичай велику увагу приділяють іграм з водою на сві¬жому повітрі. Нам видалося доцільним о цій порі провести з дітьми тематичну розвагу «Ми з водою дружимо». Ролі Водички та Водяни¬ка під час розваги виконують педагоги у відповідних костюмах. Саме вони мають створити піднесений настрій у дітей та налаштувати їх на відповідні дії та ігри.
Сценарій розваги «Ми з водою дружимо» передбачає інтегра¬цію різних видів діяльності дітей: ігри, змагання, фізичні вправи та вправи інтелектуального характеру, читання віршів, елементи те¬атралізації тощо. Цінним є те, що сценарієм передбачено ігри і за¬вдання різної складності. Адже часто влітку в одній групі можуть пе¬ребувати діти різного віку.
Місце для проведення розваги слід вибирати там, де є трава, кві¬ти, кущики та асфальтована доріжка.
Декорації та атрибути
Обладнати місце проведення слід так, щоб на відстані 10 — 15 м від пісочника було розмішено криничку (картонний макет), з якої «витікає» струмок — звивиста смужка, що веде до «озера». «Озе¬ро» слід розмістити недалеко від пісочника, біля якого мають стояти формочки для «пасочок» та лієчки з водою.

Знадобляться такі декорації та атрибути:
• озеро — аркуш паперу круглої форми блакитного кольору, на якому лежать 12 рибок з магнітиками;
• чотири вудочки з металевими шайбочками на кінці жилки;
• чотири відерця;
• криничка — картонний «зруб»;
• струмок — звивиста смужка;
• п'ять — шість «калюжок» різної форми, намальованих крейдою на асфальті;
• п'ять — шість «калюжок» такої самої форми, вирізаних з па¬перу;
• чотири формочки для пісочних «пасочок»;
• чотири рушнички;
• чотири лієчки з водою;
• питна вода та одноразові стаканчики за кількістю дітей.
Дійові особи:
• Вихователь
• Водичка
• Водяник

СЦЕНАРІЙ РОЗВАГИ
Вихователь: Нині будем, любі діти,
Про водичку говорити.
Яка вона за кольором, формою?
Що буде, якщо воду вилити з посудини?
Діти відповідають.
Вихователь: Діти, пригадайте скільки разів на день ми користуємося водою? Для чого нам потрібна вода?
Діти відповідають.
Вихователь: А тепер давайте пограємо у гру «Розкажи жестами». Я буду розповіда¬ти, що робить вода, а ви мені показуватимете ці дії жестами та рухами. Увага! Почали.

Нас водичка умиває! (діти імітують умивання)
І лікує, й обливає! (піднімають руки вгору, ніби обливають себе з відра)
На воді — обід зварити! (виконують кругові рухи рукою, ніби помішують)
І водою все помити! (виконують кругові рухи випростаними вперед долонями)
Помагає чистим стати! (погладжують тулуб зверху вниз)
Мити посуд, одяг гірати! (труть кулачок об кулачок)
Влітку— плавати, пірнати! (розводять руки у сторони, ніби пливуть)
Та іще для неї звично (обертають кулачки один навколо одного,
Струм давати електричний! імітуючи обертання турбіни)
Тож виходить: я і ти (притиснути долоні до грудей, а потім випростати руки вперед)
Жить не можем без води!

Вихователь: Молодці, ви гарно грали —
Все чудово показали.
Нумо, в гості до кринички,
Там нап'ємося водички.

Діти разом із вихователем ідуть до кринички. Вихователь пропонує їм пригадати вірш про лісову криничку.

Діти (по черзі): На зеленій галяві,
Де рясна трава,
Дзюркотить криниченька
Чиста, лісова.

До води схиляються
Квіти запашні.
Камінці поблискують
В темній глибині.

Ми збирали ягоди,
Забрели сюди.
Відпочити в затишку
Сіли край води.

Ходять в лісі шелести,
Дзюркотить вода...
Це казки криниченька
Нам розповіда. (Наталя Забіла)

Вихователь: Люди дякують криниці
За її смачну водицю.
А з неї струмок витікає
І в лузі дороги шукає.
Зявляється Водичка із чайником у руках.
Вихователь: Куди це ти біжиш, водичко срібна? —
Водичка: Та влітку дуже я усім потрібн а
Дам сонечку попить, квіткам, корові,
І ти приходь і пий, і будь здоровий!
Водичка пропонує дітям скуштувати її на смак. Вона пригощає дітей питною водою з чайника, розливаючи її в одноразові стаканчики. Діти п'ють за бажанням.
Вихователь: Сама собою річка ця тече,
Маленька річечка, вузенька, як долоня.
Ця річечка — Дніпра тоненька синя доня, Маленька донечка, без імені іще.

Вона тече в городі в нас під кленом,
І наша хата пахне їй борщем.

Цвіте над нею небо здоровенно Солодкими хмаринами з дощем.

Ця річечка тече для клена і для мене,
Її й тоді я бачу, коли сплю.
Я річечку оцю в городі в нас під кленом
Як тата й маму, і як мед люблю. (Микола Вінграновський)

Вихователь: Діти, а хто знає з чого починається річка? (Із струмочка.)
А куди вона несе свою водичку? (В озеро, море, океан.)
А давайте дізнаємося, куди приведе нас цей струмочок?
Водичко, ти нам допоможеш?
Водичка: Звичайно.Ставайте швиденько за мною Я вас поведу за собою.

Діти стають за Водичкою одне за одним, тримаючись за пояс, і поволі рухаються «паровозиком» вздовж струмка. Так вони доходять до озера.

Водичка: В голубому озері
Посеред водички
Граються-змагаються
Рибки невеличкі.
Жабенятам озеро —
Поміж трав калюжа.
У стрибках змагатися
Там їм добре дуже.
А де розходилися
Хвилі, наче гори,
Є китове озеро —
Океан чи море.
А тому, хто змалечку
Полюбив водичку —
Все одно, чи озеро,
Море, а чи річка.
Вихователь: Погляньте, діти, наш струмочок перетворився на озеро, а у ньому пла¬ває рибка. Давайте пограємо у гру «Хто кращий риболов? ».

Гра «Хто кращий риболов?»
Четверо дітей стають навколо озера і за сигналом вихователя починають вудочка¬ми «ловити» рибу кожен у своє відерце. Коли риби в озері не залишилося, усі разом підраховують «улов» і визначають переможця.
Гру можна провести кілька разів, залучаючи інших дітей.

Водичка: Діти, я теж хочу з вами погратись.
Давайте перевіримо, чи ви такі ж прудкі, як водичка.

Гра «Хто швидше наповнить лієчки?»
Ведуча ділить дітей на дві команди. Напроти кожної команди на певній відстані ставить пусту лієчку, а біля першої дитини — відро з водою. Діти по черзі наповню¬ють водою з відра пластиковий стаканчик, і якнайшвидше намагаються донести і ви¬лити воду з нього у лієчку. Порожній стаканчик передають наступній дитині. Перема¬гає та команда, яка першою наповнить лієчки.

Вихователь. Молодці! Ви виявилися дуже прудкими. А тепер давайте пограємо у гру «Словознавці». Я буду ставити запитання, а ви шукатимете по¬трібне слово для відповіді.
Гра «Словознавці»
Як називається комаха, що бігає по воді? (Водомірка.)
Як зовуть того, хто любить воду? (Водолюб.)
Як називають того, хто веде роботи на дні? (Водолаз.)
Як називають того, хто носить воду? (Водонос.)
Як називають казкового жителя водойм? (Водяник.) Як? (Водяник!)
Ще раз — як? (Водяник!!!)

З'являється Водяник з відерцем води.
Водяник. Нащо кликали сюди? Може, хочете води?
Діти. Хто ви, дідусю?
Водяник. Я, малята, Водяник,
У воді я жити звик.
Народився там і ріс,
І сюди води приніс.
А ви гратися любите?
Діти. Так!
Водяник. Ну то пограємо у водяну гру.

Водяна гра
Для участі у грі обирають восьмеро дітей. Ведучий пропонує кожній дитині «пе¬ретворитись» на певну водойму, а саме на: «озеро», «річку», «канал», «море», «стру¬мок», «калюжку», «ставок», «океан». Щоб розпочати гру, ведучий вказує на одного з гравців, а той має назвати свою ігрову роль і ще чиюсь, наприклад, так: «Ставок є, а моря немає». Той, хто отримав роль «моря», каже: «Море-то є, а от океану немає». Тобто дитина називає назву водойми, на яку вона перетворилась, і ще одну назву во¬дойми, на яку «перетворився» хтось інший Ця гра розвиває пам'ять і увагу. Грати слід доти, доки не будуть по кілька разів задіяні усі діти.

Водяник. Молодці, діти, ви гарно знаєте всі водойми, у яких я проживаю.

Водяник показує дітям рослини, що ростуть навколо.
Водяник. Ой, лишенько! Ви тільки-но погляньте!
Кілька днів оці рослинки
Не пили ані краплинки.
Нумо, друзі, поливати —
Їх водою напувати.

Діти беруть лієчки.
Дитина з лієчкою:
Наші лієчки нові,
Як хмаринки дощові.
Ми поллємо квіти,
Кущикові віти,
Квіточки, травичку
І суху земличку.

Діти поливають квіти у квітнику.

Водяник: Молодці, діти, допомогли рослинкам. А ви любите гратись піском?
Діти: Так!
Водяник: Хто з вас знає, що слід зробити, щоб підготувати пісок до ігор?
Діти: Пісок слід намочити, щоб він не розсипався, а ліпився.
Водяник: Тож давайте підготуємо пісок до наступної гри.
Діти поливають пісок, і Водяник проводить гру «Пасочки».

Гра «Пасочки»
У грі беруть участь четверо дітей. Кожен гравець отримує форму для пісочної па¬сочки і совочок. Гравцям дається завдання якнайшвидше виготовити певну кількість пасочок з піску. За командою ведучого гравці починають виготовляти пасочки з піску. Виграє той, хто найшвидше справиться із завданням. При цьому пасочки з піску ма¬ють бути міцними і не розсипатися.

Водяник: Пасочки готові?
Та які ж чудові!
А тепер слід вимити руки.
Діти: Були ми землерийками,
А стали водомийками!
Водичка зливає дітям воду з лієчок на руки, подає рушнички.

Водяник: Чисті рушнички свідчать, що усі діти гарно вимили руки. Молодці! По¬гляньте, а у Водички в лієчці ще й водичка залишилася.
От яка вона в нас економна.

Водичка. Так, воду треба економити, адже без неї не може жити жодна істота і жодна рослинка. Але, на жаль, дехто дуже нерозважливо витрачає воду. Ось послухайте вірш про такого комара.

Цебенить вода із крана,
Набігає повна ванна.
Для слона це? Бегемота?
Для дельфіна? Кашалота?
Ще біжить вода, ще трішки —
І комар помиє ніжки! (Олександр Коваленко)

Водяник: Так, часом і люди бувають отакими комарами. Але ж ви, дітки, не такі, правда? Хочу дати вам ще одне доручення. Погляньте, ось тут після до-щику утворилися калюжки — мої онучки (показує намальовані на ас¬фальті калюжки). Але вони такі пустунки — повтікали зі своїх місць. Допоможіть мені своїх онучок-пустунок повернути на свої місця. Будь¬те уважні, не переплутайте!

Діти розкладають паперові калюжки на відповідні контури на асфальті.

Водяник: Ще вас дуже попрошу,
Щоб у води срібні
Ви не кидали сміття,
Речі непотрібні.
Щоб там, де купалися і гралися,
Папірці і пляшки не валялися.
Природі ж ви не вороги?
Хай буде чисто навкруги!

Діти (разом): Природі ми не вороги!
Хай буде чисто навкруги!
Діти (по черзі): Спасибі, дідусю, що попри всі справи
До нас ти прийшов, і було так цікаво!

Водичці скажи, що на тебе чекає:
Що будем її берегти — хай це знає!

Дорослим також пам'ятати важливо,
Що нам без води обійтись неможливо!

Діти (разом): Давайте ж бо митись, купатись,
Стрибати, пірнати, плескатись,
У мисці, в басейні, у ванні,
У річці, в струмку, в океані,
У озері, в морі, кругом і завжди
Слава краплинам води!
(Корній Чуковський)

Водяник і Водичка запрошують дітей поплавати у басейні.

Журнал «Вихователь-методист дошкільного закладу» № 6 червень 2011 :tender:

Наташа53
22.03.2012, 19:42
КВІТКОВЕ КОРОЛЫВСТВО(Музична казка)

(На східцях сцени з двох сторін по дві дівчинки-квіточки).

Дівчинка 1. Казка — це життя, це світ, тільки бачиш його ти непростим оком. На світ казки треба дивитися так, як ти його сприймаєш серцем. Якщо таке відчуття є, значить ти в казці.

Дівчинка 2. Пора відправлятися в далекі мандри. Наші маленькі друзі, сідайте разом із героями казки на золотий кораблик — і в дорогу, до великого Квіткового королівства.

Дівчинка 3. сонце в мандрівку нас закликає, про дорогу веселу оповідає. Ідіть, мої любі, під ноги дивіться, травам і квітам ніжно поклоніться.

Дівчинка 4. Несіть же їм ласку у кожній долонці. Разом з промінням веселого сонця. Хай же мандрівка казкою стане, Про неї розкажете татові й мамі.

(Звучить музика).

Казкар (сідає на килимок і розказує казку).

Було це так давно, що я вже ледве пам'ятаю. Дуже далеко, на вершині гори, розкинулось Квіткове королівство, яким правив сам король. Жив він з єдиною дочкою-принцесою, яка бавилась зі своїми друзями-квіточками й слухала поради доброї Феї.

(Звучить музика).

(Тихенько відкриваються штори: на сцені квіти в зимовій сплячці. У глибині сцени — трон, на якому спить король і принцеса. Почувши музику, вона прокидається).

Принцеса. І сонечко так високо, і пташки співають, а я ще й досі сплю. Подивлюсь на своїх друзів, чи не проснулись часом вони. Що ж, мої дорогі! Подрімайте ще. Скоро завітає до нас добра Фея та допоможе вам прокинутися від довгої сплячки. І знову ми будемо разом.

Ой, лишенько: татко ще спить. Татку, татусю, прокидайся! Це вже до нас весна завітала.

К о р о л ь. Ой як не хочеться вставати. Такі солодкі сни сняться.

(Звучить музика, виходить добра Фея).

Фея. Добрий день, любі малята! Ми зібралися сьогодні з вами, щоб познайомитися з квітками. У кожної з них є своя таємниця. І знати про це вам треба.

Скільки тут квітів! Тільки вони всі сплять. Ось троянда чайна, її сусідки-— скромні нагідки, гладіолуси, матіоли. Усіх не злічите ніяк. Стільки їх довкола!

(Паличкою торкається до кожної квіточки, вони прокидаються. Король із принцесою йдуть на авансцену).

Принцеса. Яка це радість знову бути разом зі своїми друзями-квіточками. Правда, татусю?

Король. Звичайно, моє серденько.

Принцеса. Я хочу про щось тебе попросити. Тільки ти спочатку дай слово, що не відмовиш мені.

Король. Звичайно, моя крихітко! Невже ти думаєш, що я своїй єдиній донечці можу відмовити.

Принцеса. Я дуже хотіла б влаштувати великий квітковий бал і запросити багато гостей. Ти згоден?

Король. Так, але я ще й вирішив зробити тобі сюрприз: запросив до нас на бал чарівного принца з іншого королівства.

Принцеса. Невже? Я тебе сильно-сильно люблю. Ти в мене найкращий і найдобріший. Татку, а який той принц? Гарний? К о р о л ь. Не лише гарний, а й чарівний! (Зміна декорацій).

Казкар. Не за пущами густими, не за горами крутими, зовсім близько звідсіля, де барвінок в'ється, чарівна лежить земля — Королівством зветься. О 12 годині там почався великий королівський бал.

(Сцена відкривається. Звучить музика. Усі танцюють "Падеграс", а збоку підглядає зла Фея. Після танцю квіти і придворні виходять. Звучить музика, і на сцені появляється зла Фея, яка танцює).

Фея. Я є така, як є, я дикий витвір ночі.

Покликання моє — брехати людям в очі.

Я мати — брехунам, я — бабуся брехунятам.

Брешу я тут і там, невтомна і завзята!

Нема для мене меж, я купа зла і скверни.

Зі мною світ пройдеш, але назад не вернеш.

(Ховається за штору. Входять розбійники).

Розбійник 1.

Нас навіть сіяти не треба. Ми просто скрізь, ми, як і ви.

Лиш ви пнетеся до неба, а наш девіз — лютуй, дави!

Розбійник 2.

Пали! Кради! Бреши! Обманюй!

І намовляй, і обмовляй.

Знущайся! Скривджуй, переманюй,

Ламай, мордуй, коли, стріляй!

Зла Фея. З'явились ви якраз на час. Тсс! Без гармидеру і крику.

Я посвятити хочу вас у таємницю превелику.

У Квітковому королівстві, де проходить бал, принцеса вихваляється своєю красою. Але ж справжня краса — це-я. Якомога скоріше викрадіть її, щоб не побачила вона чарівного принца, за якого я збираюсь вийти заміж.

Він буде мій! А її приведіть до мене, де вона навіки засне мертвим сном. А на вас чекає велика винагорода!

Розбійники. Ми готові, наша повелителько!

(Сцена закривається).

Казкар. А в королівстві продовжується бал. Веселяться всі, хто тут живе. Навіть сам король.

(Сцена відкривається. Звучить музика. Усі танцюють, принцеса вибігає на авансцену й виглядає, чи не їде принц. А тим часом розбійники, які були неподалік, схопили принцесу й тікають. На сцені появляється зла Фея, яка заморожує всіх).

Казкар. Усе було б добре, якби не клята чарівниця — зла Фея, яка довго мудрувала над тим, як викрасти принцесу. Дочекавшись слушного моменту, коли всі квіти проснулись від довгої сплячки і в честь цього принцеса Влаштувала квітковий бал, лиха Фея, змовившись із розбійниками, викрадає єдину королівську дочку, а всіх придворних з квіточками заморожує.

(Появляється добра Фея).

Добра Фея. Ой лишенько! Що ж це з нашим королівством, квіточками? А де ж принцеса?

Рожинка! Чує моє серце велику біду. Якось треба допомогти нашим бідолашним. Прокидайтеся, мої дорогенькі!

(Усі проснулися, дуже зажурені).

Король. Доню, донечко моя єдина! Куди ж понесли тебе ті злі лиходії? Як тепер мені без тебе жити?

Наказую сумну звістку рознести по всій країні.

Для зачитання царського указу запросити міністра королівства.

Придворний. Його величність міністр королівства — Порту-ла-мак.

Міністр. Хто розшукає та визволить мою Рожинку, той буде правити Квітковим королівством, за того видам свою дочку. Король Півоній.

(Завіса закривається. Зміна декорацій. На сцені хатка Вовчика, криниця й печера).

Казкар.І на квітковий край опустився сум і страх. Усе довкола, стало сіре, мов печаль! У країні -— сум і жаль! Щойно барви вигравали, світу радість дарували. Де в країні чарівній радості хоч зерно? Хто красу поверне їй? Хто їй барви поверне?

(Входить принц).

Принц. Одержавши запрошення на бал, швидко зібравшись, я відправився в дорогу, але тут зустрів гінця, який розносив сумну звістку про викрадення чарівної принцеси. Не гаючи часу, я подався на розшук. А може з вас хтось підкаже, куди податися мені? До кого звернутися?

Із залу. Спитай у жабок!

П р й н ц. Я щиро вдячний за пораду. Ну що ж! Будьте здорові!

(Звучить музика. Принц зустрічає жабок, які співають).

Принц. Доброго здоров'я, жабки-квакушки! Може, ви бачили, куди понесли розбійники нашу Рожинку? ; ,

Ж а б к и. Ні! Ми тільки те й знаєм, що в болоті бавит-ись!' Зате добре, що в дрімучому лісі живе старий вовк, який обов'язково тобі щось підкаже.

П р и н ц. Ну що ж! І на цьому спасибі.

(На сцені хатка вовка, криничка й печера. Принц піднімається на сцену й прямує до хатки).

Вовк. Здавна в тім гаю ночую.

Уперше людський голос чую.

Хто тут плаче? Хто тут є —

вовкам спати не дає?

Ах, це ти, хлопчик нечемний,

Лементуєш в лісі темнім,

Шелестиш в гаю моі'м.

Ось я вмить тебе і з'їм,

Руки, ноги зв'яжу,

На вечерю згризу.

Принц. Вовчику-братику! Допоможи мені в біді великій. За це я тобі в пригоді стану. Може, ти бачив, куди понесли розбішїики чарівну принцесу?

Вовк. Мені цього не знати. Але ти не засмучуйся. Біля старої скелі є криниця, яка знає всі таємниці.

П р и н ц. Дякую тобі, вовчику-братику!

(Принц вирушає до криниці й зникає в лісі. Звучить музика. На сцену виходять розбійники, сідають).

Розбійник 1. Ох і намучились ми! Вередливе попалось 'дівчисько. Але нічого. Ось-ось повинна підійти наша повелителька, яка принесе нам велику винагороду. Ох і заживемо ми тоді.

Розбійник 2. Як їсти хочеться, аж скелі гриземо! Уже всіх кажанів подушили й насмажили!

(Із-за каменя Геркулес кинув яблуко. Вони всі кидаються на нього, а Геркулес в'яже їх шнурком).

Р о з б і й н й к 3. Ой юначе милостивий, відпусти всіх нас ти з миром. Більше не будем, щоб я вмер!

Геркулес. Ні, злочинна ти личина.

Претяжка твоя провина.

Не мине тобі дарма.

На ганьбу, на осуд люду

Одведу всіх вас до суду,

Жде давно всіх вас тюрма.

(Геркулес виводить розбійників. - Принц підходить до кринички. Заглядає всередину).

Криниця. Я тут лежу сто тисяч літ,

Перетворилася на лід

Вода моя.

Заглянь у люстро крижане,

Що хочеш, запитай мейе:

Все знаю я...

Принц. Скажи мені, криниченько моя, де ділася принцесонька моя?

Криниця. Гай, гай! Знаю, добрий юначе, знаю. Але шлях твій буде нелегкий. І встигнути мусиш до заходу сонця, поки- спить зла Фея.

У темних борах, у глибоких ярах все чорне — і квіти, і трави. Чорнющі берези, тополі, дуби, суниці, горіхи, гриби. З комах там живуть лиш одні таргани. Птахи не літають - хіба кажани. Там кублище чорне для себе звило лихе і потворне ненависне зло.

У тім гнізді є скриня. А в скрині — зло. Всередині знайдеш записку, як визволити принцесу.

Принц. Спасибі, добра криничко. Не знаю, чим і віддячити тобі. Але я ще повернуся.

Кр и н и ц я. Поспішай!

(Звучить тривожна музика. Принц підходить до печери, заходить туди, хапає скриню, відкриває та забирає зло.-Зла Фея кам'яніє, її чари закінчились. Принц читає записку).

Принц. Твій шлях пролягає на північ. За високими скелями, у долині, яру, є володіння злої Феї. Там і лежить твоя королівна. І тільки поцілунок принца зможе розбудити її зі сну.

К а з к а р. Не гаючи часу, наш принц вирушив у дорогу. Ще багато перешкод прийшлося подолати йому. Але він витримав усі труднощі й упевнено дійшов до своєї мети.

(На сцені ложе, на якому спить принцеса. Принц підходить ближче, приглядається, поправляє одяг, гладить по обличчю та боязко цілує принцесу. Вона просинається).

Принцеса. Ой, як я довго спала. А хто ти,- добрий юначе?

П р й н ц. Це не так важливо. Добре, що ми разом. Нам треба поспішати у твоє королівство, де на тебе чекають батько з твоїми друзями.

К а з к а р. І знайшовся добродар — царства вся надія. Що здолав він силу чар Феї-лиходії.

(Звучить музика. Жабки співають і танцюють. На сцені квіти та придворні стоять в зажурі. Тут появляються принц і принцеса).

Принцеса. Годі плакати! Я жива! А Настур-Канін — мій і ваш рятівник.

Король. Рожинко моя! Доню моя єдина! Я вже виплакав усі сльози і думав, що вже не побачу тебе. Спасибі, відважний лицарю! (Цілує принца).

Для виконання й зачитання королівського указу запросити міністра.

Міністр. Королівський указ.

Відважного лицаря — принца Настур-Канна — я оголошую королем Квіткового королівства і віддаю за нього свою дочку. Цю радісну звістку розголосити по всій країні й людей нашого чудового краю запросити на весілля.

Король Півоній

Казкар. Знову країну казкову одягнено в обнову. Вона стала дуже, дуже гарна, різнобарвна, запашна. Недаремно чарівна.

(Усі танцюють "Вальс ", а король свою корону передає принцу).

Казкар. Таке весілля справляли, що весь мир скликали! І я там був, мед-вино пив, хоч у роті не було, а по бороді текло. Бувайте здорові! (На авансцену виходять квіточки).

Квітка 1. Ось і казочка скінчилась чарівна.

Кликала з собою нас вона,

Повела в країну квіткових фарб,

І відкрила перед вами цінний скарб.

Квітка 2. Скарб добра, краси, любові,

до барвінку в чистім полі,

до маленької пташини,

до червоної калини.

Квітка 3. Хай ваша хата буде багата

І хлібом, і сіллю, і великим добром,

І добрим здоров'ям, і піснею, і злагодою,

І сімейним теплом.

Ллорхен
14.05.2012, 06:28
СВЯТО ФУТБОЛУ ПРИЙШЛО В УКРАЇНУ

Зала святково прикрашена – на ц.ст. висить макет сонця, поруч стоїть велика корзина, до якої прив’язані різнокольорові кульки і прикрашають фото або картинки різних країн Європи. Звучить запис веселої української мелодії.

Ведуча: Над землею сонце встало,
Путь-дорогу осіяло.
Добрий ранок, Чорне море!
Добрий день, Карпатські гори!
Над землею пісня лине —
Це для тебе, Україно!
Гарна путь, славна путь —
Українські діти йдуть!

Під веселу українську народну музику заходять діти в національних костюмах, тримаючи в руках жовті та сині стрічки.
Діти (по черзі)
На білому світі є різні країни,
Де ріки, ліси і лани.
Та тільки одна на землі Україна,
А ми — її доньки й сини.
Усюди є небо, і зорі скрізь сяють,
І квіти усюди ростуть.
Та тільки одну Батьківщину ми маєм:
Діти (разом)
Її Україною звуть!

ПІСНЯ ПРО УКРАЇНУ

Вед: Діти, ви всі мабуть знаєте, що в цьому році, влітку в нашій країні відбудуться незвичайні змагання і ми присвячуємо наше свято саме до цієї події. Я, думаю, що ви легко зараз відгадаєте, що я маю на увазі.
Бігають по полю діти,
Щоб м’ячем оволодіти.
М’яч в воротах – супергол!
Як ця зветься гра?............

Діти: Футбол!

Вед: Так, це чемпіонат Європи з футболу і називається він ЄВРО-2012.
(Звучить гімн чемпіонату)
Дит: Свято футболу прийшло в Україну -
в кожне містечко, у кожне село,
ми вболіваємо кожну хвилину,
дійства такого ще в нас не було.

ДИТ:Свято футболу прийшло в Україну -
в кожен будинок, у кожну сім'ю,
татові й мамі, доньці і сину
показує гра всю чарівність свою.

Вед: Євро, євро-двадцять дванадцять!
Нас переповнює радість і щастя!
Всі кричимо - удар, штанга, гол!
Євро-дванадцять - ми любим футбол!
Звучить гімн ЕВРО 2012.
Діти, я хочу вам запропонувати, полетіти на повітряній кулі по країнах Європи і
самім запросити всіх вболівальників футболу, в гості до нашої країни. Згодні?

Діти: Так!

Вед: Відгадайте, хто поведе вас по країнах Європи?

Він кругленький веселунчик,
І моторний пострибунчик.
Навіть грають ним у квач,
Здогадались хто він?........ .

Діти: М’яч!

Вед:Так вірно! Ось вам чарівна кулька яка поведе вас по різних країнах. І допоможе знайти справжніх вболівальників футболу, і не забувайте вітатися!

Вед: Можна поїздом доїхати,
Можна сісти в літак та літати
А сьогодні куля повітряна
Буде щиро дітей зустрічати.
Щасливої дороги!

Дит: Рушаємо в політ
Сідайте всі зручніше,
.
Дит: До нових країн
Нас куля усіх кличе!

Дит: Куля чарівна піднімається,
Подорож наша починається!

Звучить пісня «Повітряна куля», запалюється гірлянда на корзині.

Виходить англієць
Англієць: Гуд Монінг Чілдрен.

Дит: Гуд монінг!

Дит: Скажіть будь ласка, як називається Ваша країна?
Англієць: Моя країна називається Англія.
Англійська мова не складна –
Вона цікава й чарівна.
Як добре ви англійську будете вивчати,
То зможете в країни різні мандрувати.

АНГЛІЙСЬКА ПІСНЯ (на англійський мові)

Дит: Літак над Лондоном кружляє
У тумані б’є Біг Бен.
З мерседеса вилізає
Елегантний джентльмен.
Дит: Джентльмени ми поважні,
До гостей ми всі уважні.
Любимо в футбол ми грати
За команду вболювати.

ТАНОК ДЖЕНТЕЛЬМЕНОВ

Дит: Ось запрошення приймайте,
Та за свою команду вболівайте!

Англ. Гудбай!

2 дит: Куля повітряна всіх нас чекає,
Інша країна нас привітає!

Звучить пісня «На повітряній кулі»

Виходить француженка під фонограму французької пісні.

Дит: Здравствуйте мадам, ми раді з Вами зустрітися

Француженка: Бонжур \ здрастуйте.

Дит: Ви чуєте в цій країні здрастуйте значить бонжур. Давайте привітаємося: Бонжур мадам.
Скажіть будь ласка, як називається Ваша країна ?

Француженка: Наша країна називається Франція. Ласкаво просимо в нашу країну,
Ми вас хочем привітати
І Париж вам показати,
Скажемо, шерше ля фам
Ми даруєм вальс цей вам.

ТАНОК З КВІТАМИ «ПОД НЕБОМ ПАРИЖА»

Франц: Оревуар!

ІНСЦЕНІВКИ ФАКІРА З ТАНЦІВНИЦЯМИ.

Діти: Добрий день!
Факір: Мерхаба!
Діти: Як називається ваша країни?
Факір: Турция!
Дит.: О, Турція! Мечеть на 3-х морях!
Де гори – купола і мінарети.
Дит: Де зорі сиплються ізюмом,
І солодко з рахат лукумом.

Виходить ковбой. (шляпа на голові)

Ковбой: Хеллоу!
Діти: Хеллоу! Скажіть будь ласка, як називається Ваша країна?
Ковбой: Америка!

Дит: Ми із західній країни,
Тут снігів немає нині.
Люди тут сміливі, дужі,
До таночків не байдужі.
Дит: Ми, хлопчини знаймо діло,
Верхи їздим дуже вміло,
ВсІ без промаху стріляють,
Нас, ковбої називають!

ТАНОК КОВБОЇВ

Дит: Ось запрошення тримайте,
Та у гості завітайте!
Грати будемо в футбол
Та кричати разом :
Всі: «ГОЛ!»

Ковбой: Дякуємо! Хай!

Дит: До побачення! Хай!!!

Звучить японська музика

Дівчина: Коннитива! (Добрий день)
Діти: Добрий день! Скажіть будь ласка, як називається ваша країна?
Дівч.: ЯПОНІЯ!
Наметами квітучими рясніє
Із сакури весняна заметіль.
І Токіо вітає нині
Своїх гостей на святі веснянім.

ТАНОК З ВЕЄРАМИ

Дит: Ось запрошення тримайте,
Та у гості завітайте!
Грати будемо в футбол
Та кричати разом :
Всі: «ГОЛ!»
Дівч: Дякуємо! Сайонара! (до побачення)

Дит: До побачення! Сайонара!

І Україна (Батьківщина, рідна країна) нас зустрічає.

Дит: У всьому світі, кожен зна Є Батьківщина лиш одна. І в нас вона одна єдина, Наша рідна…..УКРАЇНА
Дит: І як би не склалось, де б ми не бували – У мандрах, в далекім краю. Та серцем синівським ми не забудем Про неньку – Вітчизну свою!
Дит:Усі однаково ми плачем, сміємося, Усім потрібен кисень і вода. Поляк, іспанець, українець – зберемося! І збережем планету – бо вона одна!
Пісня «МЫ ХОТИМ, ЧТОБ ПТИЦЫ ПЕЛИ…»
( пісня про мир, дружбу.)

Кравченко Мария
21.05.2012, 20:34
Я его слепила из того, что было...
День захисту дітей( у нас в июне сборная со всех детсадов, поэтому все строим на взрослых, спасибо всем за идеи)

Ведуча1: Діти, сьогодні 1 червня і ми з вами зібрались, щоб відсвяткувати День захисту дітей.

Ведуча2. Свято літечка в садочку,
Прокидайся дітвора.
Свято сонця, сміху, квітів –
Веселитися пора.

Ведуча1.
Птахи весело співають,
Ліс та луки звеселяють.
Все у пишному вбранні,
Бо чудові влітку дні.

Ведуча2
Коли у небі сонечко сміється,
А в полі, лузі квіти розквітають,
Тоді нас всіх із цим прекрасним святом,
З Днем захисту дітей завжди вітають.

4. Всі вдячні літу: і дорослі. і малі,
І посмішки лунають всюди.
Хай дружать діти на землі,
У мирі й щасті живуть люди.
Під музику заходить Літо.

Літо:Добрий день, любі діти!
До вас прийшло у гості Літо.
З літніми дарами,
З літніми дощами,
З сонечком тепленьким,
З кожним днем ясненьким.
А ви любите гратися? Я пропоную вам погратися у гру»Сонечко і дощик»

Гра «Сонечко і дощик»

Літо:Хочу вам сказати
На прощання ,діти,
Літо тільки почалося,
Буде час радіти,
Щоб купатись, засмагати
І набратись сили.
То ж зростайте ви, малята,
Дужі і щасливі.( Літо йде)

Заходить Фея.
Фея: Вітаю усіх вас з Днем захисту дітей і хочу вас запросити на Острів розваг, на якому чула, що захований солодкий скарб.
Діти, а ви любите солодощі?
Діти: Любимо.
Фея: Але потрапити на острів можуть лише мешканці нашого літнього табору «Сонечко» Ви готові ними стати?
Діти :Так!
Фея: Для цього я хочу вручити кожному з вас чарівну стрічку, яка поведе вас у веселу подорож до літа.
Синій колір є у неба,
Жовтий колір є у хліба,
Сад в зелений одягнувся
Кавун – червоним посміхнувся.
Фіолетовий - у слив
Колір свій у апельсин.
( після кожного кольору фея дарує дітям кожної групи стрічки певного кольору, які вони зав’язують на шию.)
А тепер потрібно підняти прапор нашого літнього табору і вирушити на чарівний острів.
( виходять представники з кожної групи і піднімають прапор)
Потрапити на цей острів нам допоможе чарівна музика і весела аеробіка.
Аеробіка під пісню «Бананамама» гр. «Непоседы»
Фея: Щось не бачу я чарівного острова, мабуть, чарівна музика не допомогла, думаю, нам хтось заважає.
Під музику заходить пірат.
Пірат: Що, на Острів розваг зібрались, солодкого скарбу захотілось? А я вам цього не дозволю!
Фея: Пірате, сьогодні таке велике свято – День захисту дітей, а ти хочеш образити малят і зіпсувати свято. Їм так хочеться знайти солодкий скарб, не гнівайся, а краще допоможи нам.
Пірат: Ну добре, але на вас чекають справжні випробування, ви готові до них?
Діти: Готові.
Пірат: Скарб можуть знайти лише спритні.
Фея: А наші діти справді дуже спритні.
Пірат: А я зараз перевірю.
Естафети «Зірви банани» , « Передай м’яч».
Пірат: Бачу діти, ви дуже спритні, швидко зібрали урожай бананів, швидко передавали м’ячі, але наймолодші діти ще не показали своєї спритності.
Фея: Діти ясельної групи хочуть з тобою пограти у гру « Діти і ведмідь».
Пірат: Добре я буду Ведмедем, а вони, звичайно, дітьми.
Гра «Діти і ведмідь».
Пірат: Які молодці, маленькі, а такі спритні. А тепер я хочу перевірити, чи розумні діти?
Фея: Що ж, давай перевіримо.
Пірат: Я буду читати уривки з казок, а ви будете відгадувати?
1.Посадив дід ріпку. І виросла ріпка велика-превелика. Став дід ту ріпку із землі рвати. Тягне, тягне – вирвати не може. (« Ріпка»)

2. Жили собі дід та баба. І такі вони були бідні – нічого не мали, що зароблять, те й проїдять, та й нема. От баба й напалась на діда.
- Зроби мені, діду солом’яного бичка та осмоли його смолою. («Солом’яний бичок»).

3.Повернеться було коза, та й стукає у двері і заспіває.
- Козенятка, діточки! Відімкніться, відчиніться
– Ваша мати прийшла. полочка принесла. (« Вовк та семеро козенят»)

Пірат: Молодці, малята, казки добре знаєте. отже дійсно солодкий скарб саме для вас. Їжте на здоров’я.
А мені час прощатись з вами. До побачення!
(Пірат виходить)
(залітає на мітлі Баба Яга)

Баба Яга: А я їх шукаю! І в лісі нема, і на галявині нема, і на річці нема, і у хаті нема. А вони ось де заховалися.

Фея:: Чого ж ти, бабусенько, розкричалася, лякаєш наших малят?
Баба Яга: Чого ж мені не кричати та не лякати, якщо я сама перелякана! Ось , подивися, ( показує запрошення) Запросили мене діти до себе на свято, а самі не написали куди приходити. Я їх шукаю цілий день. Я для них принесла чудову гру.

Баба Яга: Оголошую гру «Чарівний віничок»
Ти лети, чарівний віник,
Прямо, косо по руках.
Хто його із вас спіймає,
Затанцює гопака.
(проводиться гра)
Весело так у вас, і залишати вас не хочеться. Але мені час вже до лісу, мене там теж друзі чекають. Бувайте!

Фея: Вітаю ще раз усіх вас з великим дитячим святом, бажаю радості вірних друзів та гарного літнього відпочинку.

Ведуча1: Ось і прийшло до нас літо.
Здрастуй, Літо! Здрастуй, Літо!
Теплим сонечком зігріте.
Здрастуй поле і лісок!
Здрастуй, річка і пісок!

Ведуча2: Сонячним квітом вирує наш час.
Світле дитинство – веселка ясна.
Райдужну днину і помах крила –
Діти щасливі – це квіти в саду!

Пісня «Дитинства світ»

Alena11
22.05.2012, 21:13
День захисту дітей
Вед.1.Доброго дня!
Вед.2.Вітаємо вас!
Вед.1.Ось ми і дочекались літа,
Перше червня –ваша втіха,
Бо цей день у всьому світі,
Приурочили вам, дітям!
Вед. 2. Все навкруги у квітах,
Променів сонця багато-
На планеті Земля наші діти
Відзначають нині свято.
Вед.1. Літо крокує впевненою ходою, наближаючи всіх до пори сонця, засмаги, відпочинку.
Вед.2. Сама природа надихає нас, вимагаючи бути привітними, щирими красивими і веселими.
Вед.1. І саме сьогодні, 1 червня, весь світ відзначає Міжнародний день захисту дітей.
ПІСНЯ «ЕСЛИ ВЕСЕЛО ЖИВЕТСЯ».
Дит.1. День дитинства, миру на Землі,
Наше літо ніжиться в теплі.
В день дитинства-в селах, у містах
У дітей усмішки на вустах.
Дит. 2. Найбільше ми хочем, щоб мир був на світі,
Як небо-у зорях, а сад наш у квітах.
Найбільше ми хочем , щоб сонце щоранку
Віталось із нами, присівши на ганку.
ТАНОК ЗІ СТРІЧКАМИ.
Дит1 .До батька й мами хай лунає слово-
Воно для нас, мов доля веселкова,
Бо без батьків чого ми в світі варті-
Без ласки мами-і строгості тата?
Тож хай про них пісня лунає-
Дорожчих в житті –нікого немає!
ПІСНЯ ПРО МАМУ.
Чути гуркіт пропелера. З’ являється Карлсон.
Вед.1. А хто ж це завітав до нас на свято?
Карлсон. А ось і я, привіт, друзі! Це я- Карлсон,самий розумний, вихований, спритний і кмітливий чоловік в повному розквіті сил на свято до вас прилетів.
Вед.2. Мені здається, що ви трохи перебільшуєте.
Вед. 1. Наші малята теж виховані, розумні, спритні та кмітливі.
Карлсон. Ой, я забув привітати вас…Малята! Вітаю вас зі святом дитинства!
Вед.1. А що ви найбільше любили робити в дитинстві?
Карлсон. Дивне запитання. В дитинстві я найбільше любив грати в ігри, відгадувати загадки, брати участь у вікторинах та перемагати в конкурсах.
Вед.2. Дивно… Нічого не змінилося. Діти, а ви також любите ігри, конкурси та вікторини?
Карлсон. Кожен дорослий мріє побути хоч трохи дитиною і знайти нових друзів! І сьогодні ,нарешті, моя мрія здійсниться. Не повинні ми на святі скучати, будем разом дружно в ігри грати.
Свято –це найвищий клас!
Ось розминочка для вас.
ГРА-РОЗМИНКА З КАРЛСОНОМ.
Руки в боки, туп ногою!
Все повторюйте за мною.
Туп, туп, щоб не скучно,
Потупцюєм разом гучно.
Ми веселі та сміливі,
Пострибаємо на лівій.
І чорняві, і біляві-
Пострибаємо на правій.
Наче дзиги ми верткі-
Закрутились дітлахи.
Позгинались у поклоні,
Ваші оплески в долоні!
Гра ,звичайно , ця цікава,
Але є серйозна справа.
ГРА
ГРА
Карлсон. Я бачу, любі малята, що впоратися з такими складними завданнями допомогла дружба між вами.
Вед.1. Давайте будем всі дружить,
Як пташка-з небом,
Як з лугом-вітер.
Вітрило-з морем,
Трава з дощами,
Як дружить сонце
Веселе з нами.
ПІСНЯ «УЛЫБКА».
ТАНОК УТЯТ.
Карлсон. А ну спробуйте відгадати мої загадки про дружбу.
Всюду вместе ты и я
Ведь мы верные…( друзья);
Выручит из беды всегда
Друга верного …(рука);
Друг на помощь мне прийдет
Никогда не…(подведет).
Карлсон. Любі малята, бачу, що ви справжні друзі! Я дуже радий, що опинився на вашому святі.
Вед.1.Карлсоне,пригадай, будь ласка, свій улюблений танок дитинства.
Карлсон . В дитинстві я дуже любив танцювати один танок…
Вед.2. Який? Може ти знами потанцюєш?
Карлсон. Із задоволенням! Насправді, я про це й мріяв!
Вед.1. То ж давайте танцювати! Сьогодні здійсняються всі мрії!
ТАНОК «БУГІ-ВУГІ».
Карлсон. В мене є ще бажання. Та ні, не одне…
Я хочу щоб сонце світило,
Співали би дзвінко пташки,
Щоб люди були би щасливі,
У мирі зростали усі дітлахи.
Вед.2.Милий Карлсоне, твої бажання співпадають з бажаннями усіх людей на планеті Земля. І про це співають наші малята.
ПІСНЯ
Вед.2.Дорогі діти! Життя дійсно прекрасне і треба тільки навчитися його любити і цінувати. Воно дарує нам безліч приємних днів, одним з яких є цей день.
Карлсон. Дорогі малята! Я хочу пригостити вас солодощами і побажати, щоб усі ваші мрії обов’язково збулися. До побачення мої нові друзі! Мені дуже сподобалося ваше свято. До нових зустрічей!

нонна
29.05.2012, 18:55
наше День захисту дітей.docx (http://narod.ru/disk/51024931001.044c44bb69884551fb38eb9c1f33f05c/%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B5%20%20%D0%94%D0%B5%D0%BD%D1%8C%20%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%83%20%D0%B4%D1%96%D1%82%D0%B5%D0%B9.docx.html)

Ллорхен
29.05.2012, 21:40
Интернетовская солянка. Написала так, чтобы сделать за два дня. Построен на взрослых персонажах:
Кот Леопольд и Мыши.
День захисту дітей
2012 р.

Вед: Гей, дорослі і малята,
Всіх ми раді привітати!
Всіх запрошуєм на свято!
Буде посмішок багато,
Буде радість, буде казка,
Відпочиньте всі, будь ласка!
Сьогодні – 1 червня – День захисту дітей.
Отож часу не гаймо, багато в нас ідей.
Дужче музика заграє, наше свято вже триває.
Маєте настрій чудовий ви
І навкруг лунають пісні.

Пісня КОТА ЛЕОПОЛЬДА

(виїжджає на велосипеді тримаючи в руках букет квітів)
Кіт: Я з доброї казки до вас завітав,
Мене кожна дитина, напевне, впізнала.
Котом Леопольдом звуть мене в народі,
Долаю я зло, помагаю незгоді.
Добротою я славлюсь і мужністю теж,
Від мене ти, друже, багато візьмеш.
Не повинні ми на святі скучати, будем разом дружно в ігри грати.
Свято – це найвищий клас! Ось розминочка для вас.

(під веселу музику)
1 купл.:1,2,3,4,5! Будемо в дитинство грать.
Раз! В долоні плеснули.
Два! Ногою тупнули.
Три, чотири! Піднялись,
Дружно за руки взялись,
П’ять! Кінчаймо рахувати
Як в дитинстві будем грати. (плескають один одному в долоні)

2 купл.: (повт 3 стр.)
Три! Присіли, піднялись.
Чотири! Ми за ручки всі взялись
П’ять! Коло зробимо найширше
Затанцюймо якнайліпше (танок каченят)

3 купл.: (повт. 3стр.)
Три, чотири розійдись,
Та на місце повернись.
П’ять! Кічнаєм рахувати,
Починаємо співати. (пісня «Улыбка»)

Кіт: Молодці малята впорались з завданням.

(Звучить музика на самокатах виїжджають і кричать Миші.)
1. Ну ось сьогодні я ще одну шкоду зробила: насипала в компот сіль. Нехай тепер вип’ють солоненького компотику . (оглядаються) Ага! Сюди нам і треба!
2. Куди сюди?

1. Куди, куди… Да сюди, де так багато дітей, ми будемо з них робити своїх помічників!
Я просто відчуваю , що котяра близько десь.
В діток миттю ми дізнаємось де він є, хай йому грець! (вигукуючи, шукають Кота поміж дітей). Виходь, Леопольд , підлий боягуз!!

Кіт: (виходить) Друзі, давайте жити дружно!

Миші разом: Ні, не хочемо!!! А, що це у вас тут за свято?

Кіт: В нас сьогодні свято всіх дітей, які за цей рік підросли, стали розумнішими, дорослими. Ми прийшли сюди веселитися.

Миші: Ось ці малявки – шмакодявки великі?! Ой, розсмішили! Так і хочеться дати їм
пустушку, щоб такі маленькі посмоктали.

Кіт: Почекайте, почекайте, щоб насправді побачити як наші дітки подорослішали давайте їх перевіримо в танцях, іграх, піснях.

Миші: Перевірити? Будь ласка! (беруть м’яч) Ось м’яч , Хто його не спіймай той не виріс, а так і залишився маленьким. (Починає кидати безпорядку, обманюючи дітей)

Кіт: Ні так нікуди не піде! Грати треба по справжньому.

Миші: А як це?

Кіт: Це значить за правилами. Ось подивіться ми вам покажемо гру «Як живеш?» Хочете ми й вас навчимо.

Миші: Ну ми ще подивимось, хто кого навчить!

ГРА «Як живеш?»
Як живеш? - Ось так! (виставляють великий палець вперед)
Як ідеш? - Ось так! (крокують на місці)
Як пливеш? - Ось так! (імітують плавання)
Як біжиш? - Ось так! (біг на місці)
Як сумуєш? - Ось так! (сумують)
Як пустуєш? – Ось так! (Кривляються)
Як погрожуєш? - Ось так! (погрожують один одному пальчиком)

Гра повторюється 3-4 рази, але темп стає швидше. Миші плутаються, Кіт їм підказує.

Кіт: Малята, що нам зробити, для того що б Мишенята перестали шкодити і стали добрими та веселими?
Мишенята, а скажіть будь ласка, коли ви вранці прокидаєтесь, що ви робите?

Мишенята: Ну звісно, ми починаємо шкодити, бешкетувати, брехати…

Кіт: Мишенята, ось і не вірно, давайте жити дружно, ми зараз з малятами вам покажемо веселий таночок, приєднуйтесь до нас та весело посміхайтеся.

ТАНОК

Мишенята: (плескають в долоні) Ой, як тут чудесно, весело, чарівно!!!

Кіт: Малята, подивіться, стало диво! Мишенята в перший раз з нами так весело та завзято танцювали! Мишенята , давайте дружити та робити добрі справи!

Мишенята: А як це робити добрі справи? Ми не знаємо! Ми не вміємо!

Кіт: Для початку допоможіть мені. По дорозі я назбирав квіточки, але вони не звичайні. На кожній з них є загадка. Зараз, ви по черзі малятам будете загадувати загадки про літо. Домовились?

ЗАГАДКИ

Кіт: Молодці, малята! Мишенята, тепер ви бачите, що впоратись з таким складним завданням допомогла дружба.

Вед: Давайте будем всі дружити,
Як пташка в небі, Як з лугом вітер.
Вітрило з морем, трава з дощами,
Як дружить сонце веселе з нами.

ПІСНЯ про ДРУЖБУ

Вед: В день дитинства, миру на Землі,
А ми ж таки часу не гаєм,
І ні хвилинки не нудьгуєм,
Асфальт майстерно розмалюєм.
Хай оживуть в малюнках мрії,
Тож починаєм разом діять.

Оксана Васильевна
30.05.2012, 13:45
Девочки, спасибо всем за предоставленный материал, и идеи. Музыку выложу завтра, сегодня не успели оформить.

Сценарій музичної розваги на всі вікові групи до Дня захисту дітей
« Дитяча планета – країна Дитинства»
ДІТИ ПІД МУЗИКУ ЗАХОДЯТЬ ДО ЗАЛУ.
ВЕДУЧА. Доброго дня! І дорослим, і малим! Доброго дня всім, хто до нас завітав!
Ми дуже раді вітати вас в залі нашого садочка!
Адже тільки тепло і любов зібрали нас усіх у цей чудовий сонячний день!
1-го червня святкуємо свято, самий веселий цей день для маляток.
Хочемо всі ми сміятись, радіти під небом безхмарним із рідними жити.
Тому ми сьогодні співаєм, радієм і настрій підняти усім вам зумієм.
Для тих, кому сумно, є пісня чудова її заспівати малята готові.

Пісня Країна Дора – дитсадок ст. гр. №9
вірші мол№8
ДІТИ. Друзів веселих гуртом привітайте,
І плескать в долоні не забувайте !
Ще хочу сказати усім по секрету:
Що на дитячій казковій планеті,
в злагоді й мирі живуть всі малята,
беруться за руки і йдуть танцювати…
« Ранкова гімнастика» всі
ВЕДУЧА. Настало літо, літечко чудове! Милують нас погожі, ясні дні.
Тепло і радість нам дарує знову яскраве сонечко, що світить у горі!
Вітають усіх наші малята! Ми всі готувалися довго до свята:
Вивчали таночки, веселі пісні, для вас готували виступи свої.

Дитина: 1.Дитинсво – це блакитне небо,
Дитинство –це миру і щастя мить,
Дитинств – це гомін веселий усюди,
І пісню цю не спинить.
2. Мир – наша пісня,
Мир – срібний сміх,
Мир – наша радість,
І щастя для всіх.
3. Зустрічаймо свято літа, свято сонця, свято світла,
Сонце, сонце грій тепліше, буде свято веселіше.

Ведуча: А зараз подивіться, як танцюють майбутні школярі.

Танок « Самба»
ВЕДУЧА. А як співають …
♫ ПІСНЯ « Цьом –цьом»
ВЕДУЧА. Подивіться, любі діти! Хто це завітав до нас на свято?
ЗАХОДИТЬ МАША І ВЕДМІДЬ
ВЕДМІДЬ Добрий день, дівчата й хлоп′ята! Сонечка мої золоті! Я рад бачити вас, моїх улюблених. рад бачити вас, моїх гарних!
МАША:Коли ми йшли до вас, томені до рук порапила чарівна кулька i вона запросила нас з вами трішки розважитись в - країні Дитинства. Але щоб потрапити туди, вам необхідно виконати завдання.( Читае ) «Подорож до країни Дитинства». Та це зовсім просте завдання, треба робити, те про я вам буду розповідать.
Відчинило двері літо — Стільки радощів у нім!
Стільки в лісі трав і цвіту! Гей, мерщій туди ходім!
Діти молодшого і середнього віку встаньте і утворіть коло.(а діти виконують рухи за змістом тексту під спокійну музику. )
МАША: У чарівному лісі росте зелена м'якенька травичка.
(Діти спершу присідають, а потім повільно підіймаються, показуючи, як росте травичка.)
Над травичкою літають метелики.(Діти стають на носочки, «летять» по колу, махаючи ручками.)
А ще у лісі ростуть квіти: червоні, сині, жовті. (Діти роблять рухи, «збираючи квіти».)
Вони запашні та дуже гарні. (Діти «нюхають» квіти.)
їх легенько гойдає вітерець-пустунець. (Діти піднімають руки вгору та хитають ними.)
Мої квіточки дуже люблять метеликів, бо вони легенько пурхають най ними.(Діти знову «літають».)
В лісі ростуть високі, стрункі дерева.(Діти стають на носочки та тягнуть руки вгору.)їх також гойдає вітерець.(Діти хитають ручками.)
На деревах сидять пташки і співають гарних пісень(Діти імітують рухи крилець птахів та їхнє щебетання.)
МАША: Ой які молодці добре впорались з цим завданням.
ВЕДМІДЬ: Рад сміху вашому чудесному! Рад посмішкам
вашим прекрасним! Прошу тих, хто любить ігри й жарти, говорити голосно - «я»
Отже!- Хто любить ігри?
ДІТИ. Я
Хто любить мультики?
Жувальні гумки?
Тістечко?
Морозиво?
Шоколад?
Мармелад?
Скарб?
А хто любить загорати?
Хто любить купатися в брудній калюжі?
Хто не миє вуха?
Співати й танцювати?
А грати?
МАША (НА СЛОВА ШОКОЛАД, МАРМЕЛАД –КРИЧИТЬ ХОЧУ, ХОЧУ!!!)
ВЕДМІДЬ Ну що ж, тоді пограємо дітвора.
МАША. Я переплутала назви мультиків, давайте їх розплутаємо.
Бременські…вовки (музиканти).
Червона…королева (шапочка).
Іван Царевич і сірий…квіточка(вовк).
Царівна муха…(лягушка).
Сестриця Альонушка й братик..жаба(Іванушка).
Гусі -Музиканти(лебеді).
По щучому…лебедеві (велінню).
Квіточка - Разноцветик (семицветик).
Сніжна…ряба(королева).
Курочка…мандрівниця (ряба).
ВЕДУЧА. Може вистачить нам кричати, в ігри нам настав час грати!
ВЕДМІДЬ. Що ти сказала? Не чую?
ВЕДУЧА.. У тебе що, банани у вухах?
МАША. Банани? Де банани? У кого банани?
ВЕДУЧА. Так от він! Наздожени!
♫ ГРА « НАЗДОЖЕНИ БАНАН » ст.+ 1кл
Правила гри: діти встають у коло. Ведуча пускає банан по колу, Маша намагається його наздогнати. Наприкінці банан виявляється в ведучій у руках.
МАША. (істерично)Хочу,хочу,хочу!Мені,мені, мені Це ж не справжній банан. Я так не граю
ВЕД.. Не ображайся Машо.
ВЕДМІДЬ: I з цим завданням ви впоралися добре.
Які молодці, маленькі, а такі спритні.
Тож нарештi залишилося останнє завдання .
А тепер я хочу перевірити, чи розумні діти?
Я буду читати уривки з казок, а ви будете відгадувати?
Слухайте уважно!
1.Посадив дід ріпку. І виросла ріпка велика-превелика. Став дід ту ріпку із землі рвати. Тягне, тягне – вирвати не може. (« Ріпка»)

2. Жили собі дід та баба. І такі вони були бідні – нічого не мали, що зароблять, те й проїдять, та й нема. От баба й напалась на діда.
- Зроби мені, діду солом’яного бичка та осмоли його смолою. («Солом’яний бичок»).

3.Повернеться було коза, та й стукає у двері і заспіває.
- Козенятка, діточки! Відімкніться, відчиніться
– Ваша мати прийшла. полочка принесла. (« Вовк та семеро козенят»)

Молодці, малята, казки добре знаєте. А грати ви полюбляєте?
Гра «Ведмідь і діти з сопілкою» ( яслі – мол. – сер)

МАША. Діти , а ви не жадні?
ДІТИ. Ні!!!
МАША. Ну тоді подаруйте мені один свій тапочок.
(Маша збирає тапочки, кожній дитині говорить «спасибі»)
♫ ГРА «ЗНАЙДИ СВІЙ ТАПОЧОК»(ст.+1 кл)
(Висипає взуття в купу у стіни, діти на 1 ніжці повині доскакати до взуття знайти свої та добігти взутими на містце, хто перший)
ВЕДМІДЬ. Діти! А я пропоную влаштувати Дискотеку ?
♫ «ДИСКОТЕКА.»
МАША. З вами було весело, та пора прощатись
Із такими Жартунами важко розлучатись
ВЕДУЧА. Я дякую, вам любі гості за те що була з нами, реготали, веселились.
ВЕДМІДЬ. Запам'ятаєте цей веселий день літа, і я не забуду про вас. До побачення!
ВЕДУЧА: А зараз давайте на прощання подаруємо всім ПОСМІШКУ!
Маша: Ведмедику, ти ж у цирку працював, покажи нам фокус, зроби щось незвичне.(сюрпризний момент - мильні бульбашки)

avdeev2000
04.06.2012, 21:45
1 червня - День захисту дітей

Немає літечка без сонця

1 ведуча: Ось ми і дочекались літа,
Перше червня – ваша втіха,
Бо цей день в усьому світі,
Приурочили вам, діти!

2 ведуча: В цей перший літній день по всій Землі
День захисту дітей святкують люди!
Це - День дитинства, миру на землі.
А наше літо ніжиться в теплі.

Пісня: Літо (середня 1)

Вірші дітей:
1.
2.
3.
4.

1ведуча: Цвітуть навколо гарні квіти
На небі сонечко сміється (ведуча звертає увагу дітей на Сонечко, яке висить угорі)
Ростіть здорові, любі діти
Нехай вам весело живеться

2 ведуча: Багато ігор та пісень
Приніс вам цей святковий день
Це буде потім, а спочатку
Ставайте дружно на зарядку

(діти ідуть по колу, потім виводять колонки і роблять зарядку)

Весела зарядка (всі)

(Забегает Баба Яга)

Баба Яга: Привет, крошки! Ох, устали мои ножки,
Долго к вам я собиралась И красиво наряжалась.
Отскоблила грязь от тела, Платье лучшее надела,
Вилкой волосы чесала, Спичкой зубы ковыряла.
Вот, на праздник я пришла, Вам заданья принесла! –
Меня вы узнали, друзья! Да, Баба Яга – это я! (пожимает всем руки) –
Ой, кто это рвётся наружу из торбы (в сумке слышится звук бубна). - А-а-а, это мой весёлый бубен, он не может удержаться, если рядом много детей. Вы поиграете с ним?

Дети: Да!

Игра «Хто швидше вдарить в бубон» (середня 2 + середня 3 + старша 2)

(під час гри Баба Яга викрадає сонце)

1 ведуча: Ой, погляньте, любі діти
Сонечко чомусь не світить
Поки з вами веселились
Сонечко кудись поділось…

2 ведуча: Здається, я знаю куди поділося Сонечко. Це Баба Яга постаралася, хоче нам зіпсувати свято.

Баба Яга: Баба Яга: Так, Сонечко я заховала. Ось у цьому мішку. Ха-ха-ха!

(1 ведуча підходить до Б. Я. бере мішок риється в ньому, потім висипає на підлогу, звідти випадають кульки)

1 ведуча: Ні, намає тут Сонечка. Обманула нас Баба Яга. Тільки підлогу засмітили.
Добре, що в мене є чудові помічники. Це дітки молодших груп. Вони зараз швидко позбирають ці кульки.

Гра: Збери кульки (молодші групи)

1 ведуча: Баба Яга, віддай нам будь ласка сонечко, наші дітки такі працьовиті, розумні, талановиті. Ось послухай, яку пісню вони заспівають.

Пісня: Як до садочка добратись (середня 2 + середня 3)

2 ведуча: Ні, не хоче віддавати Баба Яга сонечко. А давайте пограємо в гру: «Діти і вовк». Нехай Баба Яга побаче, які ви сміливі та спритні. Може тоді віддасть нам сонечко.

Гра: Діти і вовк (середня 1+ старша 1)

1 ведуча: Не віддає Баба Яга сонечко. Мабуть вона хоче, щоб ви для неї таночок затанцювали.

Танець: Гопачок (молодші групи)

2 ведуча: Схоже, що сонечко нам не повернути. Та, яке ж літо без сонечка. Без нього не достигнуть фрукти та овочі, не засмагнуть діти, не розквітнуть квіти.

1 ведуча: Пропоную самим зробити сонечко, давайте викладемо його з цих обручів та палиць.

Гра – естафета: Виклади сонечко (2 команди по 5 дітей; 2 обручі і 10 палиць) (старші групи)

2 ведуча: Гарні сонечка ви зробили, діти, але вони чомусь не світять. Треба справжнє сонечко визволяти. Давайте його покличемо.

Пісня-закличка: Вийди, вийди, Сонечко. (середня 1)

(З являється сонечко)

1 ведуча: Тепло і радість нам дарує знову
Яскраве сонечко, що світить у горі.
То ж затанцюємо танок чудовий
О цій святковій радісній порі.

Танок: Сонячний промінчик (середня 2 + середня 3)

2 ведуча: Знову сонце повернулось
До маляток посміхнулось
Вже настало тепле літо
Будемо усі радіти!

Танець: Якщо весело тобі (всі)

1 ведуча: Красне літо, ясне літо
Все теплом твоїм зігріто
Ліс, садочки і поля
Уквітчалась вся земля

2 ведуча: Скільки, сонця, скільки сміху
Ходить літо всім на втіху
Щоб завжди раділи діти
І могли у дружбі жити.

Miss Kapriz
06.06.2012, 20:36
Ось сценарій до дня захисту дітей) Можна змінити привітальні і заключні слова і використовувати, як літню розвагу)
Для усіх вікових груп, тільки для ігор вибирати дітей по віку - з морквинками - яслі чи молодші, утвори фігури (з канатом) - для старших
Ведуча: Сьогодні 1 червня. Ми, малі,
Утричі літу вдячними ми будем!
В цей перший літній день по всій Землі
День захисту дітей святкують люди!
День дитинства, миру на землі,
В день дитинства – в селах, у містах
Розкривайся, пісне, на вустах.
Пісня «Світ з дитинства починається».
Ведуча: Щоб дзвенів дитячий сміх,
Дітвора не плакала,
Світить сонечко для всіх,
Світить всім однаково.
Вранці двері відчиня
Золотим мізинчиком,
Щоб на світі дітвора
Мала по промінчику.
На святі цьому всіх вітаєм,
Хто в дитсадку і входить в клас.
Всім дітям радості бажаєм,
Сьогодні свято це для нас.
Свято миру і дитинства —
Найсвітліше на планеті.
І усмішки ваші, діти,
Краще квітів всіх на світі.
Пісня «Ти довкола озирнись».
Ведуча: Сьогодні до нас у гості завітає чарівна красуня, весела й грайлива пора року, яку ми всі дуже полюбляємо. Вона дуже хоче привітатися з вами, але спочатку ми маємо вгадати – хто ж вона?
Сонечко яскраве цілий день палає,
На травичці в гаї цілий день ми граєм.
Як пора ця зветься, коли все сміється
І відпочиває? Коли ж це буває?
Малята, я думаю, що ви вже здогадалися, хто завітав до нас. Це – Літо. Давайте всі разом покличемо нашу шановну гостю.
Заходить Літо: Я – Літо, теплим сонечком зігріте!
Здрастуй, поле і лісок! Здрастуй, річка і пісок!
Відчинило двері літо – стільки радощів у нім!
Стільки в лісі трав і цвіту! Гей, мерщій туди ходім!
Пісенька «Літо» , гра «Звір чи птиця».
Літо: Ви такі чудові дітки, я мушу йти, але покличу до вас своїх веселих друзів!
Заходить Бджілка, діти співають пісню «Бджілка».
Бджілка: Жаль – жалілась подружка моя, бджола, я у лісі не жила,
Я не вчилася у школі, бо збирала мед у полі,
Але з дітками дружу, їм співаю «Жу-жу-жу».
У мене є такі гарні загадки, але я не можу їх розгадати…
Ведуча: Не хвилюйся, Бджілко, наші дітки допоможуть тобі!
Бджілка: 1. Дуже я потрібна всім – і дорослим , і малим .
Всіх я розуму навчу, а сама завжди мовчу .(Книжка).
2. Чорний Іван , дерев’яний каптан ,
Де носом поведе – там слід прокладе …(Олівець).
3. Чистенькі віконця сміються до сонця ,
Діточки довкола це наша люба…( Школа).
4. Виводить букви і слова усім потрібна штучка.
В руці виблискує здаля зручна учнівська…( Ручка).
5. Невеличка хатка, там живуть малятка.
Ми їх гостроносих, у портфелях носим…(Пенал ).
6. Невелика деревина, із графіту середина,
Всім потрібна, щоб писати і картини малювати. (Олівець).
Бджілка: А зараз ми з вами потанцюємо таночок! (Танок-імпровізація «Бджілка».)
Залітає Мушка: Я Мушка-веселушка, до маляток я прийшла,
І цікавенькі загадки діткам чемним принесла.
1. Вона руденька ще й хитренька,
Не велика й не маленька,
Вона – вовчику сестричка,
Здогадались – це …… (Лисичка)
2. Шерсть гладенька і м’якенька,
Спинка гнеться, хвостик в'ється,
Тільки лапки, як ті дряпки. (Кошеня)
3. У зеленому жакеті
Кум-кумкає в очереті.
Хоч і плавати мастак,
Та не риба і не рак. (Жабка)
4. Весною – цвіт, восени – плід,
На дереві гойдається,
Червонобоким називається. (Яблуко)
5. Сонечко в траві зійшло,
Усміхнулось, розцвіло,
Згодом стало біле-біле
І за вітром полетіло. (Кульбабка)
6. Признаюся, я сердита
І до сліз вас доведу.
Та однак дорослі й діти
Всі їдять мене й таку. (Цибуля)
7. Із усіх один лиш він ріг на носі має. (Носоріг)
8. Колючий клубочок забіг у садочок. (їжак)
9. З бородою народився, та ніколи не голився. (Козел)
10. Щоб не згинути в біді, держить ножиці в воді.(рак)
Ведуча: Діти, подивіться, хто це до нас скаче!
Зайчик: Я від Вовчика втікав, на галявину попав.
Щось тут так дітей багато – ви тут граєтесь, малята? Діти: Так!!!
Ведуча: Ми знаємо з казочок, що наш зайчик дуже боягуз.
Нас, ти, зайчику, не бійся, не образимо тебе!
Веселися з нами, смійся, в іграх ти розваж себе!
Гра «Зберемо морквинки».
Зайчик: Гра «Буває – не буває»
- Надворі сніг білий, а зайчик сірий.
- В лісі завірюха, а ведмідь малину збирає.
- Сніг іде, гриби ростуть.
- Сів метелик на сніжинку.
- Сонце пече, липа цвіте, а діти й дорослі в шубах ходять.
- Надворі літо, а листя з дерев опадає.
- Чи буває на ялинці біленький сніжок?
- Чи бувають на ялинці шишки?
- Чи бувають на ялинці жовтобокі груші?
- Чи буває на груші смачненьке яблуко?
Заходить Вовчик: Аж ось де я тебе знайшов!
Не бійсь мене – я добрий Вовк:
З тобою хочу помиритись,
Прийшов сюди повеселитись.
Мирилочка «Мир миром».
Гра «Утвори фігури».
Вовчик: Відгадайте, з якої казочки?
1. Хто утік від баби?
Хто холонув на вікні?
Хто зустрівся із зайчиком
І співав йому пісні?
2. Маленьке, сіреньке, біди наробило,
Щось біле, кругленьке хвостиком розбило
Сумує бабуся, плаче дідусь, витирає сльозу.
А курочка кудкудаче: Я вам золоте знесу
Ну, малята, відгадайте, як зветься ця казка?
3. У хатинці край гостинця
Голосистий півник жив.
І від рання до смеркання
Працювати він любив.
Ще жили з ним мишенята –
Славні дружні ледарі.
До роботи неохочі,
А як їсти – тут як тут!
Пригадайте, мої діти, як цю казочку зовуть?
4. На городі виростала
Сили набиралась.
Непомітно, дуже швидко
Великою стала.
Став тут дід усіх шукати –
Ту красуню рвати.
А цю казку, діти, ви встигли відгадати?
Імпровізаційний танець-гра «А-рам-зам-зам»
Ведуча: Дитячі душі сонцем сяють
Для мами, тата й друзям всім,
Бо серце добре в грудях мають,
Що дай же, Боже, нам усім.
Нехай же щирий сміх дитячий
Над Україною луна.
Нехай ніхто в цей день не плаче,
Бажаєм щастя, діти, вам.
Кінчаєм свято це вітанням
Дорослих і дітей малих.
Всім дітям радості бажаєм,
Щоб добре було все у них.
Давайте усі заспіваємо знову,
Поможемо злинути пісні чудовій,
Щоб пісню почули великі й малі,
Щоб з нами співали всі діти землі!
Пісня «Дитинство».

avdeev2000
18.06.2012, 22:18
День здоров я у садку.

(Під музику діти заходять на майданчик.)

Ведуча: Зранку сонечко нам світить
І до себе кличе нас
З днем Здоров я, любі діти,
Будемо усі радіти
Сонячним яскравим днем
У садочок ми ідем
А, щоб було веселіше
Заспіваємо скоріше

Хоровод: У садочок стежкою я іду

Чути стукіт. На майданчик входить Здоров ячок

Здоров ячок: Добрий день! Мене звати Здоров ячок. Я живу в країні Здоров я. Там ніколи ніхто не хворіє. Всі сильні красиві та здорові тому, що кожен день займаються спортом.
Діти, ви скажіть мені: Всі здорові ви чи ні?

Ведуча:
Діти наші здорові та дужі,
Бо вони зі спортом дружні.

Здоров ячок:
А тепер на ділі
Я це перевірю.
Хлопчики й дівчатка,
В колони ставайте
І зарядку-веселинку
Робити починайте.

Під музику діти роблять вправи (всі).

Здоров ячок:
Молодці діти. Тепер я бачу, що ви справжні спортсмени. Тому хочу вас запросити до своєї прекрасної країни Здоров я. А, поїдемо ми туди на автобусах, які ви зможете зробити самі.

Гра-естафета: «Збудуємо автобуси» (середня + сташа) (Намалювати на землі ескіз автобусів, і діти по ньому викладатимуть з гімнастичних палок автобуси)

Здоров ячок:
Гарні автобуси ви збудували. А тепер сідайте, Заплющуйте очі… поїхали! (під гуркіт автобусу діти сидять з заплющеними очима)

Здоров ячок:
Ось ми нарешті і приїхали до країни Здоров я. Перша зупинка – «Здоровинка». Ви вже знаєте, щоб бути здоровим треба кожного ранку робити зарядку. Але також дуже важливо гартуватись: тобто, умиватися прохолодною водою, ходити босими ногами по росі, купатися у морі і засмагати на сонечку. І для того, щоб ви краще це запам я тали, пропоную заспівати пісню.

Пісня: Малюки вийшли на зарядку (всі)

Здоров ячок:
Молодці, сідайте на місця поїдемо далі. Наступна зупинка «Спортивна». Тут ви познайомитесь із жителями нашої країни, які люблять танцювати і в спортивні ігри грати.

Танець з м ячами. (старша гр.)

Здоров ячок:
А зараз пропоную і вам погратися з м ячами.

Гра: Передай м яч (діти стають у 2-ві колонки, передають м’яч над головою, яка команда швидше.)(середня + старша)

Гра: Не впусти м яч (діти передають м яч по колу) (молодша)

Здоров ячок: Які молодці, як спритно з м ячем гралися. Заморилися мабуть. Сідайте і поїдемо далі. Нарешті ми добралися до зупинки «Вітамінки».
В фруктах, ягодах, дитино,
заховались вітаміни:
Їжте їх щодня і будете здорові, як я.

Ведуча: А ось і наші Вітамінки. Давайте послухаємо, чому вони нас навчать.
(виходять діти в наголівничках, розповідають вірші)

Вірші:
1. Вітаміни ми смачненькі,
І солодкі і кисленькі,
їжте, діти, нас охоче,
Кожен, хто коли захоче,

2. Я смачна і соковита
В гарний одяг оповита
Той хто моркву полюбляє
До ста років доживає

3. Я лимон, такий чудовий
Подарую вам здоров я
Чай з лимоном усі пийте
І ніколи не хворійте

4. Про цибулю всі говорять
Що вона до сліз доводить
Але в кожній цибулині
Є корисні вітаміни
Хто цибулю їсти буде
Про хвороби всі забуде

5. Я корисне і смачне
Всі ви знаєте мене
Медом-соком як наллюся
Яблучком тоді зовуся

6. Я солодка, запашна
Я малина лісова
Хто малину поїдає
Від застуди не страждає

Ведуча: Малина дійсно дуже корисна і смачна. Діти, а давайте заспіваємо пісню про малину.

Пісня: По малину в сад підем (всі)

Здоров ячок: Молодці діти, малини назбирали, пиріжків напекли, а потрібно ще бананів нарвати, бо в них також є багато цінних вітамінів.

Гра: Зірви банан (діти діляться на 2-ві команди, на 2-ві мотузки навішані паперові банани(по кількості дітей в команді), кожна дитина підстрибує, зриває банан і віддає його Здоров ячку), яка команда швидше обірве свої банани) (старша+середня)

Гра: Збери банани (розсипати банани, кожна дитина бере банан і віддає його Здоров ячку) (молодша)

Здоров ячок: Багато бананів назбирали. А зараз час рушати до наступної зупинки. Але знаходиться вона за річкою. Місточок через річку вузенький, автобус по ній не проїде. Тому кожен з вас повинен пройти по місточку сам.

Гра Пройди через місток (діти йдуть 1-ин за 1-им по вузькій простеленій доріжці і сідають на місця) (всі)

Здоров ячок: Дивіться, діти ми вже дійшли до зупинки, яка називається «Чистюлька»
Тут живе Королева чистоти і її помічники.

Королева чистоти: Добрий день, діти. Я Королева чистоти. Рада вас бачити. А чи знаєте ви, діти, де беруться всі хвороби?
Переносять їх мікроби.
А живуть вони усюди
Там де є багато бруду
Для того, щоб завжди бути чистими і охайними, ви повинні дружити з моїми маленькими помічниками. А як звати цих помічників, відгадайте самі.

Вірші:
1. Мию, мию без жалю
Мию, що є сили
Я купатися люблю
Мене звати (МИЛО)

2. Хто чисто вмивається
Той мною витирається
І повісить на гачок,
Я - м якенький (РУШНИЧОК)

3. А я - паличка маленька
Даром час не гаю
І щоб зубки не боліли
Чистити їх помагаю
Відгадайте, хто я, дітки?
Я маленька зубна (ЩІТКА)

4. Не хижак, а зуби маю.
Але ними не кусаю,
Всіх легенько причешу
Гарну зачіску зроблю
Хто впізнав, той - молодець
Мене звати (ГРЕБІНЕЦЬ)

Королева чистоти: Молодці, дітки, правильно загадки відгадали. Ці речі я залишаю вам у дарунок, на згадку про мене. Але, запам ятайте важливе правило: користуйтеся кожен, тільки своїм особистим гребінцем, милом, зубною щіткою та рушничком, і будете завжди гарні та здорові.

Ведуча: Дякуємо тобі, Королево чистоти, за такий приємний сюрприз. А діти теж мають для тебе подарунок. Прийми від нас веселий таночок.

Танець з обручами (старша)

Здоров ячок: Ось і за кінчилася, діти наша подорож країною Здорв я. Я думаю, що ви навчилися багато чому корисному.

Ведуча: Дякуємо тобі, Здоров ячок за чудову подорож. Яке життя довкіл прекрасне!
Росинка на траві блищить.
Яке чарівне сонце ясне,
І неповторна кожна мить.

Здоров ячок:
Й життя у кожного єдине,
І неповторне, лиш одне.
А ти у світі цім — людина,
І хай біда тебе мине.

Королева Чистоти:
Як хочеш швидко підростати
І розвиватися як слід,
Себе повинен вберігати
І захищатися від бід.

Ведуча:
Любіть себе і інших поважайте,
Своє життя й здоров'я бережіть,
І правильну дорогу вибирайте,
Якщо сто літ бажаєте прожить.

Здоров ячок: До побачення, малята.

Королева Чистоти: Приємно було зустрітися.

Ведуча: До побачення, а ми повертаємось в дитсадок.

avdeev2000
18.06.2012, 22:22
Розвага: «Кольорове довкілля»

Під музику діти заходять на майдан.

Ведуча: Вітаю вас, мої маленькі друзі! Подивіться навкруги, яка краса оточує нас! Земля, на якій ми живемо — справжнє диво. Сьогодні ми зібралися на свято, яке називається «Кольорове довкілля». Ви запитаєте: «Що таке «довкілля»?
А довкілля – це все те, що довкола тебе є:
Поля, і гори, й ріки — все на святій Землі твоє, від роду і навіки.
Гаряче сонечко вгорі, І синє небо ясне,
Кущі, дерева у дворі, І квіточки прекрасні.
Ось звір, там пташечка летить, Жучок заліз на зілля.
І все прийшло у світ, щоб жить, Усе це є - довкілля.
А влітку довкілля особливо чудове, тому що воно кольорове. Давайте заспіваємо пісню про гарну пору року - Літечко.

Пісня: Літечко

Ведучий: Малята, подивіться, почуло Літечко нашу пісню і завітало до нас у гості.

(заходить Літо з палітрою фарб у руках)

Літо: Здрастуйте, малята! Я, веселе Літечко
Одягнуло гарне платячко
Я не сплю, не сплю, а працюю,
На землі прекрасній порядкую.

Ведучий: Ми дуже раді тобі, красуне Літо! Проходь, будь ласка.

Літо: Спасибі, тільки я прийшла до вас не сама. Фарби кольорові із собою принесла. (тримає палітру кольорів). Дивіться, ось фарби мої оживають,
Зі святом веселим маляток вітають.
(під музику вибігають фарби, танцюють танок)

Літо: (Виходить Жовта)Ось Жовта фарба, тепла і привітна, вона на небі кожен день помітна.
(виходить Червона) А ось Червона, фарба, діти, вона ще здалеку помітна.
(виходить Зелена) Зелена фарба – це кожна стеблина І зеленню вкриті ліси і долини.
(виходть Синя) Ось Синя фарба, знає кожен, без неї жити нам не можна.
(виходить Біла) А ця фарба чиста, ніжна, вона зветься Білосніжна

Ведуча: Любі фарби кольорові, розкажіть малятам, як ви добре працювали, все довкола малювали.

Жовта: Літу я допомагала
Сонце в небі малювала
Сонечко нам пригріває
У таночок закликає

Танок Сонячних промінців (молодша)

Червона: А я фарба червоненька
Гарні квіти малювала
Фрукти, овочі смачненькі
У червоне одягала

Літо: Вранці визирни в віконце,
Бачиш — у садку на сонці
Червоненькії сестрички?
Це — смачненькі … (ПОЛУНИЧКИ).
Треба дітки нам пограти
Свіжих ягід назбирати

Гра «Збираємо полуниці» Гра «Збираємо полуниці» На землі лежать в два рядочки (по 5 шт. у кожному) паперові силуети полуниць. Діти стають у дві колонки. Ведучий кожної команди бере по 1-ій полуниці, і передає її далі, ланцюжком. Останній учасник кладе полуницю в кошик. Виграє та команда, яка зібрала швидше всі ягоди.

Біла: Білі квіти намалюю
Їх малятам подарую
Дітки квіточки збирайте
У віночок заплітайте

Гра: «Сплети віночок»:
Ми підемо на лужок, на лужок (діти ідуть розірваним колом, співають )
Назбираєм квіточок, квіточок (роблять рухи за текстом)
І сплетем собі вінок, ой вінок (діти сплітають вінок, обійнявши один одного за плечі)
У красивому вінку, у вінку (ідуть по колу тримаючись за плечі)
Закружляєм у танку, у танку (кружляють під музику)

Літо: А послухайте, дітки мою загадку:
Росте влітку на лугу квіточка гарненька
Очка в неї золоті, а вії біленькі (РОМАШКА)

Ведуча: А дітки навіть пісеньку про ромашку вивчили.

Пісня «Ромашка»

Синя: Літу я допомагала
Синє небо малювала
Море, річку, дощик, квіти
Малювала для вас, діти

Літо: Синій дощик накрапає
Пісню Крапелька співає

Пісня: «Крапелька» (співає дует, діти підспівують)

Ведуча: Після дощику в лісочку
Гарні виросли грибочки
А грибочки ці, малята,
Гарно вміють танцювати

Танець Грибочків (середня – хлопчики Т.П.)

Літо: Жовтий, синій і червоний
Кольори ці вам знайомі
Нумо, даром час не гайте
Швидко квіточку складайте

Гра: Склади квітку

Зелена: Щоб сади зелені стали
Я листочки малювала
На листя жабки посідали
І гарну пісню заспівали

Пісня: Про Жабенят

Ведуча: Дітки, а ви б хотіли перетворитися на маленьких жабенят і трішки погратися?

Гра «Жабки та Журавлик»

Літо: Кольори веселі, до купи збирайтесь
У цікаву гру всі разом пограйтесь

Гра «Знайди свій колір»

Ведуча: Красне літо, ясне Літо
Все теплом твоїм зігріто
Ліс, садочки і поля
Уквітчалась вся земля
Скільки, сонця, скільки сміху
Ходить літо всім на втіху
Щоб завжди раділи діти
І могли у дружбі жити
Літечко, ми тебе дуже любимо і хочемо подарувати тобі чудовий таночок.

Танець: Щасливе дитинство (середня О. М.)

Літо: Довкола тебе чарівна земля:
Озера, ріки, сонечко і небо.
Весокі гори і ліси, й поля
Куди не глянеш — все оце для тебе!

Ведуча: І ти, люби свій край з маленьких літ
Цінуй його і бережи, дитино,
Якщо любити будеш білий світ
То житимеш у ньому ти щасливо.

irina ivanovna
20.06.2012, 10:11
СЦЕНАРІЙ
свята «День захисту дітей»
ПАРАД ЮНИХ СПОРТСМЕНІВ
«О, спорт, ти – мир!»

(звучать фанфари)

ВЕДУЧИЙ:
Над нами – небо голубе,
На ньому - сонце золоте.
На землю нашу неозору
Воно проміння шле ясне.
ВЕДУЧА:
У нас у місті знову свято.
Чути гомін, жарти, сміх.
Ми зібрались привітати
Малюків сьогодні всіх.
ВЕДУЧИЙ:
Сьогодні 1 червня. Всі малі
Утричі літу вдячні будуть.
В цей перший літній день на всій Землі
День захисту дітей святкують люди.
ВЕДУЧА:
Щоб лунав веселий сміх,
Малюки не плакали,
Світить сонечко для всіх,
Світить всім однаково.
ВЕДУЧИЙ:
День встає в своїй красі,
Всі, щоб дивувалися,
Щоб промінчики усі
Діточкам дісталися.
ВЕДУЧА:
Уже стало доброю традицією проводити в нашому місті свято «День захисту дітей усього світу». І на площі нашого міста вже шикуються дошкільнята для проведення свята 1 червня. Сьогодні воно присвячується його величності Спорту – «О, спорт, ти – мир!»
ВЕДУЧИЙ:
Сьогоднішні свято здобутків і слави
Наш Лебедин відзначає.
Хай слава про нього кордонів не знає,-
По всій Україні лунає!
ВЕДУЧА:
Фізкультура, спорт, здоров’я –
Речі кожному потрібні.
Бути сильним і здоровим –
Це найбільша радість в світі.
ВЕДУЧИЙ:
Увага! Свято, присвячене всесвітньому дню захисту дітей оголошується відкритим

(звучать фанфари)

ВЕДУЧА:
Почесне право внести Прапор України надається ___________________
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

(звучить марш)

ВЕДУЧИЙ:
На площі – прапор нашого міста. Його з гордістю несе_______________
____________________________________________________________________________________________________________________________________
ВЕДУЧА:
Олімпійський прапор несе переможець __________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________

( звучить марш)

ВЕДУЧИЙ:
Місту нашому жити і жити,
Розцвітати ще тисячу літ,
Бо у нас найрозумніші діти, -
України величної цвіт!
ВЕДУЧА:
Вітаємо юних фізкультурників міста Лебедина. В славетну книгу спортивної слави Сумщини вписані імена тих, хто своїми перемогами, звершеннями і здобутками звеличує лебедин. Разом із своїми наставниками –тренерами, вони подають сьогоднішнім юним випускникам садочків приулад великої сили, волі, мужності, натхнення, поваги до свого народу, любові до рідної Вітчизни. Ми вшановуємо кращих із кращих ______________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
ВЕДУЧИЙ:
На площу вступає футбольна команда загальноосвітньої школи № 3. Тренер – Довгополик Олексій Андрійович, капітан команди - _______________________. На рахунку цієї команди ____ перемог, ____ здобутих місць.
ВЕДУЧА:
Зустрічайте майбутніх зірок великого спорту загальноосвітньої школи № 7. Тренер команди - _______________________________.
ВЕДУЧИЙ:
Спорт – це здоров’я, спорт – це радість! Спорт – це приємні хвилини спілкування, це нові друзі, це великі перемоги і, найголовніше, це – мир!
ВЕДУЧА:
То ж, будьте здорові, веселі, щасливі,
Плекайте силу молоду!
І будьте завжди у першому спортивному ряду!
ВЕДУЧИЙ:
Колискою спортивного і фізичного розвитку дітей стали дитячі садки міста Лебедина.
ВЕДУЧА:
Ми – діти твої, рідна Вкраїно,
І, звичайно, твоє майбуття,
Дай розправити крила орлині,
Будувати прийдешнє життя.
ВЕДУЧИЙ:
На площу заходить спортивна команда дитячого садка «Чайка» (пауза). Герб дошкільного закладу несуть маленькі випускники.
У кожному місті, і в кожнім селі
Щодень підростають спортсмени малі.
І манять їх в спорт незвідані далі,
А ще золоті олімпійські медалі.

(марш, діти йдуть по площі)

ВЕДУЧА:
Зустрічайте кращих спортсменів дошкільного закладу «Казка».

Всім відомо - це чудово,
Коли кожен з нас здоровий,
Тільки треба знати, як здоровим стати.
Лиш один рецепт на світі
Всім – усім підходить дітям –
Лазьте в іграх, доганяйте,
Швидко бігайте, стрибайте.
( марш звучить, діти йдуть по площі)

ВЕДУЧИЙ:
На площу вступає команда майбутніх спортсменів дитячого дошкільного закладу «Ромашка».

Бути здоровим – висока мета,
Кожного хто у «Ромашці» зроста.
Бути здоровим, красивим і дужим,
Розумним, активним і чуйним до друзів
Здоров’я - основа усього на світі,
Здоровими бути бажають всі діти.

(звучить марш, діти йдуть по площі)

ВЕДУЧА:
Зустрічайте спортивну команду дитячого садка «Калинка»

Всі малята спритні й дужі
І до спорту не байдужі.
То ж дружіть зі спортом й далі
І отримуйте медалі.

(марш)

ВЕДУЧИЙ:
На площу вступає команда юних спортсменів дитячої установи «Сосонка».

Кожен день по розпорядку
Роблять ь діти всі зарядку.
Всі зарядку люблять дуже
І тому міцні і дужі
І дорослим, і малим,
Спорт дає здоров’я всім.

(марш, діти йдуть по площі)
ВЕДУЧА:
Окрасо нашого життя,
О, спорт! Сьогодні твоє свято,
Нам пульс прискорює биття,
Де прапори твої піднято.
ВЕДУЧИЙ:
О, спорт! Ти радість на вся час,
І наяву, і мовби сон ти.
Ти до вершин підносиш нас
І відкриваєш горизонти.
ВЕДУЧА:
О, спорт! Ти – мир!
Ти – велич, сила!
Що всі вершини підкорила,
І визнання всім принесла.
ВЕДУЧИЙ:
О, спорт, ти – все!
Ти – честь країни,
І голос твій луна щоднини
У боротьбі за світлий мир!
ВЕДУЧА:
Чемпіоном важко стати!
Хай тепер ви ще малята,
Та мине короткий час –
Прийде черга і до вас!
Рекордсменам неодмінно
Буде з вас достойна зміна,
Полетить у всі кінці:
«Лебединці – молодці!»

( Загальна вправа з прапорами «Герої спорту»)

ВЕДУЧИЙ:
Юним спортсменам дошкільних закладів – Фізкультпривіт!
ВЕДУЧА:
Сьогодні на свято дитинства, спорту і краси завітали почесні гості: міський голова А.Г. Троян , йому слово.
ВЕДУЧИЙ:
Заступник міського голови В.І. Каща
ВЕДУЧА:
Спеціаліст міського відділу освіти Гулак Н.В.

( виступи і привітання)

ВЕДУЧИЙ:
(дає команди садочкам, ті шикуються на свої місця)
ВЕДУЧА:
Розквітає літо веселкове
У повітрі запахи медові
Йде дитинство – диво загадкове
У добрі зігріте і в любові.
Майорить яскравими стрічками,
Квітами уквітчане барвисто
Викупане сонця промінцями
І бринить дзвінкоголосо й чисто.
ВЕДУЧИЙ:
Зі святом миру і дитинства вас вітають малюки дошкільного закладу «Ромашка» зі своєю композицією «Феєрія літа».

(композиція ДНЗ «Ромашка» «Феєрія літа»)
ВЕДУЧА:
Сонце світить нам тепленько,
Ми – промінчики маленькі,
Любимо всі гратися
І спортом займатися.
Квітнуть квіти скрізь навколо
У танок зовуть нас скоро,
Танцюємо уміло,
Гарно і красиво
Діточки, сов квіточки,
Танцюють на галявині,
Василечки розцвіли
Усім радість принесли.
ВЕДУЧИЙ:
Зустрічайте маленьких спортсменів ДНЗ «Казка» зі своїм таночком.

(Танок «Василечки» ДНЗ «Казка»)

ВЕДУЧА:
О, спорт! О, спорт!
Це просто клас.
Ми дружим з ним завжди,
Здоров’я й силу він нам дасть,
Фізичної снаги.
ВЕДУЧИЙ:
Давайте разом зустрінемо вихованців дошкільного закладу «Чайка» зі своїм привітанням.

(Вправа «О, спотр!») ДНЗ «Чайка»)

ВЕДУЧА:
Щоб так гарно виступати –
Нам здоров’я треба мати!
З фізкультурою дружити,
Вправи кожен день робити.
ВЕДУЧИЙ:
Вас вітають юні спортсмени дошкільного закладу «Калинка».
( Вправа «Світ спорту» ДНЗ «Калинка»)
ВЕДУЧА:
Зачепився вітер за верхівку клена
І почав крутити жваво лист зелений.
Хлопчики й дівчатка цей ритм підхопили,
У танок ритмічний вітер запросили.
ВЕДУЧИЙ:
Зустрічайте ритмічний танок у виконання дошкільнят садочку «Сосонка»

(танок «Світ буде добрим» ДНЗ «Сосонка»)

ВЕДУЧА:
Силачі в нас є й штангісти,
І боксери, і волейболісти,
Кожен ранок із квартири
Чути: «Раз! Два! Три! Чотири!»
Тож спортсменам, щоб стати,
Треба тіло гартувати.
ВЕДУЧИЙ:
Ось на площі малюки ДНЗ «Калинка» з жартівливим таночком «Ось так!»
(танок «Ось так!» ДНЗ «Калинка»)

ВЕДУЧА:
Всюди друзів ми знаходим,
З ними як одна сім’я.
Але нам без друга – спорту,
Не прожити ані дня.

Ось із нірки тишком-нишком
Вибігають спритні мишки,
Міккі Маус – бригадир
Їх запрошує на сир.
Хто включа сир в раціон –
Буде справжній чемпіон!
ВЕДУЧИЙ:
Тож зустрічайте маленьких мишенят зі своїм бригадиром Міккі Маусом з дитячого садка “Ромашка»

(жартівливий танок «Мишенята» ДНЗ «Ромашка»)

ВЕДУЧА:
З кожним роком, з кожним днем!
Ми міцнієм і ростем.
Подивіться ви нас –
Виглядаєм – просто клас.
Ми – звірята –молодці!
Дуже вправні силачі
ВЕДУЧИЙ:
Вас вітають звірята з ДНЗ «Чайка»

(Жартівливий «Танок звірят» ДНЗ «Чайка»)

ВЕДУЧА:
Першу сходинку до п’єдесталу слави
Нам судилось сьогодні перейти,
Ви таланти показали вдало,
Будьте впевнені, прямуйте до мети.
ВЕДУЧИЙ:
Наші славні Лебединські зорі, -
Сяйте гордо і не дайте згасить вас,
І в свята, і в будні нехай доля
Посміхнеться вам в щасливий, добрий час.
ВЕДУЧА:
Щоб Сумщину нам прославить,
Будем ми рекорди ставить.
Нелегкий у спорті шлях
Та боротись будем так,
Щоб здіймавсь олімпіади стяг –
Перемоги вірний знак!

(вправа «Олімпіада» всі разом – на програш дорослі утворюють олімпійську символіку-кільця)

ВЕДУЧИЙ:
Наша мрія нам зіркою світить,
Кличуть вдаль нас дороги твої,
Україно! Ми всі твої діти,
Тож прийми нас в обійми свої!

(звучить музика, дітям роздають цукерки)

olenalave
22.06.2012, 01:17
Пропоную свою розвагу "Ой на Івана, ой на Купала".

Хід.
Ведуча: Скільки сонця, скільки світла,
Ми зустрічаємо свято літа!
Заходьте, гості до нас,
Ми раді вітати вас!
_Літо, радісна пора? (Так)
-Любить літо дітвора? (Так)
-Тож ми будемо співати,
Літо-літечко вітати!
Пісня «Стрічаймо літечко, малята!»

ведуча : Сьогодні – свято Івана Купала. Свято Сонця, води і Вогню.
Для ваших прадідів вони чарівниками стали,
Отож на честь могутніх цих стихій
Купала свято й започаткували!

Ведуча: Хочете побувати на цьому чудовому святі?
Тож треба купальську закличку згадати!

Закличка: Мати, земле наша,
Пошли усім щастя,
Пошли доброго врожаю,
Пошли радості без краю.
Будемо купатися,
Радісно всміхатися,
Будем гарні і здорові,
Веселі і чорноброві!

Ведуча: Гарно дітки, промовляєте,
Бачу, звичаї народні ви вивчаєте.
Отже, час свято розпочати
І про купальські звичаї вам розказати…

Дівчата:1. У нас сьогодні свято
У всіх, у всіх дітей
Ми будем Йвана святкувати
І просим всіх гостей.

2. Ой Йване-купалочку
Знайди свою фіалочку
А вже фіалок нема
Бо минула вже весна.

3. Добре й літом у лісочку
На травичці в холодочку
Відпочити погуляти
Зілля квітів тут нарвати

У давнину в цей день дівчатка прикрашали купальське деревце стрічками, квітами, лікарськими рослинами,називали його «Купалом» і водили навколо нього хороводи. Іноді на роль «Купала» вибирали дитину. Потім плели віночки і пускали їх на воду, а парубки ловили ці віночки – хто чий віночок спіймає, буде їй нареченим. Ввечері парубки розводили багаття і стрибали через вогнище – хто вище стрибне, той міцнішим буде. А ще на Івана Купала обов’язково купалися в річці – вважалось, що в цей день вода цілюща,бо в ній сонечко викупалось, хто в ній скупається – буде здоровим цілий рік, а ще - дуже вродливим.
Ведуча: Я теж вам пропоную відсвяткувати наше свято за народними звичаями.

Вибираємо двох хлопчиків, які будуть виконувати роль «Купала», а ми будемо в гру грати і їх прикрашати.

Гра «Хто перший прикрасить Купало»

Дівчинка. Біля Купайла обметемо,
Ще й барвінком обплетемо,
Ще й васильком обтикаймо,
Хлопців на свято покликаймо!

Хлопчик. Гей, хлопці! Всі до верби.
Біля Купайла пограємо,
Заспіваєм, порадіємо,
Щоби лихо прогнать,
Та природу вшанувать.

Дівчинка. Хто з вас, хлопці, найспритніший
Хочемо дізнатись.
Пропонуємо на ділі
Всім вам позмагатись.

Гра-змагання «Хто дострибне до найвищої гілки верби»

Ведуча.
На гулянці дівчата і хлопці промовляли дражнили. Хто яку знає, починайте.

Дівчата. На Івана Купала
Жаба в борщ упала.
Дівки не поспіли –
Хлопці жабу зїли.

хлопці. Наші дівки кучеряві
під решетом ночували,
бороною вкрилися,
щоб не пожалилися.

Дівчата. Славний хлопчик, гарно зветься,
За шмаркався та й сміється.

Хлопці. Христя в намисті,
Вуха з листя,
Ніс, як цибулька,
А під носом булька.

Ведуча. На Івана Купала дівчата плели вінки і ворожили, дивились на воду: в який бік попливе вінок, там і милий живе.

Ведуча : Наші діточки, як яскраві квіточки, тож чудову гру почнем –
І віночки заплетем!

Музична гра «Хто перший сплете віночок»

(Діти кожної з груп утворюють коло – «плетуть віночок». На спокійну музику вони рухаються по колу, а на швидку - розбігаються по майданчику, назакінчення музики необхідно швидко зібратися в коло – «Сплести віночок»)

Ведуча. В народі збереглося цікаве повіря: люди вважали, що вогонь старший за все. Вважалося, що в багатті живе вогняний ангел і через те заборонялося у вогонь плювати, сипати сміття, сіль. За народним повірям, одягти Купайла і підпалити. А потім молодь стрибала через вогнище, а наймолодші – через кропиву. То й ми пострибаємо через кропиву.

Гра-змагання «Перестрибни через кропиву».
Ведуча. Ось і підійшло до кінця наше свято. Нехай воно принесе вам здоровя, квіти і трави подарують вам бадьорість, вогняний ангел охороняє від всього лихого.
Сходилось Кпайло із долу до долу
Час і нам діточки додому.

natusyk
23.06.2012, 08:54
Вірші про літо

ВЕСЕЛЕ ЛІТО
Сонце, море і пісок –
Все для ігор, для діток.
Зайчик сонячний стрибає,
Він з малятами пограє:
Можна в жмурки в доганялки.
Раді Саші і Наталки
А Сергій в пісочку грав,
Він фортецю збудував.
На мурашник схожа дуже.
Влітку весело нам, друже!
Море хвилями хлюпоче,
Дітлахів воно лоскоче..
Всі стрибають і радіють,
Про веселе літо мріють.
С. Швець (За матеріалами дитячого журналу Жирафа–Рафа)

ДЕ ЛІТО ЖИВЕ
У павука хатинка —
Тоненька павутинка.
У коника веселого —
Між травами оселя.
У ластівки швидкої —
Під нашим підвіконням.

А тепле й ніжне літо,
Волошками повите,
Посріблене дощами,—
Живе в очах у мами
А. Костецький

ЛІТО
— Липа, липа зацвіла! —
Засурмила всім бджола.—
Гей, злітайтеся, подруги,
У гайок на край села.
Там уже не видно віт,
А лише пахучий цвіт.
Наберем багато меду.
Вирушаймо ж у політ! —
Бджоли з пасіки летять,
Липі крону золотять.
І здається, що у липи
Віти струнами бринять.
Т. Коломієць

ЛІТО
У відчинене віконце
Зазирнуло зранку сонце
І лоскоче ніжно носик,
І маленькі ніжки босі.

Сяйвом сонця все залито,
В нас гостює справжнє літо
Кольорове та яскраве,
Запашне, смішне, цікаве!

Мама літечку радіє,
Літо всіх маляток гріє,
Щоб росли вони здорові,
Наші «сонечка» чудові!
О. Роговенко

СПРАВИ ЛІТА
Знаєш, скільки справ у літа?
Їх усіх не полічити!
Треба нам підсмажить спини,
Ніс убрати в ластовиння,
Накупати нас у річці
Наперед на три сторіччя,
Та іще подарувати
Лісу й лугу буйні шати.
Словом, справ — не полічити!
Та найбільше треба літу,
Щоб зуміли я і ти
Набагато підрости!
А. Костецький

СВЯТО ІВАНА КУПАЛА
На Івана, на Купала
В лузі Наточка гуляла.
Квіти Наточка зривала,
У віночок уплітала.

На голівку приміряла
І до річки поспішала.
Там дівчата танцювали,
По воді вінки пускали.

Ой зраділа наша Ната:
«Ну й Купало! Ну і свято!»
Веселилась, танцювала,
Свій віночок виглядала
Г. Шевчук

ЩЕДРЕ ЛІТО
Літня спека, грози, грім,
Літо, ти прекрасне всім!

Скільки в тебе є скарбів:
В лісі — ягід та грибів;

У садках — смачна малина,
Аґрус, яблука, ожина.

Фрукти й зелень соковита —
Це смачні дарунки літа.

Ген тече срібляста річка...
Ой і тепла ж в ній водичка!

Можна влітку засмагати,
Можна плавати й пірнати.
Т. Корольова

ЛІТНІЙ РАНОК
Джмелі спросоння — буц лобами,
Попадали, ревуть в траві.
І задзвонили над джмелями
Дзвінки-дзвіночки лісові.

Повільне сонце на тумані
До проса виплило з води,
Де на пташинім щебетанні
Послався малиновий дим.

Лиш сонях спав, хоча й не мусив...
І ось за те, аби він знав,
Важкий ячмінь медовим вусом
Бджолу за лапку лоскотав.

У картузах із парусини
Комбайн комбайнові гукав:
— То що косить? Воно ж все синє —
Де льон, де небо, де ріка?
М. Вінграновський

ЛІТО
Серед моря квітів,
Серед моря трав
Весело шуміти
Запашним вітрам.

Серед моря квітів
Бджіл гудуть рої.
Літо моє, літо,
Співанки мої.

В смолках вітер гонить
Хвилі в далечінь,
На безмежних гонах
Виграє ячмінь.

О рожевий колір,
Смолок любий цвіт!
Лугові і полю
Сонце шле привіт.
О. Ющенко

ЛІТНІЙ РАНОК
Тепле сонце встало пишно,
Одягається розкішно
В яр і золото долина,—
Встань і ти, моя дитино!

Ранку тратити не треба;
Дочувайся: із-під неба
Пісня жайворонка ллється –
То привіт тобі несеться!

Подивися на рослинку:
Кожну квітку і травинку
Криє білая сльозинка —
Діамантова росинка.

Вітерець на тебе дише,
Джерегелями колише,
На вушко тобі шепоче,
Щоб вставало ти охоче
Я. Щоголів

ЛІТО
За крутими берегами
Пахне сіно полинами,
На ромашці бджілка спить,
З неба капає блакить.

Явори лоскоче вітер,
Розплітає вербам віти,
Літо шепче до води:
- Я прийду іще сюди.
Л. Новикова

* * *
Тепле літо йде лужком,
Постьобує батіжком.
По травичці побрело,
Сніп ромашок принесло.
М. Пономаренко

natusyk
23.06.2012, 09:44
Знайшла в інтернеті сценарій літнього свята "ЛІТО - ПОРА РОЗВАГ"
Підходить для проведення на ігровому майданчику

ДІЙОВІ ОСОБИ
В е д у ч и й
З а й ч и к
В о в ч и к

ХІД ЗАХОДУ
Діти утворюють коло. В колі стоїть вихователь — Ведучий.
В е д у ч и й
Діти, ось і прийшло до нас літо.
Теплим сонечком зігріте!
Здрастуй, поле і лісок!
Здрастуй, річка і пісок!
Відчинило двері літо —
Стільки радощів у нім!
Стільки в лісі трав і цвіту!
Гей, мерщій туди ходім!

Далі Ведучий веде розповідь, а діти виконують рухи за змістом тексту.

В е д у ч и й. У моєму чарівному лісі росте зелена м'якенька травичка.
(Діти спершу присідають, а потім повільно підіймаються, показуючи, як росте травичка.)
Над травичкою літають метелики.
(Діти стають на носочки, «летять» по колу, махаючи ручками.)
А ще у лісі ростуть квіти: червоні, сині, жовті.
(Діти роблять рухи, «збираючи квіти».)
Вони запашні та дуже гарні.
(Діти «нюхають» квіти.)
Їх легенько гойдає вітерець-пустунець.
(Діти піднімають руки вгору та хитають ними.)
Мої квіточки дуже люблять метеликів, бо вони легенько пурхають над ними.
(Діти знову «літають».)
В лісі ростуть високі, стрункі дерева.
(Діти стають на носочки та тягнуть руки вгору.)
Їх також гойдає вітерець.
(Діти хитають ручками.)
На деревах сидять пташки і співають гарних пісень.
(Діти імітують рухи крилець птахів та їхнє щебетання.)

В е д у ч и й Дітям також подобається у лісі. Вони збирають квіти, нюхаючи їх. А над ними літають метелики та гойдаються дерева. А ось, дивіться, до нас летить бджілка.

Діти, повторюючи за ведучою, піднімають одну руку вгору, збирають пальчики докупи, дзижчать спочатку у високому регістрі, потім поступово опускають ручки й знижуються до середнього та низького, і знову, піднімаючи руки вгору, переходять до високого регістру.

Проводиться гра «Бджілка».

Гра «Бджілка»

Д і т и (взявшись за руки, йдуть по колу)
Бджілко, бджілко, де літала?
Що у лузі ти шукала?

Б д ж і л к а (дитина у середині кола)
Я літала до квіток
І збирала з них медок.

Д і т и
Бджілко, бджілко, зупинися,
З нами медом поділися!

Б д ж і л к а
Я вам дам, та небагато,
Бо несу своїм малятам.

Бджілка «підлітає» до дітей та по черзі торкається долоньки кожної дитини, а одну бере за руку і веде в коло. Ця дитина стає «бджілкою». Гра починається спочатку, повторюється 3—4 рази.

В е д у ч и й. Бджілка полетіла до свого вулика діточок годувати.
А подивіться, дітки, хто це до нас скаче?

Вбігає Зайчик.

З а й ч и к
Я від Вовчика втікав,
На галявину попав.
Щось тут так дітей багато.
Ви тут граєте, малята?

Д і т и (разом). Так.

В е д у ч и й. Ми тут розважаємось, в ігри граємо і силою міряємось.

З а й ч и к
Я страшенний боягуз,
Спорту дуже я боюсь.
В лісі, в полі, навкруги —
Скрізь у мене вороги.

В е д у ч и й
Нас ти, зайчику, не бійся,
Не образимо тебе!
Веселися з нами, смійся,
В іграх ти розваж себе!

Проводиться гра «Зайчик сіренький вмивається».

Гра «Зайчик сіренький вмивається»
Діти стають у коло, посередині кола — Зайчик.

Д і т и
Зайчик сірий вмивається,
Мабуть в гості збирається.
Вимив носик, вимив хвостик,
Вимив вухо, витер сухо.

Зайчик стрибає на обох ногах, діти плескають у долоні.
Зайчик «іде» в гості до кого-небудь з дітей, а та дитина стає Зайчиком. Повторюється гра 3—4 рази.

З а й ч и к. Яку гарну гру ви про мене знаєте. Я вже трішки розважився і мені стало веселіше.

Заходить Вовчик.
В о в ч и к
Аж ось де я тебе знайшов!
Не бійсь мене — я добрий Вовк!
З тобою хочу помиритись,
Прийшов сюди повеселитись.

В е д у ч и й
Тож приєднуйся, Вовчику, до нас
І станеш ти спортсменом враз.

Вовчику, хочеш з нами пограти у гру?

В о в ч и к. Авжеж!

Проводиться гра «Вовк і зайчики».

Гра «Вовк і зайчики»
В е д у ч и й
Ось зайчики маленькі
По лісі стрибають.
(Діти бігають, стрибають.)

За дерева, кущики заглядають,
Чи не йде Вовк.
(Наслідують рухи зайчика.)

Знову бігають, стрибають,
Потомилися і сплять.
Тільки вушка із намету стирчать.
(Діти присідають, вдають, ніби сплять.)

Зайчики, поспішайте,
Вовк за деревом — тікайте!

Зайчики прокидаються і тікають, а Вовк їх ловить, але це йому не дуже вдається. Гра повторюється 3—4 рази.

В о в к
Ну й веселі та завзяті
Ці малята-дошкільнята!

З а й ч и к
А чи вмієте, малята,
Швидко моркву ви збирати?

Д і т и (разом). Так!

З а й ч и к
В мене ось морквочка є,
В моєму лісі вона росте.
Допоможете, малята,
Мені морквочку зібрати?

Проводиться гра «Хто більше збере морквин із зав'язаними очима».

В о в к
В мене також є завдання.
Тож виходьте на змагання.
Ось і обручі малі,
В них є шишки лісові.
По одній ви їх беріть
Й швидко в інший бік несіть.

Проводиться гра «Збери шишки!»

Гра «Збери шишки!»
Беруть участь троє або четверо дітей. Для гри потрібно 4 обручі із 6 шишками у кожному.
Діти беруть шишки з обруча і несуть їх на відстань 10-15 кроків. Перемагає та дитина, яка першою пройшла відстань.

В о в к Те, що ви сміливі, спортивні, я побачив. А чи кмітливі?

В е д у ч и й. Так, наші діти дуже кмітливі. Зараз ми проведемо розминку «Буває — не буває», і ви із Зайчиком переконаєтеся у цьому.
Проводиться розминка «Буває — не буває».

Розминка «Буває — не буває»
Після кожного твердження діти виправляють ведучого.
В е д у ч и й
Надворі сніг білий, а зайчик сірий.
В лісі завірюха, а ведмідь малину збирає.
Сніг іде, гриби ростуть.
Сів метелик на сніжинку.
Сонце пече, липа цвіте, а діти й дорослі в шубах ходять.
Надворі сніг, а листя з дерев опадає.

З а й ч и к. Молодці, діти.
В о в ч и к. Ви й справді кмітливі!
З а й ч и к
Та й веселі і завзяті
Ці малята-дошкільнята!
Все відразу відгадали,
Все зробили, все зібрали!

В о в ч и к
Ми із Зайчиком у лісі
Все розповімо про вас!
Тож запрошуємо в гості,
Ще приходьте ви до нас!

Вовчик та Зайчик махають на прощання руками та йдуть.

В е д у ч и й
Ну і нам вже час вертатись!
А щоб веселіше йти,
Треба пісню заспівати
Про веселі літні дні.

Виконується пісня «Якого кольору літо» або інша про літо за вибором музичного керівника.

natusyk
23.06.2012, 10:03
Загадки про літо:

* * *
В небі ластівка летить,
З вітром листя шелестить,
Воду п’є лелека.
Сонце палить. Спека.
Дозріває жито.
Яка пора?
(Літо)

* * *
Сонце дуже припікало,
Встигли ягоди дозріти.
Ми купались, загоряли,
Бо було чудове …
(Літо)

* * *
Сонце пече, липа цвіте,
Жито доспіває – коли це буває?
(Літо)

* * *
Покупались, загоріли,
Наловили низку пліток.
В лісі ягоди дозріли –
Прилетіло в гості…
(Літо)

* * *
Пасмалилися носи,
Загоріли щічки.
Ми щодня тепер усі
Ходимо до річки.
Коли це буває?
(Влітку)

* * *
Полунички й вишні
Зрілі у садку.
Бджоли раді цвіту
На луку барвисті квіти.
Нам дарує щедре …
(Літо)

* * *
У садках — смачна малина,
Аґрус, яблука, ожина.
Фрукти й зелень соковита —
Це смачні дарунки...
(Літа)

* * *
Хто це лісом зараз ходить? –
Розмаїття ягід родить,
Тепло. Раді всі звірята.
А в пташок – вже пташенята.
(Літо)

* * *
Сонечко яскраве
Цілий день палає,
На травиці в гаї
Цілий день ми граєм.

Раді всі малята
Цілий день купатись,
Веселиться й грати,
На сонці засмагати.

Як пора ця зветься,
Коли все сміється
І відпочиває?
Коли ж це буває?
(Влітку)

* * *
Що за дерево, чий цвіт
Пахне медом на весь світ?
(Липа)

* * *
Влітку – дітям насолода
Та зимова прохолода.
Влітку радо ми їмо
Найсмачніше - …
(Ескімо)

* * *
Серед літа, мов пір’їнки,
Стиха падають сніжинки.
Під віконечком у Олі
Цвітом вкрилися …
(Тополі)

* * *
Не гіркий і не солоний,
А солодкий і червоний.
Як же зветься цей товстун?
Здогадалися? …
(Кавун)

* * *
То що за диво-літаки
Сідають в лузі на квітки?
Не спочивають з далини,
А вантажі беруть вони.

В саду старому під селом
У них є свій аеродром.
І літаки – за летом лет –
Везуть туди солодкий мед.
(Бджоли)

* * *
Пахне грядка невеличка –
Швидко виросли сестрички, -
Чепурушки круглолиці
Заховались у травиці.
Чорні крапочки на личках…
Здогадалися? …
(Сунички)

Ольга♥
24.06.2012, 08:31
Квіткове королівство (Музична казка)

(На східцях сцени з двох сторін по дві дівчинки-квіточки).

Дівчинка 1. Казка — це життя, це світ, тільки бачиш його ти непростим оком. На світ казки треба дивитися так, як ти його сприймаєш серцем. Якщо таке відчуття є, значить ти в казці.

Дівчинка 2. Пора відправлятися в далекі мандри. Наші маленькі друзі, сідайте разом із героями казки на золотий кораблик — і в дорогу, до великого Квіткового королівства.

Дівчинка 3. сонце в мандрівку нас закликає, про дорогу веселу оповідає. Ідіть, мої любі, під ноги дивіться, травам і квітам ніжно поклоніться.

Дівчинка 4. Несіть же їм ласку у кожній долонці. Разом з промінням веселого сонця. Хай же мандрівка казкою стане, Про неї розкажете татові й мамі.

(Звучить музика).

Казкар (сідає на килимок і розказує казку).

Було це так давно, що я вже ледве пам'ятаю. Дуже далеко, на вершині гори, розкинулось Квіткове королівство, яким правив сам король. Жив він з єдиною дочкою-принцесою, яка бавилась зі своїми друзями-квіточками й слухала поради доброї Феї.

(Звучить музика).

(Тихенько відкриваються штори: на сцені квіти в зимовій сплячці. У глибині сцени — трон, на якому спить король і принцеса. Почувши музику, вона прокидається).

Принцеса. І сонечко так високо, і пташки співають, а я ще й досі сплю. Подивлюсь на своїх друзів, чи не проснулись часом вони. Що ж, мої дорогі! Подрімайте ще. Скоро завітає до нас добра Фея та допоможе вам прокинутися від довгої сплячки. І знову ми будемо разом.

Ой, лишенько: татко ще спить. Татку, татусю, прокидайся! Це вже до нас весна завітала.

К о р о л ь. Ой як не хочеться вставати. Такі солодкі сни сняться.

(Звучить музика, виходить добра Фея).

Фея. Добрий день, любі малята! Ми зібралися сьогодні з вами, щоб познайомитися з квітками. У кожної з них є своя таємниця. І знати про це вам треба.

Скільки тут квітів! Тільки вони всі сплять. Ось троянда чайна, її сусідки-— скромні нагідки, гладіолуси, матіоли. Усіх не злічите ніяк. Стільки їх довкола!

(Паличкою торкається до кожної квіточки, вони прокидаються. Король із принцесою йдуть на авансцену).

Принцеса. Яка це радість знову бути разом зі своїми друзями-квіточками. Правда, татусю?

Король. Звичайно, моє серденько.

Принцеса. Я хочу про щось тебе попросити. Тільки ти спочатку дай слово, що не відмовиш мені.

Король. Звичайно, моя крихітко! Невже ти думаєш, що я своїй єдиній донечці можу відмовити.

Принцеса. Я дуже хотіла б влаштувати великий квітковий бал і запросити багато гостей. Ти згоден?

Король. Так, але я ще й вирішив зробити тобі сюрприз: запросив до нас на бал чарівного принца з іншого королівства.

Принцеса. Невже? Я тебе сильно-сильно люблю. Ти в мене найкращий і найдобріший. Татку, а який той принц? Гарний? К о р о л ь. Не лише гарний, а й чарівний! (Зміна декорацій).

Казкар. Не за пущами густими, не за горами крутими, зовсім близько звідсіля, де барвінок в'ється, чарівна лежить земля — Королівством зветься. О 12 годині там почався великий королівський бал.

(Сцена відкривається. Звучить музика. Усі танцюють "Падеграс", а збоку підглядає зла Фея. Після танцю квіти і придворні виходять. Звучить музика, і на сцені появляється зла Фея, яка танцює).

Фея. Я є така, як є, я дикий витвір ночі.

Покликання моє — брехати людям в очі.

Я мати — брехунам, я — бабуся брехунятам.

Брешу я тут і там, невтомна і завзята!

Нема для мене меж, я купа зла і скверни.

Зі мною світ пройдеш, але назад не вернеш.

(Ховається за штору. Входять розбійники).

Розбійник 1.

Нас навіть сіяти не треба. Ми просто скрізь, ми, як і ви.

Лиш ви пнетеся до неба, а наш девіз — лютуй, дави!

Розбійник 2.

Пали! Кради! Бреши! Обманюй!

І намовляй, і обмовляй.

Знущайся! Скривджуй, переманюй,

Ламай, мордуй, коли, стріляй!

Зла Фея. З'явились ви якраз на час. Тсс! Без гармидеру і крику.

Я посвятити хочу вас у таємницю превелику.

У Квітковому королівстві, де проходить бал, принцеса вихваляється своєю красою. Але ж справжня краса — це-я. Якомога скоріше викрадіть її, щоб не побачила вона чарівного принца, за якого я збираюсь вийти заміж.

Він буде мій! А її приведіть до мене, де вона навіки засне мертвим сном. А на вас чекає велика винагорода!

Розбійники. Ми готові, наша повелителько!

(Сцена закривається).

Казкар. А в королівстві продовжується бал. Веселяться всі, хто тут живе. Навіть сам король.

(Сцена відкривається. Звучить музика. Усі танцюють, принцеса вибігає на авансцену й виглядає, чи не їде принц. А тим часом розбійники, які були неподалік, схопили принцесу й тікають. На сцені появляється зла Фея, яка заморожує всіх).

Казкар. Усе було б добре, якби не клята чарівниця — зла Фея, яка довго мудрувала над тим, як викрасти принцесу. Дочекавшись слушного моменту, коли всі квіти проснулись від довгої сплячки і в честь цього принцеса Влаштувала квітковий бал, лиха Фея, змовившись із розбійниками, викрадає єдину королівську дочку, а всіх придворних з квіточками заморожує.

(Появляється добра Фея).

Добра Фея. Ой лишенько! Що ж це з нашим королівством, квіточками? А де ж принцеса?

Рожинка! Чує моє серце велику біду. Якось треба допомогти нашим бідолашним. Прокидайтеся, мої дорогенькі!

(Усі проснулися, дуже зажурені).

Король. Доню, донечко моя єдина! Куди ж понесли тебе ті злі лиходії? Як тепер мені без тебе жити?

Наказую сумну звістку рознести по всій країні.

Для зачитання царського указу запросити міністра королівства.

Міністр. Хто розшукає та визволить мою Рожинку, той буде правити Квітковим королівством, за того видам свою дочку. Король Півоній.

(Завіса закривається. Зміна декорацій. На сцені хатка Вовчика, криниця й печера).

Казкар.І на квітковий край опустився сум і страх. Усе довкола, стало сіре, мов печаль! У країні -— сум і жаль! Щойно барви вигравали, світу радість дарували. Де в країні чарівній радості хоч зерно? Хто красу поверне їй? Хто їй барви поверне?

(Входить принц).

Принц. Одержавши запрошення на бал, швидко зібравшись, я відправився в дорогу, але тут зустрів гінця, який розносив сумну звістку про викрадення чарівної принцеси. Не гаючи часу, я подався на розшук. А може з вас хтось підкаже, куди податися мені? До кого звернутися?

Із залу. Спитай у жабок!

П р й н ц. Я щиро вдячний за пораду. Ну що ж! Будьте здорові!

(Звучить музика. Принц зустрічає жабок, які співають).

Принц. Доброго здоров'я, жабки-квакушки! Може, ви бачили, куди понесли розбійники нашу Рожинку? ; ,

Ж а б к и. Ні! Ми тільки те й знаєм, що в болоті бавит-ись!' Зате добре, що в дрімучому лісі живе старий вовк, який обов'язково тобі щось підкаже.

П р и н ц. Ну що ж! І на цьому спасибі.

(На сцені хатка вовка, криничка й печера. Принц піднімається на сцену й прямує до хатки).

Вовк. Здавна в тім гаю ночую.

Уперше людський голос чую.

Хто тут плаче? Хто тут є —

вовкам спати не дає?

Ах, це ти, хлопчик нечемний,

Лементуєш в лісі темнім,

Шелестиш в гаю моі'м.

Ось я вмить тебе і з'їм,

Руки, ноги зв'яжу,

На вечерю згризу.

Принц. Вовчику-братику! Допоможи мені в біді великій. За це я тобі в пригоді стану. Може, ти бачив, куди понесли розбішїики чарівну принцесу?

Вовк. Мені цього не знати. Але ти не засмучуйся. Біля старої скелі є криниця, яка знає всі таємниці.

П р и н ц. Дякую тобі, вовчику-братику!

(Принц вирушає до криниці й зникає в лісі. Звучить музика. На сцену виходять розбійники, сідають).

Розбійник 1. Ох і намучились ми! Вередливе попалось 'дівчисько. Але нічого. Ось-ось повинна підійти наша повелителька, яка принесе нам велику винагороду. Ох і заживемо ми тоді.

Розбійник 2. Як їсти хочеться, аж скелі гриземо! Уже всіх кажанів подушили й насмажили!

(Із-за каменя Геркулес кинув яблуко. Вони всі кидаються на нього, а Геркулес в'яже їх шнурком).

Р о з б і й н й к 3. Ой юначе милостивий, відпусти всіх нас ти з миром. Більше не будем, щоб я вмер!

Геркулес. Ні, злочинна ти личина.

Претяжка твоя провина.

Не мине тобі дарма.

На ганьбу, на осуд люду

Одведу всіх вас до суду,

Жде давно всіх вас тюрма.

(Геркулес виводить розбійників. - Принц підходить до кринички. Заглядає всередину).

Криниця. Я тут лежу сто тисяч літ,

Перетворилася на лід

Вода моя.

Заглянь у люстро крижане,

Що хочеш, запитай мейе:

Все знаю я...

Принц. Скажи мені, криниченько моя, де ділася принцесонька моя?

Криниця. Гай, гай! Знаю, добрий юначе, знаю. Але шлях твій буде нелегкий. І встигнути мусиш до заходу сонця, поки- спить зла Фея.

У темних борах, у глибоких ярах все чорне — і квіти, і трави. Чорнющі берези, тополі, дуби, суниці, горіхи, гриби. З комах там живуть лиш одні таргани. Птахи не літають - хіба кажани. Там кублище чорне для себе звило лихе і потворне ненависне зло.

У тім гнізді є скриня. А в скрині — зло. Всередині знайдеш записку, як визволити принцесу.

Принц. Спасибі, добра криничко. Не знаю, чим і віддячити тобі. Але я ще повернуся.

Кр и н и ц я. Поспішай!

(Звучить тривожна музика. Принц підходить до печери, заходить туди, хапає скриню, відкриває та забирає зло.-Зла Фея кам'яніє, її чари закінчились. Принц читає записку).

Принц. Твій шлях пролягає на північ. За високими скелями, у долині, яру, є володіння злої Феї. Там і лежить твоя королівна. І тільки поцілунок принца зможе розбудити її зі сну.

К а з к а р. Не гаючи часу, наш принц вирушив у дорогу. Ще багато перешкод прийшлося подолати йому. Але він витримав усі труднощі й упевнено дійшов до своєї мети.

(На сцені ложе, на якому спить принцеса. Принц підходить ближче, приглядається, поправляє одяг, гладить по обличчю та боязко цілує принцесу. Вона просинається).

Принцеса. Ой, як я довго спала. А хто ти,- добрий юначе?

П р й н ц. Це не так важливо. Добре, що ми разом. Нам треба поспішати у твоє королівство, де на тебе чекають батько з твоїми друзями.

К а з к а р. І знайшовся добродар — царства вся надія. Що здолав він силу чар Феї-лиходії.

(Звучить музика. Жабки співають і танцюють. На сцені квіти та придворні стоять в зажурі. Тут появляються принц і принцеса).

Принцеса. Годі плакати! Я жива! А Настур-Канін — мій і ваш рятівник.

Король. Рожинко моя! Доню моя єдина! Я вже виплакав усі сльози і думав, що вже не побачу тебе. Спасибі, відважний лицарю! (Цілує принца).

Для виконання й зачитання королівського указу запросити міністра.

Міністр. Королівський указ.

Відважного лицаря — принца Настур-Канна — я оголошую королем Квіткового королівства і віддаю за нього свою дочку. Цю радісну звістку розголосити по всій країні й людей нашого чудового краю запросити на весілля.

Король Півоній

Казкар. Знову країну казкову одягнено в обнову. Вона стала дуже, дуже гарна, різнобарвна, запашна. Недаремно чарівна.

(Усі танцюють "Вальс ", а король свою корону передає принцу).

Казкар. Таке весілля справляли, що весь мир скликали! І я там був, мед-вино пив, хоч у роті не було, а по бороді текло. Бувайте здорові! (На авансцену виходять квіточки).

Квітка 1. Ось і казочка скінчилась чарівна.

Кликала з собою нас вона,

Повела в країну квіткових фарб,

І відкрила перед вами цінний скарб.

Квітка 2. Скарб добра, краси, любові,

до барвінку в чистім полі,

до маленької пташини,

до червоної калини.

Квітка 3. Хай ваша хата буде багата

І хлібом, і сіллю, і великим добром,

І добрим здоров'ям, і піснею, і злагодою,

І сімейним теплом.

Ольга♥
24.06.2012, 08:37
Вот еще развлечение на летний период (с интернета)

Пригоди Повітряної Кульки

Ведуча. Добрий день, любі дітки! Сьогодні до нашого садочка завітає
незвичайна гостя. Це Повітряна кулька. Вона обіцяла прийти, але
чомусь запізнюється.
Голос з-за ширми. Я тут.
Ведуча. /заглядає за ширму/. Ой, кулька справді тут. Але вона соромиться
вийти, тому що – здута. Дітки, допоможемо їй. Ми її всі разом
надуємо. Три-чотири…
/ Діти імітують надування кульки, в цей час з-за ширми поступово піднімається кулька жовтого кольору/.
Ведуча. Ой, малята, подивіться, яку красиву кульку ми надули.
Кулька. Добрий день усім! А я що, і справді красива? А якого я кольору?
/ Відповідь дітей /.
Кулька. Що? Жовтого? Не хочу бути жовтою! Я весь час мріяла бути
зеленою! / Вередує /. Хочу бути зеленою,зеленою…
Ведуча. Гаразд, гаразд, Кулько! Знаю, як ми зможемо тобі зарадити.
Кулька. А як ?
Ведуча. Ми тебе перефарбуємо.
/ Ведуча бере кульку, пензлик, зелену фарбу, іде за ширму /.
/ Голос з-за ширми /:
Ведуча. От, так,так. Іще з цього боку.
Кулька. Ой, лоскітно, ой-ой!
Ведуча /виходить/. Здається, ніби все! Кулько, де ти ? Виходь, нехай на тебе
діти подивляться.
/На ширмі з′являється Кулька/.
Кулька. Ну що, я тепер красива?
Ведуча. Звісно, так!
Кулька. А у вас є люстерко ? Я хочу подивитись на себе.
Ведуча. Так,є. Ось бери, подивися.
Кулька /дивиться у люстерко /. Ой, що це таке? Який жах! Я не хочу бути
зеленою. Не хочу! Хочу бути блакитною!...
Ведуча. Здається я все зрозуміла. Ти просто кулька - вередулька. А вередуєш
ти, бо тобі, мабуть, сумно.
Кулька. Так-так! Мені справді сумно. А що робити ?
Ведуча. Знаю як тобі зарадити. Ми з малятами спробуємо тебе розвеселити.
Пограємо в цікаву гру, яка називається «Якщо весело тобі».
♫ ТАНОК – ГРА « Якщо весело тобі - роби ось так…»
/Можна пограти в іншу цікаву малорухливу гру на місцях, гумореску тощо /.
Кулька. І зовсім ви мене не розвеселили!
Ведуча. Тобі, Кулько, треба з кимось подружитись. З друзями завжди
веселіше. До речі, я знаю звірятко, яке теж собі шукає друзів.
Кулька. І хто ж це?
Ведуча. А ти відгадай. А діти тобі допоможуть. Слухайте уважно загадку:
Куций хвіст і довгі ноги.
Уночі і вдень тривоги.
Коли випаде сніжок - вдягне білий кожушок. / Зайчик /.
/Діти відгадують /.
Ведуча . Правильно, це зайчик.
Кулька. А хто це, зайчик ?
Ведуча. Це така цікава тваринка, яка любить стрибати. Зайчика ще
називають пострибайчиком.
Кулька. Як це стрибати? Я, наприклад, літаю.
Ведуча. А от так! Дітки, покажіть, будь ласка, кульці, як стрибають зайчики.
/ Діти стрибають /.
Кулька. Зрозуміло! Де ваш зайчик – пострибайчик ? Я хочу з ним дружити.
Ведуча. Зайчику-у-у-у!!!
/ На ширмі з’являється Зайчик /.
Зайчик. Всім привіт, хто мене гукав ?
Ведуча. Зайчику, з тобою хоче подружитися оця чудова Кулька.
Кулька. Хм! Зовсім не хочу!
Ведуча. Це чому ж, Кулько ?
Кулька. А тому що в нього некрасиві вуха – довгі-довгі.
Ведуча. Як тобі не соромно! Зайчику, не ображайся на Кульку. У тебе дуже
красиві вушка. Так, малята?
Зайчик. Я зовсім не ображаюся. Нехай Кулька подружиться з іншим
звірятком, у якого маленькі вушка. А я побіжу далі. До побачення!
Ведуча. Малята, пригадайте звірят, у якого маленькі вушка.
/ Діти називають /.
Кулька. Ого, скільки їх! І з ким мені тепер дружити ?
Ведуча. А ти знову з дітками відгадай загадку.
Не боїться він морозів –
Цілу зиму спить в барлозі.
В літку любить мед, ожину,
Смачну ягідку – малину. / Ведмідь /.
/Діти відгадують /.
Ведуча. Ну, звісно ж,це – Ведмедик. Молодці, дітки! Зараз я його погукаю.
Ведмедику-у-у-у! Не чує. Мабуть, заснув у своїй барлозі. Діти, разом
погукаємо Ведмедика, він почує.
/ Діти гукають. На ширмі з’являється Ведмедик /.
Ведмідь. Хто тут мене гукає?
Ведуча. Це ми, Ведмедику! Доброго дня тобі!
Ведмідь. Доброго дня!
Ведуча. Ведмедику, от ця Кулька хоче з тобою подружитися.
Ведмедик. Правда? Ой, я такий радий ! А Кулька яка красива…
Ведуча. Ведмедику, а чим це ти так пахнеш ?
Ведмедик. Медом. Я щойно був на пасиці і там ласував медком. Ох і
смачнючий!
Кулька. А я мед не люблю! І дружити з тобою не буду І, взагалі, Ведмеде, ти
якийсь вайлуватий, кошлатий. Ні-ні! Не хочу з тобою дружити! Я ні з
ким не хочу дружити! Я буду сама із собою дружити. Я найкраща, і
друзі мені не потрібні.
Ведмедик. Дуже прикро, Кулько, що ти так вважаєш. Адже друзі всім
потрібні. З другом завжди веселіше, і друг завжди в біді допоможе.
До побачення, Кулько!
Ведуча. От так, дітки, Кулька залишилася сама. Зовсім самотня і нікому не
потрібна. Але на цьому її пригоди не скінчилися. Якось засвітило
яскраво сонечко.
/ На ширмі Зявляється Сонечко /.
Воно стало так припікати, що наша Кулька запанікувала.
Кулька. Ой, що це таке. Мені так припікає. Ой, боляче. Я можу лопнути від
спекоти. Що ж робити? На мене нікому навіть подути. Ну чому я не
подружилася із Зайчиком. Зайчику-у-у, де ти?
/ На ширмі з’являється Зайчик /.
Зайчик. Біжу, біжу, Кулько. Я тебе врятую. Тобі спекотно ? Зараз на тебе
подму./ Дує /. Дітки, допоможіть мені, будь ласка, охолодити Кульку.
Дуйте разом зі мною.
/ Діти дують /.
Кулька. Ой, Зайчику, дякую! І вам, малята, дякую. Мені вже краще.
Зайчик. Ну що, Кулько, будемо дружити?
Кулька. Мені треба подумати.
Зайчик. Ну що ж, думай! А я пострибаю далі.
Ведуча. Поки Кулька думала, вона не помітила, що налетіла хмарка.
/ На ширмі зявляється хмарка /. І зашумів дощик. Дітки, як шумить дощик?
/ Діти звуконаслідують шум дощу /.
♫ « Д О Щ И К » / м е л о д і я /.
Кулька. Ой,що це таке ? Дощик. Звідки він взявся? Я геть промокла. Ой-ой-ой!
Хто тепер мене порятує? Ведмедику, де ти ? Ну чому я з тобою не
подружилася? Ведмедику-у-у-у!
/ На ширмі Зявляється Ведмедик з парасолькою /.
Ведмедик. Кулько, я ось! Біжу! От і у мене є парасолька. Я тебе заховаю від
дощику. От так. Тепер ти швиденько обсохнеш. От і дощик
скінчився.
/ Хмарка ховається /.
Знаєш, Кулько, все ж таки будемо дружити з тобою.
Кулька. Мені треба подумати.
Ведмедик. Ну що ж, думай! А я пішов геть.
Ведуча. І Кулька задумалася. А поки вона думала, подув сильний вітер…
Ведуча. І знову наша Кулька запанікувала, і на те була причина. Бо наша
Кулька стала підніматись все вище і вище, летіти все далі й далі.
Кулька. Ой-ой-ой! Що ж зі мною тепер буде? Навіщо я образила Зайчика і
Ведмедика? Хто ж мене тапер врятує? Зайчику! Ведмедику!
Допоможіть!
Ведуча. Але ні Зайчик, ні Ведмедик, звісно Кульку не почули, бо вона відлетіла
дуже-дуже далеко. Але ми з вами, малята, допоможемо їй. Голосно
покличемо Зайчика і Ведмедика.
/ Діти гукають /.
Зайчик і Ведмедик /разом/. Біжимо! Не хвилюйся, Кулько! Ми тобі
допоможемо! Ми тебе спіймаємо!
/ Звірята ловлять Кульку /.
Кулька. Дякую вам, мої любі друзі! Так-так, ви мої справжні друзі. І вам
малята, велике спасибі! Адже ви всі стільки для мене зробили. І я хочу з
вами з усіма дружити! Чи ви хочете подумати ?
Ведмедик. Та що ж тут думати ? Дружити – це дуже добре! Правда ж, малята?
/ Відповіді дітей /.
Зайчик. Дружити – це дуже весело! Правда ж , малята ?
/ Відповіді дітей /.
Ведуча. От так і закінчилася історія про Кульку – вередулька.
Ведмедик. А наша Кулька вже не вередулька!
Зайчик. Та й історії цій ще не кінець…
Ведуча. Це чому ж ?
Звірята і Кулька. Бо ми всіх малят і дорослих запрошуємо на міні – дискотеку.
♫ « НАШЕ КОЛО МОВ СІМ’Я …»
/ Проводиться міні – дискотека. Діти танцюють, передаючи кульку, а звірята танцюють на ширмі /.

USER_127027
10.08.2012, 23:22
Хочу поделиться с вами:
МУЗИЧНО - СПОРТИВНЕ СВЯТО " МОРСЬКА ПОДОРОЖ"
ДІТИ ВХОДЯТЬ ДО ЗАЛИ ПІД МАРШ ТА СТАЮТЬ ПІВКОЛОМ
1.Сьогодні в нас, малята,
Фізкультурне свято.
Дозвілля починаємо –
Гостей усіх вітаємо.

2.Ми змагатися готові,
Всі бадьорі та здорові.
Всіх вас щиро ми вітаємо
Добрих успіхів бажаємо.

3.Полюбуйтесь, подивіться
На веселих цих діток.
Олімпійців як годиться
Виростить наш дитсадок.

4.Чемпіоном стать не просто
І хоча малі ми зростом,
Небагато літ пройде –
Наша черга підійде.

5.Всюди друзів ми знаходимо,
З ними як одна сім я.
Але нам без друга спорту
Не прожити ані дня.

6.Хто із спортом дружить –
Буде завжди дужий.
І не хворий і не кволий,
А завжди-завжди здоровий.

7.Щоб спортсменом стати,
Як того не знати?
Треба всім щоденно
Тіло тренувати.

8.Щоб зростати сильними,
Спритними, сміливими –
День у день по розпорядку
Ми виконуєм зарядку.

ВСІ РАЗОМ
І дорослим і малим –
Спорт дає здоров’я всім!

ДІТИ СТАЮТЬ НА МІСЦЯ
ЗАРЯДКА « ВОЛНА»
ДІТИ СІДАЮТЬ.

ВЕДУЧА Діти, до мене потрапив лист з острова скарбів. Давайте його прочитаємо.
ВЕДУЧА ЧИТАЄ ЛИСТА
ВЕДУЧА Діти, ви готові вирушити у морську подорож та позмагатися з Бармалієм та піратами.
ВИХОДИТЬ 1 ДИТИНА
Пригод незвичайних
Сміливо чекаєм
У скруті про друзів
ми разом подбаєм.
І хоч перешкод на дорозі багато
Зумієм ми острів скарбів відшукати.
ТАНОК « МАТРОСИ»
ВЕДУЧА Тож вирушаємо.
ВПРАВИ НА ЛАВЦІ-КОРАБЛІ.
ДИТИНА (дивиться в бінокль) Бачу острів. Та попереду рифи.
ВЕДУЧА Доведеться плисти до острова на шлюпці. Але у нас лише одна двомісна шлюпка. Тож будемо вибиратися на берег по двоє.
ЕСТАФЕТА « ШЛЮПКА»
ДІТИ СІДАЮТЬ НА СТІЛЬЧИКИ.
ВЕДУЧА Ось ми прибули на Острів скарбів. Але де ж мешканці острову.
ВИХОДИТЬ МАРТИШКА
ВЕДУЧА Добрий день, мартишка.
МАРТИШКА Добрий день! А хто ви такі?
МАРТИШКА Дуже рада я , малята
Вас на острові вітати.
Дуже я люблю стрибати
Та в веселі ігри грати.
ІГРИ ТА ЕСТАФЕТИ

ВЕДУЧА Мартишка, ми отримали листа з вашого острова. Та припливли вам допомогти. Підкажи нам, будь ласка, де нам знайти Бармалія?
МАРТИШКА
Ой дрижить вже хвостик мій
Дуже страшний Бармалій
Він на острів наш напав
Дуже всіх він налякав.
Заховаюсь я мерщій.
Бо іде сюди злодій.
ПІД МУЗИКУ ВИХОДИТЬ БАРМАЛІЙ
БАРМАЛІЙ Я – безстрашний Бармалій
Всіх лякає вигляд мій.
Хто тут бешкетує
Зараз всіх провчу я.
ВЕДУЧА Ми з дитячого садочка.
БАРМАЛІЙ Дуже я люблю дітей
Тих, що не вмиваються
Один з одним б’ються
І спортом не займаються.
ВЕДУЧА Ні, Бармалій, наші діти не такі. Вони сильні та сміливі. Бо вони займаються спортом. Правда діти?
ДІТИ Так!
БАРМАЛІЙ А навіщо мені та фізкультура. Навіщо мені сила, спритність. На цьому острові я господар. Всі мене бояться. І ви, діти, теж повинні мене боятися. Зараз я вас прожену геть.
ВЕДУЧА Та не боїмося ми тебе. Давай краще змагатися. Ось ми і подивимося, хто сильніший.

ЗМАГАННЯ
БАРМАЛІЙ ХАПАЄТЬСЯ ЗА СПИНУ.
БАРМАЛІЙ Ой-ой-ой! Все! Не хочу більш змагатися. Ви перемогли. Забирайте ваш острів. Ніколи більше сюди не повернусь.
БАРМАЛІЙ УХОДИТЬ
ВЕДУЧА Ось ми діти і прогнали Бармалія з острова. Наша дружба, сила і витримка перемогли. Дружба – це найбільший скарб.
ТАНОК МОРСЬКИХ ХВИЛЬ
МОРСЬКИЙ ЦАР
Я – цар морський, морів володар
І цього острову господар.
Дякую я вам, малята,
Що змогли нас врятувати.
Бармалія ви провчили
Острів наш від зла звільнили.
Ви, малята, спритні дуже
І до спорту не байдужі.
Тож дружіть зі спортом далі
І отримуйте медалі.
Хай летить в усі кінці:
Ви, малята, молодці!
МОРСЬКИЙ ЦАР НАГОРОДЖУЄ ДІТЕЙ МЕДАЛЯМИ.

Я ,Наталья!
28.08.2012, 17:27
1 червня - День захисту дітей (2012 р.)
ВЕД. Доброго дня! І дорослим, і малим! Доброго дня всім, хто до нас завітав!
Ось ми і дочекались літа,
Приурочили вам дітям!
Все навкруги у квітах,
Променів сонця багато –
Відзначають нині свято.
1 ДИТ. 1-го червня святкуємо свято, самий веселий цей день для маляток.
2 ДИТ. Тому ми сьогодні в садочку співаєм, радієм і настрій усім піднімаєм .
♫ ПІСНЯ «Дитсадок»
3 ДИТ. Ще хочу сказати усім по секрету:що наш дитсадак,мов казкова планета,
Де в злагоді й мирі живуть всі малята, беруться за руки і йдуть танцювати…
Вед. Друзів веселих гуртом привітайте,
♫ «Вперед четыре шага»
ВЕД. Настало літо, літечко чудове! Милують нас погожі, ясні дні.
Сьогоді вітають усіх тут малята! Ми всі готувалися довго до свята:
ВЕД.. Подивіться, любі діти! Хто це завітав до нас на свято?
ЗАХОДИТЬ Б.Я.
Б.Я.Так, так, чую знову тут свято,а мене ,красуню,Бабусю Ягусю знову не запросили! Ух я вам!
Вед: Б.Я.,не псуй нам настрій,адже сьогодні таке веселе свято!!!
Б.Я. Що за свято,щось нечула?
Вед: Як,сьогодні ж 1 червня,у цей день ми відзначаємо свято усіх малят,день захисту дитини!
Б.Я.Знову свято у малят, а я одна-однісенька сиджу ,не друзів,не свят у мене немає…(плаче)
Вед: Ой,малята,мені так шкода Б.Я.,а давайте її запросимо до нас на свято,залишайся Ягуся,тільки,чур,не чаклувати і свята нам не псувати!
Б.Я.: Ой,дякую,вам,що ви такі добренькі,не залишили стару на самоті.
Вед: Б.Я. ну звичайно,ми не могли тебе залишити одну,тому,що у нас у садочку такі дружні малята,та що там і казати,зараз усе побачиш сама.
Танок « Подружились»
Б.Я.Ой,які гарнюні, і я теж хочу з вами пограти!
Гра «Бабка Йожка»
Б.Я. Добре погралися,та я щось зовсім зголодніла!
Вед: Наші малята знов не залишать тебе голодною,зараз разом наваримо кашки,де наша велика каструля?
Танок Кухарчуків»
Вед: Отакої,хотіли кашку,а зварили мишку!
Мишка:__розповідає віршик_________________________
Вед: Наша мишка не проста,вона казкова,у честь свята приготувала нам подаруночок,ось цю чарівну квіточку!!
Б.Я. Тож ми з квіточкою зараз пограємо у гру
Гра « Збери квітку»
Б.Я.А тепер я хочу перевірити чи ваші діти не жадібні?
ДІТИ. Ні!!!
Б.Я .Ну тоді подаруйте мені один свій тапочок.
(Б.Я збирає тапочки, кожній дитині говорить «спасибі»)
♫ ГРА «ЗНАЙДИ СВІЙ ТАПОЧОК»
(Висипає взуття в купу у стіни, діти на 1 ніжці повині доскакати до взуття знайти свої та добігти взутими на містце, хто перший)
А тепер я усіх покатаю на мітлі!
«Катання на мітлі»
ВЕД. На святі було весело, та пора прощатись
Б.Я. Я дякую, вам любі малята за те що була з вами,
Запам'ятаєте цей веселий день літа, і я не забуду про вас. До побачення!
ВЕД. А зараз давайте на прощання подаруємо всім наш веселий таночок
♫ Танок «Веселые детки»

musa
08.09.2012, 18:07
Был у меня в этом году мини летний лагерь-7 деток 9-11 лет.А так как в програме была "Я и Библия"нужно было с детками сделать призентацию истории о сотворении мира для родителей.И вот что из этого получилось.Большое спасибо Валюше Музе за советы и помощь
СОТВОРЕНИЕ МИРА

Взросл..Вы знаете как все рогружается во мрак в ночное время ,когда выключены все лампы.В такой темноте был когда-то весь мир.Тогда не было не травы ,ни деревьев,ни прекрасных цветов,ни птиц,ни даже неба и земли.Вся вселенная была тьмой и хаосом.Однако Бог не хотел,чтобы все оставалось так,и Он сотворил этот чудесный мир.Мы знаем,что само собой ничего не создается.Окружающий нас мир ,наполненный гармонией и красотой,свидетельствует о его великом и мудром Творце.
Вед.В начале сотворил Бог небо и землю.Земля была безвидна и пуста.И сказал Он: «Да будет свет»И свет назвал днем,а тьму-ночью. Был день первый.
«Композиция с белыми шарами»
Реб. Чудо свершилось: в небе зажглась заря,
Ночь прояснилась и ожила земля.
Вед. День второй.Создал свод,который назвал небом.И собрал воду на небе в тучки.
Реб. Тучка по лесу гуляля
Тучка бусы растеряла
Как хрустальные горошки
Скачут бусы по дорожке
Танец «Капельки»
Вед.И был день третий.
Реб.На третий день были отделены суша и море.И на суше появилось много деревьев,кустов и цветов.
Взросл.предлагает детям отгадать загадки на заданную тему.
«Загадки про растения»
1. Его весной и летом
Мы видели одетым,
А осенью с бедняжки
Сорвали все рубашки. Ответ: Дерево
2. Нам в дождь и зной
Поможет друг,
Зеленый и хороший –
Протянет нам десятки рук
И тысячи ладошек. Ответ: Дерево

3. Не загадка это даже,
Сразу назовем,
Если только кто-то скажет -
Желуди на нем! Ответ: Дуб
4. Ее всегда в лесу найдешь –
Пойдем гулять и встретим:
Стоит колючая, как еж,
Зимою в платье летнем. Ответ: Ель, сосна
5. С моего цветка берет
Пчелка самый вкусный мед.
А меня все ж обижают:
Шкуру тонкую сдирают. Ответ: Липа
6.Под кустами,под листами
Мы попрятались в траву
Нас в лесу ищите сами
мы не крикнем вам: «ау» (грибы)
7. Посадили зернышко -
Вырастили солнышко. (Подсолнух)
8. Голова на ножке, в голове горошки.
Солнце жжет макушку,
Сделать хочет погремушку. (Мак)
9. Шел я лугом по тропинке,
Видел солнце на травинке.
Но совсем не горячи солнца белые лучи. (Ромашка)
10. Я капелька лета на тоненькой ножке,
Плетут для меня кузовки и лукошки.
Кто любит меня, тот и рад поклониться.
А имя дала мне родная землица. (Земляника)
11. Синий мундир, белая подкладка,
В середине - сладко. (Слива)
12. Лоскуток на лоскутке - зеленые заплатки,
Целый день на животе нежится на грядке. (Капуста)
13. И зелен, и густ на грядке вырос куст.
Покопай немножко: под кустом ... (Картошка)
Реб. И был день четвертый.
И создал Бог светила на небе: солнце, для освещения днем. и луну со звездами ,что-бы светили ночью.
« Композиция с тканью»
Реб. И был день пятый.
И сказал Бог: «Пусть появятся в воде рыбы,а по небу полетят птицы.
«Подводное царство» (мелодекламация)
Вед. И был день шестой…
Реб. И сказал Бог: «пускай на земле появится много животных.»
«Зверобика»
Вед.или Взросл.И увидел Он,как это прекрасно и создал он людей,чтобы они жили в этом прекрасном мире.
«Общий танец».

А это муз материал
А еще ,пока мы готовились с детками они с педагогои по ИЗО к каждоме номеру делалаи поделочки:одлачка из ваты,луну и солнце на ниточке,подводных жителей в стиле оригами.... и это се в ходе действа детки цепляли на ватман В конце получилась красивенная композиция

Катюшка knopka
05.01.2013, 18:33
Здрастуй, літо!
Зал (майданчик) святково прикрашений.
Ведуча
Свято літечка в садочку
Прокидатися пора
Свято сонця, сміху, квітів
Веселися, дітвора
Дитина
Пташки весело співають,
Ліс та луки звеселяють.
Все у пишному вбранні,
Бо чудові влітку дні.
Пісня « Завітало літо»
Дитина
В небі сонечко яскраве, в травах коники,
А у лісі кучерявім дзвонять дзвоники.
Схожа вродою із сонцем кожна квіточка,
Стигне вишня під віконцем…. Літо, літечко.
Ведуча
Відгадайте-но загадку.
Жовтий котиться клубочок,
Та клубок цей без ниток.
Всіх однаково він любить,
І однаково голубить.
По небі качається,
Людям усміхається.
Діти
Сонечко

Дитина
Сонечко. Сонечко
Виглянь у віконечко,
Посміхнись!
До діток малесеньких
Своїм ясним личеньком
Повернись.
Дитина
Сонечко, сонечко,
Глянь, щоб наші вишеньки
Розвились.
А в полі широкому
Житечко й пшениченька
Піднялись.
Ведуча
Давайте всі разом покличемо до нас сонечко.
Пісня-закличка «Вийди, вийди, сонечко»
Заходить Сонечко з Літом.
Сонечко
На лугах яскраві квіти,
Скрізь і лісах зелені віти.
Я до вас іду, в гості літечко веду.
Літо.
Я – щедре добре літо, я росами умите.
Я медом пахну, квітами, покосами зігрітими.
Ведуча
Літо прийшло не само, а привело з собо. Своїх діток-місяців.
Дитина
Червень-це черешні, стиглі й соковиті.
Це солодкі вишні. Солодом налиті.
Дитина
Смачно! Злипаються губи,
Бджілка закінчує лет.
Літечко –красне і любе.
Липень – солодкий як мед.
Дитина
Прийшов серпень у садок приніс дарунки для діток.
Сливи груші, виноград-
Все поспіло для малят.
Дитина
А вже літечко прийшло, дітям радість принесло.
Потрудилось літо вчасно- урожай буде рясно.
Будуть, будуть у коморі пшениченьки цілі гори.
Груші, яблука смачні, кукурудза в качані.
Лине пісня в синю вись.
Літо красне відзовись.
Пісня « Гарно влітку в літнім полі»
Ведуча
Добре, літо, що прийшло. Що для нас ти принесло?
Літо
Скрізь розквітли дивні квіти, наче у садочку діти.
І жовтенькі, й червоненькі, які хочеш вибирай!
Із квіток букет складай.
Гра «Збери букет»
(Діти під музику збирають квіти, а потім танцюють з ними)
Ведуча
Гляньте, бджілки прилетіли, і на наші квіти сіли.
Діти Ой, бджілко-бджола, а де ж ти була?
Бджола А була я в лісі, в садку, на мелісі.
Діти Ой бджілко-бджола, десь ти знову була?
Бджола А була я, друзі, у квітучім лузі.
Діти Ой, бджілк-бджола, куди погула?
Бджола Погула я до квіток, мед збирати для діток.
Дитина
Я всміхнулась сонечку. Здрастуй золоте!
Я всміхнулась квіточці. Хай вона росте!
Я всміхнулась дощику. Лийся, мов з відра.
Друзям усміхаюся. Зичу їм добра.
Конкурс. «Намалюй сонечко з зав’язаними очима»
Пісня «Я сонячний промінчик»
Дитина
На скрипочці коник грає
Він танцює і стрибає.
Із травиночик на квітку.
Розважавсь скрипали влітку.
Тілі-тілі! Тілі-тілі!
Як то гарно на землі!
Все цвіте, краса буяє,
Краще літа не буває.
Ведуча
Добре, літо, що прийшло. Що ще для нас ти принесло?
Дитина
Принесло вам річку і теплу водичку і рясні дощі, і дзвінкі пісні.
Дитина
Вже хмаринка напливає, дощик літній накрапає.
Парасольку приготуєм, пострибаєм, потанцюєм.
Крапель не злакаємось, з дощиком пограємось.
Гра «Прогулянка і дощик»

Дитина
Дуже радісно нам жити, будемо усі радіти.
Сонцю, квітам і плодам – все на радість дано нам.
Дитина
Пісня дзвінко хай дзвенить, буде сонячною мить.
Бо садківська дітвора – дружна і міцна сімя.
Пісня-гімн дитячого садка.
Сонечко і Літо пригощає дітей печивом.

натела
11.05.2013, 12:14
**Hidden Content: Check the thread to see hidden data.**

ljydmila
01.06.2013, 18:34
Может кому пригодится презентация на " Івана - Купала"
http://www.youtube.com/watch?v=REsZdDm_Vgs&feature=youtu.be

Anna Franco
13.06.2013, 21:30
Пісня "Літо" (сл.О.Албула, муз. З.Филипчука)
http://yadi.sk/d/WCher2st5nI8g

Кремень
18.06.2013, 09:23
Літня розвага "Давайте жити дружно".
Діти, ми з вами сьогодні зібрались на майданчику, щоб весело провести час: поспівати, потанцювати, пограти в ігри.
Тож розпочинаємо нашу розвагу і оплесками зустрічаємо нашого гостя.
( Під музику виходить кіт Леопольд)

Леопольд: Добрий день, малята! Ви впізнали мене?
Так, я добрий кіт Леопольд і прийшов до вас в садочок щоб порозважатися.
Діти , а ви знаєте, які мої улюблені слова?
Діти: Давайте жити дружно.
Леопольд: Вірно, от і наша розвага назиавється "Давайте жити дружно".

Тож давайте разом заспівємо пісню "Дружать діти"
Пісня " Дружать діти"

Леопольд: Малята, а ви дружно живете у дитячому садочку?
Ведуча: Звичайно, буває по-різному, але діти завжди намагаються потім товаришувати. Іноді буває так як у таночку "Посварились-помирились"
Леопольд: З радістю подивлюсь.

Танок "Посварились-помирились". (Молодша група)

Леопольд: Я зрозумів, що діти у вашому садочку вміють миритися і вірно дружити.
Ведуча: Так, Леопольде, адже в дитячому садочку малята знайшли собі багато вірних друзів.
Леопольд: А зараз я пропоную дітям знайти собі друзів звірят.

Гра "Знайди друзів" (середня група)
(Естафета: в корзинах лежать іграшки, діти по черзі біжать і беруть собі 1 звірятко.)

Гра "Зайчики і лисичка" (яслі)

Ведуча: Леопольде, я думаю дружба має багато кольорів. Червоний - це колір радості від спілкування з друзями.
Леопольд: Зелений - колір пізнання нового.
Ведуча: Жовтий - це тепло і спокій, що поруч вірний друг.
Леопольд: А тепер я пропоную пограти в гру "Кольори дружби"

Гра "Кольори дружби"

(Дітям розаються прапорці жовтого, зеленого, червоного кольорів. Діти біжать кпо колу, а на закінчення музики підбігають до дорослого , який тримає відповідний прапорець.)

Леопольд: Діти, скажіть, яка зараз пора року?
А літо теж називають різнокольоровим. А як ви думаєте чому? (Багато фруктів різноклольорових, овочів, квітів)
Ведуча: А зараз для тебе і всіх дітей дівчатка середньої групи виконають таночок з квітами.

Танок з квітами.

Леопольд: Діти мені дуже сподобалось разом з вами розважатись, але час повертатись.
Ведуча: Нам теж було дуже весело з тобою. І ми хочемо подарувати тобі пісню "Щастя і добра"

Пісня "Щастя і добра"

Леопольд: Бажаю вам тепла, радості і вірних друзів. До побачення!

Кремень
18.06.2013, 09:36
День бантика.
Ведуча: В мене є бантик красивий
І червоний є, і синій,
Кожний день я їх міняю
Під наряди підбираю,
А сьогодні в мене свято,
То і бантиків – багато!

Сьогодні ми з вами, діти святкуємо веселе свято бантика.
Заходить під музику Сміхотунка.

Сміхотунка: Привіт дівчата, привіт хлоп¬ята. Я знову завітала до вас у садочок, щоб рохважитись і відсвяткувати веселе свячто "День бантиків".
Ви всі сьогодні дуже гарні: багато яскравих бантиків, гарних костюмівв. Я теж причепурилась. До вас у гості я прийла не з пустими руками, а принесла "чарівний мішечок".
Гра "Чарівний мішечок"
( Сміхотунка дістає з мішечка бантики - діти плескають, інші речі - тупають).

Сміхотунка щось шукає
Ведуча: Сміхотунко, що ти шукаєш?
Сміхотунка: Я шукаю ще один баник і хочу пограти з ним у дуже цікаву гру.
Ведуча: Яку?
Сміхотунка: Причепи бантик на мотузку.

Гра " Причепи бантик на мотузку". (гр. "Горобинка")

( До прищепок привязані бантики., покладені на тарілку по кількості учасників в команді. Попереду стоять 2 стійки, до яких привязана мотузку. По команді гравці 2 команд біжать і по черзі чіпляють прищепки на мотузку. Виграє та команда, яіка швидше повісить свої прищепки на мотузку.)

Гра "Зніми прищепки з мотузки" ( гр. "Дзвіночок")

Ведуча: Сміхотунко, ти зі старшими дітьми погралась в гру, а маленькі діти теж хочуть.

Гра " Дострибни до бантика" ( 2 молодша група)
До мотузки привязаний бантик і дзвіночок. Діти по черзі підбігають до бантика, підстрибують і торкають дзвіночка.
Сміхотунка: Скільки дітей у яскравих бантиках, навіть очі розбігаються. Я хочу влаштувати справжнє дефіле мод.
Дефіле дівчаток.
Дефіле хлопчиків.
Сміхотунка: Я дуже люблю відгадувати загадки.
"Відгадай загадку"
Старенька бабуся у лісі жила,
Гостинці для неї онука несла.
Хто дівчинку цю по дорозі зустрів?
Як казка ця зветься?
Хто б відповів?
(Червона Шапочка)

На городі виростала, Сили набирала,
Непомітно, дуже швидко, Великою стала.
Став тут дід усіх гукатиТа красуню рвати.
А цю казку, діти, ви Встигли відгадати?
(Ріпка)
Підробив він голосок, Став малим співати.
Здогадалися вони:Вовк — не наша мати.
(Вовк і семеро козенят)

Ой, набридло на віконці
Все на сонечку сидіть.
Я візьму і покочуся,
Щоб побачити весь світ.
(Колобок)
Сидить дівчина в корзині
На ведмежій дужій спині.
А чому ж вона сховалась,
До ведмедя не призналась?
(Маша і ведмідь)

Вовка зовсім не боявся І ведмедю не дістався,
А лисиці на зубок Все ж потрапив...
(Колобок)

Допоможе завжди вам,
І птахам, і дітлахам.
Він під деревом сидить,
Добрий лікар...
(Айболить)

Мурка за Жучку,
Жучка за внучку,Внучка за бабу,
Баба за діда...Сховалася чіпко
Велика ...
(Ріпка)

Вигнав дід козу із хати —
Та й пішла вона блукати:
В зайця хатку відібрала.
Всі козу ту виганяли,
Рак козуню ущипнув,
Зайцю хатку повернув.
(Коза-дереза)

Хто моторчик свій заводить?
З даху в гості хто приходить?
І на свято він дібрався
Скажем дружно:
«Здрастуй, ...
(Карлсон) (Малюк і Карлсон)
Сміхотунка: А зараз я запрошую усіх на веселу дискотеку.
Аеробіка "Доброта" Барбарики.
Сміхотунка: Наше свято закінчилось. Я бажаю усім гарного відпочинку і веселого настрою.до побачення!

изгнанник
03.09.2013, 18:11
1 червня - День захисту дітей (2012 р.)
ВЕД. Доброго дня! І дорослим, і малим! Доброго дня всім, хто до нас завітав!
Ось ми і дочекались літа,
Приурочили вам дітям!
Все навкруги у квітах,
Променів сонця багато –
Відзначають нині свято.
1 ДИТ. 1-го червня святкуємо свято, самий веселий цей день для маляток.
2 ДИТ. Тому ми сьогодні в садочку співаєм, радієм і настрій усім піднімаєм .
♫ ПІСНЯ «Дитсадок»
3 ДИТ. Ще хочу сказати усім по секрету:що наш дитсадак,мов казкова планета,
Де в злагоді й мирі живуть всі малята, беруться за руки і йдуть танцювати…
Вед. Друзів веселих гуртом привітайте,
♫ «Вперед четыре шага»
ВЕД. Настало літо, літечко чудове! Милують нас погожі, ясні дні.
Сьогоді вітають усіх тут малята! Ми всі готувалися довго до свята:
ВЕД.. Подивіться, любі діти! Хто це завітав до нас на свято?
ЗАХОДИТЬ Б.Я.
Б.Я.Так, так, чую знову тут свято,а мене ,красуню,Бабусю Ягусю знову не запросили! Ух я вам!
Вед: Б.Я.,не псуй нам настрій,адже сьогодні таке веселе свято!!!
Б.Я. Що за свято,щось нечула?
Вед: Як,сьогодні ж 1 червня,у цей день ми відзначаємо свято усіх малят,день захисту дитини!
Б.Я.Знову свято у малят, а я одна-однісенька сиджу ,не друзів,не свят у мене немає…(плаче)
Вед: Ой,малята,мені так шкода Б.Я.,а давайте її запросимо до нас на свято,залишайся Ягуся,тільки,чур,не чаклувати і свята нам не псувати!
Б.Я.: Ой,дякую,вам,що ви такі добренькі,не залишили стару на самоті.
Вед: Б.Я. ну звичайно,ми не могли тебе залишити одну,тому,що у нас у садочку такі дружні малята,та що там і казати,зараз усе побачиш сама.
Танок « Подружились»
Б.Я.Ой,які гарнюні, і я теж хочу з вами пограти!
Гра «Бабка Йожка»
Б.Я. Добре погралися,та я щось зовсім зголодніла!
Вед: Наші малята знов не залишать тебе голодною,зараз разом наваримо кашки,де наша велика каструля?
Танок Кухарчуків»
Вед: Отакої,хотіли кашку,а зварили мишку!
Мишка:__розповідає віршик_________________________
Вед: Наша мишка не проста,вона казкова,у честь свята приготувала нам подаруночок,ось цю чарівну квіточку!!
Б.Я. Тож ми з квіточкою зараз пограємо у гру
Гра « Збери квітку»
Б.Я.А тепер я хочу перевірити чи ваші діти не жадібні?
ДІТИ. Ні!!!
Б.Я .Ну тоді подаруйте мені один свій тапочок.
(Б.Я збирає тапочки, кожній дитині говорить «спасибі»)
♫ ГРА «ЗНАЙДИ СВІЙ ТАПОЧОК»
А тепер я усіх покатаю на мітлі!
«Катання на мітлі»
ВЕД. На святі було весело, та пора прощатись
Б.Я. Я дякую, вам любі малята за те що була з вами,
Запам'ятаєте цей веселий день літа, і я не забуду про вас. До побачення!
ВЕД. А зараз давайте на прощання подаруємо всім наш веселий таночок
♫ Танок «Веселые детки»

Сценарий простенький а проходит хороше без особой подготовки может кому пригодится!

изгнанник
04.09.2013, 17:15
Праздник красок
(Старшая группа)
Праздник проводится в музыкальном зале.
Вед: Ребята, у вас хорошее настроение.
Дети: Да!
Вед: Вы меня убедили! Если настроение веселое, то
глазки горят, как огоньки. Можно начинать наш
праздник – праздник красок. Не случайно праздник
красок мы проводим весной.
Ведь весной сиренью пахнет,
Небо ясно, трава нежна и зелена
И в сарафане ярко-красном
Шагает по земле весна.
Краски словно просыпаются от долгого зимнего сна.
Становится все вокруг ярким и веселым – яркое солнце,
радостное настроение. И наш с вами город оживает,
становится праздничным, цветущим. Но посмотрите
вокруг, что случилось с нашим городом.
(Все окна занавешены белой тканью)
Наш город стал бесцветным, скучным и неинтересным.
Все краски куда-то исчезли.
Белый город, белый город
Весь под белым полотном.
Очевидно белый город
Околдован колдуном.
Колдун: Ха-ха-ха! Это я заколдовал ваш город! Терпеть не могу
весну, когда вокруг все красиво. Зеленая трава, и листья
на деревьях вызывают у меня раздражение, а от цветов
рябит в глазах. В вашем волшебном городе я не оставил
никаких красок! Пусть все будет белым. Ха-ха-ха!

Вед: Ребята, что же делать? Как же спасти наш город от
колдуна? Может быть яркие краски попросим у
самой красавицы Весны? Давайте позовем ее.
(Дети зовут Весну весенней песней "Идет весна" В.Герчик)
Вед: Здравствуй, Весна. Мы очень рады этой встрече. У нас
случилась беда. Помоги нам одолеть злого колдуна.
Подскажи, где мы можем найти краски.
Весна: Рада вам помочь друзья.
Яркие краски найдете вы сами
В коробке с карандашами.
(Весна дарит макет большой коробки для карандашей. Воспитатель открывает коробку, а там записка:
"Выполни задание, но только не спеши
И тогда без промедления
Придут к тебе карандаши."
Вед: Ребята, вы готовы? Чтобы быстро и эффективно
справится с заданием разделимся на 2 команды "Лучик"
и "Солнышко". Помогут нам в этом рисунки на
стульчиках.
(Дети делятся на команды по изображению лучика или солнышка, расположенных на спинке стульчика. Команда "Солнышко" выбирает теплые тона, а команда "Лучик" – холодные. Затем проводятся командные игры: "Настроение", "Радуга", "Цветик семицветик").
Вед: Молодцы ребята. Справились с заданием. Посмотрите, к
нам и вернулись карандаши!
(Выходят дети переодетые в костюмы карандашей)
Карандаши: Мы братишки дружные
Человечки нужные
Мы карандаши
Меж собой похожие,
Только разнокожие
Все мы хороши.
Синий: Вы любите синего человечка?
Где появлюсь, будет синяя речка,
Синее небо над головой,
Синий цветок василек полевой,
Синие ленты у девочек в косах,
Воротники у костюмов матросов.
Желтый: Я желтый человечек
Раскрасить я могу кувшинку,
Одуванчик и лютик на лугу,
Пушистые цыплята и выводок утят,
И бабочка и солнце
Со мной дружить хотят.

Зеленый: А я раскрашу солнышко
И листья у осинки
Одену я всем девочкам
Зеленые косынки
Работает старательно
Зеленый человечек
Похвалит обязательно
Меня в траве кузнечик.
Красный: А красив ли красный цвет!
Да – вы скажете в ответ.
Цветом я своим горжусь
Я для ягод пригожусь.
Всем – и клюкве и бруснике
Землянике и клубнике
Без меня никак нельзя!
Корич: Братишки медвежата
Под деревом лежат.
Я карандаш коричневый
Раскрасил медвежат.
Коричневые мишки
Спасибо скажут мне.
Спасибо скажут мишки
И шишки на сосне.
Реб: И в 10 лет и в 7 и в 5
Все люди любят рисовать
И каждый смело нарисует
Все, что его интересует.
(Проводится конкурс рисунков передавая образы следующих стихов)
Реб: Красная редиска выросла на грядке
Рядом помидоры – красные ребятки.
Реб: Желтое солнце на землю глядит
Все согревает, всех веселит.
Реб: У нас растет зеленый лук,
И огурцы зеленые,
А за окном зеленый луг
И домики беленые.
В синем море островок
Путь до острова далек
А на нем растет цветок
Синий-синий василек.
Вед: Ребята, посмотрите, с помощью карандашей у нас получились, какие красивые яркие рисунки, а за окном у нас все такой же белый город. Весна, как же нам быть?
Весна: Я думаю, справиться с вашей бедой вам поможет настоящий художник с волшебными яркими красками.
(Под веселую музыку выходит взрослый в костюме художника с белой палитрой)
Художник: Может быть краски
Спрятались в сказках,
В чащах лесных,
В цветах полевых,
В старых избушках,
В рыжих веснушках.
Мои кисть и палитра
Помогут в пути
Для вашего города
Краски найти.
Взмахну я кистью там и тут
И в гости краски к вам придут.
(Исполняется танец с разноцветными лентами)
Вед: А вот и гномик Дрема спешит к нам на помощь!
(Выходит ребенок в костюме гномика и поет песню "Огоньки" муз И.Гуртовой)
Дрема: Небо голубое прямо над тобой
Речка голубая блестками играет,
Голубые дали, разглядишь едва ли.
(Дарит на палитру художнику голубую краску).
Вед: А где же нам взять желтый цвет
Художник: Лишь только кисть моя коснется
Скорлупы яичной
Яйцо цыпленком обернется
Маленьким, обычным.
(Танец цыпленка)
Цыпленок: Здравствуйте, здравствуйте! Это я
Вот вам краска желтая!
Вед: Художник, куда теперь всем нам идти
Чтоб краску синюю найти.
Художник: Под дождем гулять пойдем
Так краску синюю найдем.
(Игра "Под дождем" муз. А. Филиппенко )
Художник: А теперь вам нужен красный цвет.
И я вам дам один совет:
Цвет красный любит детвора
Вот вам огромных два шара
Вед: Игры мы любим не спроста
У нас с шарами есть игра..
(Игра «Шарик». Дети переносят воздушный шар в ложке)
Художник: Вот на палитре красным солнцем
Засветился огонек .

Вед: Давайте считать, сколько красок нам удалось собрать –
семь, а как вы думаете, где в природе встречаются
вместе семь цветов.
Дети: В радуге
Вед: Назовите волшебную фразу, которая нам поможет
вспомнить все цвета радуги
Дети: Каждый охотник желает знать, где сидит фазан.
Художник: Кажется, все краски удалось собрать.
Начинаю колдовать
1,2,3,4,5 – стань город
Цветным опять.
(Занавес с окон падает и на окне появляется радуга)
Вед: Ой, ребята, посмотрите, из волшебных красок у нас
получилась огромная радуга, которая расколдовала наш
город и наполнила его яркими цветами. Посмотрите,
ребята, как изменились лица наших гостей, у всех снова
хорошее настроение, все улыбаются. Это наверное,
оттого что нам удалось собрать в зале яркие краски.
Художник: Спасибо ребята, что вы помогли мне собрать все краски
в волшебную палитру. Каждый цвет необходим в жизни
и природе и исполняет определенную роль:
Желтый – подарит хорошее настроение, грушу сделает сладкой,
солнце теплым, ромашку пахучей.
Синий – грустный, спокойный, холодный.
Зеленый – пахнет травой, покоем, свежестью.
Красный – горячая, веселая, смеется как звоночек.
Белая – снежная, холодная, спокойная, светлая.
Оранжевый – теплая, радостная, пахнет морковкой.
Фиолетовый – загадочная, таинственная, глубокая.
(Песня «Мир похож на цветной луг" муз. В.Шаинский.)